Doorgaan naar hoofdcontent

Acteur Tim Roth verliest 25-jarige zoon: “Het leven is kort, je weet nooit wanneer het jouw beurt is”

HLN
Acteur Tim Roth verliest 25-jarige zoon: "Het leven is kort, je weet nooit wanneer het jouw beurt is"
Cormac Roth, de 26-jarige zoon van de Britse 'Pulp Fiction'-acteur Tim Roth (61), is op 16 oktober overleden. Dat heeft z'n familie maandag laten weten. Tim, die de kost verdiende als muzikant en componist, was al een tijdje ernstig ziek. In november 2021 kreeg hij de diagnose kanker.
Lees verder

En plots zie je jouw gestolen auto aan het rode licht staan: "Die dief stond helemaal perplex toen politie opdaagde"
Antwerpenaar Leonard Glazema (61) maakte zaterdag een wel erg opmerkelijke gebeurtenis mee. Enkele uren nadat zijn wagen gestolen was, zag hij de dief ermee rondrijden aan de Meirbrug. Als bij toeval reed er op dat moment een politiewagen achter hem die de onbekende bestuurder meteen kon arresteren
Lees verder

Voormalig Red Hot Chili Peppers-drummer D.H. Peligro overleden na val in eigen huis
Darren Henley (63), beter bekend als D.H. Peligro, is overleden. Peligro was de drummer van punkrockband Dead Kennedy en speelde in het verleden ook bij Red Hot Chili Peppers. Hij overleed aan de gevolgen van een val waarbij hij zijn hoofd stootte.
Lees verder

Slecht weer en rukwinden op komst: nummer 1722 geactiveerd
De FOD Binnenlandse Zaken activeert het nummer 1722 voor storm- en waterschade. Het KMI voorspelt slecht weer, klinkt het in de mededeling. Morgen kunnen er rukwinden tot 65 kilometer per uur waaien.
Lees verder

Noorwegen brengt leger in hogere staat van paraatheid: "Meest alarmerende veiligheidssituatie in decennia"
Noorwegen zal vanaf dinsdag het militaire alarmniveau verhogen, zo heeft premier Jonas Gahr Store op een persconferentie aangekondigd. Alle NAVO-landen moeten "steeds waakzamer" worden wegens de oorlog in Oekraïne, luidt het.
Lees verder

Zambiaanse weervrouw vraagt aandacht voor klimaatcrisis op Eén
Op Eén heeft de Zambiaanse weervrouw Peggy Thole Zulu vanavond aandacht gevraagd voor de klimaatcrisis. De actie kadert binnen een campagne van de ngo 11.11.11, die de wereldwijde klimaatonrechtvaardigheid wil aanklagen.
Lees verder

Indringer wilde Nancy Pelosi vastbinden en "haar knieschijven breken"
De man die vrijdag de echtgenoot van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aanviel, is aangeklaagd voor mishandeling en poging tot ontvoering. David DePape (42) zou tot vijftig jaar celstraf kunnen krijgen.
Lees verder

Football Talk. Paul Pogba moet definitief een streep door het WK trekken - Oekraïne dient klacht in tegen WK-deelname Iran
Paul Pogba zal met zekerheid niet deelnemen aan het WK voetbal in Qatar (20 november-18 december). Dat bevestigde zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta maandag in een bericht aan het Franse persagentschap AFP. De 29-jarige Pogba speelde dit seizoen door een zware knieblessure nog geen minuut voor zijn nieuwe team Juventus.
Lees verder

OPSPORINGSBERICHT. Mélina Panneels (28) uit Brussel met haar tien maanden oude baby vermist
De politie verspreidt een opsporingsbericht voor de 28-jarige Mélina Panneels en haar 10 maanden oude dochter Naylé. Het tweetal verliet maandag omstreeks 8 uur het huis 'La Lisière' in Ukkel en is sindsdien vermist.
Lees verder

Christiaan met hoofd vol vragen nadat Jana een "ruigere man" in bed wil: "Moet ik haar pyjama kapot trekken ofzo?"
Het klikt, maar tussen de lakens is het nog zoeken. Nadat Jana (29) en Christiaan (28) eerder hun eerste avontuurtje beleefden, wordt duidelijk dat ze daar heel verschillende dingen van verwachten. "Ik zoek een ruige man in bed", aldus Jana, die haar man doet twijfelen aan zichzelf. "Te mager, te rustig, niet speels genoeg... Het is confronterend." Tegelijkertijd beleefde ook Florence een moeilijk moment over haar uiterlijk.
Lees verder

Thibaut Courtois en verloofde Mishel Gerzig leven zich als duivels uit op Halloween
San Tibu voor één avond Devil Tibu. Het is Halloween en dan mag het voor Thibaut Courtois en verloofde Mishel Gerzig wat meer zijn. De Rode Duivel zocht en vond inspiratie bij de nationale ploeg voor zijn kostuum. Al bewijst ex-Manchester Unitedspeler Patrice Evra dat het nog altijd zotter kan.
Lees verder

Bijzondere metamorfoses, een tegenvallend gastjurylid en veel stress: finaleweken 'De allerslimste mens' starten in mineur
De ene aflevering is de andere niet. Vorige week was de laatste reguliere aflevering van 'De allerslimste mens ter wereld', met een unieke Tom Waes, een absolute topper, waarbij alle puzzelstukjes perfect pasten. De eerste episode van de finaleweken daarentegen was een afknapper. Met fletse prestaties van de deelnemers en een tegenvallende Koen De Bouw als gastjurylid. VRT-journalist Riadh Bahri won met amper 302 seconden. Die score zegt alles.
Lees verder

IKEA onderneemt stappen tegen maker horrorgame
De horrorgame 'The Store Is Closed' kan je nog niet spelen, maar zorgt nu al voor ophef. De Zweedse meubelgigant IKEA heeft de maker van de game namelijk een brief gestuurd, met de dringende vraag elke gelijkenis met de winkels van het bedrijf uit zijn creatie te schrappen.
Lees verder

Poetin: "Oekraïne moet veiligheid zeeverkeer waarborgen"
De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag Kiev opgeroepen de veiligheid van het scheepvaartverkeer te garanderen. Zijn oproep komt nadat Moskou een graandeal tussen beide landen heeft opgeschort, omdat Oekraïne volgens de Russen een veilige scheepvaartcorridor voor militaire acties zou hebben misbruikt.
Lees verder

Auto met Nederlandse nummerplaat onderschept in Deurne met mogelijks explosief materiaal, twee inzittenden opgepakt
Ontmijningsdienst Dovo was maandagavond ter plaatse in de Van Steenlandstraat in Deurne. Daar moest ze mogelijks explosief materiaal onderzoeken van een onderschepte wagen met een Nederlandse nummerplaat. Twee inzittenden van de wagen werden opgepakt.
Lees verder

Luka Van den Keybus haalt als 22ste allroundfinale, Belgische mannen eindigen als 16de
Luka Van den Keybus heeft zich kunnen plaatsen voor de allroundfinale op het WK turnen in Liverpool. Van den Keybus eindigde in de kwalificaties als 22ste. Het Belgische team, met naast Van den Keybus ook Takumi Onoshima, Noah Kuavita en Maxime Gentges, werd zestiende en gaat niet naar de finale.
Lees verder

LIVE (18u45). Duwt Porto het mes nog wat dieper in de Madrileense wonde?
• Drakenstadion
Lees verder

Rapport: bewijs groeit dat microplastics in kleding mogelijk long- en darmaandoeningen veroorzaken
Piepkleine plasticdeeltjes die loslaten van synthetische kleding zijn niet alleen slecht voor het milieu, er is ook steeds meer bewijs voor dat ze gezondheidsschade veroorzaken als mensen ze inademen of via hun mond binnenkrijgen. De Plastic Soup Foundation heeft honderden publicaties over de gezondheidsrisico's van microplastics geanalyseerd en samengevat in een rapport. "Maken kleren ons ziek?" is de titel daarvan.
Lees verder

Laatste onderdeel met succes aan Chinees ruimtestation gekoppeld
Het laatste grote onderdeel van het Chinese ruimtestation Tiangong is dinsdagochtend (Chinese tijd) op zijn plaats van bestemming aangekomen en succesvol gekoppeld aan de andere twee delen. De module, die Mengtian (Dromen van de hemel) is gedoopt, werd maandag gelanceerd vanaf het eiland Hainan en deed ongeveer dertien uur over de reis, meldt het Chinese persbureau Xinhua.
Lees verder

Indringer wilde Nancy Pelosi vastbinden en "knieschijven breken", aanklager spreekt van poging tot moord
De man die vrijdag de echtgenoot van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aanviel, is maandag door federale aanklagers mishandeling en poging tot ontvoering ten laste gelegd. De 42-jarige man kan tot vijftig jaar celstraf krijgen. De openbaar aanklager in San Francisco maakte later op de dag bekend hem op grond van Californisch recht ook voor poging tot moord te willen vervolgen. Daarop staat een gevangenisstraf van 13 jaar tot levenslang.
Lees verder