Doorgaan naar hoofdcontent

Zoute Sale in Knokke brengt 25 miljoen euro (!) op... en dat nog zonder Ferrari van 4 miljoen: “Uitzonderlijke veil...

HLN
Zoute Sale in Knokke brengt 25 miljoen euro (!) op... en dat nog zonder Ferrari van 4 miljoen: "Uitzonderlijke veiling"
Een volle zaal met blijkbaar nóg vollere portefeuilles, zondagmiddag op het Albertstrand in Knokke: de totale opbrengst van de Zoute Sale by Bonhams is opgelopen tot 25 miljoen euro. Van alle aangeboden wagens is 95 procent verkocht. "Nergens ter wereld worden op gelijkaardige veilingen zo'n hoge percentages gehaald", zegt veilingmeester Gregory Tuytens. Maar de duurste wagen? Die bleef staan. Het hoogste bod bleef steken op... 'maar' 3,4 miljoen.
Lees verder

Komt Madonna uit de kast in TikTok-video?
Madonna (64) lijkt uit de kast te komen op haar sociale media. De zangeres postte een video waarin ze een slipje in de vuilbak wil gooien. Er staat geschreven: "Als je mist, ben je gay." Madonna mist wel degelijk en trekt haar schouders op. Veel mensen weten nu niet of het een officiële coming-out is of niet. Madonna heeft in het verleden haar interesse in vrouwen nooit onder stoelen of banken gestoken. Ze kuste geregeld met hen op tv of op sociale media.
Lees verder

Komt Madonna uit de kast in een TikTok-video?
Madonna (64) lijkt uit de kast te komen op haar sociale media. De zangeres postte een video waarin ze een slipje in de vuilbak wil gooien. Er staat geschreven: 'Als je mist, ben je gay.' Madonna mist wel degelijk en trekt haar schouders op. Veel mensen weten nu niet of het een officiële 'coming out' is of niet. Madonna heeft in het verleden haar interesse in vrouwen nooit onder stoelen of banken gestoken. Ze kuste geregeld met hen op tv of op sociale media.
Lees verder

'Fallout', de games die pas na de Game Over beginnen
In de meeste videogames is de speler een held die een doemscenario, zoals een bom die de wereld vernietigt, kan afwenden. Maar in de 'Fallout'-reeks, die vandaag 25 kaarsjes uitblaast, is die apokalyps al gebeurd.
Lees verder

Wit-Rusland en Rusland ontplooien gezamenlijke troepen uit angst voor Oekraïense aanval: "Kiev wil tweede Krimbrug aanrichten"
De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verdenkt Oekraïne ervan plannen te smeden om zijn land aan te vallen. Dat heeft hij gezegd tegen staatspersbureau Belta. Om die reden heeft Loekasjenko met de Russische president Vladimir Poetin afgesproken om de militaire aanwezigheid bij de grenzen te vergroten.
Lees verder

Poetin roept veiligheidsraad samen, maar wat betekent dat juist?
De Russische president Vladimir Poetin zal vandaag een vergadering houden met zijn nationale veiligheidsraad. Dat bevestigde Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, aan het staatspersagentschap TASS. Maar wat is die veiligheidsraad juist en hoe uniek is zo'n bijeenkomst?
Lees verder

75-jarige zakt met exclusieve oldtimer af naar Zoute Grand Prix, maar die wordt niet veel later in de prak gereden door Nederlander (86) in Toyota
Over pech gesproken: een 75-jarige man kwam zondagmiddag met zijn oldtimer naar de Zoute Grand Prix afgezakt, maar raakte in Duinbergen betrokken bij een ongeval. De schade aan zijn voertuig is aanzienlijk.
Lees verder

Vespa GTS 300 krijgt een update: wat is nieuw? En hoe is de rijervaring? "Vooral in de details onderscheidt hij zich van zijn voorganger"
De Vespa GTS 300 krijgt een update met moderne snufjes. Een nieuw keyless systeem, geüpdatet dashboard met smartphone connectiviteit en enkele kleine designaanpassingen maken de wesp klaar voor zijn 20ste verjaardag. Onze motorexpert Arno Jaspers trok voor een primeurtest naar Rome en was onder de indruk: "Er zijn veel scooters die meer waarde bieden voor je geld, maar uiteindelijk blijft de Vespa een klasse apart."
Lees verder

Onze motorexpert test de nieuwe Vespa GTS 300 exclusief in Rome: wat is anders? En hoe is de rijervaring?
De Vespa GTS 300 krijgt een update met moderne snufjes. Een nieuw keyless systeem, geüpdatet dashboard met smartphone connectiviteit en enkele kleine designaanpassingen maken de wesp klaar voor zijn 20ste verjaardag. Onze motorexpert Arno Jaspers trok voor een primeurtest naar Rome en was onder de indruk: "Er zijn veel scooters die meer waarde bieden voor je geld, maar uiteindelijk blijft de Vespa een klasse apart."
Lees verder

Is FIFA 23 zijn geld waard? "Je zou verder kunnen spelen met de oude game, maar twee elementen maken dat lastig"
Het populaire voetbalspel FIFA 23 ligt sinds kort in de winkelrekken. Wat zijn de nieuwigheden? Hoe scoren de Belgische voetballers? En loont het de moeite om je vorige versie in te ruilen voor deze editie? Gamesexpert Jurian Ubachs van technologiesite Tweakers schept duidelijkheid: "Dit voelt niet als een gloednieuwe game, maar er zijn wel nieuwigheden."
Lees verder

Is 'FIFA 23' zijn geld waard? "Je zou kunnen voortspelen met de oude game, maar twee elementen maken dat lastig"
Het populaire voetbalspel 'FIFA 23' ligt sinds kort in de winkelrekken. Wat zijn de nieuwigheden? Hoe scoren de Belgische voetballers? En loont het de moeite om je vorige versie in te ruilen voor deze editie? Gamesexpert Jurian Ubachs van technologiesite Tweakers schept duidelijkheid: "Dit voelt niet als een gloednieuwe game, maar er zijn wel nieuwigheden."
Lees verder

Jennifer Lawrence openhartig over burn-out na succes 'The Hunger Games': "Ik verloor de controle"
Jennifer Lawrence (32) kroop jarenlang in de huid van het 'girl on fire'-personage Katniss Everdeen in 'The Hunger Games'-films. Maar op het London Film Festival vertelde ze openhartig aan 'Variety' over de druk waaronder ze gebukt ging. "Ik had het gevoel dat al mijn beslissingen in groep werden overlegd", klinkt het.
Lees verder

Netflix onder vuur voor verfilmen van vermeende affaire prins Philip in 'The Crown'
Netflix schopt tegen heel wat schenen. In de populaire reeks 'The Crown', gebaseerd op de rijke geschiedenis van het Britse koningshuis, willen ze de vermeende affaire van prins Philip in beeld brengen. Het nieuws verschijnt nog maar enkele weken na de dood van koningin Elizabeth, en dat valt niet in goede aarde.
Lees verder

"Terwijl ze op de grond lag te kermen van de pijn, ging hij sigaretjes roken": twintiger riskeert minstens vijf jaar cel voor foltering van z'n moeder
Z'n moeder lag door toedoen van z'n slagen met een gebroken heup op de grond te kermen van de pijn, maar toch ging C.V. (25) uit Wingene buiten sigaretjes roken. De vrouw probeerde intussen twee uur lang om zich naar de zetel te slepen. Reden genoeg voor het Openbaar Ministerie om haar zoon te vervolgen voor foltering. Hij riskeert minstens vijf jaar cel. Niet alleen voor geweld tegen z'n moeder, maar ook omdat hij z'n vriendin verschillende keren probeerde te wurgen. "Hij zou een verbod op liefdesrelaties mogen krijgen", verklaarde de gerechtspsychiater zelfs ooit.
Lees verder

VN en Rode Kruis waarschuwen in rapport: "Hele gebieden worden komende decennia onbewoonbaar door hittegolven"
Hele regio's zullen de volgende decennia onbewoonbaar worden door hittegolven, die frequenter en intenser zullen zijn als gevolg van de klimaatverandering. Daarvoor waarschuwen de Verenigde Naties en het Rode Kruis in een gezamenlijk rapport maandag. De waarschuwing komt er op minder dan een maand tijd van de klimaattop COP27 in Egypte.
Lees verder

Kinderen Psalm en Chicago zingen nummer van papa Kanye 'Ye' West
De twee jongste kinderen van Kanye 'Ye' West (45) en Kim Kardashian (41) treden in de voetsporen van hun vader. De mama van Chicago (4) en Psalm (3) West post op haar Instagrampagina een video waarin ze zijn nummer 'True Love' samen met XXTENTACION zingen. Psalm zingt het niet juist, dus doet zijn zusje het hem voor.
Lees verder

"De familie versplinterde volledig": veroorzaakte 'verboden liefde' de jarenlange vete aan het Deense hof?
De storm aan het Deense hof is nog niet gaan liggen. Het besluit van koningin Margrethe (82) om de prinselijke titels van vier kleinkinderen kinderen af te nemen, legt een vete bloot die de koninklijke familie al jarenlang verdeelt. "Er is een enorm conflict", weten Deense koningskenners. Maar waar komt de breuk vandaan? En werden de kleinkinderen van Margrethe nu het slachtoffer van al het geruzie? Dit is hoe, wat en waarom de Deense koninklijk familie uit elkaar viel. "Sinds dat ene moment ziet prinses Marie haar schoonzus als de vijand."
Lees verder

Landgenote wordt sneeuwblind tijdens trektocht in India, partner slaat met succes alarm
Twee Belgische trekkers zijn na zes dagen uit een benarde positie in de Indiase Bara Bhanghal-vallei gered. Peter Van Geit luidde de alarmbel omdat zijn partner Sneha sneeuwblind geworden was en niet meer kon stappen. Een reddingsteam wist de Brusselaars uiteindelijk te bereiken, laten Indiase media weten.
Lees verder

Europese mensenrechtenprijs gaat naar gevangen Kremlincriticus
Het Russische oppositiekopstuk Vladimir Kara-Moerza, dat vastzit voor hoogverraad na kritiek op de Russische invasie in Oekraïne, heeft de Vaclav Havelprijs voor de mensenrechten gewonnen. Kara-Moerza legt "ongelooflijke dapperheid" aan de dag, zegt de Nederlandse juryvoorzitter Tiny Kox namens de Raad van Europa.
Lees verder

Geen schadevergoeding voor Bart De Pauw: tv-maker moet VRT zelf 1 euro betalen
De schadeclaim die tv-maker Bart De Pauw van de VRT eiste, is door de burgerlijke rechtbank van Brussel volledig afgewezen. Dat meldt VRT NWS. Volgens de rechter heeft De Pauw de openbare omroep zelf schade berokkend, en moet hij 1 euro aan symbolische schadevergoeding betalen.
Lees verder