Doorgaan naar hoofdcontent

Willy (75) wordt onderweg naar Zoute Grand Prix aangereden in oldtimer door Nederlander (86): “Ik heb serieus gevlo...

HLN
Willy (75) wordt onderweg naar Zoute Grand Prix aangereden in oldtimer door Nederlander (86): "Ik heb serieus gevloekt, ja"
"Mijn knie deed wat zeer, ja. Maar dat was bijzaak. Toen ik de schade aan mijn auto zag ... Dát deed pas zeer." Willy Bostyn (75) raakte zondagmiddag betrokken bij een verkeersongeval met zijn oldtimer in Knokke-Heist. De zeventiger was op weg naar de Zoute Grand Prix, maar onderweg reed een 86-jarige Nederlander zijn Ford Cortina MK2 aan. "Hij was 100 procent in fout. Mensen moeten dus zeker niet denken dat ik te oud ben om met de wagen te rijden", zegt Willy.
Lees verder

Football Talk. Mata verlengt met 2 jaar bij Club Brugge - Castro-Montes loopt scheurtje in hamstrings op
AA Gent zal het even zonder Alessio Castro-Montes moeten doen. De flankspeler viel uit tegen Eupen met een hamstringblessure. Een MRI-scan bracht een scheurtje aan het licht. Castro-Montes is drie à vier weken buiten strijd. (ABD)
Lees verder

90.000 kilo vlees bestemd voor Colruyt over datum?: "Bij slachthuis Verbist vergaren richtlijnen voor voedselveiligheid gewoon stof"
Fraude met een grote F. Zo sprak de openbare aanklager op de rechtbank van Ieper over het gesjoemel dat Louis Verbist van slachthuis Verbist zou hebben gepleegd met tienduizenden kilo's vlees. "Van fraude is geen sprake en gevaar voor de volksgezondheid was er ook nooit", countert de verdediging.
Lees verder

In plaats van schadevergoeding kan rechtszaak Bart De Pauw zelf nog veel geld kosten: waarom rechtbank VRT over hele lijn gelijk geeft
Bart De Pauw (54) kan fluiten naar de miljoenen die hij eist van de VRT, die in volle #metoo alle samenwerking stopzette. Zijn schadeclaim keert als een boemerang in zijn gezicht terug. Want van de burgerlijke rechtbank moet De Pauw nu zélf een schadevergoeding betalen aan de openbare omroep wegens reputatie- en imagoschade. "Dit is een erg grote teleurstelling."
Lees verder

Kirsten (25) verliest twee hartsvriendinnen na ongeval in Rome: "Geen enkel woord is goed genoeg om te omschrijven hoe bijzonder ze waren. Ik hoop dat ze samen zijn nu"
"De pijn die we voelen, wens je niemand toe. Onze wereld is ingestort", zegt Kirsten Vandenborre (25) uit Kortrijk in tranen. Naast familie zijn ook vrienden ontredderd na het ongeval dat in Rome het leven kostte aan Wibe Bijls (25) uit Menen en Jessy Dewildeman (24) uit Wevelgem. Kirsten werkte samen met Wibe in restaurant Maddox in Kortrijk en was ook heel goed bevriend met Jessy.
Lees verder

An, de gevangenisdirectrice uit 'Ooit vrij': "Voor de meerderheid doet opsluiten meer kwaad dan goed"
Het gebouw is uitgeleefd, de cellen overbevolkt, de problemen van de gedetineerden divers. En toch zou directeur An Janssens (45) nergens anders willen werken dan in de gevangenis. Al ruim twintig jaar leidt ze de 'Begijnenstraat' in Antwerpen, te zien in 'Ooit Vrij' op VIER. "Zelfs toen ik kanker had, kwam ik werken", zegt ze tegen Dag Allemaal. Al is ze ook niet blind voor de schrijnende problematiek. "Ik denk dat voor de meerderheid van de gedetineerden de gevangenis meer kwaad doet dan goed."
Lees verder

Phishing voor gevorderden: hoe vermijd je dat slachtoffer wordt van 'spoofing'?
De alarmbellen luiden al langer voor phishing, maar intussen zijn de methodes ook complexer geworden. Zo kreeg een Antwerpse vrouw plots telefoon van de bank, het was de correcte telefoonnummer maar wat bleek: achter het nummer zaten criminelen die 100.000 euro konden stelen. Het wordt het 'phishing voor gevorderden' genoemd: vijf vragen en antwoorden over 'spoofing'.
Lees verder

Federale regering wil ook besparen op ambtenarenpensioenen: wat ligt er op tafel?
In de zoektocht van de regering naar 4 miljard euro ligt een voorstel op tafel om te besparen op de pensioenen. Dat van de doorsnee ambtenaar zou minder snel stijgen. En de hoogste ambtenarenpensioenen worden afgetopt. Wie zou zo'n besparing het hardst voelen?
Lees verder

Federale regering wil ook besparen op ambtenarenpensioenen: wat ligt er tafel?
In de zoektocht van de regering naar 4 miljard euro ligt een voorstel op tafel om te besparen op de pensioenen. Dat van de doorsnee ambtenaar zou minder snel stijgen. En de hoogste ambtenarenpensioenen worden afgetopt. Wie zou zo'n besparing het hardst voelen?
Lees verder

In zoektocht naar 4 miljard euro wil regering ook besparen op ambtenarenpensioenen: wie gaat dat voelen?
In de zoektocht van de regering naar 4 miljard euro ligt een voorstel op tafel om te besparen op de pensioenen. Dat van de doorsnee ambtenaar zou minder snel stijgen. En de hoogste ambtenarenpensioenen worden afgetopt. Wie zou zo'n besparing het hardst voelen?
Lees verder

Ontploffingsgevaar op Anderlecht: kan Mazzu explosieve situatie rond Wesley Hoedt ontmijnen?
Professioneel of emotioneel. Hoe gaat Wesley Hoedt de komende dagen om met zijn verwijdering uit het team? Felice Mazzu zal zijn kwaliteiten als people manager moeten aanspreken om deze explosieve situatie te ontmijnen.
Lees verder

Alec Segaert krijgt Kristallen Fiets voor Beste Belofte uit handen van Yves Lampaert: "Op het WK trapte Alec betere wattages dan ik"
Is het West-Vlaamse wielerrijk van Yves Lampaert (31) in gevaar? De farmer's son uit Ingelmunster krijgt concurrentie van Alec Segaert (19) uit Lendelede: burgerlijk ingenieur in spe en zilver op het WK tijdrijden U23. Dat verdient de Kristallen Fiets van Beste Belofte en een dubbelgesprek: "Op zijn leeftijd kon ik maar drie procent van wat Alec nu al kan."
Lees verder

Na verspilling van 65 miljoen euro: laat Vandenbroucke zijn corona-labo's doorlichten?
Nu bekend is dat de labo's die de overheid zelf heeft opgericht om coronatesten te analyseren 65 miljoen euro te veel hebben gekost, rijst de vraag of het verlies nog gerecupereerd kan worden. Oppositiepartij N-VA vraagt een audit. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) reageert.
Lees verder

Vandenbroucke laat "echte kosten" van covid-testen onderzoeken, maar zwijgt over audit van overheidslabo's
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal onderzoeken of de overheid te veel betaald heeft voor de PCR-testen die tijdens de coronacrisis zijn geanalyseerd. Een specifieke audit naar de 65 miljoen euro meerkost van de labo's die de overheid zelf oprichtte, staat niet op de agenda. "Onbegrijpelijk", vindt de oppositie.
Lees verder

Websites Amerikaanse luchthavens kort offline na cyberaanval van pro-Russische hackersgroep
De websites van een aantal grote Amerikaanse luchthavens zijn maandag korte tijd offline gegaan na een cyberaanval door een pro-Russische hackersgroep. De zogenaamde ddos-aanvallen troffen websites van luchthavens in verschillende grote steden waaronder Atlanta, Chicago, Los Angeles, New York, Phoenix en St Louis.
Lees verder

Nog geen WK-alarm: kleine spierverrekking houdt De Ketelaere aan de kant tegen Chelsea, grotere zorgen om Doku
Even uit de vuurlijn. De spieren van Charles De Ketelaere (21) spelen op. Hij moet passen voor de Champions League-confrontatie tegen Chelsea. Het alarm bij Roberto Martínez gaat nog niet af. Voor Jérémy Doku ligt dat anders.
Lees verder

Beelden tonen hoe Oekraïense soldaat Russische raket uit de lucht schiet
De Territoriale Verdedigingstroepen van de Oekraïense krijgsmacht hebben beelden gedeeld waarop te zien is hoe een Oekraïense soldaat een Russische raket uit de lucht schiet. De beelden worden massaal gedeeld op sociale media.
Lees verder

Christian Bale kreeg minimumloon voor rol in 'American Psycho': "Zelfs de visagistes verdienden meer"
Christian Bale (48) had het tijdens het begin van z'n carrière financieel lastig. Dat vertelde de 'Batman'-acteur aan het tijdschrift 'GQ'. Voor z'n rol in 'American Psycho' kreeg hij in 2000 naar eigen zeggen een minimumloon.
Lees verder

"Samenwonen? Dat zien we nog wel": Dziubi bakent plots z'n grenzen af, Brecht schrikt in 'Blind Getrouwd'
Nieuwe fase in 'Blind Getrouwd'. Na een weekje huwelijksreis in een luxeresort, gaan de koppels voor het eerst samenwonen. Heuglijk moment voor Brecht en Dziubi, maar ook aanleiding voor een eerste ongemakkelijk moment. De zelfverklaarde 'slakjes' van het experiment Jiri en Florence kruipen dan weer meer en meer naar elkaar toe.
Lees verder

Prins Harry geeft update over kinderen: "Lili leert praten"
Prins Harry (38) is een trotse vader. Dat werd duidelijk toen hij in een videogesprek met de winnaars van de WellChild Awards over z'n twee kinderen vertelde.
Lees verder