Doorgaan naar hoofdcontent

Wacht nog maar met het hoger draaien van uw thermostaat: Europees akkoord maakt uw energierekening wellicht niet lichter

HLN
Wacht nog maar met het hoger draaien van uw thermostaat: Europees akkoord maakt uw energierekening wellicht niet lichter
Vannacht hebben de Europese regeringsleiders een akkoord bereikt over een strategie om de gasprijzen in toom te houden. Nu moeten de energieministers en de Europese Commissie een vork afkloppen waarbinnen de gasprijs mag schommelen. Wat kunnen we daarvan verwachten? Disclaimer: wacht nog maar met het hoger draaien van uw thermostaat.
Lees verder

Matthew Perry vertelt eindelijk zíjn kant van drank- en drugsverhaal: "Ik ben 14 keer geopereerd, het is een wonder dat ik nog leef"
Futloos, sjofel en blik op oneindig. De verschijning van Matthew Perry (53) baarde z'n fans lange tijd zorgen. Maar naar wat er precies aan de hand was met de ster uit 'Friends', daar hadden ze het raden naar. Tot nu. In z'n memoires 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing' legt Matthew eindelijk zélf uit wat er met hem aan de hand was. Het werd een openhartige getuigenis over zijn drank- en drugsgebruik, dat resulteerde in 14 maagoperaties en 15 opnames in de afkickkliniek. "Ik moet alleen maar naar de littekens op mijn buik kijken om te beseffen hoe ver ik gekomen ben."
Lees verder

Club moet het in topper tegen Union zonder Mata en geschorste Sylla doen
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Dudenpark • Scheidsrechter: Kevin Van Damme • Union en Club Brugge tellen allebei 28 punten
Lees verder

Jury geselecteerd voor verkrachtingszaak tegen Harvey Weinstein
Donderdagochtend werd een jury geselecteerd die z'n stem zal laten horen in het proces tegen Harvey Weinstein (70). De rechtszaak rond de beruchte filmproducer gaat maandag van start in Los Angeles.
Lees verder

Voedselvergiftiging blijft OHL teisteren, beloften worden stand-by gehouden
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Stayen • Scheidsrechter: Lothar D'Hondt • STVV telt 16 punten, OH Leuven 20
Lees verder

EU moet strategischer nadenken over relaties met China, vindt premier De Croo
De Europese Unie moet haar economische relaties met China meer door een strategische bril gaan bekijken en te grote afhankelijkheid vermijden. Dat heeft premier Alexander De Croo betoogd na afloop van een debat onder de Europese leiders over China. Anderzijds moet de Amerikaanse visie op het land "niet per se de onze zijn".
Lees verder

Paniek na vijftien seconden hevige turbulentie: "Ik heb me nog nooit zo dicht bij de dood gevoeld"
Op een vlucht van Madrid naar Buenos Aires heeft hevige turbulentie tot heel wat paniek geleid. Koffers donderden uit de ruimte voor de handbagage, passagiers vlogen met hun hoofd tegen de rugleuning van de stoel vóór hen of zelfs tegen het plafond. De nachtmerrie duurde slechts vijftien seconden, maar liet een diepe indruk na. Er vielen twaalf gewonden. Twee passagiers liepen breuken op, aan respectievelijk de neus en het heiligbeen.
Lees verder

In Oekraïne dreigt er een "atoombom van water". Maar wie zou daar belang bij hebben?
Rusland en Oekraïne betichten elkaar van plannen om een stuwdam op te blazen. Dan zouden honderdduizenden mensen in wel tachtig dorpen worden getroffen door een metershoge vloedgolf. En terwijl die "atoombom van water" op zich al vele doden kan kosten, komt de kerncentrale van Zaporizja dan juist zonder koelwater te zitten. Reden genoeg om na te gaan wie daar het meest belang bij heeft.
Lees verder

Oud-adviseur van Donald Trump, Steve Bannon, veroordeeld tot vier maanden cel
Steve Bannon, ruim een half jaar een invloedrijke adviseur van Donald Trump in het Witte Huis, is vandaag veroordeeld tot vier maanden cel voor zijn weigering om mee te werken aan de parlementaire onderzoekscommissie naar de bestorming van het Capitool in januari vorig jaar.
Lees verder

Noorse man zat 21 jaar achter tralies voor misdaad die hij niet beging: "Ergste gerechtelijke dwaling in geschiedenis van het land"
In Noorwegen is een man na een gevangenisstraf van 21 jaar onschuldig verklaard. De man zat al die tijd in de cel voor de verkrachting en doodslag op twee meisjes, maar nu blijkt dat hij die misdaad toch niet heeft gepleegd. De ophefmakende zaak is daarmee een van de ergste gerechtelijke dwalingen in de geschiedenis van het land.
Lees verder

Anderlecht, the day after. Chemie tussen Mazzu en directie is er nog steeds, maar wat als het zondag weer verkeerd loopt?
Felice Mazzu zit nog steeds in het zadel als coach van Anderlecht. Het bestuur sprak intern z'n steun uit voor Mazzu, een poging om hem en zijn spelersgroep in alle sereniteit naar de topper van zondag tegen Standard te laten toeleven. Want één ding is zeker: het belooft zondag een warme avond te worden in de Vurige Stede.
Lees verder

Gouden Formule 1: haal jij leider Valerie nog in? En wat valt er te winnen op de laatste 4 speeldagen?
Max Verstappen kroonde zich in Japan voor de tweede maal tot wereldkampioen Formule 1. In de Gouden Formule 1 is de strijd echter nog niet gestreden: in het algemene klassement zal het spannend blijven tot het einde. Wie staat nu aan de leiding? En wat als je nog wil meespelen? We zetten het voor je op een rij.
Lees verder

Deze Toyota Corolla reed twee miljoen kilometer met dezelfde motor: dit is het geheim
Een Toyota Corolla uit 1993 heeft de kaap van twee miljoen kilometer gepasseerd. De auto is eigendom van een inwoner van Nieuw-Zeeland, die jaar in jaar uit bijna 5.000 kilometer per week reed.
Lees verder

Emily Ratajkowski na haar huwelijksbreuk: "Ik voel verschillende emoties: woede, verdriet én blijheid"
Supermodel en auteur Emily Ratajkowski (31) zette in juli een punt achter haar vierjarig huwelijk. Het veelvuldige overspel van haar voormalige echtgenoot pikte ze niet langer. In gesprek met 'Harper's Bazaar' vertelt Emily hoe ze single door het leven gaat en welke gevoelens daarmee gepaard gaan.
Lees verder

President vraagt Giorgia Meloni als eerste vrouwelijke premier van Italië
De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft de 45-jarige Giorgia Meloni gevraagd een regering te vormen. Ze wordt zo de eerste vrouwelijke premier van het land en komt aan het hoofd van de meest rechtse regering sinds de Tweede Wereldoorlog. Het is de bedoeling dat ze zaterdag de opvolger wordt van Mario Draghi.
Lees verder

Ronny Deila, trainer van Anderlecht-opponent Standard, spreekt steun voor Mazzu uit: "Trainers hebben tijd nodig"
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Sclessin • Scheidsrechter: Bram Van Driessche • Standard telt 22 punten, Anderlecht 16
Lees verder

Standard-coach Ronny Deila neemt het op voor Felice Mazzu: "Trainers hebben tijd nodig"
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Sclessin • Scheidsrechter: Bram Van Driessche • Standard telt 22 punten, Anderlecht 16
Lees verder

Ilse Degreef, de prof die met een Harley rijdt: "Waarom zou een academicus alleen maar ernstig mogen zijn?"
Professor Ilse Degreef (50) haalde donderdag het nieuws toen ze voor een goed doel met haar blinkend nieuwe Harley Davidson een aula van de KU Leuven binnenreed. "Sommige collega's vinden misschien dat zoiets niet past bij de 'waardigheid' van ons beroep", zegt Degreef, "maar dat is het voordeel van vijftig worden: ik trek mij daar nog maar weinig van aan."
Lees verder

Modehuis Balenciaga werkt niet langer samen met Kanye West na antisemitisme
Modehuis Balenciaga heeft de banden met Kanye West (45) verbroken. Dat bevestigde het Franse bedrijf aan het modemagazine 'WWD'. De Amerikaanse rapper ligt nu al een tijdje onder vuur na enkele antisemitische en choquerende uitspraken. Ook Adidas onderzoekt of het door wil gaan met hun samenwerking met West.
Lees verder

Ook Rudy (71) raakte impotent na een prostaatoperatie: "Het was een rouwproces waar ik door moest"
"Geen erectie meer kunnen krijgen, dat is mentaal zwaar." Met zijn openhartige getuigenis over de risico's van een ingreep aan de prostaat doorbrak acteur Warre Borgmans (66) een taboe. "Impotent zijn als vent, daar loop je in onze machocultuur niet mee te koop", getuigt lotgenoot Rudy Van Giel (71), die ook lange tijd incontinent was na een prostaatoperatie. "Ik heb anderhalf jaar in lockdown geleefd. Ik verloor dagelijks tot 2 liter urine en ik durfde niet meer buitenkomen."
Lees verder