Doorgaan naar hoofdcontent

Volgens nieuwe studie kan voeding je menstruatie minder pijnlijk maken: dit eet je beter (niet)

HLN
Volgens nieuwe studie kan voeding je menstruatie minder pijnlijk maken: dit eet je beter (niet)
Buikkrampen, rugpijn en stemmingswisselingen die sneller gaan dan een ritje op een rollercoaster. Voor veel vrouwen is hun menstruatie geen pretje. Het liefst troosten we onszelf dan met chocolade, ijs of pijnstillers. Maar wist je dat de juiste voeding ook soelaas kan bieden? Dat toont een nieuwe studie. Voedingsdeskundige Roxanne Vanderghinste legt uit wat je het beste eet tijdens de verschillende fases in je cyclus.
Lees verder

Volgens nieuwe studie kan voeding helpen om je menstruatie minder pijnlijk te maken: dit eet je beter (niet)
Buikkrampen, rugpijn en stemmingswisselingen die sneller gaan dan een ritje op een rollercoaster. Voor veel vrouwen is hun menstruatie geen pretje. Het liefst troosten we onszelf dan met chocolade, ijs of pijnstillers. Maar wist je dat de juiste voeding ook soelaas kan bieden? Dat toont een nieuwe studie. Voedingsdeskundige Roxanne Vanderghinste legt uit wat je het beste eet tijdens de verschillende fases in je cyclus.
Lees verder

Russen verwijderen monument in Marioepol voor slachtoffers van Oekraïense hongersnood tijdens Stalinperiode
Het Russische bezettingsbestuur in de verwoeste Oekraïense stad Marioepol heeft woensdag een monument voor slachtoffers van de 'holodomor' in de jaren dertig verwijderd. Kiev beschouwt de massale hongersnood van toen als een door Stalin georganiseerde genocide, maar Rusland bagatelliseert de kwestie.
Lees verder

"Ik zit letterlijk klem": Sydney krijgt compensatie nadat ze drie uur lang gesandwicht zat tussen zwaarlijvige passagiers
Een Amerikaans-Australische vrouw heeft haar beklag gedaan nadat ze in het vliegtuig drie uur lang gesandwicht zat tussen twee zwaarlijvige passagiers. Om haar punt duidelijk te maken, deelde Sydney Watson foto's van haar benarde positie. "Ik ga er geen doekjes meer om winden: zo dik zijn is echt niet normaal", schreef de politiek commentator op Twitter. Vliegtuigmaatschappij American Airlines gaf haar eerst een standje voor haar onfatsoenlijke reactie, maar krabbelde enkele dagen later terug. Watson kreeg uiteindelijk excuses én een kortingbon voor een volgende vlucht.
Lees verder

Ze tellen 2.400 vrijwilligers en staan bij elke verdwijning paraat: wie is het Veteranen Search Team, dat mee zoekt naar Hebe (10) en Sanne (26)?
Met meer dan honderd zijn ze, het Veteranen Search Team dat sinds de verdwijning van de tienjarige Hebe en haar begeleidster Sanne (26) de buurt uitkamt. Met quads, drones, mountainbikes en terreinwagens zet de groep vrijwilligers zich van over heel Nederland in naar de zoektocht van vermiste personen. Na vijf jaar tijd telt het team 2.400 leden en was het belangrijk in de zoektocht naar de 9-jarige Gino. Maar wie zijn die veteranen? En hebben we zoiets in België?
Lees verder

Kevin Spacey breekt in de rechtbank: "Ik kwam pas op mijn 58ste uit de kast door mijn neonazi vader"
'House of Cards'-acteur Kevin Spacey (63) barstte maandag in tranen uit tijdens zijn getuigenis in de rechtbank. Toen hij zijn "angstaanjagende en vernederde" jeugd met zijn "neonazi" vader beschreef, brak hij volledig. Het zorgde ervoor dat hij pas op zijn 58ste uit de kast kwam.
Lees verder

Zoekgebied Hebe en Sanne breidt uit, politie sluit rijstrook A59 af
Om 14 uur is er een nieuwe zoekactie gestart naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar 26-jarige begeleidster Sanne. De focus ligt nu op het dorp Drunen, waar een natuurgebied ligt. Die nieuwe locatie is er gekomen op basis van info en tips die de politie binnengekregen heeft. Rond 16 uur sloot de politie ook een rijstrook van de A59 af om hulpdiensten de ruimte te geven. Zij zoeken vooral vanaf de afrit Waspik tot aan het veer bij Dussen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Jane Seymour verhuurt geliefde strandvilla: hoe gaat het nog met de ex-Bondgirl?
Ze mag dan al 71 jaar oud zijn, maar actrice Jane Seymour rijgt nog steeds de rollen aan elkaar. Zo moet ze voor een nieuw seizoen van 'Harry Wilde' lange tijd naar Ierland, waardoor haar geliefde strandhuis in Malibu te huur komt. Hoe ziet de woning eruit? En hoe gaat het nog met de voormalige Bond-girl? "Ik gebruik geen fillers, want ik heb een gezicht nodig dat kan bewegen."
Lees verder

Hoelang kan je Facebook of Instagram gebruiken binnen je gsm-abonnement? En vanaf wanneer neem je best een andere bundel?
Met mobiele data ben je tegenwoordig altijd en overal online. Alleen verbruiken de populaire apps op je telefoon vaak meer data dan je verwacht. Er zijn gelukkig wel mogelijkheden om het verbruik te controleren. Net zoals een aangepast abonnement een alternatief kan zijn. Maar welke apps verbruiken nu het meest? En hoeveel precies? Mijntelco.be zocht het uit.
Lees verder

BV 24/7. Kevin De Bruyne poseert met zijn twee zonen en Andy Peelman zet zijn tanden in een modieuze taart
The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Heimwee, een beruchte 'seksbus' en bezoek aan Disneyland: nu spelersvrouwen welkom zijn in Qatar, hoe zat dat op vorige WK's van de Duivels?
Roberto Martínez zet straks in Qatar één nacht de deuren open voor de spelersvrouwen. Dat is in het verleden al anders geweest. Een terugblik op heimwee, beschuldigingen van overspel en andere WK-verhalen van onze Rode Duivels en hun partners. "Wij hadden onze vrouwen, de anderen hun pintje. De bondscoach vond dat niet erg."
Lees verder

Hart van goud, al was het leven niet altijd mild: collega's nemen afscheid van Noureddine Farihi na verloren gevecht tegen kanker
Noureddine Farihi (Mo uit 'Thuis') is op 65-jarige leeftijd en na een korte, oneerlijke strijd overleden aan de gevolgen van kanker. De ziekte werd pas recent ontdekt en bleek te agressief en vergevorderd. De Belgische acteur van Marokkaanse afkomst was duidelijk zeer geliefd bij zijn collega's, want die reageren online bedroefd en brengen massaal hulde.
Lees verder

Russische levensverwachting met meer dan 3 jaar gedaald door coronapandemie
De gemiddelde levensverwachting in Rusland is met 3,3 jaar gedaald, als gevolg van de coronapandemie. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid woensdag bekendgemaakt, aldus staatspersbureau Tass.
Lees verder

'Thuis'-echtgenote Merel De Vilder aangedaan door overlijden Noureddine 'Mo' Farihi
Er komen veel reacties op het onverwachte overlijden van acteur Noureddine Farihi, het meest bekend als Mo in 'Thuis'. Ook z'n soapcollega's zijn aangeslagen, niet het minst actrice Merel De Vilder, die jarenlang zijn echtgenote Bianca speelde. De twee verdwenen samen uit de soap toen ze - in het verhaal - naar het buitenland vertrokken. "Noureddine was een fijne collega en ik had hem dat nog zo graag eens zelf kunnen vertellen. Tot je dan plots telefoon krijgt met het nieuws dat hij overleden is", vertelt Merel aan Showbits.
Lees verder

CELEB 24/7. Alec Baldwin is trots op zijn familie en wie is al in Halloweensferen?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Taal die enkel gesproken wordt, eindelijk te vertalen
Meta, het bedrijf achter Instagram en Facebook, bouwt een vertaler voor Hokkien, een taal die gesproken en - vreemd genoeg - niet geschreven wordt. Hokkien is een variant van het Chinees, die in Taiwan officieel erkend is. En over de hele wereld nog door 46 miljoen mensen gesproken wordt.
Lees verder

KOERS KORT. Gaviria en Guerreiro trekken naar Movistar - Evenepoel en Kopecky ook Flandrien(ne) van het Jaar
Fernando Gaviria heeft een contract voor één jaar bij Movistar getekend. De Colombiaanse sprinter komt over van UAE Emirates, waar hij einde contract was. "Ik sluit aan bij een zeer prestigieuze ploeg, die tot nu toe erg gericht was op klimmers", vertelt de 28-jarige Gaviria. "Het vertrouwen in mij als sprinter geeft mij extra motivatie om een ploeg van deze omvang te vertegenwoordigen. Het is een team met een grote geschiedenis, waar veel belangrijke renners hebben gereden."
Lees verder

LIVE (18u30). "Zelfs medicijnen konden hem niet op de been houden": AA Gent zonder zieke Vanhaezebrouck naar Union
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union is gedeeld derde met 25 punten, Gent heeft er 20 en is zesde • Buffalo's doen het zonder zieke coach Vanhaezebrouck
Lees verder

Noorse inlichtingendienst vermoedt Russische betrokkenheid bij dronewaarnemingen nabij luchthavens
De Noorse veiligheidsdienst onderzoekt verscheidene meldingen van drones in de buurt van belangrijke infrastructuur. Woensdagochtend werd de luchthaven van Bergen, Noorwegens tweede grootste stad, nog tijdelijk afgesloten omdat omwonenden er minstens één drone hadden gespot.
Lees verder

"In de eerste plaats taak van de ouders": Vlaamse meerderheid blijft verdeeld over aanpak lege brooddozen
De Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, Open Vld en CD&V blijven verdeeld over de aanpak van het probleem van de lege brooddozen op school. De liberalen vinden dat de overheid gezonde schoolmaaltijden moet garanderen, N-VA wijst in de eerste plaats op de "verantwoordelijkheid van de ouders". CD&V wil dan weer de resultaten van een hoorzitting afwachten, maar volgens minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle (CD&V) zijn er voor hem "geen taboes".
Lees verder