Doorgaan naar hoofdcontent

Vlaamse Babette zat vier uur als een rat in een val in Seoul: “In de club ging het leven door alsof er niks gebeurd...

HLN
Vlaamse Babette zat vier uur als een rat in een val in Seoul: "In de club ging het leven door alsof er niks gebeurd was"
De Gentse studente Babette Vanderhaeghen (21) zat middenin het gedrum bij de halloweenviering in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, dat uiteindelijk het leven kostte aan 150 mensen. "Ik kon vier uur lang geen kant uit. Als een rat in een val. Ik kon amper ademen, raakte niet meer weg. Pas uren later heb ik beseft hoeveel geluk ik heb gehad."
Lees verder

Al minstens 90 doden nadat hangbrug instort in India: beelden tonen hoe tientallen mensen zich vastklampen aan kabels van brug
Een hangbrug in de deelstaat Gujarat, in het westen van India, is ingestort. Honderden mensen vielen daarbij in de Machuchu rivier. Volgens de autoriteiten vielen er minstens zestig doden. Plaatselijke ziekenhuizen bevestigden dat er al 91 doden zijn geteld.
Lees verder

Tientallen doden nadat hangbrug instort in India: beelden tonen hoe wanhopige mensen zich vastklampen aan kabels van brug
Een hangbrug in de deelstaat Gujarat, in het westen van India, is ingestort. Honderden mensen vielen daarbij in de Machuchu rivier. Volgens de autoriteiten vielen er minstens zestig doden. Lokale media melden op gezag van de plaatselijke ziekenhuizen dat er al 91 doden zouden zijn geteld.
Lees verder

Hangbrug ingestort in India, minstens zestig doden en meerdere gewonden volgens autoriteiten
Een hangbrug in de deelstaat Gujarat, in het westen van India, is ingestort. Honderden mensen vielen daarbij in de Machuchu rivier. Volgens de autoriteiten vielen er minstens zestig doden. Er zouden ook meerdere gewonden gevallen zijn.
Lees verder

Intimi nemen afscheid van Hugo Camps: "Voor hij stierf zei hij tegen me: 'er moet aan de eenzaamheid van de mensen iets gebeuren'"
Columnist en journalist Hugo Camps is op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Knokke. Daarmee neemt niet alleen Het Laatste Nieuws afscheid van een journalistiek icoon. Ook zijn intimi halen herinneringen op aan een "salonrebel en deugniet" en "een van de meest kleurrijke figuren die de Belgische pers heeft voortgebracht". "Toen we afscheid namen, waren we twee stoere binken die kleine weekdiertjes waren geworden."
Lees verder

LIVE. Stuani klopt Courtois vanop de stip: blijft Real steken tegen Girona?
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Santiago Bernabéu • Hazard start op de bank
Lees verder

Heel wat belemmeringen voor naturisten in ons land: te weinig plek en waar het wel kan, is er een groot probleem
Ons land telt te weinig plekken waar naturisten ongestoord naakt kunnen rondlopen. En waar het wel kan, zijn er dan weer te veel belemmeringen. Zo zeggen naturisten dat het naaktstrand in Bredene te klein en te druk is en over te weinig accommodatie beschikt. En er is nog een belangrijke reden waarom naturisten niet graag naar het naaktstrand gaan, zo leerde VUB-studente Liesa Schoukens.
Lees verder

Hoefkens komt terug op de niet-selectie van Roman Yaremchuk: "Geen structureel probleem"
Vóór en na Club - KV Oostende kwam Carl Hoefkens terug op de niet-selectie van Roman Yaremchuk, die vrijdag weinig begrip toonde voor het feit dat hij dit weekend opnieuw naast de basisploeg zou vallen: "Onze meningen verschillen over het invullen van de spitspositie," aldus Hoefkens. "Ik wil meer drive en goesting zien. We zitten nog niet op dezelfde golflengte, maar in de toekomst zal dit in orde komen. Daar moet Roman nu aan werken. Dit is totaal geen structureel probleem." Afwachten of Hoefkens Yaremchuk meeneemt naar Leverkusen - dat wordt in principe pas morgen na de ochtendtraining beslist.
Lees verder

Union zonder goed voetbal voorbij Seraing: blunder doelman Galjé en penaltygoal volstaan voor zuinige zege
Zuinig gaat ook: Union won met 1-2 op Seraing en borduurt zo zijn ongeslagen reeks verder tot elf matchen. Het duel brak pas echt open na de rust. Vanzeir buitte een blunder van doelman Galjé uit en Teuma zette een strafschop om. Seraing zag zijn overgave alsnog beloond met een tegendoelpunt van Elisor.
Lees verder

"Drama in Zuid-Korea had vermeden kunnen worden", zegt wereldautoriteit op vlak van crowd control
De ramp in Zuid-Korea had vermeden kunnen worden als de autoriteiten aan 'crowd control' hadden gedaan. Dat zegt de Britse professor Keith Still, een wereldautoriteit op dat vlak. "Zelfs als ze niet goed voorbereid waren, hadden ze nog veel kunnen doen", vertelde hij in een gesprek met HLN.
Lees verder

Armoede, verslavingen, een depressie en een gruwelijk ongeval: horrorschrijver Stephen King moest veel obstakels overwinnen
In september vierde Stephen King zijn 75ste verjaardag en bracht hij zijn 65ste roman uit, 'Fairy Tale'. De kans dat je tijdens Halloween een griezelfilm ziet die gebaseerd is op een van zijn boeken, is overigens groot. Zijn verhalen lenen zich daar uitermate voor en filmmakers maken er dankbaar gebruik van. De Amerikaanse schrijver draagt dan ook niet voor niets de titel 'King of Horror'. Al was het grootste deel van z'n leven niet bepaald als koninklijk te omschrijven. Hij groeide op in armoede, was jarenlang zwaar verslaafd aan drugs en heeft z'n eigen vader nooit leren kennen. "Hij ging om een pakje sigaretten, en hij is nooit meer teruggekomen."
Lees verder

Veldman heeft nog veel werk: "Ik wil meer rust aan de bal zien" - Debast: "Als spelers moeten we beter doen"
Opluchting in het Lotto Park na de 4-2-zege tegen Eupen. Maar ook niet meer dan dat. Robin Veldman miste geregeld rust aan de bal, Zeno Debast hamerde op de foutjes die er nu toch wel stilaan uit moeten.
Lees verder

Real Madrid struikelt over laagvlieger Girona, Hazard weer 90 minuten aan de bank gekluisterd
Real Madrid ziet Barcelona weer wat grote worden in de achteruitkijkspiegel. De koploper in La Liga kwam niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Girona. De Catalanen volgen in de stand op één punt.
Lees verder

"Kremlin ontslaat Russische topgeneraal na aanhoudende kritiek van siloviki"
Alexander Lapin wordt beschouwd als een van de belangrijkste Russische generaals. Nu zou de 58-jarige militair uit zijn functie zijn ontheven. Na de Russische nederlaag in Lyman kwam er hevige kritiek op de generaal vanwege de militaire elites 'siloviki'. Zo keerde de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov zich tegen hem. En ook Jevgeni Prigozjin, de oprichter van de beruchte paramilitaire groep Wagner, spaarde zijn kritiek niet.
Lees verder

LIVE. Vanhaezebrouck kiest voor Cuypers en Hjulsager, Depoitre op de bank, Ouédraogo na twee maand nog eens in de basis bij OHL
Lees verder

De Futures doen het voor Anderlecht: El Hadj en Leoni spelen zich in de kijker tegen Eupen
"Enfin." Eindelijk. Het publiek ging op de banken staan voor jeugdproduct Théo Leoni (22). En deed dat later nog eens voor dat pareltje van Anouar Ait El Hadj (20). De Futures zorgen voor de nodige positieve toets bij het paars-wit van Robin Veldman.
Lees verder

LIVE EK DARTS. Spanning stijgt in Dortmund: wie plaatst zich voor finale?
Vandaag vindt de finaledag op het EK Darts in Dortmund plaats. In de avondsessie staan de halve finales én finale op het programma. Wie wordt de opvolger van Rob Cross op de erelijst? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Gevangene overleden na verblijf in isoleercel: "Cipiers weigerden hem naar ziekenhuis te brengen"
De 30-jarige Yassine S. uit Hoboken is zondag overleden in de gevangenis van Leuven. Zijn familie klaagt de gevangenisdirectie aan omdat zij weigerde Yassine naar het ziekenhuis over te brengen. "Alle gedetineerden van de sectie waar Yassine zat, willen getuigen over deze schandalige behandeling", zegt broer Hamza. Het Leuvense parket heeft een onderzoek geopend.
Lees verder

LIVE. Hjulsager, Hong en Gonzalez missen de kansen, nog 0-0 tussen OHL en Gent
Lees verder

Woonexpert tipt vijf energiezuinige woningen die nu te koop staan: vanaf 260.950 euro heb je al een buitenkansje
Uit cijfers van Statistiek Vlaanderen blijkt dat begin dit jaar slechts één procent van de bestaande woningen – nieuwbouw dus niet meegerekend - energielabel A behaalde. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging op zoek naar vijf woningen die tot die ene percent behoren, en dus een beduidend lagere energiefactuur met zich meebrengen.
Lees verder