Doorgaan naar hoofdcontent

‘Vive le vélo’ is wel journalistiek, zegt mediascheidsrechter

'Vive le vélo' is wel journalistiek, zegt mediascheidsrechter

De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma 'Vive le vélo' wel aan journalistiek doet. Dat schrijven De Tijd en De Standaard. Het oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activiteiten die Vannieuwkerke rond dat programma voert.

Lees verder

ZEILEN. Emma Plasschaert grijpt koppositie op wereldkampioenschap in Houston: "Het minste steekjes laten vallen"

Met nog vijf reeksen voor de boeg is het WK heel spannend geworden. Op het WK in de ILCA 6-klasse in Houston (USA) heeft Emma Plasschaert (Oostende) op de vierde wedstrijddag, meteen de eerste van de drie finaledagen, de leiding overgenomen. Plasschaert heeft drie punten minder dan olympisch kampioene Rindom.

Lees verder

Wie kiest Nafi Thiam als nieuwe coach? Er zijn een aantal buitenlandse pistes

Nafi Thiam is dus op zoek naar nieuwe trainingsprikkels, een andere omgeving die haar vooruitgang kan laten maken. Maar met wie?

Lees verder

Edward Theuns wint voor de tweede keer het Japan Cup Criterium

De 31-jarige Edward Theuns heeft zaterdag voor de tweede keer in zijn carrière het Criterium van de Japan Cup op zijn naam geschreven. Theuns was de sterkste in een massasprint.

Lees verder

17-jarig Belgisch tennistalent Sofia Costoulas wint in Thailand haar eerste proftoernooi

De Belgische Sofia Costoulas, de nummer twee op de juniorenranking en reeds nummer 502 van de wereld in het vrouwentennis, heeft zaterdag op zeventienjarige leeftijd met het dubbelspel op het ITF W25-toernooi in het Thaise Hua Hin (hard/25.000 dollar) haar eerste titel bij de senioren veroverd.

Lees verder

Onwaarschijnlijke blunder: cameraman vergeet finish in beeld te brengen in Ronde van Langkawi

Onze landgenoot Lionel Taminiaux (Alpecin-Deceuninck) heeft zaterdag de vijfde etappe op zijn naam geschreven in de Ronde van Langkawi (Mal/2.Pro). De finishbeelden blijven ook zeker bij, al is het maar omdat de cameramensen liever iets anders in beeld brengen dan het einde van de sprint. De 24-jarige Colombiaan Ivan Ramiro Sosa blijft leider in deze achtdaagse Maleisische rittenkoers.

Lees verder

Geblesseerde Thibaut Courtois mist de topper tegen FC Barcelona

Thibaut Courtois zal morgen niet in actie komen bij Real Madrid in de Clasico tegen rivaal Barcelona, zondagnamiddag in Bernabéu. Dat maakte zijn coach Carlo Ancelotti vandaag bekend tijdens een persmoment.

Lees verder

Manchester United-aanvaller Mason Greenwood opnieuw gearresteerd na schending voorwaarden

Manchester United-aanvaller Mason Greenwood (21) is door de politie gearresteerd wegens het schenden van de voorwaarden van zijn vrijlating op borgtocht. Volgens de BBC is hij opgepakt in zijn eigen huis.

Lees verder

Ronaldo in therapie om mentale problemen de baas te kunnen: "Er was enorme mentale druk"

Ronaldo was in zijn hoogdagen een van de allerbeste voetballers op de planeet maar naast het veld liep het voor O Fenomeno niet altijd even gemakkelijk. De Braziliaan kampte met mentale problemen maar kon daarmee bij niemand terecht. Vandaag is hij al 2,5 jaar in therapie en voelt hij zich naar eigen zeggen veel beter.

Lees verder

Amper 5 op 30: Leicester-Belgen blijven op de sukkel na troosteloos gelijkspel tegen Crystal Palace

Wat is er aan de hand met Leicester City? Enkele jaren geleden kroonden The Foxes zich nog tot kampioen van Engeland en waren ze nog actief in de Champions League, nu staat Leicester na 10 speeldagen gedeeld laatste met amper 5 punten.

Lees verder

Van de Winterspelen naar sleuren met keukens: schaatser Mathias Vosté zet alles op alles om carrière te redden na slecht nieuws

De Belgische Schaatsfederatie (KBSF) kan, zoals het er nu niet uitziet, alleen Bart Swings afvaardigen naar de wereldbekerwedstrijden op de langebaan. De anderen moeten zelf zien dat ze in Noorwegen (11-13 november), Nederland (18-20 november) en Canada (9-11 december en 16-18 december) geraken. En dus worden er creatieve oplossingen verzonnen.

Lees verder

Het definitieve Adieu! Philippe Gilbert neemt op zijn Cauberg afscheid van de koers: "Of ik iets ga missen: de kick van de snelheid"

Eerst was er zijn laatste Belgische wedstrijd in Binche, daarna zijn laatste officiële wedstrijd met Parijs – Tours. Maar de definitieve slotparagraaf van het wielerleven van Philippe Gilbert werd vanmiddag geschreven op de Cauberg, zijn Cauberg. De wielrenner Philippe Gilbert is voltooid verleden tijd.

Lees verder

Patrick Lefevere niet bezorgd over interesse van Ineos Grenadiers in Remco Evenepoel: "Ze waren ook te laat toen hij junior was"

Dat Ineos Grenadiers maar wat graag Remco Evenepoel binnen zou halen, is intussen geen geheim meer. Patrick Lefevere, baas van Evenepoels huidige team Quick Step - Alpha Vinyl, maakt zich echter geen zorgen over een vertrek van zijn poulain. "Mensen zeggen soms dat ik dom ben, maar in zijn contract is elk scenario verwerkt", vertelde Lefevere aan Cyclingnews.com.

Lees verder

Eerste gelijkspel voor Lierse, dat blijft steken op droge 0-0 in Virton

Een rauwe 0-0 in het verre Virton en een tweede clean sheet op rij. Dat was het eerste gelijkspel voor Lierse, dat bloed, zweet en tranen moest laten voor zijn puntendeling in de Gaumestreek.

Lees verder

Maak kennis met Bernard van Aert, Indonesische pistier op het WK: "Ik ben misschien familie van Wout"

Opvallende deelnemer in het omnium op het WK baanwielrennen: Bernard van Aert (25). De eerste Indonesiër die zich voor een WK kon kwalificeren. En een grote droom heeft: ooit tegen of met zijn naamgenoot Wout van Aert koersen . "Mijn opa is Nederlander, misschien zijn we wel familie."

Lees verder

ONS OORDEEL. Tweede clean sheet op rij voor Lierse, voorin mocht het wat meer zijn

De verste verplaatsing van het seizoen heeft een puntje opgeleverd voor Lierse. De Pallieters kwamen niet tot scoren in de Gaumestreek, maar hielden ook de nul. Logisch dus dat de laagste scores voorin te vinden zijn. Guillaume De Schryver was de uitblinker met een 7. Dit zijn onze punten voor de bezoekers.

Lees verder

Begin augustus was het terug naar af voor nieuw golfterrein in Knokke, nu vraagt Paul Gheysens nieuwe vergunning aan

Vastgoedmagnaat Paul Gheysens heeft opnieuw een vergunning aangevraagd voor zijn megaproject in Knokke: een eco-golfterrein van 120 hectare groot. Begin augustus kreeg hij nog nul op het rekest van bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA). Maar in plaats van beroep aan te tekenen, ging Gheysens in gesprek met het kabinet en paste zijn plannen aan, zo schrijft zakenkrant De Tijd.

Lees verder

IN BEELD. Philippe Gilbert hangt fiets letterlijk aan de haak na afscheidskoers: wielericoon uitgezwaaid door Eddy Merckx en co

Philippe Gilbert heeft zaterdag zijn fiets aan de haak gehangen in het Nederlandse Valkenburg, waar hij zich in 2012 tot wereldkampioen kroonde en vier keer de Amstel Gold Race won. De carrière van de Luikenaar werd afgesloten met het afscheidscriterium "Phil & Friends", waarin Philippe Gilbert het haalde voor de Nederlander Fabio Jakobsen en Arnaud De Lie.

Lees verder

REACTIES. Nieuwe clean sheet geeft vertrouwen aan Lierse defensie: "De organisatie stond er"

Tom Van Imschoot kon leven met de puntendeling van zijn team op het veld van Virton. De oefenmeester besefte dat de partij bij de eindafrekening uiteindelijk ook in balans was geweest. "Dat klopt. Het dubbeltje kon gedurig langs beide kanten vallen", aldus de coach van geel-zwart.

Lees verder

De jury vergiste zich even, maar België is opnieuw wereldkampioen: Lotte Kopecky en Shari Bossuyt knallen naar goud in ploegkoers

Een derde Belgische medaille op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines en wat voor een. In de ploegkoers pakte het duo Lotte Kopecky-Shari Bossuyt goud.

Lees verder

European Open in Antwerpen: David Goffin opent tegen jong talent, Michael Geerts treft Dominic Thiem

David Goffin (ATP 58) neemt het op tegen de jonge Gilles Arnaud Bailly (ATP 1185) in de eerste ronde van de zevende editie van de European Open, die volgende week in Antwerpen (hard/725.540 dollar) plaatsvindt. Michael Geerts (ATP 267) staat tegenover de Oostenrijkse klepper Dominic Thiem (ATP 165), in 2020 winnaar van de US Open.

Lees verder

Didier Lamkel Zé pakt geel nadat hij … zelf voor scheidsrechter speelt

Een bizar tafereel op het einde van de streekderby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem. Didier Lamkel Zé, het enfant terrible van Kortrijk, claimde een penalty na een vermeende handsbal van Timothy Derijck. Lamkel Zé raapte daarbij meteen de bal op en wees naar de stip, zonder dat scheidsrechter Bert Put gefloten had. Put wilde overigens niet happen: hij floot niet voor een strafschop en gaf Lamkel Zé bovendien een gele kaart.

Lees verder

Huisgenoot van Dimitri Van den Bergh zorgt voor hilarisch dartsmoment door 180 te gooien op het allerslechtste moment

De wereldtop van de dartswereld bevindt zich momenteel in Gibraltar, voor de laatste manche van de European Tour. Dimitri Van den Bergh speelt er zaterdagavond zijn eerste wedstrijd en zag zijn huisgenoot Damon Heta alvast doorstoten door met 6-4 te winnen van Chris Dobey. De Australiër zorgde daarbij wel voor een hilarisch moment door in de achtste leg een 180 van de Engelsman op te volgen met een eigen 180. Top, nee want Heta gooide zich kapot omdat hij nog maar 180 punten van het bord moest gooien. "Damon, wat doe je nu?", klonk het commentaar.

Lees verder

Waanzinnige verdedigende actie van Rode Duivel Dodi Lukebakio: nu al dé save van het weekend

Stop de zoektocht naar dé save van het voetbalweekend. Niemand minder dan Dodi Lukebakio zorgde met een onwaarschijnlijke tackle voor de allerbeste redding. De Rode Duivel, die eerder in de partij van zijn club Hertha Berlijn op bezoek bij RB Leipzig een penalty had gescoord, verrichte fantastisch verdedigend werd door in extremis een gemaakte goal van Christopher Nkunku uit doel te houden bij een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg.

Lees verder

Dries Mertens en Galatasaray zien mooie reeks eindigen na nederlaag bij Kayserispor

Kayserispor heeft zaterdagavond tijdens de tiende speeldag van de Turkse Süper Lig Galatasaray een 2-1 nederlaag toegediend. Zo zag het team van Dries Mertens een einde komen aan een reeks van zes matchen zonder nederlaag.

Lees verder

Michael Geerts pakt titel in dubbelspel Challenger Ismaning

Michael Geerts heeft zaterdag het dubbelspel op het Challengertoernooi in het Duitse Ismaning (tapijt/45.730 euro) gewonnen.

Lees verder

Racing Genk wint met tien man in Leuven en neemt leidersplaats voorlopig over van Antwerp

Pompen of verzuipen was het, maar Racing Genk hield het hoofd boven water. Ondanks een hele helft met een man minder, na een domme rode kaart voor Cuesta, konden de Limburgers hun 0-1 voorsprong van voor de rust vasthouden bij OH Leuven. Genk springt voorlopig naar de leidersplaats ten koste van Antwerp, dat zondag nog in actie komt.

Lees verder