Doorgaan naar hoofdcontent

Vermist jongetje (6) uit Florida duikt twee maanden later op in Canada: doorbraak door bewakingsbeelden

HLN
Vermist jongetje (6) uit Florida duikt twee maanden later op in Canada: doorbraak door bewakingsbeelden
Een 6-jarige jongen die twee maanden geleden door zijn moeder als vermist was opgegeven bij de politie in Miami, is veilig teruggevonden in Canada. Volgens de Canadese politie dook hij op in de plaats Moncton, in de oostelijke provincie New Brunswick.
Lees verder

Jan Jaap van der Wal krijgt eigen talkshow op Play4: "Ik steek mijn nek uit"
Primeur in de Vlaamse tv-wereld, want voor het eerst komt er op zondag een latenighttalkshow. Gastheer wordt Jan Jaap van der Wal (42), de Nederlandse comedian die nu officieel Belg is. Hij maakt de overstap van Canvas naar Play4, waar hij op 8 januari de aftrap zal geven van 'Jan Jaap op Zondag'. De presentator vertelt in dit interview waarom hij die switch maakt en wat we van het programma kunnen verwachten. "Bij 'De ideale wereld' was ik na vier jaar uitgeleerd."
Lees verder

Brecht uit 'Blind getrouwd': "Montage soms heel ongelukkig. Ik ben niet jaloers op Dziubi, ik ben geen golddigger"
Brecht en Dziubi, dat lijkt al van bij de start een 'match made in heaven' door de experts van 'Blind getrouwd'. "Maar we waren zeker niet halsoverkop verliefd op elkaar", bekent Brecht nu. Daarna volgde het grote kantelpunt: een fles of een kratje wijn? En de laatste weken was Dziubi ook opvallend stil. Hoe loopt dit af? Senne probeert al iets los te peuteren tijdens een bezoekje bij Brecht thuis. "Hou de zakdoeken al maar klaar", belooft Brecht. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Frank Verstraeten strooit opnieuw met geld in Zillion, Baron en barones zwaaien deuren van kasteel open en een terugblik op discotheek 'The Lord': dit mocht u niet missen op 'In de buurt' dit weekend
Wij selecteerden de verhalen die u niet mocht missen op HLN In de buurt dit weekend.
Lees verder

Voltijds werken in 4 dagen populair, maar onderzoekers waarschuwen: "Voordelen zijn nog niet bewezen"
40% van de Vlaamse werknemers verwacht dat een werkweek waarbij hetzelfde aantal uren wordt gespreid over vier in plaats van vijf dagen, voor een betere werk-privébalans zorgt. Dat blijkt uit een bevraging door het onderzoeksteam van de Gentse arbeidseconoom Stijn Baert.
Lees verder

Betaalde u al uw onroerende voorheffing? Daarom kregen meer Vlamingen dit jaar herinnering in de bus
Heeft u dit jaar uw onroerende voorheffing al betaald? Of kreeg u een herinneringsbrief in de brievenbus? U bent niet alleen: dit jaar kregen al 247.110 Vlamingen een rappel om hun belastingplicht te vervullen. Dat kan deels te wijten zijn aan de digitalisering, maar ook de gestegen energiefactuur zit er wellicht voor iets tussen.
Lees verder

Jana openhartig tegen Christiaan in 'Blind getrouwd': "Ik wil een ruigere man in bed"
Rode oortjes in 'Blind getrouwd'. Nadat Jana (29) en Christiaan (28) eerder een eerste avontuurtje tussen de lakens beleefde, blijkt vanavond dat de twee daar nog niet helemaal op dezelfde golflengte zitten. Wat is er precies aan de hand? En wat kan het koppel doen om hun seksleven toch te doen knallen? Expert Wim Slabbinck geeft raad. "Het is een beetje zoals samen eten. Sommige dingen lust je, andere dingen niet."
Lees verder

Waarom er vaak een mini-deurtje in vrachtwagens zit
Vrachtwagens en opleggers van vrachtwagencombinaties hebben vaak een mini-deurtje aan de achterkant. Maar waar dient deze voor en waarom hebben ze er niet allemaal een?
Lees verder

'Familie'-collega's Caroline Maes en Karen Damen over hun hechte vriendschap: "Ik vroeg direct of ze bij die heftige opname mocht zijn"
"Ik zag een bang vogeltje, die eerste keer toen ze op de set van 'Familie' verscheen", zegt Caroline Maes (46). Maar vriendschapsbanden doen wonderen, en intussen voelt Karen Damen (48) zich als een vis in het water in de VTM-soap. "Ik dacht dat ik me dubbel zo hard zou moeten bewijzen omdat ik al bekend was", legt Karen uit aan 'Dag Allemaal'.
Lees verder

"Ik reed 's avonds blètend en stikkapot naar huis": 'Familie'-collega's Caroline Maes en Karen Damen over de tol van emotionele scènes
Je acteerdebuut maken in een geoliede machine als 'Familie', het is voor elke acteur even wennen. Zo ook voor Karen Damen (48): "Ik dacht dat ik me dubbel zo hard zou moeten bewijzen omdat ik al bekend was", vertelt ze in 'Dag Allemaal'. Gelukkig was daar Caroline Maes (46), die Karen onder haar hoede nam. De twee vertellen uitgebreid over Caroline's nieuwe rol als intimiteitscoach en de heftige verhaallijn over escortes die het ex-K3'tje nu moet spelen. "Toen ze die eerste keer op de set van 'Familie' verscheen, zag ik een bang vogeltje."
Lees verder

91 procent van onderzochte Europarlementsleden heeft pesticiden in het lichaam waarvan 55 procent verboden is in Europese landbouw
Uit een haaranalyse bij 44 Europarlementsleden, journalisten en wetenschappers is gebleken dat 91 procent van de deelnemers pesticiden in het lichaam heeft. Dat meldt de ngo Pollinis, die het onderzoek voerde, in een persbericht. Voor de Europese groenen toont de studie opnieuw aan dat de Europese wetten rond het gebruik van pesticiden strenger moeten.
Lees verder

Jaimie Vaes was op na haar relatie met Lil Kleine: "Ik woog nog 45 kilo"
Jaimie Vaes (33) was "gewoon op" tijdens haar relatie met rapper Lil Kleine (28), vertelde de realityster zondag bij het Nederlandse programma 'Boerderij van Dorst'. "Heel mijn lichaam was gewoon één grote stressbal."
Lees verder

Greta Thunberg laat klimaattop in Egypte aan zich voorbijgaan: "Wereldleiders willen alleen aandacht"
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (19) zal niet aanwezig zijn op de COP27, de klimaattop die van 6 tot 18 november doorgaat in de Egyptische kustplaats Sharm el-Sheikh. Volgens Thunberg misbruiken wereldleiders de conferentie om de aandacht op zichzelf te vestigen. Dat zei ze tijdens de voorstelling van haar boek 'The Climate Book' in Londen.
Lees verder

Real scherp voor scheidsrechter na puntenverlies tegen Girona: "Controversiële arbitrage houdt ons van de zege"
Real Madrid ziet Barcelona weer wat grote worden in de achteruitkijkspiegel. De koploper in La Liga kwam niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Girona en legde daarvoor openlijk de schuld bij scheidsrechter Melero López.
Lees verder

Benita (26) en Bryan (26) hebben een totaal andere opvoedingsstijl: "Zij is de zachte, ik de harde van ons twee"
Om het moederschap met een intensieve opleiding te kunnen combineren, staat Benita (26) 's nachts om twee uur op om te studeren. Bryan (26) werkt in een ploegensysteem en kan daardoor minder bij zijn gezin zijn dan hij zou willen. Het gemis compenseren ze door dochter Loenna 's nachts tussen hen in te leggen.
Lees verder

Opnieuw meerdere explosies gehoord in Kiev en andere Oekraïense steden
Er zouden vanmorgen opnieuw meerdere explosies hebben plaatsgevonden in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat meldt het persagentschap 'Reuters'. De regionale autoriteiten maken ook melding van raketaanvallen in het noorden, zuiden en centrum van het land.
Lees verder

Krijg jij vanaf november ook een energiekorting tot 196 euro? "Veel Belgen klagen dat de korting groter is voor gas dan voor elektriciteit"
Vanaf november krijgen veel Belgen een korting op hun energiefactuur. Die loopt op tot 196 euro per maand. Maar hoeveel je precies ontvangt, hangt af van je verwarmingsmethode. Op hoeveel geld heb jij recht? Moet je die premie zelf aanvragen? En wanneer ontvang je die dan? Energie-econoom Johan Albrechts (UGent) vertelde in Dag Allemaal wat je zeker moet weten.
Lees verder

"Dit parcours is een Wereldbeker onwaardig": 10.000 toeschouwers in Maasmechelen, maar crossers zijn scherp
Komt de Wereldbeker naar Maasmechelen, wint Laurens Sweeck, was het toch niet goed. Sweeck hoorde je niet klagen, maar Lars van der Haar (tweede) en Eli Iserbyt (derde) hadden geen goed woord over voor de imposante mijnsite in Limburg.
Lees verder

Beelden tonen ravage nadat gigantisch losgekomen rotsblok op Kreta hotelkamers verwoest: 47-jarige vrouw overleden
Op Kreta heeft een losgekomen rotsblok twee hotelkamers verwoest. Beelden tonen de enorme ravage nadat het rotsblok loskwam door een aardverschuiving. Een 47-jarige Sloveense vrouw raakte daarbij bedolven onder het puin en kon niet meer worden gered. Haar familie had meer geluk en kon met succes worden bevrijd door de brandweer. Het 8-jarige zoontje van de vrouw raakte lichtgewond, zijn vader bevond zich in een andere kamer en kwam er zonder verwondingen vanaf.
Lees verder

Advocaten Marco Borsato kritisch over BOOS-aflevering: "Dit zijn geen feiten"
Advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops, die zanger Marco Borsato (55) vertegenwoordigen, stellen dat de aantijgingen in de aflevering van 'BOOS' over Borsato "geen feiten zijn". Dat zei het advocatenduo bij Nederlandse 'College Tour', dat zondag te zien was op NPO 2 in Nederland.
Lees verder