Doorgaan naar hoofdcontent

Vergeet de Vonk, de beste ploegmaat en de jonge Flandrien niet: deze prijzen zijn er ook nog op het Gala van de Fland...

Vergeet de Vonk, de beste ploegmaat en de jonge Flandrien niet: deze prijzen zijn er ook nog op het Gala van de Flandrien

De Flandrien en Flandrienne van het jaar zijn natuurlijk de hoofdprijzen op het Gala vanavond. Maar er zijn nog een handvol prijzen die uiteraard niet te missen zijn.

Lees verder

LIVE FLANDRIEN 2022. Wie doet Remco Evenepoel wat? Volg het Gala hier live

Vanavond in het Brugse La Brugeoise wordt een Belgisch wielerjaar grand cru gevierd. Zeges in het voorjaar, in de drie grote rondes, het wereldkampioenschap en zo veel meer kregen allemaal een Belgische winnaar. De Flandrien? Die wordt vanavond verkozen. Volg het hele Gala (met de eerste gasten vanaf 19u) en de aanloop ernaartoe hier live!

Lees verder

Wie wordt verkozen tot Flandrien 2022? Dit zijn onze vijf genomineerden

Wie gisteren op de Grote Markt van Brussel was, zou het haast vergeten, maar Remco Evenepoel is niet de enige Belgische renner die dit jaar hoge ogen gooide. Zijn grand cru jaar oogt uiteraard net iets grandiozer dan de prestaties van nagenoeg de rest van het peloton, maar toch krijgt hij in de verkiezing van de Flandrien van 2022 stevige concurrentie van Arnaud De Lie, Jasper Philipsen, Dylan Teuns en Wout van Aert: samen goed voor 28 spraakmakende overwinningen and counting in het wielerjaar 2022. Op dinsdag 18 oktober kennen we de winnaar, gekozen door het peloton. Die dag wordt ook de Flandrienne van het Jaar verkozen door een jury bestaande uit ploegleiders, organisatoren en experten.

Lees verder

Gefronste wenkbrauwen bij positie van Thibaut Courtois bij Ballon d'Or: "Ik weet niet wat je als keeper nóg meer kan doen"

Thibaut Courtois (30) werd maandagavond tijdens de 66e editie van de uitreiking van de Ballon d'Or verkozen tot winnaar van de Yashin-trofee, de onderscheiding voor de beste doelman. In de uitslag van de Gouden Bal werd hij zevende. 'Pas' zevende, zo klinkt de kritiek.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh gaat stevig uit zijn pijp moeten komen tijdens het EK darts, maar kan wel een goeie zaak doen

De Gibraltar Darts Trophy was de laatste manche van de European Tour. De 32 beste darters na dertien toernooien hebben zich geplaatst voor het EK, dat eind oktober (27-30/10) doorgaat in Dortmund. Daarbij één Belg: Dimitri Van den Bergh.

Lees verder

Nina Derwael breekt net voor WK met Siemen Voet: "We gingen niet meer in dezelfde richting, dat woog op ons allebei"

Een pijnlijke knie, een liefdesbreuk na een relatie van bijna drie jaar met voetballer Siemen Voet, een lichaam dat nog altijd niet kan wat het in Tokio kon: het zijn geen makkelijke maanden geweest voor Nina Derwael. De olympisch kampioene is al blij dat ze erbij is, over tien dagen op het WK in Liverpool, zelfs al is het maar op twee van de vier toestellen. Maakt ze kans op goud? Hopen mag.

Lees verder

Danny Buijs na ontslag bij Malinwa: "Ik ben er zeker van dat het goed komt met KV Mechelen"

Na vier maanden werd Danny Buijs de laan uitgestuurd bij KV Mechelen. De Nederlandse trainer had zijn eerste buitenlandse avontuur als trainer liever niet zo vroeg zien eindigen, maar daar besliste het Mechelse bestuur maandag na de ondermaatse resultaten anders over. "Als je weinig wint, weet je dat er dingen op gang komen", zegt Buijs een dag na zijn ontslag.

Lees verder

Sinan Bolat keert met Westerlo terug naar Limburg: "Genk heeft me gemaakt tot wie ik ben"

Met Westerlo ontvangt KRC Genk vanavond de seizoensrevelatie in de Jupiler Pro League. Sterkhouder en sluitstuk bij de Kemphanen is een oude Genkse bekende: Sinan Bolat (34). "Genk zal altijd speciaal voor me blijven."

Lees verder

Pas gestopt wielericoon Vincenzo Nibali komt met advies voor Remco Evenepoel: "Dit kan een belangrijke stap zijn"

De 106e editie van de Ronde van Italië telt volgend jaar 70,6 kilometer tegen de klok. Dat maakte de organisatie maandagavond bekend. Spek voor de bek van Remco Evenepoel? Als het van ex-winnaar Vincenzo Nibali afhangt wel.

Lees verder

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti hoopt Thibaut Courtois komend weekend te recupereren: "Hij traint normaal en goed"

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti hoopt Thibaut Courtois komend weekend speelklaar te krijgen voor de topper tegen FC Sevilla, op de elfde speeldag in La Liga, zo bevestigde hij dinsdag tijdens het persmoment.

Lees verder

Steven Defour voorgesteld als T1 van KV Mechelen: "Vorig seizoen voelde ik me hier niet klaar voor, nu wel"

Steven Defour begint op zijn 34ste aan zijn eerste hoofdstuk als hoofdcoach en dat bij de club van zijn hart. De 52-voudige Rode Duivel volgt Danny Buijs op en moet KV Mechelen uit de degradatiezone zien weg te krijgen. "Ik besef dat de eindverantwoordelijkheid nu bij mij ligt."

Lees verder

Liverpool-aanvaller Diogo Jota mist WK met Portugal wegens zware spierblessure

Portugal kan op het WK van eind dit jaar in Qatar niet rekenen op linkerwinger Diogo Jota. De 25-jarige aanvaller heeft zondag in de topper tegen landskampioen Manchester City (1-0) een zware spierblessure aan de kuit opgelopen, zo bevestigde Liverpool-coach Jürgen Klopp dinsdag tijdens het persmoment. "Een operatie is niet nodig, maar we spreken hier wel over een afwezigheid van enkele maanden", aldus Klopp.

Lees verder

Buffalo's reizen woensdag mogelijk zonder zieke Hein Vanhaezebrouck af naar Union: "Groep moet professioneel reageren"

Hein Vanhaezebrouck voelde zich vorige zondag al niet te best toen AA Gent het in de Ghelamco Arena opnam tegen KV Mechelen. De eerste symptomen dateren zelfs al van donderdag, tijdens de match op bezoek bij Djurgarden. Vanhaezebrouck hield enkele dagen stand maar maandag moest de Gentse coach dan toch verstek laten gaan voor de uitlooptraining en ook dinsdagochtend gaf Vanhaezebrouck forfait voor de laatste training voor de uitwedstrijd op bezoek bij Union: "Hein blijft Hein, hij is onvervangbaar maar we hebben een grote staf dus ook voldoende mogelijkheden om zijn afwezigheid op te vangen", aldus assistent-coach Peter Balette.

Lees verder

Organisatie voegt nieuwe brug en extra lus met pittige klim toe aan parcours EK veldrijden in Namen

Namen ontvangt van 4 tot en met 6 november de twintigste editie van het EK veldrijden. Over alle categorieën heen zullen meer dan 600 renners zich trachten te onderscheiden op het parcours op en rond de Citadel van Namen. Tijdens het EK-weekend worden tot 20.000 wielerfans verwacht.

Lees verder

Daags na de Gouden Bal alweer op het trainingsveld: Courtois en Benzema showen trofeeën aan ploegmaats Real Madrid

Daags na de uitreiking van de Ballon d'Or in Parijs stonden Karim Benzema en Thibaut Courtois alweer op het trainingsveld in Madrid. Benzema nam maandagavond voor het eerst in zijn carrière de Gouden Bal in ontvangst, Thibaut Courtois werd voor het eerst uitgeroepen tot beste doelman. De twee belangrijkste pionnen van Real Madrid showden hun trofeeën dinsdag op de training aan hun ploegmaats.

Lees verder

Belgische beloften treffen volgend jaar Portugal, Nederland en Georgië op eindronde EK U21

De jonge Duivels nemen het volgend jaar op tegen Portugal, Nederland en gastland Georgië op het EK voetbal voor beloften. De Belgen werden ondergebracht in groep A. Dat blijkt uit de loting van dinsdag in het Roemeense Boekarest. Het EK vindt van 21 juni tot 8 juli 2023 plaats in Georgië en Roemenië.

Lees verder

LIVE. Kan reuzendoder Westerlo ook stunten tegen leider Genk?

Racing Genk is in topvorm: alleen aan de leiding met een historisch sterke 31 op 36. Coach Wouter Vrancken heeft er een machine van gemaakt, maar met Westerlo komt vanavond wel een ware reuzendoder op bezoek. Wie wint? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 20u45!

Lees verder

IN BEELD. Patrick Lefevere, Jasper Philipsen en ander mooi wielervolk schitteren op blauwe loper van de Flandrien

Traditioneel passeren een pak mensen uit de wielerwereld en hun partners over de blauwe loper tijdens het Gala van de Flandrien. Het was tijdens editie 2022 niet anders. Een overzicht van alle bekende gezichten die van de partij waren.

Lees verder

Dit zijn de Jonge Flandriens van 2022: Zilveren Segaert, bronzen Van Mechelen en gouden Keppens

De Jonge Flandriens van dit seizoen zijn drie grand crus. Met de op wereldniveau zilveren Alec Segaert, de bronzen Vlad Van Mechelen en de op de Europese Jeugdspelen gouden Cedric Keppens kregen we zowel bij de U23, juniores als nieuwelingen drie jonge renners die ondertussen de hele internationale incrowd kent.

Lees verder

Ontevreden Charleroi-fans leggen match tegen KV Kortrijk stil

De sfeer voor de wedstrijd tussen Charleroi en Kortrijk was al gespannen: de fans van de thuisploeg bleven 12 minuten uit de tribunes om hun ongenoegen duidelijk te maken. Zij viseren vooral sterke man Mehdi Bayat, wiens (transfer)beleid al een heel seizoen op de korrel wordt genomen. De match werd na tien minuten pauze hervat.

Lees verder

Romelu Lukaku fit verklaard door Inter

Een rentree zou niet al te lang meer op zich laten wachten. Romelu Lukaku heeft groen licht gekregen om de trainingen te hervatten bij Inter. De spits sukkelde wekenlang met een dijblessure.

Lees verder

De Tour van Wout van Aert was jullie Vonk van het Jaar: "Ik word dagelijks herinnerd aan de mooie zomer die mensen deels door mij hadden"

De Vonk van het Jaar bekroont het wielermonument van 2022 dat voor het meeste kippenvel zorgde. De stemming gebeurde door de lezers van onze zusterkrant Het Nieuwsblad. Voor 41 procent van de 6.755 stemmers was de Tour van Wout van Aert, met drie ritten en de groene trui, het kippenvelmoment van dit seizoen. Remco Evenepoel kaapte met zijn Vuelta- en WK-winst plaatsen twee en drie weg.

Lees verder

De beste en de meest veelzijdige: Europese en wereldtitels bezorgen Lotte Kopecky de Trofee Patrick Sercu

De Trofee Patrick Sercu, een prijs die wordt uitgereikt voor prestaties naast het wegwielrennen, is een kolfje naar de hand van Lotte Kopecky. Haar prestaties tijdens het WK baanwielrennen gaven de doorslag.

Lees verder

Tadej Pogacar haalt het deze keer wel van Jonas Vingegaard en wint de Internationale Flandrien van het Jaar

Jonas Vingegaard troefde hem – met de hulp van Van Aert – af in de Tour, maar over het hele seizoen bekeken, kon er toch niemand aan Tadej Pogacar. Van de UAE Tour tot de Ronde van Lombardije presteerde hij en op basis daarvan mag hij de Internationale Flandrien in ontvangst nemen.

Lees verder

Onverwoestbare Annemiek Van Vleuten bekroont jaar met Internationale Flandrienne

Als u dacht dat Remco Evenepoel dit jaar een mooie erelijst bij mekaar fietste, wat dan te zeggen van Annemiek van Vleuten? Op elke grote afspraak van het jaar tekende ze present. Ze kaapte zowel de Giro Donne, de Tour de France Femmes als de Vuelta voor vrouwen weg en als klap op de vuurpijl won ze met een barst in de elleboog ook nog het WK voor Lotte Kopecky. Geen wonder dus dat ze op alle stembriefjes voor de Internationale Flandrienne bovenaan prijkt en oververdiend de trofee in de wacht sleept.

Lees verder

Buiten categorie: Remco Evenepoel overklast opnieuw iedereen en pakt zijn eerste Flandrien

Een andere laureaat zou een verrassing van formaat geweest zijn. Na zo'n waanzinnig jaar kon niemand om Remco Evenepoel heen. De Flandrien is dé bekroning van zijn jongensdroom van een seizoen waarin hij onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Vuelta én het WK op indrukwekkende wijze won. Nadat Wout van Aert de drie voorgaande jaren de trofee in ontvangst mocht nemen, moet hij nu vrede nemen met de tweede plek. Deze keer was Evenepoel buiten categorie.

Lees verder

Erkenning voor Ilan Van Wilder: glansrol in Vuelta-zege Remco Evenepoel levert hem titel Ploegmaat van het Jaar op

If you can't beat them, join them. Ilan Van Wilder beet in de jeugdcategorieën vaak zijn tanden stuk op Remco Evenepoel, maar in de Vuelta ontpopte hij zich tot de perfecte chaperon van de huidige wereldkampioen. Van Wilder gidste de latere eindwinnaar in de bergetappes naar de finales waarin hij het vervolgens zelf helemaal afmaakte. Net als de andere renners van Quick Step - Alpha Vinyl steeg hij boven zichzelf uit om Evenepoel in de rode trui in Madrid te krijgen. Daar krijgt hij nu de nodige erkenning voor als Ploegmaat van het Jaar.

Lees verder

Drie op een rij: Lotte Kopecky is Flandrienne van het jaar en kroont zich tot koningin van het gala

Lotte Kopecky (26) mag zich voor het derde jaar op rij Flandrienne van het Jaar noemen. Ze komt daarmee naast recordhouders Grace Verbeke en Jolien D'hoore te staan. Kopecky werd vicewereldkampioene op de weg en won onder andere Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.

Lees verder

VIDEO. Van Peter Sagan tot Chris Froome: Wielerwereld feliciteert Remco Evenepoel en Lotte Kopecky met Flandrien-zeges

Yves Lampaert die het bloemkoolseizoen even onderbreekt, Peter Sagan die de regisseur in zich ontdekt en mooie woorden van een meervoudig tourwinnaar: De wielerwereld feliciteert Remco Evenepoel en Lotte Kopecky met hun trofeeën. Bekijk de video.

Lees verder

Remco Evenepoel is nu ook Flandrien van het Jaar en kijkt al naar volgend seizoen: "Ja, ik heb al beslist of ik de Tour of de Giro rijd"

Zoals Remco Evenepoel (22) koersen wint, zo wint hij ook de Flandrien Het Nieuwsblad: met een straatlengte voorsprong. Wie anders zou de trofee dit jaar toekomen? Luik-Bastenaken-Luik, Vuelta én WK: daar kan zelfs Wout van Aert niet aan. "Dit is een jaar dat ik nooit meer ga vergeten."

Lees verder

Lotte Kopecky is voor de derde keer op rij Flandrien bij de vrouwen: "Een jaar om nooit te vergeten"

Derde Flandrien op een rij voor Lotte Kopecky (26). Daarmee komt ze op gelijke hoogte met recordhoudsters Grace Verbeke en Jolien D'hoore. 2022 was een jaar waarin Kopecky presteerde van februari tot oktober. "Misschien is het goed dat ik geen wereldkampioene werd op de weg, anders had ik nooit nog beter kunnen doen." Monoloog over een superseizoen.

Lees verder

OVERZICHT FLANDRIEN. Remco Evenepoel én Wout van Aert in de prijzen, Lotte Kopecky gaat met twee trofeeën naar huis

De opvolgers van Wout van Aert en Lotte Kopecky zijn bekend. Kersvers wereldkampioen en Vuelta-winnaar Remco Evenepoel werd voor het eerst de Flandrien van het Jaar, terwijl Kopecky al voor het derde jaar op rij de Flandrienne van het Jaar is. Maar tijdens het gala werden uiteraard nog andere prijzen uitgereikt aan het nationale en internationale wielerpeloton: een overzicht van alle winnaars.

Lees verder

Engelse voetbalbond klaagt Liverpool-coach Jürgen Klopp aan na rode kaart tegen Manchester City

De Engelse voetbalbond FA heeft officieel een aanklacht ingediend tegen Liverpool-coach Jürgen Klopp nadat hij zondag een rode kaart kreeg in de met 1-0 gewonnen Premier League-match tegen Manchester City.

Lees verder

ONS OORDEEL. Zes Kemphanen gebuisd na pandoering in Genk

Onder meer Club Brugge, Anderlecht en Standard gingen al voor de bijl, maar nu heeft de reuzendoder zelf een pak slaag gekregen. Leider Genk was woensdagavond van begin tot eind overmachtig: 6-1. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Westerlo.

Lees verder

COMMENTAAR. "Voor het eerst sinds de terugkeer naar de JPL was Westerlo duidelijk een maatje te klein"

Westerlo versus Racing Genk, dat is een wedstrijd die garant staat voor goals. Veel goals. In de vorige 39 duels werd er gemiddeld net geen drie keer gescoord. Dinsdagavond werd die traditie in ere gehouden. Na amper 22 minuten werd de kaap van drie goals al gerond, nadat Tuur Dierckx vanop de stip de aansluitingstreffer had gemaakt.

Lees verder

REACTIES. Westerlo-coach De Roeck: "Verloren van de beste ploeg in België"

Na vijf wedstrijden zonder nederlaag zit Westerlo nog eens in het verliezende kamp. Jonas De Roeck zag verschillende redenen voor de zware nederlaag op het veld van de competitieleider.

Lees verder

David Goffin knokt zich op European Open naar zege tegen Gilles-Arnaud Bailly, die Lotto Arena charmeert

David Goffin (ATP 58) heeft zich dinsdag na een beklijvende wedstrijd en bijwijlen episch gevecht tegen de jonge Gilles-Arnaud Bailly (ATP 1185) geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van de European Open (hard/648.130 euro). De Luikenaar versloeg op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena het 17-jarige aanstormende talent in drie sets: 7-6 (9/7), 5-7 en 6-4. De partij duurde 3 uur en 10 minuten.

Lees verder

Giants op zoek naar tweede uitzege in Turkije, Kangoeroes speelt Europese thuismatch in… Willebroek

Telenet Giants Antwerp gaat vanavond in het verre Turkse Gaziantep, aan de Syrische grens, op zoek naar een tweede opeenvolgende uitzege in het kader van de FIBA Europe Cup. Geen gemakkelijke opdracht, vermits Gaziantep in poule B de groepsfavoriet is.

Lees verder

Familie Rode Duivels één nacht welkom in spelershotel

Wie het kleine niet eert… De families van de Rode Duivels zijn al zeker één nacht welkom in het spelershotel – het Hilton Salwa in Abu Samra – tijdens de WK-groepsfase. De WAG's, kinderen en ouders mogen slapen bij de spelers na de tweede poulewedstrijd tegen Marokko (27/11).

Lees verder

Jean-Marie Pfaff onder de indruk van opvolger Courtois: "Hij pakt punten voor zijn ploeg, dat doen andere doelmannen minder"

Thibaut Courtois werd verkozen tot beste doelman ter wereld. In 1983 en 1987 deed Jean-Marie Pfaff hem dat voor. "Thibaut Courtois verdient deze trofee en erkenning. Hij pakt als doelman punten voor zijn ploeg", vertelt Jean-Marie Pfaff over zijn opvolger.

Lees verder

VV Duffel wint voor het eerst in meer dan 2,5 jaar: "We hebben het gevierd alsof het een titel was"

De 3-0-zege van derdeprovincialer VV Duffel tegen Rijmenam vorige zondag is er eentje voor de geschiedenisboeken. Voor Duffel was het immers de eerste competitiezege sinds… 1 maart 2020, toen Brasschaat puntenloos huiswaarts werd gestuurd.

Lees verder

"Noa zit met tijdsdruk door het WK": Lang moet dringend weer uitblinken bij Club als hij mee wil naar Qatar

Noa Lang (23) mocht niet mee naar Anderlecht, maar vanavond is hij terug. De vraag is: gaat de Nederlander nog eens ontploffen? Dat is niet enkel nodig om opnieuw basisspeler te worden bij Club Brugge, maar ook om met Oranje naar het WK te mogen. De klok richting Qatar tikt.

Lees verder

Nog geen Radja op training bij B-ploeg van Antwerp

Radja Nainggolan trainde gisteren nog niet mee met de B-kern van Antwerp. Dat was ook zo afgesproken met de club­leiding van de Great Old. De middenvelder sluit pas later deze week aan.

Lees verder

Michael Geerts gaat in zijn Antwerpen voor stunt tegen US Open-winnaar Dominic Thiem: "Tegenover zo'n topper staan is ongelooflijk"

Groots moment vandaag voor ­Antwerpenaar Michael Geerts (ATP 268). In eigen stad staat hij voor het eerst op de hoofdtabel van een ­ATP-tornooi. Hij neemt het in de ­eerste ronde op tegen de Oosten­rijker Dominic Thiem (ATP 165), in 2020 winnaar van de US Open, maar intussen als gevolg van blessures fel teruggevallen op de ATP-ranking.

Lees verder