Doorgaan naar hoofdcontent

Van der Poel vs. the Dutch Maffia: alles wat u moet weten over het WK gravel, de hipste koers van het moment

Van der Poel vs. the Dutch Maffia: alles wat u moet weten over het WK gravel, de hipste koers van het moment

Mathieu van der Poel, Greg Van Avermaet, Peter Sagan én Magnus Cort Nielsen koersen dit weekend tegen elkaar in Italië. Niet eens in de Ronde van Lombardije, wel op het allereerste WK gravel. Alles wat u moet weten over de hipste koers van het moment.

Lees verder

Race tegen de tijd voor Lukaku

Romelu Lukaku blijft maar sukkelen met dat scheurtje in zijn dijspier. ?Door te vroeg te herbeginnen, liep zijn herstel vertraging op. Het WK lijkt nog niet in gevaar, maar het wordt voor de topschutter van de Rode Duivels steeds meer een race tegen de tijd.

Lees verder

Trainer Wim De Decker en SK Beveren naar Dender: "Hoe gaat de groep reageren na de 5-0-zege tegen Lierse?"

Na de knappe 5-0- thuisoverwinning tegen Lierse gaat SK Beveren vanavond op zoek naar een nieuwe driepunter op het veld van Dender. Trainer Wim De Decker waarschuwt zijn spelersgroep. "Ik ben heel benieuwd hoe de groep zal reageren", aldus De Decker. Dieumerci Mbokani (36) is nog niet speelgerechtigd.

Lees verder

Alhassan Yusuf, de eerste naam op het blad bij Antwerp: "Op een voetbalveld word ik een andere man"

Ja, zélfs Alhassan Yusuf (22) geraakt soms vermoeid tijdens een wedstrijd. We zullen de Nigeriaan dan maar op zijn woord geloven, zeker? Zo onvermoeibaar hij nochtans oogt op een voetbalveld, zo zen is hij ernaast. De "nieuwe Kanté" - dat is zijn bijnaam - durft ook zijn ambities uit te spreken. De man die altijd start bij Royal Antwerp FC over zijn sterke seizoensstart, de band met coach Mark van Bommel en de droom om een Super Eagle te worden. "Maar mijn ultieme droom is de Premier League."

Lees verder

20 jaar Philippe Gilbert: hart op de tong, buskruit in de benen

Na twintig jaar in het profpeloton, gekruid met tachtig zeges, rijdt Philippe Gilbert (40) zondag met Parijs - Tours zijn allerlaatste wedstrijd. Er volgt een week later nog een afscheidswedstrijd op de Cauberg, voor de fans, maar dan hangt het wielericoon voorgoed de fiets aan de haak. Een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met Marc Sergeant.

Lees verder

Max Verstappen: zondag kampioen, maandag bestraft?

Max Verstappen krijgt zondag in het Japanse Suzuka een tweede kans om zijn tweede wereldtitel Formule 1 op rij te pakken. Vreemd genoeg lijkt het wereldje van de F1 daarvan niet wakker te liggen. Maandag maakt de internationale autofederatie FIA immers bekend welke teams zich vorig jaar niet aan de financiële regels hebben gehouden. En daar zou het Red Bull Racing van Verstappen kunnen bij zijn.

Lees verder

Viktor Vranckx (16) uit Westerlo verdedigt leiderspositie in RX2e: "Ja, er wordt wel eens een tikje uitgedeeld"

Twee overwinningen in drie wedstrijden. Het gaat de amper 16-jarige (!) ViktorVranckx uit Westerlo voor de wind in de RX2e-klasse. Komend weekend kan hij voor het eerst zijn leiderspositie verdedigen voor een thuispubliek op het circuit van Spa-Francorchamps. Honderden fans hebben al een ticket gekocht. "Ik hoop dat ik iedereen het nodige spektakel kan geven", aldus Vranckx.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp begint vanavond aan competitie: "We willen voor onze fans openen met winst"

Met een week vertraging vanwege de kwalificatieronde voor de FIBA Europe Cup opent Telenet Giants Antwerp vanavond in de Lotto Arena een nieuwe campagne in de BNXT League. Tegenstander is het Leuven van ex-Giantscoach Eddy Casteels. "We willen voor onze fans openen met winst", zegt Roby Rogiers.

Lees verder

Fernando Alonso verrast met snelste tijd in de regen tijdens eerste oefensessie GP van Japan

Op een nat circuit van Suzuka heeft Fernando Alonso tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Japan de snelste tijd gereden. De tweevoudig F1-kampioen bewees op zijn 41 jaar dat hij nog alles in zich heeft om nog enkele jaren door te gaan in de koningsklasse van de autosport.

Lees verder

Amerikaanse Chelsea Sodaro triomfeert als debutante in Ironman Hawai

De Amerikaanse Chelsea Sodaro (33) was op het Amerikaanse eiland Hawai de beste in de finale van de Ironman World Championship voor professionals. Zij werkte de wedstrijd af in 8u33'46".

Lees verder

Na Cuypers gaapt de woestijn, en dat moet ook Hein Vanhaezebrouck vaststellen: "Voorin zitten we wat in nood"

Na de val in de competitie laat AA Gent nu ook van zijn pluimen in de Conference League, tegen het Zweedse Djurgården. Groepswinst komt in het gedrang omdat de Buffalo's weer eens een steek lieten vallen op een corner. En omdat ze geen slagkracht hebben als Cuypers eens niet scoort.

Lees verder

Supporter overlijdt bij incidenten in Argentijns voetbalstadion

Een Argentijnse voetbalsupporter is donderdag om het leven gekomen tijdens incidenten in de competitiewedstrijd tussen Gimnasia en Boca Juniors.

Lees verder

De appel valt niet ver van de boom! Freire junior maakt indruk bij de nieuwelingen

Ook in Spanje valt de appel doorgaans niet ver van de boom. Marcos Freire, de zestienjarige zoon van drievoudig wereldkampioen, behoort in Spanje tot de top van zijn generatie en wordt nu al links en rechts door de grotere teams opgemerkt.

Lees verder

De zoon van 'Mieke' uit Familie is prof in Eerste Nationale: "Eigenlijk wil ik gewoon de mama van Arno zijn"

Caroline Maes (46) schuimde zoals zoveel voetbalmama's jarenlang de voetbalvelden af om haar zoon een carrière als profvoetballer te gunnen. Daar werd ze steeds herkend als 'Mieke Van den Bossche', de rol die ze al twintig jaar vertolkt in de VTM-soap 'Familie'. Caroline hoopt dat daar ooit een einde aan komt: "Ik kijk al uit naar het moment dat ik de mama van THES-doelman Arno Valkenaers (21) ben en Arno niet langer de zoon van die Familie-actrice." THES, een ambitieuze club uit Eerste Nationale, huurt de youngster van KV Mechelen.

Lees verder

Opnieuw coëfficiëntenfeest voor België: dankzij zeges Club Brugge en Union is achtste plaats op UEFA-ranking plots binnen bereik

Ondanks de eerste nederlagen voor Belgische teams in de Europese groepsfases heeft België donderdagavond opnieuw een goede zaak gedaan op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA, die beslist welke Europese tickets ons land krijgt. Door de Europese zeges van Club Brugge en Union loopt ons land wat verder uit op de nummer tien en komt het wat dichter bij de nummer acht in de stand.

Lees verder

34,5 miljoen minder verdiend dan Atlético: waarom het héél moeilijk wordt voor Club Brugge om status quo te verstoren in de Champions League

Elke week houdt sportredacteur Wim Conings een opvallend cijfer uit de sportwereld tegen het licht. Deze week: 34,5. Het aantal miljoenen dat Club Brugge ondanks zijn knappe negen op negen nog steeds minder verdiend heeft aan deze Champions League-campagne dan tegenstander Atlético.

Lees verder

Max Verstappen blikt ontspannen vooruit richting mogelijke kampioensrace: "Sowieso niet met kater naar huis"

Max Verstappen gaat voor de tweede keer wereldkampioen worden. Dat kan haast niet meer missen. Mocht hij zondag op Suzuka de eerste Grand Prix van Japan sinds 2019 en het begin van de coronapandemie winnen én de snelste raceronde rijden, dan is de titel met nog vier races te gaan zeker binnen. Hoe anders was het vorig jaar? Toen de Nederlander pas in de allerlaatste ronde van het seizoen de titel voor de neus van Lewis Hamilton weggriste. Ogenschijnlijk onbewogen werkt Verstappen toe naar wat mogelijk de climax van zijn seizoen wordt. "Ik ga sowieso niet met een kater naar huis ."

Lees verder

Darters verbaal met elkaar in de clinch en ook publiek laat zich niet onbetuigd

Een wedstrijd in de tweede ronde van de World Grand Prix is uitgedraaid op een verbale discussie tussen de Nederlander Danny Noppert en zijn Engelse opponent Nathan Aspinall. Noppert vond dat Aspinall het publiek te fel opjutte.

Lees verder

Belgian Cat Becky Massey beleeft schitterend debuut bij Estudiantes Madrid na opmerkelijk vliegschema, Emma Meesseman mist competitiestart

Becky Massey, die met tweelingzus Billie, bij Estudiantes Madrid van een eerste buitenlands avontuur proeft, schitterde op de openingsspeeldag in de Spaanse Lega Femenina. Met 16 punten leidde de Belgian Cat het team uit de Spaanse hoofdstad in Tenerife mee naar de winst.

Lees verder

Begonnen met een weddenschap over Eddy Merckx, maar dankzij een kruipende studente werd de Ironman van Hawaï 40 jaar geleden pas echt populair

De Ironman van Hawaï is momenteel aan de gang en beleeft met een recordaantal deelnemers en media-aandacht hoogdagen. En zeggen dat het ooit allemaal begon met een weddenschap tussen pot en pint over Eddy Merckx en exact veertig jaar geleden echt populair werd dankzij een ongetrainde studente.

Lees verder

'Boeren voor boeren': Club Brugge lanceert groentebox met producten van lokale landbouwers "want ze zijn wereldklasse"

Met de groe(n)ten van Club Brugge: blauw-zwart lanceert in samenwerking met Fast & Fresh een eigen groentebox, gevuld met producten van lokale landbouwers. Eerst een match meepikken, en dan naar huis met verse groenten: dat is de opzet onder het motto boeren voor boeren. "Want onze landbouwers zijn wereldklasse", zegt Lode Ceyssens, voorzitter van de Boerenbond.

Lees verder

Grieperige Dylan Teuns moet afzeggen voor Ronde van Lombardije

Dylan Teuns is er zaterdag niet bij in de Ronde van Lombardije. De Limburger is onvoldoende hersteld van een griep die hij in Italië te pakken kreeg.

Lees verder

Hij won maar liefst 133 keer en verdient evenveel als Wout van Aert: de carrière van de afscheidnemende Alejandro Valverde in 42 straffe cijfers

Dit weekend rijdt Alejandro Valverde met de Ronde van Lombardije zijn laatste profkoers. Straks neemt het peloton afscheid van de 42-jarige Spanjaard die na een profcarrière van exact de helft van zijn leven afzwaait. De statistieken van 'Bala' spreken voor zich. We zetten er ter gelegenheid van het einde van zijn carrière eens 42 op een rijtje.

Lees verder

Thiam hoort bij drie finalisten voor titel van Europees atlete van het Jaar

Nafi Thiam is een van de drie finalisten die nog kans maken op de titel van beste Europese atlete van 2022. Ze neemt het op tegen de Nederlandse Femke Bol en de Oekraïense Yaroslava Mahuchikh. Dat bevestigt atletiekfederatie European Athletics vrijdag.

Lees verder

Hoe een onderonsje met Bart Verhaeghe aan de schoolpoort veertien jaar later uitmondt in een wereldtitel: de Wolfpack van het triatlon wint Ironman van Hawaï

Chelsea Sodaro (33) zorgde afgelopen nacht voor sensatie door bij haar debuut de Ironman van Hawaï te winnen. De wereldtitel van de Amerikaanse heeft een stevig Belgisch randje. Daarvoor moeten we terug naar 2008 en een toevallige ontmoeting van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe aan de schoolpoort die uitgroeide tot de Wolfpack van het triatlon.

Lees verder

"Net wanneer iets makkelijk lijkt, wordt het lastig": Carl Hoefkens op zijn hoede voor Westerlo na stuntzege tegen Atlético (en komt met goed nieuws)

Vanavond een hapje eten voor zijn verjaardag, zaterdag Westerlo, woensdag geschiedenis schrijven in Madrid. Zie hier de week van Carl Hoefkens, die ondanks een nieuwe stunt in de Champions League bloednuchter blijft. De 1/8ste finale halen een eitje? Hoefkens vindt van niet. "Neen, ik heb nog niet zitten rekenen."

Lees verder

Buijs opnieuw in dug-out bij Malinwa na schorsing: "Ook tegen Anderlecht heb ik het gevoel dat we kunnen winnen"

Voor het eerst sinds 17 september mag Danny Buijs nog eens plaatsnemen in de dug-out Achter de Kazerne. De trainer van KV Mechelen wil absoluut winnen in de topmatch tegen Anderlecht. "We hebben al te vaak punten verloren. Die moeten we nu pakken."

Lees verder

Kapitein Ryan Sanusi voor topper op RWDM: "Nog geen seconde spijt gehad van contractverlenging"

Beerschot trekt dit weekend als leider naar RWDM, de enige uitgesproken titelfavoriet in de reeks. Aanvoerder en sterkhouder Ryan Sanusi wil zich met Beerschot niet langer wegsteken. "Uiteraard zullen wij er alles aan doen om te promoveren. Dat zijn we aan onze status verplicht."

Lees verder

Zie ze stralen: Remco Evenepoel en Oumi Rayane stappen in het huwelijksbootje

Remco Evenepoel en Oumi Rayane zijn vrijdag getrouwd voor de wet. De twee arriveerden vrijdagnamiddag in een oldtimer aan het stadhuis van Dilbeek. Volgende week vertrekt het kersverse echtpaar op huwelijksreis.

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "In de rubriek 'Zot, zotter zotst' werd de hoofdrol gespeeld door Lamkel Zé"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen. De voorbije week stond voor hem in het teken van dwaasheden en onnozelheden. "De wereld loopt vol mensen die dwaas gedrag vertonen in de hoop door ­andere mensen te worden ­opgemerkt."

Lees verder

STVV'er Okazaki: "Mijn zoon is fan van Tottenham, misschien moet ik het shirt van Alderweireld vragen"

Gezien Daichi Hayashi klaar is om zijn rentree te maken in de Truiense aanval, is het afwachten voor welk spitsenduo Hollerbach vrijdagavond kiest in Antwerp. Shinji Okazaki beseft alvast dat hij zijn statistieken moet opkrikken. "Eén doelpuntje is te weinig voor een spits", aldus de 36-jarige Japanner.

Lees verder

LIVE. Antwerp wil weer winnen tegen STVV, eerste basisplaats voor Muja

Op de vorige speeldag ging Antwerp onderuit op het veld van KV Kortrijk, waardoor er een einde kwam aan de ongeslagen reeks van Van Bommel en co. Tot overmaat van ramp zag de Great Old Koji Miyoshi uitvallen met een kruisbandblessure. Veel tijd om te treuren is er echter niet, want vrijdagavond ontvangt de fiere leider STVV. Volg alle actie hier vanavond LIVE.

Lees verder

Filippo Ganna is klaar voor aanval op werelduurrecord: "Eén meter is genoeg, maar ik droom van het record der records"

Het was nog niet het seizoen van Filippo Ganna (26), maar daar kan de Italiaan dus nog verandering in brengen. Velen verwachten zaterdag in zijn aanval op het werelduurrecord een ongeziene prestatie, zelf plakt hij daar geen cijfer op. "Een realistisch doel is één meter meer dan Dan Bigham, maar ik droom van het record der records."

Lees verder

Bondscoach Ives Serneels reageert streng op gemiste WK van Red Flames en praat over zijn toekomst: "Ik voel hier nog steeds vertrouwen"

De Red Flames staan ook in 2023 niet voor het eerst un hin geschiedenis op een WK. De zure nederlaag in de levensbelangrijke wedstrijd tegen Portugal zindert nog na. Al kijkt bondscoach Ives Serneels ook alweer naar de toekomst. "We zagen deze week dat de fysieke parameters bij sommigen een pak minder zijn dan tijdens het EK. Ons niveau is op twee maanden tijd dus gedaald in plaats van gestegen. Daar moeten we iets aan doen."

Lees verder

Antwerp-spelers steken geblesseerde ploegmaat Miyoshi hart onder de riem

De teamgeest binnen de spelersgroep van Antwerp zit goed. Dat bewezen de ploegmaats van Koji Miyoshi voor de aftrap van Antwerp - STVV. De Japanner is maanden out met een zware knieblessure maar kan op de mentale steun van zijn ploeg rekenen: zijn ploeggenoten toonden zijn truitje voor de camera's.

Lees verder

STVV-verdediger Robert Bauer deelt slag uit aan Antwerp-spits Vincent Janssen

STVV-verdediger Robert Bauer heeft zich vrijdagavond niet van zijn beste kant laten zien. De 27-jarige Duitser reageerde met een slag na een duel met Antwerp-spits Vincent Janssen, waardoor hij een rechtstreekse rode kaart kreeg na ingrijpen van de VAR.

Lees verder

ONS OORDEEL. Alderweireld blinkt uit als aangever, één magere prestatie bij Antwerp

Dit zijn onze spelersbeoordelingen na de wedstrijd tussen Antwerp en Sint-Truiden.

Lees verder

COMMENTAAR. "Een economische zege van het zakelijke Antwerp misstaat niet in tijden van economische crisis"

Mark van Bommel had zijn huiswerk donderdag voor de persconferentie duidelijk gemaakt. De Antwerpcoach merkte terecht op dat Sint-Truiden al meer dan een halfjaar niet meer had verloren buitenshuis. Wat Van Bommel er vergat bij te vermelden was dat de Truienaars dit seizoen in vijf uitmatchen slechts één tegengoal incasseerden. Vroeg scoren kan dan helpen.

Lees verder

REACTIES. Pieter Gerkens plaveide de weg voor Antwerp: "Het meeste werk was al door Toby gedaan"

Met een vroege openingsgoal, zijn eerste treffer van het seizoen, legde Pieter Gerkens de basis voor de Antwerpse zege tegen Sint-Truiden. "Het meeste werk was echter door Toby (Alderweireld, red.) al gedaan", stak Gerkens een pluim op de hoek van zijn ploegmaat.

Lees verder

Beveren wint andermaal overtuigend: deze keer is Dender maat te klein

SK Beveren deed vrijdagavond een goede zaak in het klassement. De Oost-Vlamingen gingen met 0-3 winnen op het veld van promovendus Dender en springen met 15 punten voorlopig naar de tweede plek in de stand.

Lees verder