Doorgaan naar hoofdcontent

Tienkoppig Genk smeert Defour eerste nederlaag aan - Vrancken: “Er is wederzijds respect”

HLN
Tienkoppig Genk smeert Defour eerste nederlaag aan - Vrancken: "Er is wederzijds respect"
Wouter Vrancken heeft met Racing Genk ook zijn ex-club KV Mechelen verslagen: 3-1. De koploper moest door de onterechte uitsluiting van El Khannouss knokken voor de drie punten, maar redde het dankzij goals van Muñoz, Arteaga en Paintsil.
Lees verder

MNM-dj Wanne Synnave weg bij VRT na meldingen over "grensoverschrijdend gedrag"
De openbare omroep VRT heeft de samenwerking met MNM-presentator Wanne Synnave stopgezet. Dat meldt het VRT-radionieuws. De 26-jarige deejay bevestigde het nieuws even na middernacht op zijn Instagrampagina. Het besluit komt na verschillende meldingen van ongepast gedrag, aldus Synnave zelf. "Ik verdwijn de komende tijd dan ook even compleet uit beeld."
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Rosa Mortelmans, oprichtster van cosmeticabedrijf Mylène, overleed op 86-jarige leeftijd: "Toen ze bijna met pensioen kon, begon ze nog een parketfabriek in Polen"
Stilzitten was niet aan haar besteed. Da's het minste wat je van Rosa Mortelmans (86) kan zeggen. De vorige week overleden Heistse richtte destijds cosmeticabedrijf Mylène op, runde een feestzaal, zette negen kinderen op de wereld en leidde een parketfabriek in Polen. "Vorig jaar bracht ze zelfs nog een gezelschapsspel op de markt", zegt zoon Philippe.
Lees verder

Herfst of lente? Opnieuw een extreem zachte dag met temperaturen tot zelfs 24 graden
Gisteren gaat de geschiedenisboeken in als de warmste 28 oktober in België sinds de start van de metingen in 1833. En ook vandaag zal het dagrecord mogelijk opnieuw sneuvelen, met extreem zachte temperaturen van plaatselijk 24 graden of meer.
Lees verder

WEERBERICHT. Herfst of lente? Opnieuw een extreem zachte dag met temperaturen tot zelfs 24 graden
Het is vandaag eerst bewolkt met voornamelijk hoge en middelhoge bewolking. Er kan tijdens de ochtenduren lokaal wat lichte neerslag vallen. In de loop van de dag verwachten we meer zon, weliswaar nog vaak gesluierd door hoge wolkenvelden. Het is opnieuw uiterst zacht met maxima van 19 graden in de Hoge Venen tot lokaal 24 graden of wat meer in de provincie Limburg en het Luikse. Er waait een matige wind uit zuidelijke richtingen, zegt het KMI.
Lees verder

Komende nacht schakelen we over op wintertijd: uur langer slapen
Komende nacht (van zaterdag op zondag) schakelen we over van zomer- op wintertijd. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uurtje teruggedraaid en kunnen we dus een uur langer slapen.
Lees verder

"Op je gazon doet blad meer kwaad dan goed": tuinexperte legt uit wat je best doet met de bladeren in je tuin
Word je ook moedeloos van de pakken bladeren op je gazon en oprit? Nergens voor nodig: onze tuinexperte Laurence Machiels toont welke handige gereedschappen je kan gebruiken om ze in een handomdraai op te ruimen. "Maar laat ook genoeg bladeren liggen. Ze zijn bijzonder waardevol voor de natuur en de bodem."
Lees verder

Santana (22) was week samen met Cedric (21) toen hij verongelukte: "Ook na zes jaar is er in mijn hart geen plaats voor een andere jongen"
"Soms lig ik in zijn bed en knuffel ik zijn pyjama, net alsof het Cedricsje zelf is. Soms draag ik de laatste trui die hij heeft gedragen. En zonder fout geef ik elke nacht een zoen op zijn foto, die naast me staat." Bijna zes jaar geleden verloor Santana Vital de Matos (22) uit Izegem haar vriend Cedric Raes (21) in een bizar ongeval op de snelweg. "We waren een week samen, maar dat we voor elkaar gemaakt waren: daar bestond geen twijfel over. En nog altijd. Cedric blijft de man van mijn leven." Een verhaal over hoe moeilijk loslaten kan zijn.
Lees verder

"Hij is de magie": hoe Kompany van bouwwerf Burnley de best voetballende ploeg van The Championship maakte
Zou hij met Anderlecht inzitten? Vincent Kompany (36) beleeft - in tegenstelling tot 'zijn' RSCA - topweken. Vijftien matchen op rij ongeslagen intussen. Maar hoe kreeg hij Burnley weer sexy? Alles begon met een lijst van 20 spelers uit onze competitie...
Lees verder

Klaasje stoomt zich in Londen klaar voor acteerrol: "Na K3 was mijn leven een rollercoaster, hier kan ik als onbekende uitzoomen"
Zes jaar zingen over dromen volgen, heeft z'n effect. Gaf Klaasje Meijer (27) een jaar geleden de K3-fakkel door om haar grote acteerdroom na te jagen, woont ze vandaag niet meer in Nederland maar Londen. "Altijd al twee maanden in het buitenland willen wonen en nu mag ik dat terwijl ik me voorbereid op een grote rol", vertelt Klaasje die voor haar verhuis in alle stilte ook nog een groot Nederlands tv-project inblikte. "Mijn acteercarrière begint stilaan de goede richting uit te gaan. Ik voel me een zeer bevoorrecht mens."
Lees verder

Na huwelijk van bijna 20 jaar straalt Eveline Hoste aan zijde van vriend: "Bij Mario kan ik eindelijk mezelf zijn"
Ze klinkt voorzichtig en mijdt de grote woorden, maar er sluimert weer liefde in haar stem. Eveline Hoste (41) straalde bij de première van 'Zillion' aan de zijde dj Mario 'Dimaro' Willems (42), "We hebben allebei een mislukt huwelijk achter de rug, maar willen ons niet langer wegsteken."
Lees verder

Eén lanceert tweede seizoen 'Onder vuur'
'Onder vuur' is terug. Vanaf zondag volgt het tweede seizoen over het leven van de brandweervrienden in de fictieve Oostendse brandweerkazerne Post Oosteroever.
Lees verder

An Lemmens stelt nieuwe kledingcollectie voor tussen boerderijdieren, hond van Jani enthousiast
BV's pakken graag uit met een eigen kledinglijn. Daarbij rijst al snel de vraag: in hoeverre hebben ze daar zelf de hand in of verbinden ze gewoon hun naam aan een collectie? Voor An Lemmens is het al haar vierde samenwerking met het modemerk LolaLiza. Zij is heel nauw betrokken bij het ontwerpen. "Ik heb alles in mijn hoofd, maar zelf met naald en draad aan de slag gaan, lukt mij niet", vertelt ze aan Jarne. Die checkt ook wat Jani Kazaltzis vindt van de herfstcollectie van An. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Nieuwe afleveringen van 'Château Planckaert' vanaf zondag te zien
De familie Planckaert neemt de Eén-kijkers vanaf zondag weer mee op reis. Eddy en co. hebben grootse plannen voor de toekomst: de start van hun horeca-activiteiten in Frankrijk.
Lees verder

Zes mannen en vier vrouwen strijden om de titel van 'Homo Universalis'
Vier vrouwen dingen zaterdagavond nog mee naar de titel van 'Homo Universalis' in het gelijknamige Eén-programma. Da's meteen het hoogste aantal dames ooit dat de finale gehaald heeft.
Lees verder

Neven Tom en Peter houden de Vlaamse eer hoog in finale van 'Lego Masters'
Er is nog één Vlaams duo in de running om de titel van 'Lego Masters 2022' te winnen. De West-Vlaamse neven Tom & Peter nemen het vanavond in de grote finale op tegen de Nederlandse tweetallen Jaap & Mathijs en Arne & Sander.
Lees verder

Personeelstekort en hoge werkdruk: studie bevestigt hardnekkige pijnpunten bij huisartsen
Een tekort aan personeel, een hoge werkdruk en gedeeltelijke of volledige patiëntenstops. De eerste resultaten van een studie van Domus Medica, de UGent en VIVEL naar de toegankelijkheid van de huisartsgeneeskunde lijken de reeks hardnekkige pijnpunten te bevestigen.
Lees verder

Explosie beschadigt twee woningen in Wilrijk
De buurt van het Vallaar in Wilrijk is vanmorgen wakker geworden met een luide knal. Rond 6 uur vond een ontploffing plaats in de Pieter Van Passenstraat. Een explosief richtte schade aan aan twee woningen in de straat. Enkele deuren en ramen raakten beschadigd.
Lees verder

Onschuldige man na 38 jaar vrijgelaten uit Amerikaanse gevangenis
Een man die ten onrechte tot levenslang was veroordeeld, is na 38 jaar gevangenisstraf vrijgelaten uit een Californische gevangenis. "Ik sta hier niet als een verbitterd man," zei de 69-jarige Maurice Hastings op een persconferentie in Los Angeles. De man werd vrijgelaten na een DNA-analyse.
Lees verder

Tv-kinesist Tom De Prest lanceert boek: "Chronische stress is nog ongezonder dan roken en fastfood, dat beseffen we te weinig"
"Ik heb mijn emoties een plaats gegeven", zeggen mensen wel eens. Tom De Prest, kinesist bij programma's als 'Sterren Op De Dansvloer', 'Dancing With The Stars' en'Belgium's Got Talent', weet waar: in uw lichaam. "Die pijnlijke onderrug, stijve benen of nek waarbij je zelf geen oorzaak kan bedenken, zijn vaak het gevolg van onverwerkte emoties", vertelt hij aan 'Dag Allemaal'. Hoe dat kan, legt hij uit in zijn boek dat nu uit is.
Lees verder