Doorgaan naar hoofdcontent

Rusland geeft open en bloot toe dat het massaal Oekraïense kinderen deporteert

HLN
Rusland geeft open en bloot toe dat het massaal Oekraïense kinderen deporteert
Het Russische leger voert op grote schaal kinderen af naar Rusland onder het mom van vakantie of adoptie. Dat wordt bevestigd door Russische media. Maria Lvova-Belova, de Russische kinderrechtencommissaris, heeft inmiddels zelf toegegeven dat ze onlangs een kind uit Marioepol heeft geadopteerd. Vervolgens krijgen de kinderen een 'patriottische opvoeding'.
Lees verder

Lasse Vigen (Zulte Waregem): "Het wordt weer 'do or die' tegen Standard, maar ons elan is niet gebroken"
Zulte Waregem incasseerde vorige zondagavond een fikse dreun aan de kust. De late winninggoal van David Atanga voor KV Oostende kwam Essevee duur te staan. Dat puntenverlies moet komende zaterdag alweer worden goedgemaakt, maar tegenstander Standard surft ondertussen wel weer op de golven van het succes. "Elke wedstrijd is het voor ons do or die", beseft Lasse Vigen.
Lees verder

Maar één tijdrit, zwaar Alpenmenu en apotheose in de Vogezen op Le Markstein: ontdek hier het parcours voor de Tour 2023
Het parcours van de Tour 2023 is bekend. Met 8 bergritten, 8 vlakke ritten en 4 heuvelritten is er voor ieders bek wat spek, al zijn de tijdrijders met slechts één chronorit van 22 kilometer heel erg karig bedeeld. Het meest in het oog springend is de terugkeer van de Puy de Dôme. Verder krijgt de Tour op de voorlaatste dag een apotheose in de Vogezen met een aankomst op Le Markstein. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen.
Lees verder

LIVE. Maar één tijdrit, zwaar Alpenmenu en apotheose in de Vogezen op Le Markstein: ontdek hier het parcours voor de Tour 2023
Het parcours van de Tour 2023 is bekend. Met 8 bergritten, 8 vlakke ritten en 4 heuvelritten is er voor ieders bek wat spek, al zijn de tijdrijders met slechts één chronorit karig bedeeld. Het meest in het oog springend is de terugkeer van de Puy de Dôme. Verder krijgt de Tour op de voorlaatste dag een apotheose in de Vogezen met een aankomst op Le Markstein. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen.
Lees verder

LIVE. Tour voor vrouwen trekt naar Tourmalet, volg hier de voorstelling van het parcours van de mannen
Vandaag wordt in Parijs het parcours van de Tour 2023 voorgesteld. Het aantal tijdritkilometers is nog onbekend. Maar met alle Franse bergketens op het menu, lijkt het een koers voor de klimmers te worden. Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard zullen content zijn. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen. Volg de voorstelling van het Tourparcours vanaf 11u30 live op deze pagina.
Lees verder

Union zet deadline bij gemeente Vorst over nieuw stadion: "Het dossier ligt moeilijk"
Union Sint-Gillis wil vaart maken over de nieuwe stadionplannen. De Bemptsite in Vorst geniet de voorkeur, maar het dossier zit nog muurvast bij de gemeente Vorst. CEO Philippe Bormans voert de druk op en vraagt nu voor eind dit jaar klaarheid of de club het project mag starten.
Lees verder

"Dankzij mij is hij 28 jaar geworden": André Hazes' ex-vriendin Sarah van Soelen over haar afwezigheid in docuserie
Sarah van Soelen (26), de ex-vriendin van André Hazes (28), speelt op eigen verzoek geen grote rol in Hazes' veelbekeken documentaire 'Crossroads'. Maar ondanks dat ze zelf niet in beeld wou komen, laat André ook weinig over haar los. Dat is iets wat Sarah wel dwarszit. In de Nederlandse 'Story' vertelt ze dan ook haar kant verhaal aan de fans. "Ik regelde dat André naar de kliniek kon."
Lees verder

Duits eiland haalt paardenkoets van stal na coronabesmettingen bij buschauffeurs
Op Hiddensee, een Duits eiland in de Oostzee, heeft het coronavirus een opmerkelijke stempel op het openbaar vervoer gedrukt. Omdat alle buschauffeurs ziek zijn, is een vervangingsdienst ingesteld met een paardenkoets. Dat zegt burgemeester Thomas Gens.
Lees verder

WERELDRECORD. Trekvogel vliegt zonder stoppen ultramarathon van 13.560 km in 11 dagen en 1 uur
Een jonge rosse grutto van vijf maanden heeft een wereldrecord gevestigd. De weidevogel vloog in 11 dagen en 1 uur van Alaska naar Tasmanië, zonder onderweg te stoppen. Een ware ultramarathon van maar liefst 13.560 kilometer, of drie keer van Brussel naar het Griekse eiland Mykonos én terug. Dat is een afstand die overeenkomt met ongeveer een derde van een volledige reis rond de wereld.
Lees verder

"Normaal als ik een idee heb check ik dat bij haar": vermomde Maarten Vancoillie verrast Dorothee in 'Beste kijkers'
In 'Beste kijkers' vraagt Nathalie Meskens (40) zich af of Dorothee Dauwe (32), haar trouwe Qmusic-collega Maarten Vancoillie (34) niet aan haar zijde mist. "Het is eens een opluchting, wat rust", reageert ze. Maar dan blijkt dat hij al die tijd stiekem verstopt zat in het publiek om voor haar te supporteren. "Ik heb het gevoel dat ik nu heel wat mensen teleurgesteld heb."
Lees verder

Slongs Dievanongs belandde op een seksfeestje in Zillion: "Wat ze daar deden, staat voor altijd op m'n netvlies gebrand"
Nu de film 'Zillion' in de zalen loopt, haalt iedereen herinneringen op aan de beruchte discotheek, die in 2002 de deuren sloot. Ook Slongs Dievanongs (44) ging er enkele keren feesten. Op Radio 2 vertelde de zangeres dat ze ooit op een expliciete Zundays-party belandde. "Dat hoefde voor mij niet."
Lees verder

De 'barbaarsheid' van de Saoedische troonopvolger: "Hij wil de hele familie zuiveren"
Mohammed bin Nayef, de Saoedische kroonsprins, is ernstig ziek. Dat blijkt uit zijn beslissing om de bijeenkomst van de Arabische top, deze week, niet bij te wonen wegens doktersadvies. Ook met zijn vader, de huidige koning, gaat het al lange tijd niet goed. Dat bekent dat de macht binnenkort waarschijnlijk zal overgaan naar de 3de in lijn voor de troon: Mohammed bin Salman (36). Een prins bekendstaat als een "barbaarse man" die "de koninklijke familie met geweld wil zuiveren".
Lees verder

Frankrijk een uur tijdsverschil met België: welke invloed zou het hebben op je elektriciteitsverbruik en -factuur?
Zaterdagnacht vangt de wintertijd opnieuw aan. De zomer- en wintertijdregeling werd ooit ingevoerd om energie te besparen, maar nu lijkt die switch ons vooral extra te kosten. Het winteruur zorgt er immers voor dat we tijdens de piekuren meer stroom nodig hebben. Hoeveel die extra kost precies bedraagt? Mijnenergie.be biedt een antwoord.
Lees verder

Het winteruur: zoveel kost één uur tijdsverschil je elke dag aan elektriciteit
Zaterdagnacht vangt de wintertijd opnieuw aan. De zomer- en wintertijdregeling werd ooit ingevoerd om energie te besparen, maar nu lijkt die switch ons vooral extra te kosten. Het winteruur zorgt er immers voor dat we tijdens de piekuren meer stroom nodig hebben. Hoeveel die extra kost precies bedraagt? Mijnenergie.be biedt een antwoord.
Lees verder

Uitgerekend: hoe nefast is de wintertijd voor je energiefactuur en je portefeuille?
Zaterdagnacht vangt de wintertijd opnieuw aan. De zomer- en wintertijdregeling werd ooit ingevoerd om energie te besparen, maar nu lijkt die switch ons vooral extra te kosten. Het winteruur zorgt er immers voor dat we tijdens de piekuren meer stroom nodig hebben. Hoeveel die extra kost precies bedraagt? Mijnenergie.be biedt een antwoord.
Lees verder

Wie premie wil voor thuisbatterij, moet zich haasten. Maar steun voor warmtepompboiler verdubbelt
De Vlaamse regering heeft beslist om de subsidies voor thuisbatterijen versneld stop te zetten. Dat meldt Energieminister Zuhal Demir (N-VA). Installaties met keuringsattest van na 31 maart 2023 komen niet meer in aanmerking. "Het wordt nipt om voor die datum nog een batterij geïnstalleerd en gekeurd te krijgen", zegt Bram Claeys van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE).
Lees verder

"Goedkope Chinese camera's zijn een ware droom voor hackers": zo voorkom je misbruik van jouw bewakingscamera's
Online floreert de handel in gekraakte bewakingscamera's, zo stelde de HLN-redactie vast. Meekijken in de slaapkamer van kinderen, gluren naar de naakte buurvrouw in haar badkamer: het gebeurt en er wordt grof geld voor betaald. Maar hoe voorkom je nu dat jouw camera's gehackt worden? Onze techjournalist Kenneth Dée en ethisch hacker Cedric De Vroey geven advies.
Lees verder

Energieleveranciers kregen al acht pv's en beloven nu beterschap met extra personeel
De zeven energieleveranciers naar wie de Economische Inspectie onderzoek voerde, verklaren zich bereid om de dienstverlening te verbeteren. Dat vernam VTM NIEUWS. Aan staatssecretaris Eva De Bleeker voor Consumentenzaken hebben ze laten weten dat ze extra personeel zullen aanwerven. Er werden intussen al acht pv's opgesteld voor oneerlijke handelspraktijken bij leveranciers.
Lees verder

Al drie (eigenlijk vier) gestopte penalty's en een assist: is Diogo Costa dé CL-revelatie tot dusver?
Dat FC Porto zich net als Club Brugge plaatste voor de volgende ronde van de Champions League, is niet in het minst de verdienste van doelman Diogo Costa. De 23-jarige Portugees, die roots heeft in Zweden, stopte gisteren strafschoppen van Hans Vanaken en Noa Lang, waardoor hij nu al aan vier (al zijn dat er officieel maar drie, gezien het gisteren om een hernomen exemplaar ging) gestopte elfmeters zit in de campagne. Sinds het 0-4-oplawaai dat Club de Portugezen verkocht in Porto, hield Costa drie wedstrijden op rij zijn netten schoon en bovendien was hij in de 0-3-zege uit bij Bayer Leverkusen ook al goed voor een assist. Is er ook iets wat hij níet kan?
Lees verder

"Ze laten u in de steek": Vlaams Belang voert campagne voor betaalbare energie
"Ze laten u in de steek." Met die slogan voert Vlaams Belang de komende weken campagne voor betaalbare energie. De partij trekt daarbij vooral van leer tegen de federale en Vlaamse regeringen. Die laten volgens Vlaams Belang na fundamentele hervormingen door te voeren om de gezinnen en bedrijven te beschermen, maar houden het in de plaats daarvan bij "gerommel in de marge".
Lees verder