Doorgaan naar hoofdcontent

Rhune (18) van de baan gemaaid, dader pleegt vluchtmisdrijf: “Dader, ik heb je gezien op de videobeelden”

HLN
Rhune (18) van de baan gemaaid, dader pleegt vluchtmisdrijf: "Dader, ik heb je gezien op de videobeelden"
Een 18-jarige vrouw is vrijdagavond omver gereden door een auto. Ze werd ruim 20 meter meegesleept door het voertuig en liep daarbij onder meer een zware hersenschudding en gekneusde nek op. De dader pleegde vluchtmisdrijf. "Een meisje voor dood achterlaten, gaat er bij mij echt niet", zegt vader Johan.
Lees verder

Gianni Vermeersch wint allereerste editie van het WK Gravel: "Ik kan het moeilijk geloven"
Onze landgenoot Gianni Vermeersch heeft zich in het Italiaanse Veneto tot wereldkampioen Gravel gekroond. De West-Vlaming verwees thuisrijder Daniel Oss naar de dichtste ereplaats.
Lees verder

Stadsambtenaar Aïcha (51) woedend én triest: "De nieuwe parkeertarieven duwen mij met mijn beperking uit de maatschappij, ik kan mijn job niet meer doen"
"Mijn werk betekent alles voor mij, het helpt mij om vol te houden. Maar sinds het invoeren van het nieuwe parkeerregime in Gent kan ik niet meer gaan. Ik word verplicht om thuis te zitten." Aan het woord: Aïcha Snoussi (51), al 21 jaar in dienst bij de stad Gent, waarvan al 19 jaar bij het S.M.A.K. Aan Aïcha is niets te zien - daar zorgt ze nadrukkelijk voor - maar reuma bepaalt haar hele leven. "Mijn auto is mijn rolstoel."
Lees verder

Schrijver Marnix Peeters: "Drank is een wondermiddel. Het is goed, gezond en ik word er gelukkig van. Ik drink het 's middags, 's namiddags, in de vooravond en 's avonds"
Aan de hand van 16 vragen, ontwikkeld door psychiater Dirk De Wachter, praat journaliste Sabine Vermeiren elke week met een bekende Vlaming. Hoe kijkt hij/zij naar de liefde, naar relaties, naar het leven? Deze week: schrijver Marnix Peeters. Over zijn stervende vader. Over zijn alcoholverbruik. Over Jan Jambon: "De vleesgeworden balverzakking."
Lees verder

Jarige Amber en Koen eten de meeste kaaskroketten op Nationale Krokettendag. "Morgen nog eens, als ontbijt"
Spektakel bij Chapeluur aan de Groentenmarkt: daar vond vandaag een wedstrijd kaaskroketten eten plaats. Het opzet was simpel: om ter meest kroketten verorberen op een half uur tijd. Bij de mannen won Koen Eylenbosch (46), bij de vrouwen kaapte de jarige Amber Bert (22) de trofee weg. Allebei winnen ze een jaar lang gratis kroketten.
Lees verder

VIDEO. Linda Mertens nu al terug op het podium in Engeland
Eind september raakte bekend dat Linda Mertens (44) terug zou optreden. Na het verlies van haar 2,5-jarige dochtertje verdween de Milk Inc.-zangeres vijf jaar uit de spotlights, maar nu zou haar naam prijken op de affiche van een Spaans festival. Sterker nog, ze zou dit weekend al terug op het podium hebben gestaan.
Lees verder

Voormalig topdoelman Iker Casillas krijgt veel kritiek op sociale media na tweet over geaardheid
Iker Casillas - voormalig doelman van Real Madrid - heeft een verrassende tweet geplaatst. "Ik hoop dat je me respecteert: ik ben homo", aldus Casillias. Ook het antwoord van zijn ex-ploeggenoot bij de nationale ploeg, Carles Puyol, is best apart te noemen. "Het is tijd om ons verhaal te vertellen, Iker", tweette hij. Niet veel later verwijderde de intussen 41-jarige Spanjaard zijn tweet. Casillas beweert nu dat het een hacker was die de berichten postte.
Lees verder

'Chimpnapping': criminelen eisen 200.000 euro losgeld voor ontvoerde babychimpansees
Een maand geleden zijn drie babychimpansees ontvoerd uit een opvangcentrum in de Democratische Republiek Congo. De ontvoerders spelen het hard en eisen nog altijd zo'n 200.000 euro losgeld.
Lees verder

LIVE. Hong met een fe-no-me-na-le goal! 0-4!
• 11de speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Kehrwegstadion • Eupen-AA Gent
Lees verder

Onbekende gooit brandbom tegen woning in Rumst: "Ik denk dat het om een pyromaan ging"
Een onbekende man heeft zondagnamiddag een brandbom gegooid tegen de gevel van een houten woning in Rumst. Bewoner Kurt kon het vuur blussen met een tuinslang. "We hebben geluk gehad, heel ons huis had kunnen afbranden als we niet thuis waren geweest."
Lees verder

Gent haalt uit op Eupen, Hong entertaint met fenomenale goal
AA Gent heeft uitgehaald op het veld van Eupen: 0-4. Met Depoitre, Hjulsager en Hong in een hoofdrol. Een deugddoende zege voor de Buffalo's, die zo vertrouwen tanken voor het komende Europees duel tegen Djurgårdens.
Lees verder

Bijna 1200 vierkante kilometer in Cherson-regio heroverd, volgens Oekraïne
Oekraïne heeft naar eigen zeggen meer dan 1170 vierkante kilometer land heroverd in de zuidelijke regio Cherson sinds de start van de tegenaanval op Rusland eind augustus. Een militaire woordvoerder voegde eraan toe dat nog wel veel moet worden gedaan om de heroverde gebieden onder Oekraïense controle te houden.
Lees verder

Ouders Tanja Groen over mogelijke link met Dutroux: "We hopen het stiekem wel"
"We zeggen niet dat dit 'm wordt, maar we hopen het stiekem wel." Zo reageert de vader van Tanja Groen op het nieuws dat politie en gerecht de mogelijke betrokkenheid van seriemoordenaar Marc Dutroux bij de ontvoering van hun dochter zullen onderzoeken. Tanja verdween in 1993 op achttienjarige leeftijd in Maastricht, niet ver van de grens met België.
Lees verder

Beerschot-aanhang over de schreef in Brussel, CEO Pro League reageert: "Oliedom"
Supporters van voetbalclub Beerschot hebben zich zaterdagavond opnieuw misdragen. Op een bepaald moment scandeerde een deel van het uitvak: "Dat is een vak vol makakken" richting het vak van de RWDM-fans. De kans is groot dat de spreekkoren tot een sanctie zullen leiden. "Oliedom", veroordeelde Lorin Parys, CEO van de Pro League de gezangen alvast. Het is bovendien niet het eerste incident met supporters van Beerschot.
Lees verder

Wagen gaat over de kop en crasht in berm langs E19: vijf gewonden
Op de E19 richting Nederland ter hoogte van Loenhout is een wagen in de berm gecrasht. Vijf inzittenden werden lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Belgische trekkers vast in Indiase vallei nadat een van hen sneeuwblind raakte
Twee Belgische trekkers zijn vast komen te zitten in de vallei Bara Bhangal in de Indiase deelstaat Himachal Pradesh. Ze vroegen om hulp, maar hun lot is voorlopig onduidelijk. Dat melden Indiase media.
Lees verder

LIVE. Charleroi en Standard betwisten Waals duel, Amallah gepasseerd bij Rouches
• 11de speeldag, Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Stade du Pays • Charleroi-Standard
Lees verder

LIVE. Héérlijke poging Mbenza spat uiteen op de paal, Waalse derby stelt allesbehalve teleur
• 11de speeldag, Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Stade du Pays • Charleroi-Standard
Lees verder

Kerncentrale Zaporizja weer verbonden met stroomnet, zegt IAEA-chef
De door Rusland bezette kerncentrale van in Oekraïne is opnieuw aangesloten op het stroomnet, meldt het hoofd van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), Rafael Grossi, op Twitter. Gisteren werd de kerncentrale na beschietingen losgekoppeld van het stroomnet, waarop de stroomvoorziening door dieselgeneratoren werd overgenomen.
Lees verder

Zo pakte Verstappen ook zijn tweede wereldtitel in totale chaos: "Plots zag ik mijn mecaniciens juichen. Bleek dat ik wereldkampioen was"
Je zou voor minder vermoeden dat het in de sterren geschreven staat. Na de controversiële slotrace van 2021 werd Max Verstappen in Suzuka voor de tweede keer wereldkampioen in je reinste chaos. Alsof een normale titel hem niet gegund is.
Lees verder