Doorgaan naar hoofdcontent

REPORTAGE. Naakte vuurspuwers, Johnny’s en Marina’s en een miljoen euro: dit was Zillion, the Club

HLN
REPORTAGE. Naakte vuurspuwers, Johnny's en Marina's en een miljoen euro: dit was Zillion, the Club
"Dinsdag verdwijn ik opnieuw in de anonimiteit. Ik wil niet meer meemaken wat ik twintig jaar geleden heb moeten doorstaan." Of Frank Verstraeten die woorden hard maakt zien we dinsdag na zijn exclusieve set, maar niet voordat de iconische Zillion voor de laatste keer in de Waagnatie herrijst. Voor 25 euro herbeleefden zillionaires, de vaste kern en ook de jonge garde de hoogdagen van weleer. Dit was Zillion, the Club: "Elke zaterdag zonder rijbewijs de grens over naar de Zillion, een ongeziene tijd."
Lees verder

Oktoberfestival Noorderkempen, het grootste van Vlaanderen, stevent af op recordeditie: "Bier, muziek, vrienden en eten: de match is er en dat maakt het concept tijdloos"
De vierde editie van Oktoberfestival Noorderkempen belooft opnieuw een recordeditie te worden. De zaterdag is met zo'n 4.200 tickets volledig uitverkocht en voor vrijdag zitten de organisatoren ook al aan 70 procent van de verkochte tickets (via deze link zijn er nog). "Breda, Mechelen, Herentals en Antwerpen waren al meer dan geslaagd. Hopelijk kunnen we met het grootste Oktoberfestival van Vlaanderen met een knaller afsluiten", zeggen Nick en Gregg Jorissen. Ein, zwei, drei…
Lees verder

Jan Segers neemt afscheid van Hugo Camps: "Alsof ik ineens een broer had"
Bestaat dat, een bromance tussen een man van 79 en een man van 57? Onze lunch deze zomer was een acuut geval van zielsverwantschap. "Alsof ik ineens een broer had", stuurde hij me die avond. "Niet alsof", antwoordde ik. "Je hebt er een." Twee maanden later is Hugo weg. Afscheid van een journalistieke broer, zwarte gordel in de columnistiek.
Lees verder

Jan Segers neemt afscheid van Hugo Camps: "'Alsof ik ineens een broer had', stuurde hij me die avond"
Bestaat dat, een bromance tussen een man van 79 en een man van 57? Onze lunch deze zomer was een acuut geval van zielsverwantschap. "Alsof ik ineens een broer had", stuurde hij me die avond. "Niet alsof", antwoordde ik. "Je hebt er een." Twee maanden later is Hugo weg. Afscheid van een journalistieke broer, zwarte gordel in de columnistiek.
Lees verder

Hoe Union van habbekrats miljoenen maakt, de scouting van de Brusselse club ontleed: "We verbloemen niets"
Ook Anderlecht wou Victor Boniface, maar Union speelde sneller op de bal. De zoveelste gouden transfer. Hij kostte wel al een duit, maar het gros van de Union-ploeg die nu uitblinkt in Europa is gehaald voor een habbekrats. Wat is het geheim van de scouting bij de vicekampioen?
Lees verder

Urbanus viert 50 jaar op de planken met nieuwe plaat: "Willy Sommers is zelfs contént dat ik grapjes over hem maak"
Urbanus (73) staat 50 jaar op de planken en dat moet worden gevierd. "Dus maakte ik nog eens een gaatje voor een plaatje", aldus de komiek in 'Primo'. Binnenkort verschijnt Urbanus' nieuwste album 'In roer en rep'. En daarop lacht hij met -alles en iedereen, ook onze schlagerzangers.
Lees verder

PORTRET. Lula, de "meest geliefde leider ter wereld" die Brazilië weer wil besturen
Zondag wordt Luiz Inácio Lula da Silva (77) normaal gezien opnieuw verkozen tot Braziliaanse president. Een man die zó arm werd geboren, dat hij op zijn zevende nog nooit een brood had gezien. Om 's werelds populairste leider te worden — in de woorden van Barack Obama — moest hij wel compromissen sluiten. Met corrupte vrienden en met gemene despoten. Tot die in Rusland toe.
Lees verder

Optreden K3 gaat niet door: zwangere Hanne moet rusten
K3 staat op zondag dan toch niet op het podium van Plopsaland Indoor in Hasselt. Normaal gezien zouden Hanne, Marthe en Julia er vandaag optreden, maar de website van het park laat weten dat de show niet kan doorgaan. Wel komt er een meet and greet in de plaats.
Lees verder

Ooggetuigen beschrijven horroravond in Seoul: "Mensen vielen om als dominostenen"
De slachtoffers van het halloweendrama in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zaten als ratten in de val in het steegje in de uitgaanswijk Itaewon. De duizenden feestvierders konden geen kant meer op. Velen werden op de grond geduwd of verdrukt toen een menigte het smalle straatje in stroomde. Overlevenden getuigen over de horroravond.
Lees verder

Actrice Marieke Dilles over haar liefde voor het nachtleven. "Na de stoet dansten we tot 4 uur 's ochtends"
Weekends zijn heilig. Dat is zeker het geval bij Marieke Dilles. De actrice uit 'Thuis' noemt zichzelf 'nogal wispelturig en een slechte planner'. Gelukkig vindt ze routine door haar vrijdagavond vrij te houden, zodat ze een stapje in de wereld kan zetten. "Dan gaat mijn zoontje logeren bij de schoonouders, zodat mijn man en ik kunnen uitslapen." En de andere dagen? Die mogen best chaotisch zijn: van wandelen in de Franse Ardennen tot naar de 'ruilwinkel' of naar de reuzenstoet.
Lees verder

Actrice Marieke Dillis over haar liefde voor het nachtleven. "Na de stoet dansten we tot 4 uur 's ochtends"
Weekends zijn heilig. Dat is zeker het geval bij Marieke Willis. De actrice uit 'Thuis' noemt zichzelf 'nogal wispelturig en een slechte planner'. Gelukkig vindt ze routine door haar vrijdagavond vrij te houden, zodat ze een stapje in de wereld kan zetten. "Dan gaat mijn zoontje logeren bij de schoonouders, zodat mijn man en ik kunnen uitslapen." En de andere dagen? Die mogen best chaotisch zijn: van wandelen in de Franse Ardennen tot naar de 'ruilwinkel' of naar de reuzenstoet.
Lees verder

Bekende leider harde kern Inter in Milaan doodgeschoten op straat
Vittorio Boiocchi, het gezicht van de harde kern van de Italiaanse voetbalclub Inter, is gisteravond op straat doodgeschoten. Voor zijn huis in Milaan werd hij van dichtbij door meerdere kogels geraakt.
Lees verder

"Je hebt 85 keer je nettomaandloon nodig om na je pensionering min of meer dezelfde levensstandaard aan te houden": zo pak je dat aan
Na je 60ste verandert er heel wat op financieel vlak. Maar hoe ga je dan best om met je geldzaken om toch een comfortabel pensioen te krijgen? We stellen zeven vragen aan financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck (VRT), die er samen met zijn Knack-collega Ewald Pironet een verhelderend boek over schreef: Investeren in de derde helft van je leven. "Algemeen gesteld bedraagt het wettelijk pensioen iets minder dan de helft van je laatste loon."
Lees verder

VIDEO. Frank Verstraeten strooit opnieuw met geld in Zillion die voor 1 weekend herleeft
De iconische Zillion herrijst dit weekend voor een laatste keer in de Antwerpse Waagnatie. Net zoals in de hoogdagen staat Frank Verstraeten opnieuw in voor de regie van het evenement. En dat betekent ook: met geld strooien. Met de hulp van actrice Charlotte Timmers vloog een miljoen euro de zaal in. Vals geld weliswaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor 25 euro herbeleefden zillionaires, de vaste kern en ook de jonge garde de hoogdagen van weleer. En onze reporter was erbij.
Lees verder

"De Bruyne herinnerde de wereld er nog eens aan dat Haaland niet het enige godsgeschenk is dat Guardiola bezit": "Perfecte" vrije trap KDB zindert na
Kevin De Bruyne heeft andermaal zijn klasse geëtaleerd. Op het veld van Leicester - waar Faes, Castagne en Tielemans aan de aftrap stonden - loodste de Rode Duivel City naar een zuinige 0-1-zege met een heerlijke vrije trap. "Hij is terug", zei Guardiola.
Lees verder

"De Bruyne herinnerde de wereld er nog eens aan dat Haaland niet het enige godsgeschenk is dat Guardiola bezit"
Kevin De Bruyne heeft andermaal zijn klasse geëtaleerd. Op het veld van Leicester - waar Faes, Castagne en Tielemans aan de aftrap stonden - loodste de Rode Duivel City naar een zuinige 0-1-zege met een heerlijke vrije trap. "Hij is terug", zei Guardiola.
Lees verder

Het gezin van Anne-Catherine (33) woont op 120 vierkante meter: "Bij de renovatie was elke centimeter belangrijk"
Anne-Catherine Gerets (33) woont in Brasschaat met haar man Michaël van Tilburg (43), hun zoontje Ferdinand (1,5) en week om week ook zijn dochters Estée (16) en Bo (17). Hond Lola en katten Lotje en Soesji zijn de huisdieren. Met z'n vijven op een oppervlakte van 120 m² is het — zacht uitgedrukt — gezellig druk in het rijhuisje. Maar de tv-persoonlijkheid heeft het op zo'n manier gedecoreerd en ingericht dat alle puzzelstukjes er wonderwel in elkaar passen.
Lees verder

Luchtballon crasht bijna tegen huis bij Duits-Nederlandse grens: "Pas op, dat gaat niet goed!"
"De honden begonnen ineens te blaffen, meteen zag ik waarom", zegt Jouke de Vries over een hachelijke situatie, zaterdag in het Duitse dorp Alstätte, op zo'n vier kilometer van de grens met Nederland. De Vries zag vanuit zijn tuin hoe een ballonvaarder z'n enorme vaartuig nog net over het huis van zijn buren loodste.
Lees verder

Liam Hemsworth vervangt Henry Cavill in het vierde seizoen van 'The Witcher'
Wissel van de wacht in het vierde seizoen van 'The Witcher'. Liams Hemsworth (32) neemt namelijk de fakkel over van hoofdrolspeler Henry Cavill (39). Deze laatste maakte op zijn beurt zelf bekend dat hij stopt met zijn rol als Geralt. "De tijd is gekomen om mijn zwaard naast mij neer te leggen."
Lees verder

Billal Messaoudi scoort zijn tweede doelpunt in Kortrijkse loondienst: "Deze treffer geeft me een immense vertrouwensboost"
KV Kortrijk leek tegen Cercle Brugge opnieuw af te stevenen op een thuisnederlaag, maar invaller Billal Messaoudi hing in minuut 79 de bordjes in evenwicht. De Algerijn werd dit seizoen - terecht - al vaak op de korrel genomen door de KVK-supporters. Maar toen hij de netten deed trillen, scandeerden ze zijn naam. Is de trein nu eindelijk vertrokken?
Lees verder