Doorgaan naar hoofdcontent

Remco Evenepoel na huwelijksreis in stijl terug in België, maar niet voor lang

Remco Evenepoel na huwelijksreis in stijl terug in België, maar niet voor lang

Remco Evenepoel is terug in het land na een deugddoende huwelijksreis van een tweetal weken op de Malediven en in Dubai, waar hij echt afstand heeft kunnen nemen van de fiets en alle gekte na zijn Vuelta-zege en wereldtitel. Evenepoel en kersverse vrouw Oumi deden dat in stijl: de wereldkampioen postte op Instagram een foto vanuit businessclass.

Lees verder

Nieuwe uitdaging voor Imke Courtois, ex-Red Flame wordt bestuurder bij Voetbal Vlaanderen: "Ik heb er super veel zin in"

Imke Courtois gaat aan de slag als onafhankelijk lid binnen het Bestuur van Voetbal Vlaanderen.

Lees verder

Hoe zou het nog zijn met Jurgen Van den Broeck? "Johan Bruyneel meent dat ik in 2011 de Tour had kunnen winnen"

Alleen de Spaanse triomf van Remco Evenepoel belaagt de positie van Jurgen Van den Broeck (39) als beste Belgische ronderenner van de voorbije dertig jaar. Als enige Belg deze eeuw eindigde Van den Broeck in de single digits van Giro, Tour én Vuelta. "Soms lijken mijn prestaties nu meer waardering te krijgen dan toen."

Lees verder

"Ik heb iemand zien sterven": voetballer Pablo Marí getuigt na steekpartij in Italiaanse supermarkt

"Ik heb geluk gehad. Ik heb iemand voor mijn ogen zien sterven", getuigt voetballer Pablo Marí na de mesaanval in een supermarkt in het Italiaanse Assago. In totaal raakten vijf mensen gewond en overleed een persoon. De dader, een 46-jarige man, is aangehouden.

Lees verder

Nu al beste Belgische coëfficiëntenseizoen van de laatste vijf jaar: ons land springt naar plek acht op coëfficientenranking

Hoera! Doordat Union in de Europa League zeker als groepswinnaar eindigt, krijgt ons land een dikke coëfficiëntenbonus. Daardoor springt België weer een plaatsje omhoog naar plaats acht op de coëfficiëntenranking van de Europese voetbalbond UEFA, die bepaalt hoe de Europese tickets verdeeld worden.

Lees verder

Mark van Bommel blikt terug op mislukte carjacking: "Complimenten aan de politie"

Voor de aandacht goed en wel gericht werd op de wedstrijd van Antwerp FC tegen Charleroi, blikte Mark van Bommel terug op de ingrijpende gebeurtenis van maandagnacht. De Nederlandse coach werd aan zijn parkeergarage opgewacht door een gewapende man, reed vervolgens achteruit, waarna de overvaller op de loop ging. "Het gaat goed met me."

Lees verder

Voetbal is oorlog, soms letterlijk: van de "kutkakkerlakken" van Vertonghen, tot de match die uitmondde in een internationaal gewapend conflict

"Voetbal is oorlog", zei de Nederlandse voetbaltrainer Rinus Michels ooit. Daar is iets voor te zeggen. Als er niet op het veld wordt geknokt, dan wel ernaast. Deze week bleek nog dat het bij Voetbal Vlaanderen dossiers regeert van geweld van spelers en supporters. Toch is voetbal de perfecte manier om oorlogsdriften op een vreedzame wijze te uiten. Dat zeggen Mark van Vught, hoogleraar evolutionaire psychologie, en schrijver Kees Opmeer in hun boek FC Sapiens.

Lees verder

Club Brugge wil Porto-kater snel doorspoelen, maar kampt met defensieve zorgen: "Het is niet vanzelfsprekend"

Club Brugge wil de Porto-kater doorspoelen met een zege tegen KV Oostende. Carl Hoefkens kan de oplawaai van woensdag relativeren, en hoopt van zijn spelers hetzelfde. Ondertussen moet de coach een defensieve puzzel leggen, want Mata zit ook tegen KVO niet in de kern. "Het gaat geleidelijk bij hem", klinkt het.

Lees verder

Olympisch kampioene Nafi Thiam gaat in zee met nieuwe coach en wil nog minstens vier jaar doorgaan

Tweevoudig olympisch kampioene Nafi Thiam (28) kiest voor een nieuwe coach, en toch voor een vertrouwd gezicht: Michael Van der Plaetsen. "Ik kon in mijn comfortzone blijven zitten of op safe spelen maar ik wil mijn record verbeteren."

Lees verder

VIDEO. Simpelweg Indrukwekkend: Sergio 'Checo' Pérez kan thuiscircuit van GP in Mexico letterlijk blindelings rijden

De Mexicaan Sergio Pérez rijdt dit weekend zijn thuis-GP en kent het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City als zijn broekzak. Dat bewijst hij in een video waarin hij via een simulator met gesloten ogen alle bochten perfect neemt met de bijbehorende versnellingen. 'Checo' kan zijn thuiscircuit letterlijk blindelings rijden.

Lees verder

Overschreden budgetplafond blijft niet zonder gevolgen: FIA legt Red Bull boete van 7 miljoen euro op

De Internationale Autosportfederatie FIA heeft F1-renstal Red Bull Racing een boete van 7 miljoen dollar (7,03 miljoen euro) opgelegd omdat het team van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen vorig jaar het budgetplafond heeft overschreden, zo maakte de FIA vrijdag bekend.

Lees verder

Italiaanse ploegmaat van Evenepoel vertelt over de eerste ontmoeting met de wereldkampioen: "Zoveel vertrouwen verwacht je niet van een jongeman"

Remco Evenepoel is al meer dan een maand de trotse wereldkampioen op de weg bij de elite en nog steeds gaat onze landgenoot vlot over de tongen met zijn prestaties. Zo ook bij zijn Italiaanse ploegmaat Andrea Bagioli, met wie Evenepoel al drie jaar samen rijdt bij Quick-Step Alpha Vinyl. "Hij maakte al indruk op me vanaf de eerste keer dat ik hem ontmoette", aldus Bagioli bij TuttoBiciWeb.

Lees verder

Vertrouwen in de ouwe getrouwen, al mag één jongeling nog hopen: Roberto Martinez kiest binnenkort zijn WK-selectie

Nog 12 dagen en we zetten de eerste mijlpaal in aanloop naar het WK in Qatar. Op 10 november maakt Roberto Martinez zijn 26-koppige selectie voor het WK bekend. De bondscoach is niet van plan te verrassen en kiest vooral voor oude getrouwen. Op mogelijk één nieuwe naam na.

Lees verder

Bondscoach Roberto Martinez blijft zijn positieve zelve: "We horen nog altijd bij de acht WK-favorieten"

25 dagen scheiden de Rode Duivels van hun eerste WK-duel tegen Canada op 23 november. Het is bang aftellen, hopen op zo weinig mogelijk blessures en zo veel mogelijk vormpieken. Maar het algemene gevoel rond de Duivels zit niet goed. Roberto Martinez zou zichzelf niet zijn als hij het allemaal niet wat optimistischer zou zien. We legden de bondscoach de heetste hangijzers voor, hij antwoordt vol vuur.

Lees verder

Deze vijf wedstrijden mag u dit weekend niet missen: Romelu Lukaku hoopt op eerste basisplaats, Duivels duel op zaterdagmiddag

Nergens beter dan thuis. Zeker als er voetbal op televisie is. Wij zochten en vonden vijf wedstrijden om naar uit te kijken dit weekend.

Lees verder

Zizou Bergs is hersteld van buikspierblessure

Zizou Bergs (ATP 139) is opnieuw fit en zal volgende week deelnemen aan het Challengertoernooi in het Italiaanse Bergamo (hardcourt/45.730 euro). Dat maakte Koen Bergs, de vader van Zizou Bergs, vrijdag bekend in een bericht op Twitter.

Lees verder

Valéry Demory ontslagen als bondscoach bij Belgian Cats

Het management van de Belgian Cats heeft in overleg met de basketbalfederaties besloten om niet verder te gaan met bondscoach Valéry Demory. "Op communicatief vlak waren er te grote problemen, dewelke hebben geleid tot deze beslissing", verklaart Koen Umans, General Manager van de Cats.

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Wat hebben cafévoetbal en de Jupiler Pro League gemeen? ­Beiden zijn ze een forum voor ­ambras"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen. "Jaren heb ik moeten optornen tegen de boze mythe dat pyro­technische verstoring van voetbalwedstrijden een exclusief Antwerps fenomeen was", meent hij. Anderlecht bewees vorige week nog het tegendeel.

Lees verder

LIVE. Kan het Malinwa van coach Defour ook stunten bij leider Genk?

KV Mechelen herleeft met een 6 op 6 in de eerste week onder nieuwe coach Steven Defour. Vanavond staan de Mechelaars wel voor een loodzware opdracht tegen Racing Genk, de huidige leider en ploeg van hun ex-coach Wouter Vrancken. De meester of de leerling, wie wint? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 20u45!

Lees verder

Dimitri Van den Bergh plaatst zich in Dortmund overtuigend voor tweede ronde van EK

Dimitri Van den Bergh heeft zich op het EK in Dortmund op knappe wijze gekwalificeerd voor de tweede ronde. Tegen de Noord-Ier Daryl Gurney haalde onze landgenoot het overtuigend met 6-2.

Lees verder

Sportclubs opgelucht dat stad niet bespaart op subsidies voor sportinfrastructuur: "Anders zou het niet leefbaar zijn"

Goed nieuws voor de sportclubs in Antwerpen. De stad zal niet besparen op de subsidies voor sportinfrastructuur. Dat stelt de clubs in staat om energiebesparende maatregelen te nemen om de energiefactuur lager te houden.

Lees verder

Opvallend: fitte Yaremchuk niet geselecteerd door Club-coach Hoefkens voor clash tegen Oostende

De ene keer Lang, de andere week Yaremchuk: de zomertransfer van 16 miljoen is deze week het slachtoffer van de Brugse weelde.

Lees verder

Een voorliefde voor Zuid-Afrika, geen roeper maar wel 'nie neute, nie pleuje': Michael Van der Plaetsen, de nieuwe coach van Nafi Thiam

Nafi Thiam, tweevoudig olympisch kampioene, wereldkampioene en Europees kampioene en een van de beste zevenkampsters aller tijden, heeft dus gekozen voor Michael Van der Plaetsen als nieuwe coach. Hoe hij toevallig coach werd, toevallig in Zuid-Afrika belandde maar niet zo toevallig Nafi Thiam coacht.

Lees verder

Xavi Simons uit openlijk kritiek aan het adres van FC Barcelona, waar hij de jeugdreeksen doorliep: "In de fitness trainen ze nooit"

Xavi Simons is momenteel aan het ontbolsteren bij PSV Eindhoven. De Nederlander is nog altijd maar 19 jaar oud en staat voor een glorierijke toekomst. Of dat bij FC Barcelona zal zijn, is na zijn recente uitspraken nog maar zeer de vraag.

Lees verder

Wordt oud-president Obama mede-eigenaar van NBA-club Phoenix Suns?

Het Amerikaanse NBA-team Phoenix Suns staat momenteel te koop nadat eigenaar Robert Sarver wegens racistische en seksistische uitlatingen tegenover werknemers voor een jaar geschorst is door de NBA. Een van de mogelijke overnemers zou zowaar voormalig president Barack Obama (61) zijn.

Lees verder

Sander Gillé en Joran Vliegen zien in Oostenrijk eerste finale van het seizoen door de vingers glippen

Sander Gillé en Joran Vliegen zijn er vrijdagavond niet in geslaagd de finale van het ATP 500-toernooi in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen (hard/2.349.180 euro) te bereiken. In de halve finales moest het Belgische duo, dat bij winst zijn eerste finale van het seizoen zou spelen, de duimen leggen voor thuisspelers Alexander Erler en Lucas Miedler.

Lees verder

ONS OORDEEL. Schoofs is met zijn prachtgoal opnieuw de beste Mechelaar, ook Malede kan zich tonen

KV Mechelen heeft gestreden voor wat het waard was, maar zelfs met een mannetje minder bleek leider Genk te sterk. 3-1 werd het in de Cegeka Arena. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Malinwa.

Lees verder

COMMENTAAR. "Ondanks het resultaat in Genk toonde KV Mechelen dat de 6 op 6 geen toevalstreffer was"

De spelers van KV Mechelen waren vrijdagavond niet van plan om slechts voor één coach door het vuur te gaan, maar voor twee. Aan Wouter Vrancken, de vorige coach, wilde de ploeg tonen wat het waard was. Aan Steven Defour, die vorig jaar nog assistent was van Vrancken en twee weken geleden overnam van de ontslagen Danny Buijs, wilde de ploeg tonen dat de 6 op 6 tegen Standard en Eupen geen toevalstreffer was. Het had zomaar gekund, want voor de derde keer op rij speelde Malinwa met het mes tussen de tanden. Alleen volgde deze keer het resultaat niet.

Lees verder

Loïs Openda is met hattrick de absolute held van de avond in winst van Lens tegen het Toulouse van Dejaegere

RC Lens heeft het vrijdagavond met droge 3-0 cijfers gehaald van Toulouse, met Brecht Dejaegere (ex-Gent) in de basis. Loïs Openda (ex-Club) nam na de pauze als invaller alle drie de doelpunten voor zijn rekening. Door deze driepunter komt Lens op de tweede plaats te staan in de Ligue 1 en komt het tot op twee punten van Paris-Saint Germain, dat zaterdag nog speelt.

Lees verder

REACTIES. Hairemans: "Ons lef was positief, maar er zat veel meer in"

Hoewel KV Mechelen zeker zijn momenten had in de Cegeka Arena keerde het toch zonder punten terug uit Limburg. "Er zat veel meer in", besefte Geoffry Hairemans. "In de eerste helft hadden we Genk goed onder controle. Zij straften met hun scorend vermogen onze foutjes af, wij die van hen niet. Toen Genk met tien man viel hadden we meer moeten creëren."

Lees verder

Coach Marjorie Heuls over Nina Derwael, die haar comeback maakt op het WK: "Nina weet dat goud dit keer niet hoeft"

Kan ze het nog? Dat is vandaag de vraag als Nina Derwael (22) na vijftien maanden terugkeert in competitie. Wie kan het beter inschatten dan Marjorie Heuls, haar coach? "Fysiek zit Nina nog maar aan tachtig procent en ook mentaal was het zwaar. Zelfs naar school gaan gaf haar stress."

Lees verder

Guillaume De Schryver (Lierse) klaar voor topper op RWDM: "We mogen niet opnieuw als angsthazen aan de aftrap staan"

Lierse verdedigt zondagmiddag zijn leidersplaats in de uiterst lastige verplaatsing bij titelkandidaat RWDM. Een verse test voor de Pallieters, die enkele weken geleden bij die andere titelfavoriet SK Beveren nog een ferm pak voor de broek kregen. "We moeten in onszelf geloven. Op de Freethiel speelden we te veel als angsthazen", waarschuwt Guillaume De Schryver.

Lees verder

Léo Seydoux, op overschot bij Westerlo maar nu belangrijk bij Beerschot: "Het pikt niet dat ik het succes in eerste klasse moet missen"

Zijn ploegmaats van vorig jaar maken nu met Westerlo het mooie weer in de Jupiler Pro League, maar Léo Seydoux koestert geen afgunst. Hij wil zich tonen op het Kiel. En misschien straks nog eens promoveren. "Voor mij was het belangrijk om speelminuten te krijgen. Dat Beerschot gezakt was, maakte mij niet uit."

Lees verder

Analyse van derde amateur B: "Winnen van Wezel Sport met 0-4? Op de PlayStation is alles mogelijk, hé"

De strijd om de periodetitel in derde amateur B draagt een Kempens tintje. Degradant uit tweede amateur Houtvenne domineert voorlopig de competitie met 20 punten en promovendi Wezel Sport (18) en Verbroedering Geel (17) palmen plaatsen twee en drie in, en dat met nog twee speeldagen te gaan. Ook onderin ligt alles nog op een zakdoek. Drie coaches, die derde amateur B maar al te goed kennen, wikken en wegen de reeks. "In tegenstelling tot andere jaren is er nog geen duidelijke zakker."

Lees verder

Als de Kanaries naar 't Kuipje komen, zingen ze een toontje lager: "Wij zijn het zwarte beest van STVV"

Als de spelers van Sint-Truiden straks naar Westerlo afzakken, dan ligt de gemiddelde hartslag bij de fans sowieso wat lager. Ze zijn er in 't Kuipje gerust in: STVV, dat is goed voor drie punten. Met dank aan een straffe reeks van tien thuiszeges op een rij. Jef Delen beleefde tegen STVV zelfs een van de mooiste momenten van zijn carrière. "En plots vierde Bernt Evens mijn goal tussen de fans."

Lees verder

Westerlo-coach Jonas De Roeck tegenover ex-club STVV: "Ik had nog niet de ervaring die de Japanse investeerders zochten"

Westerlo versus STVV. Voor Jonas De Roeck is dat een wedstrijd met een spiegel, die reflecteert naar zijn start als coach op het hoogste niveau. Vijf jaar geleden plukten de Limburgers hem weg bij Berchem Sport, waar hij net de titel had gepakt in de tweede amateurklasse.

Lees verder

No Sweat, No Glory bij Anderlecht? Begin er maar aan

"Anderlecht heeft een cultuuromslag nodig." Dat zei voorzitter Wouter Vandenhaute over de crisis. "De tijd waarin RSCA de grootste vedetten had en alles vanzelf liep, is voorbij. Iedereen moet de borst natmaken." Vrij vertaald: ook in Brussel is het tijd voor meer No Sweat, No Glory. Alleen zit die mentaliteit niet verweven in het Anderlecht-DNA. René Weiler wilde ooit (te) radicaal komaf maken met alle tradities en werd weggehoond. Hoe realiseer je zo'n switch?

Lees verder

Arbnor Muja: "Bij mijn transfer naar Antwerp was ik zo goed als de laatste die het nieuws vernam"

Arbnor Muja (23) bestelt one espresso and a bottle of water bij het begin van dit gesprek. Veertig minuten later zal blijken dat hij geen enkele keer van zijn koffie heeft genipt. Met onnoemelijk veel dankbaarheid vertelt de Kosovaar over de kans die Antwerp hem afgelopen zomer bood, over de impact die de oorlog op zijn jeugd had en hoe dat conflict zijn thuisland 20 jaar later nog steeds achtervolgt. "Mijn familie in Kosovo drukt mij maar één ding op het hart: be thankful."

Lees verder

Een round-up van het dossier-Aerts in acht vragen: smachtend naar nieuws van de UCI

Toon Aerts (29) is het beu. Net als zijn fanclub. Acht maanden nadat er in de urine van de gewezen Belgische kampioen veldrijden een ongehoord product is teruggevonden, wacht Aerts nog steeds op een uitspraak van de UCI. Al die tijd komt hij niet aan koersen of crossen toe. Onaanvaardbaar lang, voor renner en fans. Dinsdag zullen die laatsten met zwarte vlaggen, potten chrysanten en duidelijke banners hun onvrede uiten op de Koppenbergcross. Waarom duurt dit alles zo lang? Een round-up van het dossier-Aerts in acht vragen.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Mechelen bekeren dit weekend in West-Vlaanderen en Brussel

Een uitschuiver vermijden, dat is de hoofdopdracht van Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Mechelen in de achtste finales van de Beker van België, die dit weekend worden afgewerkt. Telenet Giants Antwerp trekt vanavond (20.45u) naar derdeklasser Oostkamp, Kangoeroes Mechelen gaat zondag (15.30u) op bezoek bij tweedeklasser Royal IV in Brussel.

Lees verder