Doorgaan naar hoofdcontent

Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz overleden

Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz overleden

Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red Bull, is na een lange ziekte overleden. Hij werd 78 jaar.

Lees verder

Oud-president Hu Jintao 'voelde zich niet goed', melden Chinese staatsmedia

Waarom oud-president Hu Jintao zaterdag werd weggeleid uit het Chinese partijcongres blijft onduidelijk. Volgens de staatsmedia voelde hij zich niet goed.

Lees verder

Milan-coach Pioli steeds scherper voor Charles De Ketelaere: 'Hij moet meer doen, punt'

Vrijdagavond won AC Milan overtuigend met 4-1 van Monza. Een van de sterkhouders was Divock Origi die voor het eerst in de basis stond. Die andere jonge Duivel, Charles De Ketelaere, kon opnieuw heel wat minder overtuigen. Dat zag ook zijn coach Stefano Pioli: 'Hij moet de concurrentie van Diaz accepteren.'

Lees verder

Bernd Storck is niet langer trainer van Eupen

Eupen heeft zondag bekendgemaakt de samenwerking met coach Bernd Storck te hebben stopgezet.

Lees verder

Tienduizenden mensen demonstreren in Berlijn tegen Iraans regime

Tienduizenden mensen kwamen zaterdag op straat in Berlijn om hun steun te tonen aan de protesten in Iran. De politie telde 80.000 deelnemers, veel meer dan verwacht.

Lees verder

Rishi Sunak stelt zich officieel kandidaat voor premierschap

Rishi Sunak, voormalig Brits minister van Financiën, heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het partijleiderschap bij de Conservatieven en dus het premierschap.

Lees verder

Live | Klimaatmars vertrekt in Brussel

Voor het eerst sinds lang trekt er weer een grote Klimaatmars door Brussel. Volg het nieuws hier op de voet.

Lees verder

Bouchez wil 'nu al locaties vastleggen voor bouw nieuwe kerncentrales'

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil dat de federale regering nu al locaties aanduidt voor nieuwe kerncentrales. De bouw daarvan moet na de verkiezingen van 2024 meteen beginnen.

Lees verder

Gevechtsvliegtuig stort neer op huis in Siberië

In de Siberische stad Irkoetsk is zondag een gevechtsvliegtuig neergestort op een huis. Dat heeft de lokale overheid meegedeeld. Er zouden twee doden zijn.

Lees verder

'Oekraïense troepen blijven oprukken', zegt Zelenski

De Oekraïense troepen blijven ondanks massale Russische raketaanvallen oprukken in door Moskou bezette gebieden. Dat heeft president Volodimir Zelenski zaterdagavond gezegd in zijn dagelijkse videoboodschap. 'De Oekraïners zijn verenigd en weten heel goed dat Rusland geen kans maakt om deze oorlog te winnen.'

Lees verder

Genk steviger leider na duidelijke zege op veld van Antwerp

Racing Genk heeft met 1-3 gewonnen op het veld van Antwerp. De Limburgers scoorden met een pareltje van Bryan Heynen en twee keer dankzij Paul Onuachu, maar de uitblinker was opnieuw Mike Trésor, die alle drie de doelpunten aangaf.

Lees verder

Salman Rushdie blind in één oog na aanval

De aanval op Salman Rushdie in augustus heeft de auteur het zicht in één oog gekost en het gebruik van één hand verloren. Dat zegt zijn literair agent Andrew Wylie in de Spaanse krant El País.

Lees verder

Eli Iserbyt en Fem van Empel bewijzen suprematie in de Wereldbeker

Eli Iserbyt heeft een perfecte drie op drie gescoord in de Wereldbeker veldrijden. In het Tsjechische Tabor zwaaide hij de concurrentie drie ronden voor het einde al uit. Ook de Nederlandse Fem van Empel blijft foutloos.

Lees verder

'Wij grootouders staan hier voor onze kleinkinderen'

Jong en wat ouder liep mee in de klimaatmars. Zelfs als ze het somber inzien willen de grootouders op strata komen voor de volgende generaties. 'We blijven vechten voor een leefbare planeet.'

Lees verder

Canadees toptalent Auger-Aliassime triomfeert in Antwerpen

De Canadees Félix Auger-Aliassime heeft de European Open gewonnen. In de finale van het ATP 250-toernooi in de Antwerpse Lotto Arena won de 22-jarige nummer tien van de wereld van de Amerikaan Sebastian Korda in twee sets: 6-3 en 6-4.

Lees verder

Club Brugge-supporter zwaargewond na incident op snelwegparking

Een Club Brugge-supporter is met tien gebroken ribben in het ziekenhuis beland na een incident op een snelwegparking in Groot-Bijgaarden. Het parket onderzoekt de zaak.

Lees verder

AA Gent redt zijn vel in de slotfase tegen Seraing

Het was een woelige week voor AA Gent. Tegen Seraing kon de ploeg van Hein Vanhaezebrouck opnieuw niet overtuigen. In het slot van de wedstrijd zorgde Laurent Depoitre wel voor een bevrijdende 2-1-overwinning.

Lees verder

Demir houdt Vlaamse subsidies gegijzeld tot KU Leuven duidelijkheid verschaft over verkrachting door hoogleraar

De Vlaamse minister van Justitie is niet te spreken over de manier waarop de KU Leuven een verkrachtingszaak in haar gelederen heeft aangepakt: 'We moeten keihard zijn voor een instelling die een verkrachting niet meteen veroordeelt.'

Lees verder

Tories willen nieuwe ramp vermijden en verkiezen Rishi Sunak

Rishi Sunak heeft veruit de beste papieren om de nieuwe Britse premier te worden. Steeds meer zwaargewichten uit de partij steunen hem, en niet Boris Johnson. Zelfs diens gezworen bondgenoten vinden zijn terugkeer een erg slecht idee.

Lees verder

Dertig graden voorspeld in Frankrijk: 'Het ritme van de seizoenen is helemaal zoek'

De warme nazomer houdt aan. In Frankrijk worden er komende week temperaturen boven de dertig graden verwacht. Ook bij ons wordt het weer zomer. 'Zelfs de nachten zijn warmen dan de dagen normaal zouden moeten zijn', zegt weervrouw Jill Peeters.

Lees verder

Nieuw dieptepunt voor Anderlecht: match tegen Standard voortijdig afgefloten nadat veld tweemaal bekogeld wordt met vuurpijlen

Amper twee dagen nadat Anderlecht van de UEFA een sanctie kreeg wegens wangedrag van de supporters in de Conference League, is het ook in de eigen Jupiler Pro League verkeerd gelopen. Op Sclessin hadden de bezoekende fans er duidelijk genoeg van toen Standard er na een klein uur spelen 3-1 van maakte.

Lees verder

De crisis van Anderlecht is ook een veiligheidscrisis

Voor de tweede keer in vier jaar werd Standard-Anderlecht stopgezet wegens crimineel gedrag. De crisis van Anderlecht is ook een veiligheidscrisis. Ondanks een nieuw veiligheidsplan krijgt de Pro League geen vat op het misbruik van pyrotechnische middelen.

Lees verder

KV Oostende zegeviert in belangrijk kelderduel tegen Zulte Waregem

Een storm van ontlading aan zee: KV Oostende kroonde zich zondagavond tot winnaar van de kelderkraker (2-1) tegen Zulte Waregem na een laat doelpunt van de ingevallen Atanga, en klimt zo voorlopig uit de gevarenzone. Mooi was het allemaal niet, van levensbelang wel. Want KVO slaat opnieuw een kloofje van drie punten met de degradatieplaatsen.

Lees verder

Onze smartphone staat nooit uit en wij dus ook niet

Drie uur per dag kijken we naar onze smartphone en de helft van de tijd is het om Instagram, Facebook of een ander sociaal medium te volgen. Klinkt een beetje ongezond toch? Of maken we ons weer zorgen om weinig? De Universiteit Gent wil het uitzoeken en doet dat niet alleen, maar samen met 2000 Vlamingen en met De Standaard.

Lees verder

Braziliaanse politicus verwondt twee agenten met granaat bij arrestatie

De Braziliaanse politicus Roberto Jefferson heeft zondagavond (lokale tijd) twee politieagenten verwondt met een granaat. De mannen kwamen hem arresteren op bevel van het Hooggerechtshof.

Lees verder

Minitornado's verwoesten huizen in Frankrijk, ook bij ons fel onweer met grote hagelstenen

In het noorden van Frankrijk, in de buurt van Pas-de-Calais heeft een tornado zondag zware schade aangericht. De daken van verschillende huizen zijn weggeblazen en de ravage is enorm. In ons land was code geel van kracht en werd het noodnummer 1722 tijdelijk geactiveerd.

Lees verder

Twintigtal supporters en agenten gewond bij incidenten na Standard-Anderlecht

Bij incidenten aan het voetbalstadion van Sclessin na de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht zijn zondagavond een twintigtal supporters en drie politieagenten gewond geraakt. Dat meldt de Luikse politie. RSC Anderlecht 'betreurt' de incidenten, zo klinkt het in een kort statement op de website.

Lees verder

Slapen bij twaalf graden en korter douchen: kinderen op kamp zullen energiecrisis voelen

Slapen bij twaalf graden en niet langer dan drie minuten douchen. Het zijn maar enkele maatregelen in een nieuw plan dat jeugdkampen en meerdaagse schooluitstappen betaalbaar moet houden. 'Anders dreigt jeugdtoerisme een luxeproduct te worden.'

Lees verder

Minister Demir: 'Prijs uitreiken aan verkrachter tart alle verbeelding'

In een opvallend demarche legt minister van Toerisme Zuhal Demir de subsidieaanvraag van de KU Leuven om het 600-jarig bestaan te vieren stil. 'Ik sta aan de kant van de slachtoffers. Een universiteit moet een veilige omgeving zijn.'

Lees verder