Doorgaan naar hoofdcontent

Provincie Limburg: Heb jij jouw digitale aanslagbiljet provinciebelastingen over het hoofd gezien?

Heb jij jouw digitale aanslagbiljet provinciebelastingen over het hoofd gezien?

Eind juni verstuurde provincie Limburg voor het eerst de aanslagbiljetten provinciebelastingen gezinnen ook digitaal. Dat betekent dat ieder gezinshoofd in Limburg die een account heeft op My e-box het aanslagbiljet in die digitale e-box ontvangt en dus niet langer per post.

Heb ik een account op My e-box?

Heel wat burgers hebben zo'n My e-boxaccount, maar niet iedereen is zich daarvan bewust. Als je bijvoorbeeld jouw afspraak voor een Covid-vaccinatie online hebt geregeld, heb je daarvoor een My e-boxaccount moeten aanmaken. Het is ook mogelijk dat je via een andere overheid, voor bpost of voor jouw bankzaken een My e-boxaccount hebt aangemaakt.

Als je een e-mailadres hebt gekoppeld aan jouw My e-boxaccount ontvang je een melding per e-mail wanneer er een nieuw bericht in jouw My e-box zit. Is er geen mailadres aan gekoppeld, dan moet je inloggen in jouw My e-box om jouw nieuwe berichten te kunnen lezen.

Heel wat burgers zagen hun aanslagbiljet over het hoofd

Wie, voor welke overheid of instelling ook, ooit een My e-boxaccount heeft aangemaakt, ontvangt voortaan alle correspondentie van deelnemende overheden en instellingen enkel digitaal.

Provincie Limburg stelt vast dat er meer burgers dan de voorbije jaren hun betaling nog niet in orde hebben gebracht. Door die nieuwe werkwijze, zagen sommige burgers de digitale berichten misschien over het hoofd of verwachtten ze het aanslagbiljet ook nog per post.

Het aantal afzenders dat aansluit op het systeem groeit gestaag, maar het is uiteraard nog wat wennen aan die omschakeling.

Verifieer jouw My e-box en breng snel jouw betaling in orde

Op 21 oktober worden de herinneringsbrieven verstuurd aan alle belastingplichtige gezinshoofden.  Wil je extra kosten vermijden, betaal dan zo snel mogelijk nog jouw provinciebelasting.

Antwoorden op de veelgestelde vragen over de nieuwe werkwijze, vind je op deze pagina op limburg.be. Specifieke informatie over My e-box vind je op de website van My e-box.

Lees verder

Leer werken met limburg.incijfers.be en volg een online workshop

Wil je leren werken met het online platform limburg.incijfers.be en de achterliggende databank? Volg dan een online workshop in oktober of november.

Lees meer op limburg.incijfers.be.

Lees verder

Limburgse bedrijven zetten deuren open tijdens Voka Openbedrijvendag

Vorige zondag hebben in heel Vlaanderen meer dan 200 bedrijven hun deuren opengezet voor het grote publiek tijdens de Voka Openbedrijvendag. Ook virtueel hebben meer dan 50 ondernemingen online bezoekers verwelkomd. In Limburg gaven tientallen ondernemingen bezoekers een blik achter de schermen van hun bedrijf. "Verrassende starters en de grootste en bekendste bedrijven in onze provincie gooiden de deuren open voor het grote publiek. Het was het ideale moment om zelf te beleven hoe onze Limburgse bedrijven elke dag werken aan groei", stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, die samen met gedeputeerde van Economie Tom Vandeput het officiële startschot van de Voka Openbedrijvendag heeft gegeven bij het bedrijf Pami in Pelt.

Ook het provinciehuis opende de deuren om zo'n 1.500 bezoekers een mooi en gevarieerd beeld te geven van haar werking.

In heel Vlaanderen bracht de 32ste Voka Openbedrijvendag honderdduizenden bezoekers op de been. De rode draad dit jaar was 'Samen Ondernemen, Samen Groeien, Samen Deuren Openen'. "Op deze manier willen wij onze Limburgse ondernemers én medewerkers alle lof toewerpen. Zij versterken onze Limburgse economie en samenleving", stelt Johann Leten.  

"De Openbedrijvendag is en blijft een unieke gelegenheid om te zien hoe het er aan toe gaat bij de vele bedrijven. Zij versterken onze economie en samenleving, creëren jobs en toegevoegde waarde en zogen voor de welvaart in onze regio. Hun impact is tastbaar maar niet vanzelfsprekend. Door burgers een blik achter de schermen te gunnen, helpen we onze ondernemers waarderen en wordt de zin om te ondernemen verder geprikkeld", aldus gedeputeerde van Economie Tom Vandeput.

Lees verder

PNC in dialoog: inspiratiesessie klimaatpsychologie en het klimaatgesprek - 22 november

Tijdens deze interactieve inspiratiesessie krijg je inzicht in de emoties die met klimaatverandering gepaard gaan en de impact daarvan op gedrag en gesprekken.

Je maakt kennis met enkele kernprincipes van klimaatpsychologie, zowel in theorie als in de praktijk. Je leert hoe je kan omgaan met weerstanden en je krijgt concrete handvaten aangereikt om een verbindend en effectief gesprek te voeren. Zo sta je sterker in je schoenen om je omgeving te inspireren bij het maken van klimaatvriendelijke(re) keuzes.

Programma

  • 18.30 uur: onthaal
  • 19.00 uur: verwelkoming
  • 19.10 uur: inspiratiesessie "klimaatpsychologie en het klimaatgesprek"
    door Evert Vanecht en Solange Bruno, klimaatcoachtes van KlimaatContact vzw
  • 20.40 uur: vragen en discussie
  • 21.00 uur: receptie en netwerkmoment

Praktisch

Wanneer? 

Dinsdag 22 november, vanaf 18.30 uur

Waar?

Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86, 3600 Genk

Deze activiteit is gratis. Schrijf je wel in voor 20 november.

Lees verder

CIJFERDOSSIER // Synthesemaat met ruime set van indicatoren geeft zicht op armoede

Op 17 oktober is er de jaarlijkse werelddag van verzet tegen armoede. Daarom focussen we in een geactualiseerd cijferdossier op de armoedesituatie in Limburg en in de Limburgse gemeenten. We doen dat met behulp van een synthesemaat voor armoede op basis van vijfentwintig indicatoren.

Lees meer op limburg.incijfers.be.

Lees verder