Doorgaan naar hoofdcontent

Pierre-Yves Ngawa bezig aan zijn zesde seizoen in Leuven: “Ik wil nog lang bij OHL blijven”

HLN
Pierre-Yves Ngawa bezig aan zijn zesde seizoen in Leuven: "Ik wil nog lang bij OHL blijven"
Na Racing Genk is AA Gent, dat zondag te gast is aan Den Dreef, de tweede G5-ploeg op rij die OHL ontvangt. Tegen de Limburgse leider hadden de Leuvenaars meer verdiend dan de 0-1-nederlaag. "Wij gaan, zoals steeds, voor de drie punten", zegt Pierre-Yves Ngawa.
Lees verder

Patrick Lefevere geeft nog niets prijs over Evenepoel en de Giro of de Tour: "Een goeie Remco komt met elk parcours weg"
Het parcours van de Tour voor 2023 is bekend. Met slechts één tijdrit zijn de klassementsrenners die goed tegen de klok rijden niet rijkelijk bedeeld. Wat denkt Patrick Lefevere daarvan en welke grote ronde rijdt Remco Evenepoel volgend jaar? "Jullie focussen te veel op die tijdritkilometers."
Lees verder

Kiezen Evenepoel en Van Aert voor Tour of Giro? "Een goeie Remco komt met elk parcours weg" - "Voorjaarsklassiekers koppelen aan Giro is moeilijker"
Het parcours van de Tour voor 2023 is bekend. Met slechts één tijdrit zijn de klassementsrenners die goed tegen de klok rijden niet rijkelijk bedeeld. Wat denkt Patrick Lefevere daarvan en welke grote ronde rijdt Remco Evenepoel volgend jaar? "Jullie focussen te veel op die tijdritkilometers."
Lees verder

Belg verdient gemiddeld bijna 20.000 euro netto per jaar, maar verschil tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel is groot
Het gemiddelde inkomen van de Belg is in 2020 gestegen naar 19.671 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch bureau voor statistiek Statbel. Opvallend: het gemiddeld inkomen van de Vlaming ligt met 21.078 euro zo'n 7 procent boven het nationale gemiddelde, terwijl een Brusselaar het op jaarbasis gemiddeld met 21,5 procent minder moet stellen. Wie in Sint-Martens-Latem woont, heeft volgens de statistieken de grootste kans om bij de gemiddeld hoogste inkomens van het land te behoren.
Lees verder

Moskou dreigt met aanval op Amerikaanse commerciële satellieten
Rusland dreigt ermee Amerikaanse commerciële satellieten aan te vallen als de Verenigde Staten die blijven gebruiken om informatie over de oorlog in Oekraïne aan Kiev door te spelen. Konstantin Vorontsov, een vertegenwoordiger van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, waarschuwde bij de Verenigde Naties voor een mogelijke "tegenaanval op de quasi civiele infrastructuur".
Lees verder

Vergunningen voor nieuwbouw op laagste peil in vijf jaar
In juli van dit jaar werden 1.924 vergunningen afgeleverd voor het optrekken van nieuwe huizen en appartementsgebouwen. De eerste coronalockdown niet meegerekend was het vijf jaar geleden dat er zo weinig werden uitgereikt. Ook het aantal vergunningen voor renovaties liep terug.
Lees verder

ANALYSE. Rusland gaat die vuile bom droppen. We weten hoe en waar, alleen nog niet wanneer
De aanval met een vuile bom zal uitgevoerd worden met een Iskander-raket die even ten noorden van Kiev ontploft. Dat valt te concluderen uit de steeds concretere beschuldigingen die Rusland uit. Het schrijft die plannen toe aan Oekraïne. Maar het doet dat met foto's die het tot in Mexico haalt en zelfs NAVO-baas Jens Stoltenberg zegt openlijk dat "Moskou anderen beticht van wat het zelf gaat doen".
Lees verder

Defensieve 'Viking' Christian Burgess al heel seizoen ijzersterk bezig: "Union kan nog beter dan vorig seizoen, dat windt op"
Op Malmö zal Christian Burgess geen bang hebben. Hij heeft zelf een hoog Viking-gehalte: baas én krijger in de defensie van Union. De groepswinst wenkt: "Als we dan nog een ronde winnen, staat Union in de Europese kwartfinale, hoe gek zou dat zijn?"
Lees verder

Ex-wereldkampioen Niels Albert ziet de Nederlandse jeugd domineren: "Op Brand en Betsema na wordt de oudere generatie overspoeld door het jonge geweld"
Komend weekend strijkt het veldritcircus opnieuw neer in ons land. Maasmechelen is een nieuwkomer op de kalender van de Wereldbeker veldrijden, maar het is een cross met heel wat mogelijkheden. Niels Albert kijkt voor deze eerste wereldbekermanche op Belgische bodem in zijn glazen bol. Ga jij akkoord met de voormalige wereldkampioen of maak je andere keuzes voor jouw Gouden Cross-ploeg?
Lees verder

"Zelfs in de slaapkamer doe ik mijn best, maar de afstand groeit": Estées (30) man blijft 'microcheaten'
Toen Estée (30) op een nacht in de gsm van haar man Thomas (31) keek, trof ze flirterige berichten naar andere vrouwen. Sindsdien is haar vertrouwen helemaal zoek. "Hij is zelf belogen in zijn vorige relaties. Ik ging er dus van uit dat hij nooit zoiets zou doen." Estée wordt obsessief en haar man net erg defensief. Volgens seksuoloog Wim Slabbinck is het aannemelijk dat Thomas nog steeds 'digitaal vreemdgaat'. Hij legt uit waarom en wat je als koppel kan doen.
Lees verder

Lagere werkloosheiduitkeringen leiden werklozen niet naar werk
De degressiviteit van de uitkeringen, waarbij die naar verloop van tijd zakken, leidt werklozen niet naar werk en levert bijna geen besparing op. Dat blijkt uit een analyse van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).
Lees verder

Genk-coach Wouter Vrancken over weerzien met KV Mechelen: "Aanstelling Defour maakt het niet extra speciaal"
Leider Racing Genk ontvangt vrijdagavond KV Mechelen. Voor Wouter Vrancken betekent dat een weerzien met zijn ex-club, waar nu nota bene zijn voormalige assistent Steven Defour de plak zwaait.
Lees verder

XINK verkoopt reünieshows volledig uit én kondigt nieuwe single aan
Indien je nog geen tickets hebt kunnen bemachtigen voor een van de vier reünieconcerten van XINK, mag het jammer genoeg niet baten. Want de vier aangekondigde shows in de AB in Brussel volgend jaar, zijn volledig uitverkocht. En daar blijft het niet bij, want de groep kondigt ook een nieuwe single aan genaamd 'Misschien'. Dat meldt Humo.
Lees verder

Europese Centrale Bank verhoogt rente opnieuw met 0,75 procent om de inflatie te bestrijden
De ECB-top besliste vandaag om de drie verschillende rentetarieven met 0,75 procentpunt te verhogen. Dat moet de inflatie afkoelen. "De inflatie is nog steeds veel te hoog en zal voor langere tijd boven de doelstelling blijven. In september bedroeg de inflatie in het eurogebied 9,9 procent", klinkt het in het rentebesluit.
Lees verder

Benzine 95 en diesel vanaf morgen goedkoper
De officiële maximumprijzen voor benzine 95 en diesel gaan morgen omlaag. Benzine 98 wordt daarentegen wat duurder. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

Verongelukt Nederlands meisje Hebe (10) begraven in Vught
In het Nederlandse Vught is vanmorgen de 10-jarige Hebe begraven. Het gehandicapte meisje kwam vorige week samen met haar begeleidster Sanne (26) om het leven in een auto-ongeluk. Voor de uitvaart van het kind werd een inzamelactie gehouden door vrienden van Hebes ouders. Zij zijn zelfstandigen en kunnen voorlopig niet werken, waardoor ze ook geen inkomsten hebben. De actie leverde in totaal 48.917 euro op.
Lees verder

Vrolijke feestnacht in Overpoort eindigt met doodschop na gemorst pintje: "Ik ben zelf geschrokken van mijn daden, dit is niet wie ik ben"
Twee onverbeterlijke vechtersbazen riskeren een gedwongen opname in de psychiatrie na weerzinwekkende feiten van zinloos geweld. Ze gingen twee jongemannen te lijf in de Gentse Overpoortstraat. Eén van de slachtoffers werd brutaal tegen de grond gewerkt en bewusteloos geschopt. "Vandaag is hij nog steeds niet hersteld." En dat allemaal voor een beetje gemorst bier.
Lees verder

Bodem is nog niet bereikt: Facebook-moederbedrijf Meta keldert op beurs na opnieuw slechte kwartaalcijfers
Beleggers kunnen Meta's kwartaalresultaten die woensdagavond werden gepubliceerd niet smaken. Omstreeks 14 uur Belgische tijd is het aandeel van het Facebook-moederbedrijf ruim twintig procent gekelderd nog voor de beurs officieel is geopend. De vraag is hoe hard de techgigant zal worden afgestraft wanneer de handel start om 15u30 Belgische tijd.
Lees verder

Tom Felton verdiende 16 miljoen euro aan 'Harry Potter'-films (en dit met amper halfuur schermtijd)
Tom Felton (35) kroop van 2001-2011 in de huid van Draco Malfidus en was te zien in alle acht de 'Harry Potter'-films. IMDB rekende uit dat zijn schermtijd in totaal 'slechts' 31 minuten en 45 seconden bedroeg, maar voor dit slordig halfuur werd er wel een behoorlijke som geld tegenaan gesmeten. Volgens 'The Mirror' kreeg de Britse acteur 14 miljoen pond (zo'n 16.137.450 euro) betaald.
Lees verder

KOERS KORT. "Van Aert rijdt zeker het WK veldrijden" - Bossuyt en Kopecky in Zesdaagse Gent
Merijn Zeeman had woensdag al een uitgebreid gesprek met Wout van Aert over zijn indeling van 2023. Ook de crossen kwamen aan bod. "Wout zal normaal begin december het veld induiken. Eind november kan ook, maar dat zal afhangen van hoe vlot zijn eerste trainingsweken verlopen. Als hij tegen dan al voldoende basis heeft, kan het ook eind november al zijn. Het WK veldrijden in Hoogerheide begin februari zal Wout zeker wel rijden." (BVDC)
Lees verder