Doorgaan naar hoofdcontent

Partner (46) van slachtoffer opgepakt voor moord in Merksem

HLN
Partner (46) van slachtoffer opgepakt voor moord in Merksem
De politie heeft een verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de moord op een 52-jarige Rudi D. uit Merksem. Het gaat om zijn 46-jarige vriend Joris W. De man wordt zondagnamiddag voor de onderzoeksrechter wordt geleid.
Lees verder

Onbekende gooit brandbom tegen woning in Rumst: 31-jarige verdachte opgepakt
Een onbekende man heeft zondagnamiddag een brandbom gegooid tegen de gevel van een houten woning in Rumst. Bewoner Kurt kon het vuur blussen met een tuinslang. De politie heeft een 31-jarige verdachte opgepakt. De man zal worden verhoord.
Lees verder

LIVE. 0-1 op slag van rust! Tchatchoua devieert de bal voorbij zijn eigen doelman
• 11de speeldag, Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Stade du Pays • Charleroi-Standard
Lees verder

60 heethoofden ontsieren voetbalderby tussen Rumbeke en Roeselare: twee agenten lichtgewond
Bij de voetbalwedstrijd tussen KSV Rumbeke en SK Roeselare-Daisel kwam het zaterdagavond tot schermutselingen tussen supporters van de bezoekers en de politie. Twee agenten liepen daarbij lichte verwondingen op. "Het was de hele match al miserie, en dat tijdens een wedstrijd op dit niveau", zegt Carl Vyncke van politiezone Riho.
Lees verder

Consensus groeit rond overwinstbelasting voor energieproducenten vanaf 130 euro per megawattuur
Het federale kernkabinet beweegt in de richting van een overwinstbelasting voor energieproducenten vanaf een prijsplafond van 130 euro per megawattuur. Dat valt te horen in regeringskringen. Helemaal afgerond is de discussie nog niet.
Lees verder

LIVE. Standard leidt met 0-1 op het veld van een tienkoppig Charleroi
• 11de speeldag, Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Stade du Pays • Charleroi-Standard
Lees verder

Politie arresteert minderjarige drugsdealer, ook meerderjarige kompaan gevat
Inspecteurs van de politiezone Grens hebben tijdens een gerichte overlastcontrole op het speelpleintje in de Rodenbachlaan een minderjarige drugsdealer in de kraag gevat. Ook zijn meerderjarige kompaan werd gearresteerd.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck vindt dat Hyun-seok Hong WK-selectie verdient: "Hij zit op niveau van onze Champions League-ploeg van vroeger"
Als het van Hein afhangt, verdient 'Hongi' een selectie voor het WK. Hyun-seok Hong (23) speelt de pannen van het dak bij AA Gent. "Hij zit op het niveau van onze Champions League-ploeg van vroeger."
Lees verder

Standard verslaat Charleroi met het kleinste verschil, Verboomen trekt drie keer rood
Na de thuisnederlaag tegen Seraing heeft Standard tegen Charleroi weer kunnen aanknopen met een zege. Een eigen doelpunt van Jackson Thachtchoua was voldoende voor een 0-1-overwinning in een Waalse onderonsje, dat drie rode kaarten in petto had.
Lees verder

LIVE. Union verzuimt vroege voorsprong uit te diepen tegen Cercle Brugge
• 11de speeldag, Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Joseph Marienstadion • Union-Cercle Brugge
Lees verder

Standard in kaartenfestival voorbij Charleroi, commotie rond verbannen Amallah
Matig voetbal en drie rode kaarten, zie daar het verhaal van de choc wallon. Standard haalde het dankzij een owngoal van Jackson Tchatchoua met het kleinste verschil van Charleroi. "In zulke derby's zie je nooit het beste voetbal, maar draait het om de punten", zei Standard-trainer Ronny Deila.
Lees verder

LIVE. Vanzeir kopt Union al na drie minuten op voorsprong tegen Cercle Brugge
• 11de speeldag, Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Joseph Marienstadion • Union-Cercle Brugge
Lees verder

Supporters op WK in Qatar nauwlettend gevolgd: "Dit is echt massasurveillance"
Bezoekers van het WK in Qatar worden extreem goed gevolgd door de autoriteiten. In ieder stadion hangen 2000 camera's en ook op straat wemelt het ervan. De camera's zijn uitgerust met gezichtsherkenningstechnologie, die kan worden ingezet om mensen die regels overtreden op te sporen. "Dit is massasurveillance."
Lees verder

Marc Degryse ziet dat Yaremchuk voorlopig achter de feiten blijft aanhollen: "Da's niet zozeer een probleem voor Club, wel voor hemzelf"
Roman Yaremchuk werd deze zomer met grote trom - en voor een recordbedrag van 16 miljoen euro - binnengehaald bij Club, maar voorlopig wil het nog niet vlotten voor de Oekraïner. "Het is goed dat Hoefkens een speler van 16 miljoen op de bank durft zetten. Het wordt aanzien hoe hij ermee omgaat", aldus Marc Degryse, die het in zijn analyse ook uitgebreid over Anderlecht heeft. "Wesley Hoedt heeft een probleem."
Lees verder

Dessers opent tegen Napoli zijn rekening voor Cremonese, maar zijn doelpunt levert geen puntengewin op
De eerste treffer van Cyriel Dessers namens Cremonese heeft op de negende speeldag van de Serie A niets opgeleverd tegen Napoli. Aan het laatste fluitsignaal stond het 1-4.
Lees verder

Al 20 jaar een garantie op goals: Cristiano Ronaldo maakt zijn 700ste in clubverband
Cristiano Ronaldo (37) is tegenwoordig vooral invaller bij Manchester United, maar dat weerhoudt hem niet om nieuwe mijlpalen te bereiken. Tegen Everton maakte hij zijn 700ste in clubverband. Hij kwam in de eerste helft de geblesseerde Martial vervangen. Zijn eerste liet hij 20 jaar geleden optekenen, voor Sporting op 7 oktober 2002. Op scoren staat geen leeftijd.
Lees verder

'Purple Talent' Mario Stroeykens (18) moest geduld hebben, maar is nu wel matchwinnaar: "Dit voelt als een bevrijding, ja"
Mario Stroeykens. Anderhalve week geleden achttien geworden, en twintig maanden na zijn eerste optreden eindelijk verlost van de nul in de kolom "doelpunten" achter zijn naam. Meteen matchwinnaar tegen KV Mechelen. 'Purple Talent', maar niet zonder hobbeltje in het parcours.
Lees verder

Al 20 jaar is Cristiano Ronaldo garantie op goals: met zijn 700ste bezorgt hij United de zege
Cristiano Ronaldo (37) is tegenwoordig vooral invaller bij Manchester United, maar dat weerhoudt hem niet om nieuwe mijlpalen te bereiken. Zijn 700ste in clubverband was op Everton ook meteen de winnende treffer (1-2).
Lees verder

Indrukwekkende Iserbyt maakt het zegegebaar in Waterloo, Van Empel triomfeert bij de vrouwen
Eli Iserbyt heeft de eerste klassementscross op zijn naam geschreven. In het Amerikaanse Waterloo was de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal een klasse sterker dan de rest. Laurens Sweeck werd tweede. Europees kampioen Lars van der Haar kwam als derde over de streep. Bij de vrouwen won de jonge Fem van Empel na een sprint met twee tegen haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado.
Lees verder

Michael van Gerwen wint voor zesde keer World Grand Prix na fascinerende finale tegen Nathan Aspinall
Michael van Gerwen heeft voor de zesde keer de World Grand Prix gewonnen. De Nederlander nam in de finale de maat van Nathan Aspinall. Het werd 5-3 in de Morningside Arena in Leicester.
Lees verder