Doorgaan naar hoofdcontent

‘Onzichtbare kinderen’ van gevangenen krijgen eigen speelterrein: “Ik kijk een week uit naar dit bezoek”

HLN
'Onzichtbare kinderen' van gevangenen krijgen eigen speelterrein: "Ik kijk een week uit naar dit bezoek"
Deze zaterdag werd in de gevangenis van Hasselt de nieuwe bezoekerstuin geopend. Gedetineerden kunnen tijdens het bezoek van hun kinderen samen in het groen vertoeven. "We doen dit om het welzijn van iedereen te ondersteunen en de kinderen de kans te bieden om met hun ouders even de kille omgeving te verlaten", vertelt directrice Anca Wouters.
Lees verder

Gametip: fantastische 'NieR: Automata' betovert nu ook op Switch
'NieR: Automata' is pure kunst. De makers voegen een hoop verschillende genres samen tot een heerlijk geheel dat er niet alleen uitziet om door een ringetje te halen, maar dat ook baadt in een hemelse soundtrack. De game daagt je uit, leidt je in bekoring en zuigt je mee in een wonderlijk avontuur.
Lees verder

Britse marine onderzoekt beschuldigingen van seksuele intimidatie op duikboten: "Jij bent nummer zes op de verkrachtingslijst"
Na een krantenbericht over verschillende gevallen van seksuele intimidatie op onderzeeboten heeft de Britse marine een onderzoek bevolen. De stafchef van de Royal Navy, Ben Key, noemde de beschuldigingen "weerzinwekkend".
Lees verder

Speurders doeken wietplantage op en nemen meer dan 800.000 euro aan drugs in beslag in Waarschoot
Speurders van de lokale politie hebben een cannabisplantage in Waarschoot opgedoekt. Ter plaatse troffen ze meer dan 80 kilo drugs aan, goed voor een straatwaarde van 817.000 euro. De verdachten verschenen vrijdag voor de onderzoeksrechter.
Lees verder

LIVE. City en De Bruyne zonder Haaland tegen Leicester, waar Tielemans, Faes en Castagne starten
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Kevin De Bruyne start voor City, bij Leicester staan Youri Tielemans, Wout Faes en Timothy Castagne in de basis
Lees verder

LIVE EK DARTS. Van den Bergh vanavond aan zet, supertalent Rock speelt in namiddag
Vandaag staan de achtste finales van het EK Darts op het programma. Dimitri Van den Bergh speelt om 20 uur, in de namiddagsessie schiet onder meer supertalent Josh Rock in actie. Welke darters stoten door naar de kwartfinales? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

"Nathalie, schatteke, we gaan je voor altijd missen", familie en vrienden houden wake op plek waar lerares Nathalie (44) het leven liet
Het verlies van Nathalie Lacave (44), lerares Frans op het Sint-Janscollege, heeft een groot gemis achtergelaten. De moeder van drie werd twee maanden geleden gegrepen door een trucker toen ze op weg was naar school. Om haar te herinneren én om een verkeersveiliger Gent te vragen, hielden vrienden, familie, collega's, leerlingen, politici en leden van de Fietsersbond een wake op de plek waar ze het leven liet.
Lees verder

LIVE. Barnes dwingt Ederson tot een redding, bedrijvige De Bruyne langs City-kant
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Kevin De Bruyne start voor City, bij Leicester staan Youri Tielemans, Wout Faes en Timothy Castagne in de basis
Lees verder

Van jump squats tot touwtjespringen: sportkinesiste deelt 5 oefeningen die risico op hart- en vaatziekten kunnen verkleinen
Wanneer we sporten, kiezen we massaal voor oefeningen die onze buik, armen of benen versterken. Maar heb je er al eens aan gedacht om te sporten om je hart te versterken? Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Ze deelt 5 oefeningen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. "Het beste is om één dag harttraining af te wisselen met één dag rust."
Lees verder

'Tanking' meer dan ooit terug: met opzet verliezen als shortcut naar instant succes (en het binnenhalen van de nieuwe LeBron)
Een oud pijnpunt in de NBA en dit seizoen meer dan ooit actueel door de verzekerde landing van het Franse toptalent Victor Wembanyama (18, 2m20) volgende zomer. Tanking: teams die zichzelf verzwakken en een laag eindklassement beogen om zo hun kansen op het binnenhalen van de Franse ster in wording - de strafste nieuwkomer sinds LeBron James in 2003 - te verhogen. Cynischer wordt het niet in de NBA, maar het loont.
Lees verder

Hoe Charles Cullen 40 patiënten om het leven bracht op 16 jaar tijd: het waargebeurde verhaal van 'The Good Nurse'
Wat als één van je collega's een seriemoordenaar blijkt te zijn? Amy Loughren weet er alles van. In 'The Good Nurse' raakt de vrouw nietsvermoedend bevriend met Charles Cullen. Deze laatste vermoordde gedurende zijn 16-jarige carrière als verpleger zo'n 40 patiënten door insuline in hun infuus te spuiten. Al zou de man in realiteit meer dan 400 slachtoffers gemaakt hebben. Hallucinante cijfers. Bij Netflix konden ze dan ook niet anders dan het onwaarschijnlijke verhaal verfilmen. "Vijf ziekenhuizen wisten dat hij patiënten iets aandeed en toch gaven ze hem een neutrale referentie."
Lees verder

Red Bull-baas Horner na boete van 7 miljoen: "Wij verwachten verontschuldigen" - McLaren vindt uitleg Horner "een sprookje"
De Internationale Autosportfederatie FIA heeft F1-renstal Red Bull Racing een boete van 7 miljoen dollar (7,03 miljoen euro) opgelegd omdat het team van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen vorig jaar het budgetplafond heeft overschreden, zo maakte de FIA bekend. Red Bull aanvaardt de straf, maar excuses komen er niet. Integendeel, teambaas Christian Horner verwacht een verontschuldiging van andere ploegen. Bij Mercedes kunnen ze zich wel vinden in de straf, bij McLaren noemt de uitleg van Horner dan weer "een sprookje".
Lees verder

Jan beleeft een trio op hotel met zijn minnares en een wildvreemde man: "Zij had de touwtjes in handen"
Zo'n zes jaar geleden spreekt Jan (48) met zijn kinky minnares Els (38) af op hotel. In de bar valt het hem op dat een onbekende Engelsman verderop hongerig naar Els blijft kijken. Die nacht volgt een spannende, onverwachte vrijpartij met drie waarin Jan voor het eerst niet de dominante rol speelt. "'Volgens mij kan je hem meekrijgen naar onze kamer', zei ik. 'Kan je dat wel aan?' vroeg ze glimlachend. Ik knikte. 'Geef me een kwartier', zei ze.'"
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Nog snel wat wc-papier hamsteren? In deze supermarkt betaal je 6 euro voor 24 rollen
Al wie nog een voorraad toiletpapier wil inslaan, haast zich best vandaag nog naar de supermarkt. Zo zijn de lage prijzen van wc-rollen in verschillende supermarkten op z'n minst opmerkelijk te noemen. De leden van Promojagers België maken er dan ook hun wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Rusland: "Experten van Britse marine voerden aanslagen op Nord Stream uit"
Experten van de Britse marine zijn betrokken bij de aanvallen op de Nord Stream-gaspijpleidingen, beweert het Russische ministerie van Defensie. Britse specialisten zouden hebben deelgenomen aan de planning, levering en uitvoering van de explosies, zo klinkt de beschuldiging.
Lees verder

LIVE. Maken De Bruyne en co. het verschil tegen Leicester na rust?
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Kevin De Bruyne start voor City, bij Leicester staan Youri Tielemans, Wout Faes en Timothy Castagne in de basis
Lees verder

Disney gaat viraal met plussize ballerina in kortfilm: "Dit had ik nodig toen ik stopte met ballet omdat ik 'het dikke meisje' was"
Disney heeft voor het eerst een vrouwelijke hoofdrolspeler met een maatje meer. In de nieuwe kortfilm 'Reflect' gaat ballerina Bianca de strijd aan met haar eigen spiegelbeeld, om zo haar onzekerheden te overwinnen. Het resultaat kan online op veel lof rekenen.
Lees verder

Drukte in de cinemazalen door Zillion: veel avondvoorstellingen bijna uitverkocht
Zillion, de nieuwste film van Robin Pront over de gelijknamige legendarische discotheek in Antwerpen, heeft zijn start dit openingsweekend niet gemist. Zowel in grootsteden, zoals Antwerpen en Gent als in kleinere steden, zoals Mechelen en Turnhout raken de voorstellingen voor vanavond uitverkocht.
Lees verder

LIVE. De Bruyne zet City op voorsprong met weergaloze vrije trap, Tielemans raakt de lat
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Kevin De Bruyne start voor City, bij Leicester staan Youri Tielemans, Wout Faes en Timothy Castagne in de basis
Lees verder

"Vliegtuig met koningin-gemalin Camilla aan boord beschadigd na botsing met vogel"
Het vliegtuig waarmee de Britse koningin-gemalin Camilla (75) vrijdag van India naar het Verenigd Koninkrijk vloog is tijdens de vlucht geraakt door een vogel. Dat melden verschillende media. Het toestel van British Airways zou door de botsing schade hebben opgelopen.
Lees verder