Doorgaan naar hoofdcontent

Omstreden energieleverancier Mega stuurt ongeziene voorschotfactuur van 7.000 (!) euro naar jong gezin: “We douchen...

HLN
Omstreden energieleverancier Mega stuurt ongeziene voorschotfactuur van 7.000 (!) euro naar jong gezin: "We douchen slechts twee keer per week... Samen"
"De verwarming staat al weken uit en we douchen twee keer per week. Allemaal samen." Of hoe Chloé (29) en Nelson (30) uit Asse, die samen een kindje van 21 maanden hebben, nu niet meteen grote energieverbruikers zijn. De verbazing mocht dan ook des te groter zijn toen ze van energieleverancier Mega een voorschotfactuur van liefst 7.000 euro kregen. "Wie kan dit nog betalen?"
Lees verder

2000 actievoerders op Day of Justice, de 'mars tegen alles'
Vandaag vond in Brussel 'Day of Justice' plaats. Ongeveer 2000 manifestanten protesteren er onder meer tegen de inflatie, de hoge gasrekeningen en vaccinatieschade. De protestactie is eigenlijk een 'mars tegen alles'. Men klaagt er ook wantrouwen in de huidige politiek aan. De sfeer is grimmig en er heerst veel frustratie onder de actievoerders. "Maar buiten enkele voetzoekers waren er geen incidenten", aldus de politie.
Lees verder

Verliefd worden op je overbuur? Het overkwam Kelly en Frank: "In de douche kusten we voor het eerst"
Door een slechte ervaring heeft Kelly een afkeer van mannen. Nooit zou ze nog verliefd worden, laat staan een relatie beginnen. Maar dan ontmoet ze Frank, haar overbuurman die haar uit de nood helpt. Hoewel bij hem de vonk meteen overslaat, opent Kelly's hart zich maar heel langzaam. "Ik vond er niets beter op dan mijn kleren uit te doen en hem te volgen. Toen viel de puzzel in elkaar."
Lees verder

Verplichte rust voor Anderlecht-CEO Peter Verbeke als gevolg van zware virale infectie
Anderlecht zal het een tijdje zonder z'n CEO Peter Verbeke moeten doen. Hij moet vanwege medische redenen een rustpauze inlassen.
Lees verder

LIVE. Recht AA Gent na Europese blamage de rug tegen KV Mechelen?
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 16u • Ghelamco Arena • Gent ging pijnlijk onderuit in de Conference League
Lees verder

René uit 'Hotel Romantiek' moest al twee echtgenotes afgeven: "Ik zal niet snel meer een vrouw toelaten in mijn leven"
Toen de mannen in 'Hotel Romantiek' een cadeautje moesten meebrengen, koos de zwaar beproefde René (67) voor koekjes met de afbeelding van Wout van Aert op een fiets. Dat was geen toeval, René was de allereerste trainer van onze wielerheld en zag Wout 'groot worden'. "Hij wilde altijd de eerste zijn", vertelt René aan 'Dag Allemaal'. "Ooit smeet Wout zijn fiets weg omdat hij niet gewonnen had. Hij dacht dat het aan zijn fiets lag."
Lees verder

VTM-icoon Anne De Baetzelier: "Voor mijn neus werd mijn zoon aangereden door een auto. Ik ben beginnen pompen, pompen, pompen, iemand heeft de ambulance gebeld"
Als Miss België leerde Anne De Baetzelier (58) altijd en overal te lachen. Gúl te lachen. Maar er waren jaren dat dat moeilijk was. Toen haar huwelijk sputterde. Of haar kind werd aangereden.
Lees verder

VTM-icoon Anne De Baetzelier: "Voor mijn neus werd mijn zoon aangereden door een auto. Hij lag daar en het eerste wat je denkt, is: 'Als hij er niet meer is, wil ik er ook niet meer zijn'"
Als Miss België leerde Anne De Baetzelier (58) altijd en overal te lachen. Gúl te lachen. Maar er waren jaren dat dat moeilijk was. Toen haar huwelijk sputterde. Of haar kind werd aangereden.
Lees verder

Lucas Stassin (17), de surprise van Mazzu tegen Club: een killer in de zestien met een uitstekende arbeidsethos en Mitrovic als voorbeeld
'Surprise du Chef' van Felice Mazzu voor de topper tegen Anderlecht: Lucas Stassin, die zich op z'n 17de mag opmaken voor z'n eerste basisplaats bij Anderlecht. Een spits met een neus voor goals en een uitstekende mentaliteit. "Een type Erwin Vandenbergh", zei paars-wit-icoon Paul Van Himst al. "Geef die twee kansen en hij trapt er altijd één in."
Lees verder

"Een type Erwin Vandenbergh": maak kennis met prijsschutter Lucas Stassin (17), de surprise van Felice Mazzu tegen Club Brugge
'Surprise du Chef' van Felice Mazzu voor de topper tegen Club: Lucas Stassin, die zich op z'n 17de mag opmaken voor z'n eerste basisplaats bij Anderlecht. Een spits met een neus voor goals en een uitstekende mentaliteit. "Een type Erwin Vandenbergh", zei paars-wit-icoon Paul Van Himst al. "Geef die twee kansen en hij trapt er altijd één in."
Lees verder

Feyenoord-captain Kökcü draagt regenboogband niet uit religieuze overwegingen
Orkun Kökçü heeft besloten om de regenboogaanvoerdersband dit weekend niet te dragen in de Eredivisie. De aanvoerder van Feyenoord, die moslim is, voelt zich vanwege zijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dat te doen. Gernot Trauner draagt tegen AZ de regenboogband bij de Rotterdammers.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt (anonieme) mannen die willen getuigen over hun penis
Over de penis kan je gewoonweg veel zeggen, en schrijven. Waar de ene man er héél erg trots op is, kampt de ander met onzekerheden of misschien zelfs met een pittig 'penisperikel'. Daarom is NINA op zoek naar mannen die (anoniem) willen getuigen over hun penis.
Lees verder

LIVE. Coucke redt kopbal Hong, Schoofs en Verstraete dreigen voor Mechelen
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 16u • Ghelamco Arena • Gent ging pijnlijk onderuit in de Conference League
Lees verder

Jonge voetballer uit Waals-Brabant sterft aan hartstilstand op het veld
Een speler van voetbalclub Royal Excelsior Stéphanois, een club uit Court-Saint-Étienne in Waals-Brabant, is gisteren overleden op het veld. De jongeman stierf als gevolg van een hartstilstand tijdens een match.
Lees verder

LIVE. GOAL! Benzema opent al snel de score in Clásico tegen Barcelona
• La Liga • Aftrap: zondag, 16u15 • El Clásico • Courtois speelt niet
Lees verder

KOERS KORT. Segaert pakt revanche op Waerenskjold in Chrono des Nations, Hirschi beste in Veneto Classic
Alec Segaert (19) heeft in de Chrono des Nations revanche gepakt voor de WK tijdrit van de beloften. Na een 27,3 km was hij 42 seconden sneller dan de drie jaar oudere Noor Soren Waerenskjold. Op het WK in Australië waren de rollen nog omgedraaid. Het is de tweede zege van Segaert in de Franse afsluiter van het seizoen. Ook vorig jaar bij de juniores versloeg hij de toenmalige wereldkampioen.
Lees verder

COLUMN. Journalist Jeroen kijkt de dood in de ogen: "Mijn wijlen oma vroeg zonder blozen: 'Is de seks goed, jongen?'"
Elk van ons kent verdriet en verlies in zijn leven, en ook bij journalist en single vader Jeroen is dat niet anders. Meer zelfs: het gemis van mensen die er niet meer zijn, overvalt hem geregeld nog. Twee kleurrijke familieleden in het bijzonder kan hij maar moeilijk loslaten, eentje ervan verloor hij in de allereerste coronagolf. "Wij, mensen, gaan altijd maar door. We rijgen afscheid aan afscheid."
Lees verder

Oeganda zet twee districten in lockdown wegens ebola-epidemie
Oeganda heeft in twee districten in het land, in Mubende en Kassanda in het centrum, een lockdown ingevoerd. Verplaatsingen van en naar deze gebieden zijn verboden, er geldt een avondklok en publieke plaatsen zoals markten, bars en kerken worden gesloten, zo kondigde president Yoweri Museveni aan. Op die manier hoopt het land de ebola-epidemie in te dijken.
Lees verder

LIVE (17u30). Manchester City kijkt een zwalpend Liverpool in de ogen
• Anfield Road (17u30) • Ref: Anthony Taylor • City voorlopig tweede met 23 punten, Liverpool heeft als tiende al 13 punten minder • De Bruyne en Haaland opnieuw aan het feest?
Lees verder

Mama van Théo Hayez praat in nieuwe docu over de '7 mysterieuze minuten': "Wellicht was er minstens één iemand bij hem"
Théo Hayez, de 18-jarige rugzaktoerist uit Overijse die meer dan drie jaar geleden vermist raakte in Australië, was volgens zijn moeder niet alleen in de nacht van zijn verdwijning. "De lokale politie denkt dat mijn zoon verdwaalde en in zee viel. Ik denk dat niet. Wellicht was er minstens één iemand bij hem", vertelt ze in '60 Minutes', een nieuwe docu die de laatste avond en nacht van de jonge Belgische rugzaktoerist reconstrueerde.
Lees verder