Doorgaan naar hoofdcontent

Oekraïne: “Kritieke infrastructuur in Kiev getroffen door aanvallen met ‘kamikazedrones’”

HLN
Oekraïne: "Kritieke infrastructuur in Kiev getroffen door aanvallen met 'kamikazedrones'"
De regio rondom de Oekraïense hoofdstad Kiev is donderdagochtend vroeg vanuit de lucht aangevallen. Volgens een woordvoerder van president Volodymyr Zelensky is "kritieke infrastructuur" getroffen door drones. Wat de doelwitten precies waren, is niet duidelijk.
Lees verder

Weduwnaar André van Duin gaat opnieuw trouwen met Fernando: "Ik ben zeker dat Martin mij dit gegund had"
Een mens is nooit te oud om te (her)trouwen, en dus stapt André van Duin op zijn 75ste opnieuw in het huwelijksbootje. De gelukkige is de veertien jaar jongere Fernando Reyes, de bedenker van 'De Vogeltjesdans', die vorig jaar zijn partner aan de deur zette voor André. Dat schrijft 'Dag Allemaal'. Het begin van hun romance was nochtans niet evident. "Ik heb gebroken met mijn vorige leven waarin in feite alles om mij draaide."
Lees verder

Waar eindigt het sprookje van Club Brugge? "Tegen een nummer twee kan het in de volgende ronde, zolang het niet Barça of Engelse ploeg is"
Waar eindigt dit sprookje voor Club Brugge in de Champions League? Na vier speeldagen al zeker van de achtste finale dankzij 10 op 12. Na vier clean sheets op rij de enige (!) ploeg die nog geen goal binnen heeft gekregen op het kampioenenbal. In de VTM-studio bekeken analisten Marc Degryse en Jan Mulder alvast enkele mogelijkheden.
Lees verder

Meer dan 22 miljoen streams, tot in Amerika toe: 'De Familie Claus' is best bekeken Vlaamse film ooit
Jan Decleir als Kerstman loslaten op Netflix bleek de beste zet ooit in het Vlaamse filmland. Meer dan 22 miljoen streams scoort 'De Familie Claus' wereldwijd. "En omdat de meeste mensen een familiefilm minstens met twee bekijken, zitten we snel aan het dubbele", zegt producent Anthony Van Biervliet. In Amerika kampeerde Vlaanderens eerste kerstfilm zelfs drie weken in de top 10. "Geen enkele Vlaamse film komt in de buurt", duidt filmkenner en regisseur Jan Verheyen. Maar wat is het geheim van het succes? En welke Vlaamse reeks heeft eigenlijk nóg meer streams?
Lees verder

EXCLUSIEF. Remco Evenepoel gaat op huwelijksdag uit de bol op dansvloer en legt grappige geloften af: "Oumi, vanaf nu moet je mama al haar taken overnemen"
Eén van de absolute hoogtepunten van de Kristallen Fiets-avond: een exclusieve videoreportage van de huwelijksdag van Remco en Oumi, meesterwerkje van VTM-cameraman Thierry Kielemoes.
Lees verder

TV-show niet uitgezonden om antisemitische uitlatingen Kanye 'Ye' West
Kanye 'Ye' West (45) zou eigenlijk in het Amerikaanse tv-programma 'The Shop' komen praten over de ophef die over hem was ontstaan na het delen van antisemitische uitlatingen op Twitter. Alleen gebruikte de rapper zijn spreektijd om zijn hakken nog verder in het zand te zetten. CEO Maverick Carter besloot daarom om de aflevering met West niet uit te zenden.
Lees verder

Aantal snelheidsduivels neemt elk jaar toe: deze politiezones klissen de meeste hardrijders
Het aantal vastgestelde snelheidsovertredingen in België neemt jaar na jaar toe. Opvallend is de stijging van het aantal overtredingen met meer dan 40 km/u boven de maximumsnelheid. Stef Willems van Vias legt uit hoe we ons gedrag kunnen aanpassen en wat helpt om geen verkeersinbreuken te plegen. We geven ook een overzicht per politiezone van het aantal gekliste snelheidsduivels.
Lees verder

Merijn Zeeman (Jumbo-Visma) over het topjaar van Van Aert en de doelen van 2023: "Manier waarop Wout wint, is misschien nog belangrijker dan prijzen winnen"
Negen zeges - allen in de WorldTour - plus de groene puntentrui in Parijs-Nice, Dauphiné en Tour. Het wonderseizoen van Wout van Aert (28) is echter onvoldoende voor een derde Kristallen Fiets. "Dat Wout na zo'n topjaar niet wint, zegt alles over de weelde die België momenteel heeft", aldus Merijn Zeeman, sportief manager van Jumbo-Visma.
Lees verder

KV Oostende op zoek naar driepunter tegen Union: "Indy Boonen kan ons iets extra bijbrengen"
KV Oostende zet zich schrap voor de komst van een swingend Union, zondagavond. De Brusselaars hebben dan Europees voetbal achter de kiezen, wat voor KVO een uitgelezen moment lijkt om de punten thuis te houden. En daarvoor kan trainer Yves Vanderhaeghe misschien beroep doen op ene Indy Boonen.
Lees verder

Afgedankte elektrotoestellen kan je binnenkort meegeven met de postbode
Bpost en Recupel testen de komende maanden in zes Belgische steden en gemeenten een nieuwe service waarbij de postbode je afgedankte (kleine) elektrotoestellen meeneemt. Dat hebben beide bedrijven donderdag aangekondigd in een persbericht.
Lees verder

Bart Kaëll over z'n relatie met Luc Appermont: "Moesten we nu 20 zijn, zouden wij ons nooit meer verstoppen"
Een dag lang zit Jarne in het spoor van Bart Kaëll en dat levert verrassend openhartige gesprekken op. Over zijn kinderwens: "Ik heb nooit kinderen gemist. Luc wel, maar ik ben zelf nog een kind". Of over het jarenlang verstoppertje spelen over zijn relatie met Luc Appermont: "Als we nu jong zouden zijn, zouden we dat nooit meer zo doen. Vroeger was er gewoon minder interesse in het privéleven van mensen. Aan een winkeljuffrouw vraag je toch ook niet: is de bakker uw man of uw aanhouder?". En wie Bart zegt, zegt ook Luc. Ook hij volgt het optreden van zijn Bart. "Ik vind het fijn als het publiek uit de bol gaat. En nee, ik ben niet jaloers op zijn fans", aldus Luc. Bekijk de hele reportage in deze Showbits.
Lees verder

Bart Kaëll laat in zijn ziel kijken: "Luc wilde graag adopteren, ik niet. Wat heeft dat kind aan een pa die er nooit is"
Een dag lang zit Jarne in het spoor van Bart Kaëll en dat levert verrassend openhartige gesprekken op. Over zijn kinderwens: "Ik heb nooit kinderen gemist. Luc wel, maar ik ben zelf nog een kind". Of over het jarenlang verstoppertje spelen over zijn relatie met Luc Appermont: "Als we nu jong zouden zijn, zouden we dat nooit meer zo doen. Vroeger was er gewoon minder interesse in het privéleven van mensen. Aan een winkeljuffrouw vraag je toch ook niet: is de bakker uw man of uw aanhouder?". En wie Bart zegt, zegt ook Luc. Ook hij volgt het optreden van zijn Bart. "Ik vind het fijn als het publiek uit de bol gaat. En nee, ik ben niet jaloers op zijn fans", aldus Luc. Bekijk de hele reportage in deze Showbits.
Lees verder

Simon Nuytten van Bazart wordt voor de eerste keer papa
Simon Nuytten en zijn vriendin Hannan verwachten samen een kindje. De gitarist van Bazart maakte het goede nieuws zelf bekend op zijn Instagramaccount.
Lees verder

Kan Turkije bemiddelen tussen Rusland en Oekraïne? Poetin in Kazachstan aangekomen voor overleg met Erdogan
De Russische president Vladimir Poetin is vanmorgen aangekomen in Kazachstan voor een regionale top. Poetin spreekt in de marge van die top met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan.
Lees verder

NAVO houdt volgende week "boven ons land" jaarlijkse oefeningen in afwerpen van kernwapens
De NAVO houdt volgende week een oefening in het afwerpen van kernwapens. "Het gaat om een een routinetraining die elk jaar plaatsvindt om onze nucleaire afschrikking veilig, beveiligd en effectief te houden", zegt NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg over de oefening 'Steadfast Noon'. Die zou deze keer ook boven ons land plaatsvinden, meldt VRT NWS. Rusland is op de hoogte van de jaarlijkse oefening.
Lees verder

Buitenlandse pers looft Club en "briljante" Mignolet: "Dat een team met zo'n budget zich kwalificeert, geeft ons weer vertrouwen in de Champions League"
Club Brugge schreef gisteravond geschiedenis door zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Die historische kwalificatie is ook de buitenlandse pers niet ontgaan. Een overzicht.
Lees verder

Onze beursexpert geeft advies om na je 40ste, 50ste of 60ste te starten met beleggen: "Er is een simpele manier om te berekenen hoeveel je idealiter belegt"
Er wordt vaak gezegd: hoe jonger je start met beleggen, hoe beter. Maar wat als je 40/50/60-plus bent? Bestaat zoiets als een maximumleeftijd om te beleggen? Of heeft beleggen dan nog zin? En indien ja: hoe ga je best te werk? We vragen het onze geldexpert Pascal Paepen. "Misschien word je wel 100. Dan zou het jammer zijn dat al je centen de komende 30 of 40 jaar aan waarde verliezen door de verwoestende kracht van de inflatie."
Lees verder

De ene kreeg celebrity's, de andere boonsoorten: werd het Bart Cannaerts met opzet moeilijk gemaakt in 'De Allerslimste Mens'?
Nét niet. De indrukwekkende zegereeks van Bart Cannaerts eindigde uiteindelijk met zeventien deelnames, eentje minder dan het record van Ella Leyers. De vragen die de beste speler van dit seizoen op zijn bord kreeg waren dan ook erg moeilijk. Terwijl zijn concurrentes celebrity's en Vlaamse politici mochten opnoemen, moest Cannaerts bijvoorbeeld tien bloemsoorten herkennen. Té moeilijk om nog toeval te kunnen zijn? Wij analyseerden het spel en vroegen het aan de makers zelf.
Lees verder

VRT MAX lanceert humoristische fictiereeks 'Roomies' met muziek van eigen bodem
Een zoektocht van twee twintigers naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt. Dat is de insteek van 'Roomies', een nieuwe fictiereeks van VRT MAX. De reeks, een project van Flo Van Deuren en Kato De Boeck, kan bovendien rekenen op een exclusieve soundtrack met songs van eigen bodem.
Lees verder

Kim Clijsters wordt samen met NFL-ster Tom Brady mede-eigenaar van team in het Pickleball
Een nieuwe uitdaging voor Kim Clijsters. Ze is mede-eigenaar geworden van een pickleballteam dat uitkomt in de Major League Pickleball. Samen met onder andere NFL-ster Tom Brady, een absoluut icoon van het NFL (National Football League) in de States, investeert de Limburgse ex-tennisster in deze vooral in Amerika snel groeiende sport. Pickleball wordt op een minitennisterrein gespeeld met houten rackets en een plastic balletje.
Lees verder