Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe historie voor Union met groepswinst en achtste finale Europa League na zege bij Malmö: “In maart dromen van...

HLN
Nieuwe historie voor Union met groepswinst en achtste finale Europa League na zege bij Malmö: "In maart dromen van Juve of Barça..."
Union hoefde niet eens te 'toveren' nu: een droge 0-2-winst in een nat Malmö verzekert de groepswinst in de Europa League. Een extra 'couche' historie op de straffe wedergeboorte van een oude glorie: Union mag rechtstreeks naar de achtste finales. Verder dromen is toegestaan: "Geef mij maar Barcelona", zegt Teddy Teuma.
Lees verder

Bekende acteur onder vuur voor oud filmpje met als titel 'crush op minderjari­ge'
Acteur Neil Patrick Harris krijgt kritiek voor een interview uit 2015 in 'The Wendy Williams Show', waarvan nu een bewerkt fragment viraal gaat. Hij werd daar gevraagd naar zijn 'celebrity crush', zeg maar een bekend persoon die zijn hart sneller deed slaan.
Lees verder

Interpol waarschuwt voor gevaren van metaverse voor cybercriminaliteit
Interpol bereidt zich voor op het risico dat het 'metaverse' - een allesomvattend virtueel universum dat door sommigen beschouwd wordt als de toekomst van het internet - een vrijplaats wordt voor nieuwe soorten cybercriminaliteit. Bovendien zal het ook gebruikt kunnen worden om bestaande criminaliteit op grotere schaal te laten plaatsvinden, zegt het agentschap.
Lees verder

LIVE. Kan AA Gent nog scoren tegen een tienkoppig Shamrock Rovers?
• Aftrap: 21u • Tallaght Stadium • Vijfde speeldag Conference League • Heenmatch eindigde op 3-0
Lees verder

AA Gent ontsnapt aan Europese uitschakeling na gelijkspel bij Shamrock Rovers en heeft lot zo nog in eigen handen
AA Gent is ontsnapt aan de Europese uitschakeling. Een afgang leek in de maak, maar in een handvol minuten keerde het tij. De Buffalo's krijgen hun 'finale' tegen Molde.
Lees verder

Supertalent Rock klopt Aspinall op EK Darts, titelverdediger Cross sneuvelt tegen Wade
De openingsdag van het EK Darts zit erop. Supertalent Josh Rock staat in de tweede ronde na een 6-5-overwinning tegen Nathan Aspinall. Titelverdediger Rob Cross sneuvelde dan weer tegen James Wade. Herbeleef hieronder dag één in Dortmund.
Lees verder

OVERZICHT EUROPA LEAGUE. Showman Antony oogst kritiek, Ronaldo scoort bij terugkeer na straf en Clement vloekt na late gelijkmaker
Voor de Belgische clubs was het een Europese avond met gemengde gevoelens, maar daarnaast werden er natuurlijk nog veel wedstrijden afgewerkt. Zo vierde Cristiano Ronaldo zijn rentree bij Manchester United, trok Philippe Clement met Monaco naar Hongarije en keken Batshuayi en Doku elkaar in de ogen. Een overzicht.
Lees verder

Amazon heeft last van dure dollar in aanloop naar feestdagen
Webwinkel en techbedrijf Amazon heeft in het derde kwartaal last gehad van de dure dollar. De omzet buiten de thuismarkt, die in bijvoorbeeld euro's werd behaald, daalde omdat die na omrekening minder dollars opleverde. Ook voor de feestdagenperiode verwacht Amazon nog veel last te hebben van wisselkoerseffecten.
Lees verder

Lokale besturen hebben het moeilijk om vacatures ingevuld te krijgen
Lokale besturen geven aan moeite te hebben om openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Dat blijkt uit een eerste editie van de Servantes Barometer die UGent heeft uitgevoerd. Op een schaal van 1 (heel gemakkelijk) tot 7 (heel moeilijk) geven algemeen directeurs en personeelsverantwoordelijken een score van 4,97.
Lees verder

Atoomagentschap bezoekt Oekraïense sites na verklaringen rond "vuile bom"
Het Internationaal Atoomagentschap IAEA zal "deze week" twee Oekraïense sites bezoeken op vraag van Kiev. Dat meldt het vandaag in een persbericht. Het bezoek komt er nadat Rusland Oekraïne beschuldigt van het maken van een "vuile bom".
Lees verder

Bemanning Nederlandse kotter redt man (28) die dagen vastzat op boei in Het Kanaal: "Een wonder"
De bemanning van Urker kotter De Madelaine verrichte vanochtend een heldendaad op zee. Schipper Teunis de Boer (41) spotte tot zijn eigen verbazing plots een man in een zwembroek die zich vastklampte aan een boei in Het Kanaal, zeker 20 kilometer van de kust. Dat hij hulp nodig had, was De Boer meteen duidelijk.
Lees verder

Groen licht voor afbetalingsplannen RSZ-bijdragen door energiecrisis
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagnacht het wetsontwerp goedgekeurd waardoor werkgevers die in financiële problemen dreigen te komen door de hoge energieprijzen, uitstel van betaling van RSZ-bijdragen kunnen krijgen voor het derde en vierde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van volgend jaar.
Lees verder

Meer omzet en winst voor Apple, iPhone blijft belangrijke motor
Techbedrijf Apple heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet en de winst opgevoerd. Van vrijwel alle producten verkocht het Amerikaanse concern meer, met uitzondering van de iPad. De iPhone blijft het belangrijkste product van Apple en is goed voor haast de helft van de omzet. De dienstentak groeide op jaarbasis, maar zag een daling ten opzichte van de vorige periode.
Lees verder

Recht om vergeten te worden breidt uit en gaat sneller in
Het zogenaamde recht om vergeten te worden dat vandaag al bestaat voor de schuldsaldoverzekering voor wie ooit aan een ernstige ziekte heeft geleden, breidt uit naar de verzekering gewaarborgd inkomen. De plenaire vergadering van de Kamer heeft daarvoor donderdagnacht unaniem het licht op groen gezet.
Lees verder

Kamer schaft ziektebriefje voor één dag gedeeltelijk af
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagnacht het licht op groen gezet voor de gedeeltelijke afschaffing van het ziektebriefje voor één dag. Werknemers van bedrijven met meer dan 50 medewerkers zullen drie keer per jaar afwezig kunnen zijn wegens ziekte zonder medisch getuigschrift. De maatregel moet de administratieve last voor huisartsen beperken.
Lees verder

Flinke krater en beving op planeet Mars door inslag ruimterots
Op kerstavond vorig jaar werd op de planeet Mars een redelijk zware aardbeving met een kracht van 4,0 gemeten. Wetenschappers die de beving hebben onderzocht, concluderen donderdag dat deze werd veroorzaakt door de inslag van een ruimterots. Door de inslag is een krater gevormd die groter is dan een voetbalveld en ruim 20 meter diep.
Lees verder

Musk neemt Twitter over en ontslaat meteen top van het bedrijf
Elon Musk is eigenaar geworden van Twitter. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van ingewijden. Meteen nadat de overname ter waarde van 44 miljard dollar rond was, heeft de miljardair Twitter-topman Parag Agrawal en een aantal andere leden van de bedrijfsleiding ontslagen.
Lees verder

"Elon exodus": Musk neemt Twitter over en ontslaat meteen top van het bedrijf
Elon Musk is eigenaar geworden van Twitter. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van ingewijden. Meteen nadat de overname ter waarde van 44 miljard dollar rond was, heeft de miljardair Twitter-topman Parag Agrawal en een aantal andere leden van de bedrijfsleiding ontslagen.
Lees verder

Hof van beroep zet deur open voor overdracht belastingaangifte Trump aan parlementscommissie
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft een nieuwe juridische nederlaag geleden in zijn strijd tegen het overmaken van zijn belastingaangiftes aan een parlementscommissie. Een hof van beroep heeft donderdag geoordeeld dat de belastingdienst IRS de documenten wel degelijk moet overmaken. Dat meldt CNN.
Lees verder

Nieuwe treinen moeten minstens acht plaatsen voor fietsen voorzien
Nieuwe treinstellen moeten voortaan minimum acht plaatsen voor fietsen hebben. Dat heeft de plenaire vergadering van de Kamer donderdagnacht unaniem beslist. Het gaat om de omzetting van een Europese richtlijn in Belgische wetgeving, al is België volgens minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wel ambitieuzer dan wat Europa vraagt.
Lees verder