Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe box voor beschuldigden in proces aanslagen Brussel kost evenveel als een appartement

HLN
Nieuwe box voor beschuldigden in proces aanslagen Brussel kost evenveel als een appartement
De aanpassingen aan de box voor de beschuldigden voor het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 zullen zo'n 235.000 euro kosten. Dat laat de FOD Justitie weten. De oorspronkelijke box had al 250.000 euro gekost maar moest afgebroken worden omdat die volgens het hof van assisen de rechten van verdediging schond. "De werken zijn complex en de FOD Justitie verbindt er zich toe om het gerecupereerde materiaal zo efficiënt mogelijk in te zetten", klinkt het bij de overheidsdienst.
Lees verder

Slachtoffers en verdachte van gijzeling met dodelijke afloop geven hun feiten van de gruweldag tijdens zes uur durende reconstructie: "Mijn cliënt had niet de intentie om te doden"
De reconstructie van de gijzeling in Merksplas die uiteindelijk een dramatische afloop kende met de dood van de 19-jarige Jarne Pire, heeft donderdag ruim zes uren geduurd. Zowel de slachtoffers als de verdachte hebben hun versie van de feiten kunnen geven en tonen zonder dat ze daarbij met elkaar geconfronteerd werden. Peter V.H. houdt volgens zijn raadsman Boris Reynaerts vol dat hij géén intentie had om te doden.
Lees verder

Eerste diaken in Ninove sinds veertien jaar is beroepsmilitair: "Al van kleins af aan heb ik een groot rechtvaardigheidsgevoel"
Hugo Gielen (58) is vanaf zondag officieel de nieuwe diaken in Ninove. Het was intussen al veertien jaar geleden dat Ninove nog een diaken had. Hugo is in het dagelijkse leven beroepsmilitair en zal zich als diaken in de Ninoofse Sint-Corneliusparochie inzetten voor minderbedeelden en mensen in nood.
Lees verder

LIVE. Vanhaezebrouck kiest voor de vertrouwde namen, voorin spelen Cuypers en Depoitre
• Conference League • Aftrap: 21u • Ghelamco Arena • AA Gent en Djurgaarden spelen om de leidersplek
Lees verder

LIVE. Union gaat voor 9 op 9, Karel Geraerts: "Braga start als favoriet"
• Europa League • Aftrap: 21u • Braga en Union hebben zes op zes • Estádio Municipal de Braga
Lees verder

Prins Harry, Elton John en anderen klagen Britse tabloids aan: "Afschuwelijke criminele activiteiten en grove privacyschendingen"
Verschillende grote namen waaronder prins Harry (38) en Elton John (75) pikken de grove perspraktijken van Associated Newspapers niet meer. Ze slepen de uitgever van populaire Britse tabloids als 'Daily Mail' voor de rechtbank. Die laatsten zouden zich schuldig maken aan het omkopen van politie en banken om vertrouwelijke info te winnen. Daarbovenop zouden ze zelfs privédetectives inhuren om de sterren letterlijk óveral af te luisteren.
Lees verder

IAEA: "Kerncentrale Zaporizja blijft Oekraïens ondanks annexatie"
Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) is van mening dat de kerncentrale van Zaporizja een Oekraïense faciliteit is, ondanks de illegale annexatie van de regio door Rusland. Het hoofd van de nucleaire waakhond Rafael Grossi liet tijdens een bezoek aan Kiev weten dat de annexatie niets verandert aan het standpunt van IAEA.
Lees verder

Hoe gevaarlijk zijn speedpedelecs? "We zijn niet de piraten van de openbare weg"
Dodelijke ongevallen met speedpedelecs zijn uitzonderlijk, meldt het verkeersinstituut VIAS. Toch vinden veel mensen de snelle elektrische fietsen een gevaar op de weg. Donderdagochtend kwam een fietser nog om het leven toen twee speedpedelecs tegen elkaar botsten. Zijn speedpedelecs gevaarlijk of niet?
Lees verder

Primeur in speelgoedland: deze Playmobil-figuurtjes worden gemaakt van het plastic van oude koelkasten
Een primeur in speelgoedland: Playmobil-figuurtjes gemaakt van het plastic van oude koelkasten. Die worden in een Belgische fabriek gerecycleerd voor Wiltopia, een speelgoedlijn van Playmobil met allerlei figuurtjes van wilde dieren, gisteren trouwens nog verkozen tot Speelgoed van het Jaar.
Lees verder

Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederlandse studente: "Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtoffers van Dutroux"
In februari sprak Het Laatste Nieuws met Alain Remue van de Cel Vermiste Personen over Tanja Groen. Toen werd er 1 miljoen euro uitgeloofd voor dé gouden tip die leidt naar de vondst van de studente die 28 jaar geleden verdween in Maastricht. "Wij hebben in de inboedel van Marc Dutroux lopen zoeken of er ook wat van Tanja bij lag", zei papa Adrie Groen. Nu schrijft de Nederlandse regionale krant 'De Limburger' dat politie en justitie de mogelijke betrokkenheid van Marc Dutroux onderzoeken. In dit artikel lees je wat Remue in februari vertelde over de zaak-Tanja Groen.
Lees verder

LIVE. GOAL! Scamacca trapt West Ham verdiend op voorsprong - Silva met kopbal dicht bij gelijkmaker
• Conference League • Evenepoel geëerd voor de match • In Silkeborg - Steaua Boekarest staat het bij rust 3-0 • West Ham heeft 6 op 6, Anderlecht 4 op 6
Lees verder

Geen ommekeer: Anderlecht nu ook in Conference League onderuit na late tegengoal
Geen déclic. Ook in de Conference League onderuit. Na de 4 op 18 in de competitie liep Anderlecht, zonder een zieke Vertonghen, nu ook Europees tegen de lamp. 0-1 tegen West Ham, dat alles behalve met z'n sterkste ploeg aantrad, na een late goal van de ingevallen Scamacca. Het eerste verlies voor een Belgische ploeg in de poulefase.
Lees verder

"Niemand komt aan mijn Suske": liefdesrivalen Frank en Dirk gaan met elkaar op de vuist in 'Thuis'
Het zat er al een tijdje aan te komen en donderdag was het dan eindelijk ook zover: in 'Thuis' gingen Frank en zijn liefdesrivaal Dirk met elkaar op de vuist. Simonne was de inzet. Volgens een poll bij soapkijkers lijkt een breuk bij het oerkoppel Frank & Simonne nu toch echt onafwendbaar.
Lees verder

België onthoudt zich bij stemming over nieuwe sancties tegen Rusland: "Het wordt moeilijk als mensen hun job verliezen"
België heeft zich bij de stemming over nieuwe Europese sancties tegen Rusland onthouden uit bezorgdheid over de gevolgen voor de staalsector. Dat heeft premier Alexander De Croo bevestigd in de marge van een bijeenkomst van de Europese Politieke Gemeenschap in Praag. "Het wordt moeilijk als mensen hun job verliezen", luidt de uitleg.
Lees verder

Patiënten gemiddeld langer opgenomen in ziekenhuis
De gemiddelde verblijfsduur in een algemeen ziekenhuis steeg van 7,56 dagen in 2016 tot 7,94 dagen in 2020. Dat schrijft het vakblad De Specialist op basis van cijfers die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bekendmaakte in antwoord op een vraag van Kamerlid Nawal Farih (CD&V).
Lees verder

'Extreme Makeover' neemt huis met schimmel onder handen: "Voel je je schuldig als mama?"
In de tweede aflevering van 'Extreme Makeover Vlaanderen' gaat James met zijn team op bezoek bij Dieter en Sarah in Putte. Zij leven samen met hun vijf kinderen, onder wie drie pleegkinderen, in een huis dat genadeloos aangetast is door schimmel. Dat is problematisch, zeker gezien één van de kinderen zware astma heeft.
Lees verder

Geen WK voor Red Flames: Belgische voetbalvrouwen verliezen barrageduel tegen Portugal
Geen WK voor de Red Flames. Onze Belgische voetbalvrouwen verloren hun eerste duel in de barrages tegen Portugal en mogen in 2023 niét naar Australië en Nieuw-Zeeland.
Lees verder

Geen WK voor Red Flames: Belgische voetbalvrouwen verliezen barrageduel in Portugal
Geen moment had iemand de illusie dat België zich naar het WK zou voetballen. 2022, het jaar van het fameuze EK, eindigde met een kopbaldoelpunt. De Flames voor de zoveelste keer het bos in op een hoge bal van de zijkant. Deze keer met zware gevolgen.
Lees verder

LIVE. Behoudt Union z'n perfect rapport op het veld van Braga?
• Europa League • Aftrap: 21u • Braga en Union hebben zes op zes • Estádio Municipal de Braga
Lees verder

Geen ommekeer: Anderlecht nu ook in Europa onderuit na late goal West Ham
Geen déclic. Ook in de Conference League onderuit. Na de 4 op 18 in de competitie liep Anderlecht, zonder een zieke Vertonghen, nu ook Europees tegen de lamp. 0-1 tegen West Ham, dat alles behalve met z'n sterkste ploeg aantrad, na een late goal van de ingevallen Scamacca. Het eerste verlies voor een Belgische ploeg in de poulefase.
Lees verder