Doorgaan naar hoofdcontent

Niet vergeten! Zet uw tv op tijd aan, want Atlético - Club begint al om 18.45 uur

Niet vergeten! Zet uw tv op tijd aan, want Atlético - Club begint al om 18.45 uur

Wees er straks op tijd bij, want Club Brugge speelt vandaag voor het eerst dit seizoen om 18.45 uur in de Champions League. Ook de thuiswedstrijd tegen Porto en de verplaatsing naar Leverkusen op de laatste speeldag worden om 18.45 uur afgetrapt.

Lees verder

Remco Evenepoel geeft "Tour de France vanaf nu prioriteit", maar hint voor volgend jaar op deelname aan Giro

Remco Evenepoel gaat zich vanaf nu focussen op zijn grootste doel: de Tour de France winnen. Ooit, want hij lijkt daarvoor eerst nog een tussenstop in de Ronde van Italië te nemen. "Je zou kunnen zeggen: ik de Giro, Fabio (Jakobsen, red.) de Tour, Tim (Merlier, red.) de Vuelta", aldus de wereldkampioen en winnaar van de Vuelta in Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Eden Hazard moet opnieuw harde kritiek slikken, maar krijgt ook steun: "Moeilijk als de coach niet in jou gelooft"

Na vijf wedstrijden zonder speelminuten mocht Eden Hazard dinsdag nog eens aan een wedstrijd beginnen bij Real Madrid. De Rode Duivel kwam aan de aftrap in de Champions League tegen Shakhtar (1-1), maar kon weinig klaarmaken en werd nog voor het uur vervangen. De Spaanse pers is (opnieuw) niet mals voor onze landgenoot, maar er is ook begrip: "Hij mag maar één wedstrijd per maand spelen."

Lees verder

Telenet Giants Antwerp in Oostenrijk op zoek naar belangrijke Europese uitzege: "Deze matchen komen op een goed moment"

In het kleine Oostenrijkse stadje Gmunden vat Telenet Giants Antwerp vanavond (19 uur) een nieuwe Europese campagne in de groepsfase van de FIBA Europe Cup aan. In poule B met naast Gmunden sterke opponenten als het Turkse Gaziantep en het Israëlische Hapoel Haifa.

Lees verder

Een unieke en magische traditie: maar waar komen de zeepbellen van West Ham vandaan?

Anderlecht hoopt dat het donderdag tegen West Ham niet afgekuist en afgedroogd wordt, maar in Londen zal het al zeker zeepbellen zien. Voor elke thuismatch laten 'The Hammers' door zestig machines grote bellen door het London Stadium blazen, terwijl de duizenden fans het lied "I'm forever blowing bubbles" zingen. Magisch, maar vanwaar komt deze unieke traditie?

Lees verder

Tom De Bruyn schrijft Massenhovense sportgeschiedenis op Ironman Hawaï

Hij mag dan al zeven jaar geleden naar de Verenigde Staten zijn verhuisd, Tom De Bruyn (37) heeft Massenhoven toch maar mooi op de kaart gezet. Hij won afgelopen weekend de gouden plak bij de amateurs in zijn leeftijdscategorie, heren van 35 tot 39 jaar, op het wereldkampioenschap triatlon, de legendarische Ironman in Hawaï. De Bruyn werd ook derde van alle amateurs en 41ste van alle 2.376 deelnemende atleten. Zijn prestatie bleef in ons land wat onder de radar, omdat hij zich had ingeschreven met als woonplaats San Francisco, maar De Bruyn is dus wel degelijk Belg.

Lees verder

LIVE. D-day voor Club Brugge: volg hier de aanloop naar cruciale partij op het veld van Atlético

Met een nu al even verrassende als historische 9 op 9 is Club Brugge goed op weg richting de achtste finales van de Champions League. Een gelijkspel woensdag in het Metropolitanostadion van Atlético volstaat voor de Belgische landskampioen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Om 18u45 is het al zover, dan weerklinkt het eerst fluitsignaal. Volg het hier LIVE!

Lees verder

In de voetsporen van Anderlecht en AA Gent: Club Brugge kan derde Belgische club ooit worden die overwintert in Champions League

Sinds de invoering van de Champions League in 1992 zijn nog maar twee Belgische clubs erin geslaagd om te overwinteren: Anderlecht in 2000-2001 en AA Gent in 2015-2016. Club Brugge kan straks dat kunstje overdoen. Een punt op het veld van Atlético Madrid volstaat.

Lees verder

Never change a winning team (of net wél?): dit is onze verwachte opstelling van Club Brugge tegen Atlético

Carl Hoefkens spuide gisteren tijdens de persconferentie nog wat mist over hoe hij de match tegen Atlético zou aanpakken. Of Simeone in de mind games trapte, weten we vanavond omstreeks 21u, maar wij verwachten in ieder geval niet dat de Brugse T1 aan zijn basiself zal gaan sleutelen.

Lees verder

IN BEELD. Fans Club Brugge palmen Madrid in op Spaanse nationale feestdag, klaar voor nieuwe historische stunt in Champions League

De fans van Club Brugge hebben zin in een nieuwe stunt in de Champions League op het veld van Atlético Madrid. In aanloop naar de wedstrijd zit de sfeer er al goed in. Er zijn zo'n 2.000 Belgische fans in Madrid en die laten zich gelden, voornamelijk op de Plaza Mayor in het stadscentrum. De Spaanse nationale feestdag krijgt zo een blauw-zwart tintje.

Lees verder

Union kan zich donderdag plaatsen voor volgende ronde: "Zijn niet meer het ploegje dat voor het eerst in Europa League staat"

Union kan donderdagavond de poorten naar de volgende ronde van de Europa League openbeuken als het Braga nog eens kan opzijzetten. De Brusselaars staan met negen op negen verrassend op kop in hun groep. "Wij zijn niet meer het kleine clubje dat voor het eerst in de Europa League staat", zegt kapitein Teddy Teuma.

Lees verder

Schaatsfederatie kan voorlopig alleen Bart Swings naar wereldbekerwedstrijden sturen wegens financiële problemen

De Belgische Schaatsfederatie (KBSF) is naarstig op zoek naar sponsors. Zoals het er nu uitziet kan de KBSF alleen Bart Swings afvaardigen naar de wereldbekerwedstrijden op de langebaan. De eerste wedstrijd is voorzien in het Noorse Stavanger, van 11 tot en met 13 november.

Lees verder

"Dat we hier geschiedenis kunnen schrijven, maakt het alleen maar mooier": duizenden Club-fans zetten Madrid op stelten

En plots kleurde Madrid blauw-zwart: voor de derde keer in vijf jaar speelde Club Brugge in de Spaanse hoofdstad, en dat zullen ze daar geweten hebben. Al rond de middag werd het centrum ingepalmd door 2.000 fans. Om allemaal samen naar het grote moment toe te leven. "Dit is eentje voor de geschiedenis", klonk het overal.

Lees verder

Mathieu van der Poel geeft er vroegtijdig de brui aan in koers die hij in extremis toevoegde aan zijn programma

Mathieu van der Poel zal de Giro del Veneto niet winnen. De Nederlander gaf na iets meer dan 100 kilometer fietsen op in Italië.

Lees verder

Te vroeg gejuicht: UAE denkt 47ste (!) zege van het jaar te boeken in Ronde van Langkawi, maar dan komt de aap uit de mouw

De Colombiaan Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) leek woensdag de tweede etappe gewonnen te hebben van de Ronde van Langkawi, een achtdaagse rittenkoers voor de Pro Series in Maleisië. Hij was de snelste in een massasprint, waarin de Russische klassementsleider Gleb Syritsa (Astana Qazaqstan Team) derde werd. Nadien werd Molano echter gedeklasseerd.

Lees verder

Antwerp-speler Nainggolan gearresteerd omdat hij zonder geldig rijbewijs reed in Antwerpen

De politie van Antwerpen heeft deze voormiddag Radja Nainggolan (34) gearresteerd. De voetballer van Royal Antwerp FC reed rond zonder geldig rijbewijs en sinds kort doet de Antwerpse politie gerichte controles daarop. Hij wordt momenteel verhoord

Lees verder

Belgische ploegenachtervolging verpulvert Belgisch record op WK: bijna drie seconden sneller

Het Belgische viertal Noah Vandenbranden, Gianluca Pollefliet, Tuur Dens en Thibaut Bernard heeft op het WK baanwielrennen het Belgisch record op de ploegenachtervolging verpulverd. Met 3'52"480 deden ze bijna drie seconden sneller dan de besttijd (3'55"451) die ze dit jaar neerzetten op het EK U23.

Lees verder

Wereldkampioen Formule E Stoffel Vandoorne verkast naar DS Penske

Het is al een tijdje een publiek geheim, maar nu komt het Frans-Amerikaanse team eindelijk met de officiële bevestiging: Formule E-wereldkampioen Stoffel Vandoorne (30) komt volgend seizoen uit voor DS Penske. Of Vandoorne tegelijk ook zijn rol van simulatorrijder bij het Mercedes F1-team kan behouden, is nog niet beslist.

Lees verder

Ook na de coronajaren blijft atletiek dé dopingsport: wereldwijd meer dan 500 geschorsten

Eerst het – relatief – goede nieuws: met 512 wereldwijd geschorsten blijft het aantal dopingzondaars in de atletiek ongeveer gelijk vergeleken met de vorige jaren. Het slechte nieuws: ook na de coronapandemie blijft het nog altijd dé dopingsport bij uitstek. En dat is ze niet enkel in Rusland, maar ook in Kenia, hét land van de langeafstandslopers.

Lees verder

Club NXT geeft het goeie voorbeeld en zet bij Atlético Madrid scheve situatie recht in de Youth League

Club NXT U19 heeft woensdag op de vierde speeldag in groep B van de Youth League een knappe uitzege behaald bij Atlético Madrid. De youngsters van blauw-zwart zegevierden met 1-2.

Lees verder

Michael Geerts krijgt wildcard voor kwalificaties European Open

Michael Geerts krijgt van de organisatie van de European Open een wildcard voor de kwalificaties. De 27-jarige Antwerpenaar gaat zondag in eigen stad op zoek naar een stek op de hoofdtabel.

Lees verder

Hein Vanhaezebrouck beseft het belang van het uitduel bij Djurgardens: "Als we het ons nog wat moeilijker willen maken, moeten we hier verliezen"

 De Buffalo's zijn geland in Stockholm. Woensdagavond werkten ze nog een laatste training af in de prachtige Tele2 Arena waar ze het zullen opnemen tegen Djurgardens. Een duel met een duidelijke inzet: "Als we hier winnen, zou dat super zijn en het ons wat makkelijker maken. Zij zijn nog niet zeker bij een gelijkspel maar voor ons maakt dat weinig verschil."

Lees verder

Mathieu van der Poel geeft toe dat het mentaal op is: "Onmogelijk om dit 15 jaar lang vol te houden"

Mathieu van der Poel haalde dinsdag de finish niet van de Giro del Veneto. De reden: materiaalpech op een slecht moment. Maar niet getreurd, de Italiaanse najaarskoers was maar een tussendoortje. "Het was beter dan me vervelen in het hotel", aldus de Nederlander bij Cyclingnews.

Lees verder

Felice Mazzu in de bres voor bekritiseerde Wesley Hoedt: "Jullie van de media zijn in overdrive gegaan"

Anderlecht speelt een belangrijke Europese match op West Ham. Op de persconferentie van Felice Mazzu voor de wedstrijd was er een opvallend moment. De RSCA-coach sprong in de bres voor de fel bekritiseerde Wesley Hoedt die zondag op Mechelen werd gewisseld.

Lees verder

VAR ontzegt Club Brugge penalty op het veld van Atlético Madrid: Tajon Buchanan maakte eerste zélf een fout

Club Brugge leek vlak voor de pauze een penalty te krijgen tegen Atlético. Na een straffe run van Andreas Skov Olsen haalde verdediger Nahuel Molina de doorgelopen Tajon Buchanan neer in de zestien. Maar de VAR riep scheidsrechter Danny Makkelie naar de monitor, waarop de Nederlander de elfmeter annuleerde en de protesterende Buchanan ook nog eens een gele kaart gaf.

Lees verder

Red Flame Tessa Wullaert heeft nu meer interlandgoals dan Romelu Lukaku: "69 baby!"

De Red Flames konden zich vorige week niet plaatsen voor het WK voetbal. De Belgische voetbalvrouwen gingen in Portugal met 2-1 onderuit. Wat toen een beetje verloren ging, was de 69ste interlandgoal van Tessa Wullaert.

Lees verder

Geen eerherstel voor Ajax en coach Alfred Schreuder in Champions League: ook in de terugwedstrijd is Napoli maatje te groot

Napoli heeft Ajax en coach Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) een nieuwe nederlaag in de Champions League aangesmeerd. De Ajacieden aasden tegen Napoli nochtans op eerherstel na de 1-6-pandoering van vorige week in eigen huis, maar moesten opnieuw hun meerdere erkennen in de Italianen. Dit keer werd het 4-2.

Lees verder

ONS OORDEEL. Mirakelman Mignolet krijgt perfecte score, verder veel "sweat and glory" na historische teamprestatie van Club Brugge

Liters bloed, veel zweet en tranen van geluk. Club Brugge kwalificeerde zich voor het eerst voor de 1/8ste finales van de Champions League, en mag zichzelf op de borst kloppen voor 90 minuten strijd. Met mirakelman Mignolet op kop: hij verdient een perfecte score.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Mechelen winnen eerste poulewedstrijd in FIBA Europe Cup

Mechelen heeft woensdag op de eerste speeldag van de Europe Cup basket voor mannenteams de zege veroverd op verplaatsing bij het Bulgaarse Rilski Sportist (66-100). Antwerp won in de zaal van het Oostenrijkse Swans Gmunden met 88-92.

Lees verder

"Dit is ongelooflijk, ongezien!": man van de match Simon Mignolet door het dolle heen na Europese triomf Club Brugge

Club Brugge heeft zich op de vierde speeldag van groep B in de Champions League verzekerd van een ticket voor de knock-outfase. Door een 0-0-gelijkspel tegen Atlético kan de Belgische kampioen niet meer uit de top twee vallen. "Dit is ongelooflijk, ongezien!", aldus man van de match Simon Mignolet.

Lees verder

Greet Minnen zet samenwerking met coach Ann Devries stop

Greet Minnen heeft de samenwerking met haar coach Ann Devries beëindigd, die wel zal blijven samenwerken met Alison Van Uytvanck. Dat maakten de twee Belgische tennissters woensdag bekend in een gezamenlijke verklaring op de sociale media.

Lees verder

Ook CEO Vincent Mannaert blinkt van trots na kwalificatie: "We hebben een werelddoelman"

Ook de CEO van Club Brugge Vincent Mannaert is bijzonder fier op zijn club nu een plaats bij de laatste zestien in de Champions League een feit is. "Hier hebben we naartoe gebouwd, wat een prestatie. Er zit een ongelofelijke mentaliteit in deze groep."

Lees verder

Paris Saint-Germain huurde online 'trollenleger' in om tegenstanders te beschimpen

De Franse topclub Paris Saint-Germain heeft concurrenten én eigen spelers geïntimideerd door een bureau in te huren dat online nepaccounts in de lucht hield.

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Mo Salah scoort snelste hattrick ooit in kampioenenbal, doelpuntenkermis in Barcelona

De vierde speeldag in de groepsfase van de Champions League zit er volledig op. Terwijl Club Brugge zich al verzekerde van de 1/8ste finales, scoorden FC Barcelona en Inter aan de lopen de band en deed Liverpool de netten trillen in Schotland.

Lees verder

VIDEO. De vele reddingen van Simon Mignolet: vooral die met z'n gezicht (!) was fenomenaal

Veertien reddingen verrichte Simon Mignolet tegen Atlético Madrid. Sinds de statistieken daarover werden bijgehouden (2003-2004) deed geen enkele doelman in de Champions League beter zonder een doelpunt te incasseren. Vooral die in de absolute slotfase, met het hoofd/gezicht, op een knal van Alvaro Morata was wonderbaarlijk.

Lees verder

Atlético-coach Diego Simeone niet in paniek na gelijkspel tegen Club Brugge: "We zijn beter in grote wedstrijden"

Atlético Madrid is woensdagavond in eigen huis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Club Brugge in de Champions League. De immer strenge Diego Simeone probeerde wel te zalven op de persconferentie.

Lees verder

Remco Evenepoel en Lotte Kopecky winnen de Kristallen Fiets, ook bondscoach Sven Vanthourenhout bekroond

Remco Evenepoel is woensdagavond in de studio's van DPG Media in Vilvoorde gekozen tot winnaar van de 31e Kristallen Fiets, de award van de krant Het Laatste Nieuws voor de beste Belgische wielrenner van het afgelopen jaar. De 22-jarige renner van Quick-Step Alpha Vinyl was vooraf de grote topfavoriet en maakte die status ook waar.

Lees verder

Van helpen op de boerderij tot bikepacken in Thailand: dit zijn de winterplannen van de Belgische coureurs

Sommigen zijn nog aan een paar verplichte nummertjes bezig, maar voor het gros van het peloton zit het seizoen er nu echt op. De komende weken mag de fiets na al die lastige wedstrijden en eindeloze trainingen een tijdje onaangeroerd blijven. Hoe vullen profrenners die periode het liefst in? Wij deden een rondvraag naar de 'vakantieplannen' van dertien Belgische coureurs.

Lees verder

Bondsparket flatert: keeperstrainer die broek van ref aftrok slechts één (!) week geschorst

Davy Van Bael, de Herentalse keeperstrainer die onlangs de broek van de Limburgse scheidsrechter Kris Feytons naar beneden trok, is door de KBVB welgeteld één speeldag geschorst. Mager, en zéér opmerkelijk. Een flater van het bondsparket, zo blijkt. Het scheidsrechterskorps is not amused.

Lees verder

Anderlecht rekent tegen West Ham op sloophamer Diawara: "Stress? Tegen Real was ik ook niet nerveus"

Amadou Diawara (25) moet tegen West Ham de paars-witte sloophamer zijn. De impact van de Guineeër was tot nu toe beperkt, maar hij wil zijn stempel echt gaan drukken op dit Anderlecht. De middenvelder hoopt te tonen waarom hij ooit Champions League speelde met Napoli, waarom AS Roma 21 miljoen voor hem betaalde en wat hij leerde van José Mourinho. "We gaan er alles aan doen om West Ham in moeilijkheden te brengen."

Lees verder

Joseph Okumu, van gestopt talent tot Buffalo van 15 miljoen: "Niet teleurgesteld over gemiste transfer naar Monaco of Leicester"

Van gestopt talent tot een bijna miljoenentransfer deze zomer voor AA Gent: Joseph Okumu (25) komt van ver. En via Zweden, waar AA Gent vanavond zijn pasje voor de 1/8ste finales van de Conference League in handen wil houden.

Lees verder

COMMENTAAR. "Het Belgisch voetbal in zijn geheel fleurt weer op. Uitstekend gedaan, Club Brugge"

Club Brugge heeft het voor elkaar. En hoe! Ronduit indrukwekkend. Na amper vier speeldagen zit blauw-zwart in de tweede ronde van de Champions League. Het is zelfs op weg naar groepswinst. Dit is ongezien. Imponerend. Een prestatie voor de geschiedenisboeken. In hoofdletters.

Lees verder

'San Simon', de mirakelkeeper van Club Brugge: "Dit staat op nummer twee in mijn lijstje van mooiste momenten ooit"

Increíble! Op de Spaanse nationale feestdag knokte Club Brugge zich naar een punt tegen Atlético én de 1/8ste finales. Een kaars mag gebrand voor Mignolet, of in dit geval 'San Simon', die mirakels verrichtte. "Ik weet dat ik beslissend was", zei de gedoodverfde winnaar van de Gouden Schoen. "Maar we schrijven geschiedenis dankzij het collectief."

Lees verder

Club-coach Carl Hoefkens kan dan toch juichen en dansen: "Nu mocht ik mezelf wel even verliezen"

Deze keer juichte Carl Hoefkens wel. De Club-trainer stormde het veld op en danste met zowat iedereen.

Lees verder

Benson Manuel ruilde Antwerp deze zomer voor Burnley: "En toch had ik graag bijgetekend op de Bosuil"

Een contractverlenging bij Antwerp zat er niet in, dus verhuisde Benson Manuel (25) afgelopen zomer naar het Burnley FC van Vincent Kompany. Het was de ex-coach van Anderlecht die met zijn voetbalfilosofie de flankaanvaller overtuigde om voor de fysieke Championship te kiezen. "De verdedigers zijn hier knettergek. Sommige tackles lijken meer op moordpogingen."

Lees verder

Hekkensluiter Nielse SV staat met 0 op 18 in tweede provinciale: "We missen een afwerker als Sherjill Mac-Donald"

Toen Rapid Leest vorig seizoen ophield te bestaan, bemachtigde Nielse SV het stamboeknummer 3737, waardoor het plots twee reeksen hoger mocht uitkomen. Voorlopig met weinig sportief succes, want de club uit het Niel staat onderaan met 0 op 18. "Nochtans waren de clubs waartegen we speelden niet zoveel beter."

Lees verder

Alweer opgepakt, alweer voor zijn rijgedrag, maar veel lijkt Radja Nainggolan er zich niet van aan te trekken

Ex-Rode Duivel Radja Nainggolan (34) werd gisteren alweer gearresteerd voor zijn rijgedrag. Hij werd achter het stuur van zijn Mercedes betrapt door een patrouille, terwijl hij niet over een rijbewijs beschikt. En dat is dan weer een gevolg van een veroordeling voor dronken en te snel rijden in 2021. Maar de voetbalster is zelf niet onder de indruk van de eventuele gevolgen van deze nieuwe frats.

Lees verder

Het onmogelijke is plots mogelijk: Belgische achtervolgingsploeg mag dromen van Olympische Spelen

Met een tijd van 3'52''480 verbeterde de Belgische ploegenachtervolging op het WK baanwielrennen het Belgische record met bijna drie seconden. Het leverde hen een achtste plaats op. Deze knalprestatie is een boost voor het prestigeproject van bondscoach Tim Carswell: een medaille pakken op de Olympische Spelen van 2024.

Lees verder

Vergeet tennis en padel: Kim Clijsters steekt geld in pickleball

Pickleball, een mengeling van tennis, pingpong en badminton, is op dit moment de snelst groeiende sport in Amerika. Een sport waar televisiezenders én investeringsfondsen 'big money' in zien. Een van die fondsen heeft nu samen met zevenvoudig Superbowl-winnaar Tom Brady en 'onze' Kim Clijsters een team gekocht dat zal deelnemen aan de officiële Amerikaanse pickleball-competitie.

Lees verder