Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlandse visser redt man (28) die dagen vastzat op boei in Het Kanaal: “Een wonder”

HLN
Nederlandse visser redt man (28) die dagen vastzat op boei in Het Kanaal: "Een wonder"
De bemanning van schip De Madelaine uit het Nederlandse Urk verrichte vanochtend een heldendaad op zee. Schipper Teunis de Boer (41) spotte tot zijn eigen verbazing plots een man in een zwembroek die zich vastklampte aan een boei in Het Kanaal, zeker 20 kilometer van de kust. Dat hij hulp nodig had, was De Boer meteen duidelijk.
Lees verder

"De vogel is vrijgelaten": Elon Musk neemt Twitter over en ontslaat meteen top van het bedrijf
Elon Musk is eigenaar geworden van Twitter. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van ingewijden. Meteen nadat de overname ter waarde van 44 miljard dollar rond was, heeft de miljardair Twitter-topman Parag Agrawal en een aantal andere leden van de bedrijfsleiding ontslagen. "De vogel is vrijgelaten", schreef Musk zelf enkele uren na de overname op zijn Twitteraccount.
Lees verder

Justitie pakt overtredingen met bedrijfswagens harder aan
Justitie is een inhaalbeweging begonnen met het versturen van boetes wanneer bestuurders van een bedrijfswagen zich bij een overtreding niet identificeren. Dat schijft De Tijd vandaag. De voorbije jaren werd die verplichting massaal met de voeten getreden, vaak onbestraft.
Lees verder

"Dit doet hartzeer": oprichter studentenkring Solvay over hoe het er vroeger aan toeging
Noem Robert Jorissen (72) gerust de ouwe rot van Solvay. In 1969 richtte hij met 11 maten de studentenclub op. "We waren een elitegroepje, misschien met wat dikke nek, maar eentje om trots op te zijn." Naakttoneel was er in de jaren zestig nog niet bij de Nederlandse Solvay, bij de Franse collega's wel. "Straffe kost, maar nét daarom hielden we het bij ons op de deftige 'Vlaamse' manier."
Lees verder

Geen pintjes, geen selfiesticks... Dat wordt braaf supporteren op het WK in Qatar
Geen pintjes in het stadion, geen selfie-sticks en vooral: kleren aanhouden. Op het WK voetbal in Qatar zullen de supporters zich aan strenge regels moeten houden. Alleen buiten de stadions zal alcohol verkocht worden. En ondanks de warmte moeten de fans niet te zot doen. Zelfs een t-shirt uittrekken, wordt beschouwd als een inbreuk op de regels.
Lees verder

"Zelfs als ze hun rijbewijs komen afgeven zeggen ze: 'Ge denkt toch niet dat ik mijn auto aan de kant ga zetten?'"
Tienduizenden chauffeurs rijden rond in ons verkeer, ondanks dat ze een rijverbod hebben. Is er manier om dit te stoppen, voor er nóg doden vallen? Volgens een politierechter en nabestaande van een verkeersslachtoffer lijkt één ding zeker: de overtreders willen niet leren uit hun fouten.
Lees verder

Na Sanda Dia zwijgt rector Luc Sels ook over verkrachtingszaak en dat dient imago van de KU Leuven niet: "Twee keer zo'n crisis: dat is onbegrijpelijk"
Geen empathie of duidelijke excuses, maar een koele reactie. Zich verschuilen achter gerechtelijke onderzoeken en tuchtprocedures. Een rector die zich liever in stilte hult. "Wie niet snapt hoe gevoelig dit ligt, staat niet met twee voeten in de realiteit." Zal de zaak van de verkrachtende professor psychologie de KU Leuven blijven achtervolgen, net zoals de dood van student Sanda Dia?
Lees verder

ONZE OPINIE. Dit is geen diepgeworteld verzet tegen een opvangcentrum. Dit gaat over een burgemeester die zich geen baas meer voelt in zijn eigen gemeente
"Tijdelijk? Mijn schoonmoeder zou ook komen voor twee weken en ze is tien jaar gebleven." Sinds gisteren weet iedereen dat niet Hendrik Bogaert de burgemeester is van Jabbeke, maar wel zijn kleurrijke CD&V-partijgenoot Frank Casteleyn. Wie zich doorheen zijn sappige West-Vlaams een weg weet te banen, begrijpt dat hij van plan is om zich te blijven verzetten tegen de aangekondigde noodopvang in zijn gemeente.
Lees verder

Leerkracht Sarah (31) verdient 2.100 euro netto en overweegt een flexi-job: "Wat extra per maand is mooi meegenomen"
Het is geen lolletje, goed omgaan met je geld. Dus vragen we onze lezers om inkijk te geven in zijn of haar (be)spaargewoontes. Sarah Verwezen (31) kocht onlangs een huis met haar vriend, wat een flinke hap neemt uit haar budget. Schiet er dan nog iets over voor een fitnessabonnement of citytrip? Hoe creatief is zij met haar zuurverdiende centen?
Lees verder

Jaarlijks ongeveer 70 tuchtstraffen voor agenten na alcohol- of drugsgebruik
Tussen januari 2017 en juli 2022 deelde de politie 380 tuchtstraffen uit aan medewerkers, of gemiddeld ruim één tuchtstraf per week. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Eva Platteau (Groen) opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), zo meldt Knack vandaag. De meest voorkomende sanctie is een blaam (128), gevolgd door een inhouding van wedde (127).
Lees verder

Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raket af
Noord-Korea heeft vrijdag opnieuw een ballistische raket afgevuurd, melden Zuid-Koreaanse media. De raket zou vanaf de oostkust richting de Japanse Zee zijn gevlogen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van het Zuid-Koreaanse leger.
Lees verder

Zigzaggen of op dezelfde rijstrook blijven? Zo raak je het snelst door de file
De ene vindt het verschrikkelijk irritant, terwijl de andere er een vaste gewoonte van maakt. Constant wisselen van rijstrook heeft in de auto al tot veel discussies geleid. Maar zorgt het er ook effectief voor dat je sneller op je bestemming aankomt? En maakt het je niet extra kwetsbaar voor ongevallen? Wij vroegen raad aan verkeersinstituut VIAS. "Naar schatting gebeuren er gemiddeld zo'n 14.000 ongevallen door het veranderen van rijstrook."
Lees verder

Vlaamse regering verhoogt factuur van 100.000 gezinnen met baby's en peuters: "Dit is niet uit te leggen"
Ouders met baby's en peuters die naar de kinderopvang gaan, zullen vanaf januari een hogere factuur in hun bus zien vallen. De Vlaamse regering voert een indexatie door die bijna honderdduizend gezinnen zal treffen. Wij zochten uit hoeveel u extra zal moeten betalen en ontdekten dat de overheid voor haar eigen factuur géén indexactie doorvoert. "Dat is niet uit te leggen."
Lees verder

Kürt Rogiers maakt na maanden afwezigheid opnieuw opwachting in 'Familie': "De eerst komende 2 jaar ben ik terug fulltime Lars"
Je kon de afgelopen weken niet naast Kürt Rogiers kijken. Hij zat in 'De Schaal van Pascale' en 'I can see your voice' op VTM en in de Studio 100-musical van 'Nachtwacht'. Maar fans van 'Familie' moeten zijn personage Lars al missen sinds de seizoensfinale in juni. Daar komt nu verandering in, want hij maakt z'n comeback in de serie. "Nee, ik ben niet jaloers om te zien hoe die mooie Koen Veronique inpikt", vertelt hij aan Jarne. Kürt belooft dat z'n terugkeer wel voor vuurwerk zal zorgen en hij stelt de fans ook gerust: "Met de hand op het hart: ik blijf de komende 2 jaar fulltime bij 'Familie'". Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

COLUMN. Tussen de vijftig tinten grijs van andere CD&V-burgemeesters is Frank Casteleyn alle kleuren van de regenboog
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Frank Casteleyn, burgemeester van Jabbeke.
Lees verder

Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck maakt een berekende gok: "Evenepoel de Giro, Van Aert de Tour (of Vuelta)"
Zo bekeken stak de Tour de France gisteren niet de hand uit naar Remco Evenepoel. "Er is de erg verleidelijke Grand Départ in het Spaanse Baskenland, maar wat daarna?", schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. En wat met Wout van Aert? Een analyse.
Lees verder

1 op de 4 Belgen kampt met chronische pijn, maar mindfulness kan helpen: Hoe gaat zo'n training in zijn werk?
Heb je ook langdurig last van je hoofd, rug, nek of andere tegenwerkende lichaamsdelen? Je bent niet alleen. Volgens Sciensano zou maar liefst 1 op de 4 Belgen vroeg of laat te kampen krijgen met chronische pijn. "Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness een verschil kan maken", zegt gezondheidspsycholoog prof. dr. Stefaan Van Damme (UGent). Hij legt uit hoe het werkt. "Mensen die vaak piekeren over hun pijn en het er emotioneel lastig mee hebben, zullen de meeste winst boeken."
Lees verder

YouTube certificeert profielen van gezondheidsprofessionals
YouTube gaat profielen van artsen en andere zorgkundigen certificeren, zodat betrouwbare video's over gezondheidsthema's meer aandacht krijgen. Dat meldt het videoplatform vandaag.
Lees verder

Amper één jaar na debuutplaat lonkt Metejoor al naar het Sportpaleis: "Ik denk dat veel ex-collega's zullen schrikken"
Exact een jaar geleden verscheen z'n allereerste plaat, vandaag kondigt Metejoor (31) z'n allereerste Sportpaleis-concert aan. Een ongeziene prestatie voor een Vlaamse artiest, die nog maar pas komt piepen in de showbizzwereld. "Ik word écht overal herkend", klinkt het. Al wil hij vooral trouw blijven aan zichzelf. "Vuurwerk of exotische danseressen? Nee, bedankt."
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck, die griepuitbraak vreest, opvallend positief na ontsnappingstruc: "Als refs hun werk doen, winnen we"
AA Gent kroop door het oog van de naald tegen Shamrock Rovers. Maar zo kijkt Hein Vanhaezebrouck er niet naar. "Gezien de omstandigheden ben ik tevreden over wat mijn spelers gebracht hebben."
Lees verder