Doorgaan naar hoofdcontent

Moet Felice Mazzu al meteen weer aan de slag, of niet? “Echte rust vind je na zo’n ontslag toch nooit”

Moet Felice Mazzu al meteen weer aan de slag, of niet? "Echte rust vind je na zo'n ontslag toch nooit"

Al op de dag van zijn ontslag bij Anderlecht werd Felice Mazzu gelinkt aan een terugkeer naar Charleroi. The best way to get over a (wo)man…. Maar geldt dat ook in het voetbal? De meningen onder ervaringsdeskundigen Bob Peeters en Aimé Anthuenis zijn verdeeld. "Mazzu heeft gewoon de pech gehad dat hij op het verkeerde moment is ­ingestapt bij Anderlecht."

Lees verder

De man die Vormer doet vergeten: hoe Casper Nielsen in een mum van tijd onmisbaar werd bij Club Brugge

Vroeger stond het kot in brand als Ruud Vormer niet in de ploeg stond. Vandaag niet meer, en dat is de verdienste van Casper Nielsen (28). In een mum van tijd is de Deen een sleutelfiguur geworden in de Club-kleedkamer. Met het WK als beloning?

Lees verder

De Brugse stuntmannen van 1988 over de stuntmannen van 2022: "Een kwartfinale voor 'de Club' is zeker mogelijk"

Groepswinst zou de stunt van Club Brugge compleet maken. Om vooruit te blikken naar vanavond, brachten we drie stuntmannen van het blauw-zwart van 1988 samen: trainer Henk Houwaart (77) en de Van der Elsten, Franky (61) en Leo (60). Zij haalden toen de halve finales van de UEFA Cup. "Zet de Caje in de huidige ploeg en ze is nóg sterker."

Lees verder

Benjamin Declercq en Kenneth Vanbilsen, heel het seizoen geknecht en nu bijna zonder contract: "We verliezen twee keer"

Nooit zijn er in de koers meer knechten geweest dan in 2022. Een kwalijke uitloper van het systeem van promotie en degradatie dat ervoor zorgde dat bij veel ploegen alleen de resultaten van de 'puntenpakkers' telden. De 'collateral damage' zijn renners als Benjamin Declercq (28) en Kenneth Vanbilsen (32): ze reden een heel jaar in dienst en krijgen op het eind van het seizoen toch geen nieuw contract. "We verliezen twee keer. En het systeem werkt dat in de hand."

Lees verder

Shorttrackers Hanne en Stijn Desmet gaan met nieuwe status het seizoen in: "We zijn nu een beetje zoals Wout van Aert"

Zij werd afgelopen winter in Peking de allereerste Belgische vrouw met een individuele medaille op de Olympische Winterspelen. Hij pakte twee maanden later twee keer brons op het WK. Zus en broer Hanne (25) en Stijn (24) Desmet knallen deze week op de wereldbeker shorttrack in Montréal met een nieuwe status hun internationale seizoen op gang. "We krijgen meer respect."

Lees verder

Thibaut Courtois boos na nederlaag in Leipzig: "We sliepen nog op het veld"

Thibaut Courtois was dinsdagavond allerminst te spreken over de 3-2 nederlaag van zijn Real Madrid op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Champions League bij RB Leipzig. Real was al gekwalificeerd voor de tweede ronde, maar Courtois had toch op een betere prestatie gehoopt.

Lees verder

Van der Haar pakt zesde zege op een rij in Nacht van Woerden, Vas houdt Vos af

Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) heeft dinsdagavond voor de zesde editie op rij de Nacht van Woerden op zijn naam geschreven. De Nederlander haalde het in de veldrit bij kunstlicht voor eigen volk voor Quinten Hermans (Tormans-Circus) en Ryan Kamp (Pauwels Sauzen-Bingoal), een andere Nederlander.

Lees verder

Giants willen revanche voor derbyblamage, Kangoeroes kunnen nu al zeker zijn van Last 16

Hoe reageert Telenet Giants ­Antwerp na de blamage in de derby tegen Kangoeroes Mechelen? Neemt het revanche tegen het ­Israëlische Hapoel Haifa of kan het een nieuwe afstraffing niet vermijden? De Mechelaars kunnen zich in Roemenië dan weer nu al plaatsen voor de laatste 16.

Lees verder

Erling Haaland speelt non-match bij terugkeer in Dortmund, Pep Guardiola verklaart vroege wissel

Uitgerekend op bezoek bij zijn ex-club Dortmund speelde Erling Haaland dinsdag een bleke partij met Manchester City in de Champions League (0-0). Het Noorse fenomeen schoot geen enkele keer op doel en werd tijdens de rust gewisseld. "Erling heeft koorts gehad en kreeg ook een trap op zijn voet", verklaarde coach Guardiola de wissel.

Lees verder

LIVE. Volg hier alles in de aanloop naar Club Brugge - FC Porto

Club Brugge is al zeker van de achtste finales in de Champions League en aan een gelijkspel tegen FC Porto heeft het genoeg om ook groepswinnaar te worden. De Portugezen zijn bij een zege dan weer zeker van de volgende ronde. Het zal erom spannen in het Jan Breydelstadion. Volg de partij (aftrap om 18u45) en de aanloop ernaar op de voet via onze LIVE!

Lees verder

Donderdag wordt parcours van de Tour de France voorgesteld: dit weten we al

Donderdag 27 oktober wordt in Parijs om 11u30 het parcours van de Tour de France 2023 voorgesteld. Ondertussen raakte al héél wat bekend over de wegen waarover de 110e Ronde van Frankrijk zal rijden. Een overzicht.

Lees verder

NBA-kampioen Golden State Warriors loopt in Phoenix tegen tweede seizoensnederlaag aan

Regerend kampioen Golden State Warriors is dinsdag op bezoek bij Phoenix Suns tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen in de NBA. In Arizona werd het 134-105 in het voordeel van de thuisploeg.

Lees verder

Audi kiest renstal Sauber als partner voor intrede in F1

De Duitse constructeur Audi gaat een partnerschap aan met de Zwitserse renstal Sauber om in 2026 zijn intrede te maken in de Formule 1, zo bevestigde Audi woensdag in een persmededeling.

Lees verder

The beast is back: Romelu Lukaku maakt vanavond na twee maanden afwezigheid zijn comeback

Inter neemt het woensdagavond in de Champions League op tegen Viktoria Pilsen. Als alles goed gaat, maakt Romelu Lukaku tegen de Tsjechen zijn comeback.

Lees verder

Anderlecht moet het zonder Debast stellen tegen Boekarest

Anderlecht werkte woensdagvoormiddag zijn laatste training af voor het Europese duel met Boekarest. De training was een kwartier open voor de media. Interim-coach Robin Veldman observeerde de opwarming, maar drukte nadien zijn stempel.

Lees verder

Na de corona- en de energiecrisis: noodfonds in de maak voor noodlijdende sportclubs

Zoals bij de coronacrisis het geval was, komt er een 'noodfonds' om de stijgende energiekosten van sportclubs iets draaglijker proberen te houden.

Lees verder

Ook wereldkampioenen Kopecky, Bossuyt, Havik en Hayter op Zesdaagse van Gent

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent heeft met Lotte Kopecky, Shari Bossuyt, Yoeri Havik en Ethan Hayter vier wereldkampioenen aan het deelnemersveld toegevoegd. De Nederlander Havik vormt van 15 tot 20 november een duo met Fabio Van den Bossche, de Brit Hayter wordt gekoppeld aan zijn landgenoot Fred Wright. Onze landgenotes Kopecky en Bossuyt zijn op vrijdag 18 en zaterdag 19 november de blikvangers in de Fiberklaar Ladies Cup.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp stuurt na Mo Watson ook Quentin Goodin door

Na Maurice "Mo" Watson neemt Telenet Giants Antwerp ook afscheid van Quentin Goodin. De 25-jarige en 1m93 grote Amerikaanse shooting guard voldeed niet aan de verwachtingen en werd dan ook doorgestuurd.

Lees verder

Jonas Vingegaard: "Het idee is wel om mijn titel in de Tour de France te verdedigen"

Jonas Vingegaard lijkt volgend jaar zijn titel in de Tour de France te zullen verdedigen. Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumo-Visma, had vorige week gesuggereerd dat de Deen misschien wel de Giro zou rijden maar Vingegaards voorkeur gaat uit naar de Tour.

Lees verder

Robin Veldman verrast en laat deur voor definitieve job als hoofdcoach op een kier: "Als ik Anderlecht zo kan helpen, wil ik dat doen"

Anderlecht neemt het donderdag in de Conference League op tegen FCSB. Woensdag sprak Robin Veldman, de tijdelijke (?) vervanger van Felice Mazzu, de pers voor het eerst toe. De Nederlander verraste meteen.

Lees verder

Sander Van Praet gaat twee maanden na vertrek bij Beerschot opnieuw aan de slag in het voetbal

Twee maanden na de scheiding tussen Beerschot en Sander Van Praet heeft die laatste een nieuwe uitdaging in het voetbal gevonden. De gewezen technisch manager van het stamnummer 13 gaat aan de slag bij Double Pass.

Lees verder

Waar vuistslag van toeschouwer Eddy Merckx zijn zesde eindzege kostte: mythische Puy de Dôme keert terug naar de Tour

De Puy de Dôme is er opnieuw bij. Na 35 jaar mag het Tourpeloton opnieuw de uitgedoofde vulkaan op. Eindelijk! Wat La Planche des Belles Filles vandaag voor deze lichting coureurs is, was de Puy de Dôme in de tijd van Eddy Merckx en superklimmer Lucien Van Impe. Spektakel gegarandeerd.

Lees verder

Kremlin sluit gevangenenruil met Amerikaanse basketbalvedette Griner niet uit: "Maar dan wel 'mediablackout' nodig"

Rusland sluit niet uit dat de Amerikaanse basketbalster Brittney Griner betrokken wordt bij een gevangenenruil met de Verenigde Staten. Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov benadrukt wel dat de onderhandelingen daarvoor achter gesloten deuren zouden moeten plaatsvinden. Volgens Peksov is dan een "mediablackout" nodig.

Lees verder

Cristiano Ronaldo opnieuw in de kern bij Manchester United: "Geen moeilijke beslissing"

Cristiano Ronaldo zit na een tijdelijke verbanning opnieuw in de wedstrijdselectie van Manchester United voor het Europa League-duel van donderdag tegen Sheriff Tiraspol, zo bevestigde United-coach Erik ten Hag woensdag tijdens het persmoment.

Lees verder

Wat heeft Club Brugge nog nodig voor groepswinst? En wie is al zeker van de 1/8ste finales? Een stand van zaken in de Champions League

Eind oktober en de groepsfases van de Europese toernooien lopen al ten einde. Volgende week staat de laatste speeldag al op het programma. Welke clubs hebben zich nu al verzekerd van een plekje in de 1/8ste finales? Zijn er al groepswinnaars? En welke clubs spelen na Nieuwjaar zeker geen Europees meer? Ontdek het hieronder.

Lees verder

Bosuil in recordtijd uitverkocht voor volgende thuiswedstrijd tegen Anderlecht

Antwerp speelt zondag 6 november opnieuw voor een bomvol huis. Het Bosuilstadion was voor de topper tegen Racing Genk tot de nok gevuld en ook de tickets voor de volgende thuiswedstrijd tegen Anderlecht waren in recordtijd uitverkocht.

Lees verder

Noa Lang krijgt zijn kans bij Club Brugge in de Champions League: bekijk hier de (offensieve) opstelling tegen FC Porto

Noa Lang krijgt zijn eerste speelminuten van het seizoen in de Champions League. De Nederlander staat woensdagavond in de basis bij Club Brugge voor de groepswedstrijd tegen FC Porto.

Lees verder

Karel Geraerts denkt voor Europese wedstrijd van Union ook aan ex-collega: "Ik heb Felice Mazzu gebeld om hem een hart onder de riem te steken"

Union en Karel Geraerts hebben genoeg aan een punt in Malmö om Europees te overwinteren in de Europa League. Geraerts is evenwel niet zinnens om te rekenen: "We gaan vol voor winst."

Lees verder

Is "comeback" van Serena Williams vooral pr-stunt? Waarom officiële terugkeer nog niet voor meteen is (en onmogelijk binnen een halfjaar)

Dat de kansen "zeer hoog" zijn dat ze terugkeert, zegt de nu 41-jarige Serena Williams, de beste tennisster aller tijden, dus. Een pr-stunt voor haar investeringsactiviteiten naast het veld? Want de realiteit is dat een comeback niet voor binnen een halfjaar is. En wel hierom.

Lees verder

Pauwels Sauzen-Bingoal wil respect voor droomstart: "Wat doen we fout door te winnen als Wout en Mathieu er niet zijn?"

Met elf zeges op twaalf in de tv-crossen, mannen én vrouwen, beleeft Pauwels Sauzen-Bingoal een droomstart dit veldritseizoen. Met drie verschillende renners: vier keer Eli Iserbyt, twee keer Michael Vanthourenhout en vijf keer Fem van Empel. Waar gaat dat eindigen? Ploegmanager Jurgen Mettepenningen en kopman Eli Iserbyt over de hoogdagen van het crossteam en het respect dat ze daarvoor verdienen. "Wat we doen, is niet evident."

Lees verder

Simon Mignolet is na 392 minuten dan toch geklopt in de Champions League: FC Porto krijgt Jan Breydel stil na fout Brandon Mechele

Club Brugge kreeg in zijn eerste vier Champions League-wedstrijden geen enkel doelpunt tegen dit seizoen. Met dank aan super Simon Mignolet. Maar in de 33ste minuut in de partij tegen FC Porto was het dan zover. Brandon Mechele speelde niet goed in, waarna Otavio ploegmakker Mehdi Taremi diep stuurde en de spits perfect afwerkte. Einde van een periode van 392 minuten zonder Europese tegendoelpunt voor blauw-zwart.

Lees verder

Kangoeroes Mechelen moet in tweede helft de rol lossen en verliest zwaar in Roemenië

Geen derde opeenvolgende zege voor Kangoeroes Mechelen in poule E van de FIBA Europe Cup. Na een goede eerste helft moesten de Maneblussers de rol lossen en leden in Roemenië en tegen Oradea zelfs een afgetekende nederlaag (98-76). Kwalificatie voor de Last 16 (tweede ronde) is nog geen feit al blijft Kangoeroes met 2 op 3 na de heenronde wel op schema.

Lees verder

En nu blessurevrij tot en met het WK? Jérémy Doku keert terug in wedstrijdselectie Stade Rennes voor Europa League

Jérémy Doku zit in de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel van Stade Rennes tegen Fenerbahçe donderdagavond. De 20-jarige vleugelaanvaller keert na een kleine maand afwezigheid terug na een zoveelste spierblessure.

Lees verder

Europees penaltytrauma voor Club Brugge: eerst Hans Vanaken en dan Noa Lang missen vanaf elf meter tegen FC Porto

Bij de rust stond Club Brugge 0-1 in het krijt tegen FC Porto, na de eerste Europese tegengoal in 392 minuten. Vijf minuten in de tweede periode kreeg blauw-zwart echter een penalty...

Lees verder

Wat een comeback! Romelu Lukaku heeft amper tien minuten nodig voor eerste Champions League-goal na blessure

Inter heeft woensdag in de vooravond makkelijk gewonnen van Viktoria Pilzen: 4-0. Bij de Nerazzurri zat Romelu Lukaku na bijna twee maanden blessureleed weer op de bank. De Belgische nummer negen zag zijn concurrent twee keer scoren, mocht uiteindelijk tien minuten invallen én trapte zelf de laatste goal tegen de touwen.

Lees verder

REACTIES. Simon Mignolet en Hans Vanaken likken hun wonden na Brugse nederlaag: "Penaltymissers sommen onze avond op"

Club Brugge leed woensdagavond zijn eerste nederlaag geleden in de groepsfase van de Champions League. De Belgische landskampioen verloor op eigen veld met 0-4 van FC Porto. Het is een smet op hun tot dusver uitstekend parcours in het kampioenenbal.

Lees verder

Sergio Conceicao reageert emotioneel, Carl Hoefkens zag goeie les voor veel spelers: "Maar iedereen heeft eens recht op mindere match"

Club Brugge schreef in zijn eerste vier wedstrijden een prachtig verhaal in deze Champions League maar woensdagavond ging de kampioen met de billen bloot. FC Porto kwam met 0-4 winnen in Jan Breydel.

Lees verder

Giants op de valreep onderuit: Hapoel Haifa wint op een diefje in Lotto Arena

Geen tweede zege in de FIBA Europe Cup voor Telenet Giants Antwerp. De Sinjoren verloren na een thriller tegen Hapoel Haifa (55-56). De Giants sluiten de heenronde in poule B met een 1 op 3 af, maar blijven door de kleine nederlaag wel in de running voor de kwalificatie.

Lees verder

Bekermatch KV Mechelen op Daknam met gesloten loketten

De bekerwedstrijd van KV Mechelen op Lokeren-Temse (woensdag 9 november om 20.00u) zal plaatsvinden met gesloten loketten. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen de supporters van Malinwa dan toch via een combiregeling naar Daknam moeten afzakken. De thuisploeg mag op de dag van de match dus geen tickets meer verkopen.

Lees verder

Tudorel Stoica, vader van Alin, de speler met de meeste matchen ooit voor Steaua Boekarest

In België kent iedereen Alin Stoica (42), maar in Roemenië is zijn vader een veel grotere legende. Tudorel Stoica (68) is de speler met de meeste matchen ooit voor Steaua Boekarest. Hij won in 1986 de Europacup voor Landskampioenen door eerst Anderlecht te kloppen en daarna in de finale Barcelona te verslaan. Daarvoor kreeg Tudorel de felicitaties van toenmalig dictator Nicolae Ceausescu. Wij gingen op bezoek.

Lees verder

Union beleeft sportieve hoogdagen, maar CEO Philippe Bormans heeft andere zorgen: "Alleen groen licht gemeente ontbreekt voor nieuw stadion"

Union beleeft hoogdagen, maar CEO Philippe Bormans slaakt een noodkreet in verband met het stadiondossier: "Voor 31 december moet er kleur bekend worden."

Lees verder

T1 Wes De Ceuster kondigt om privéredenen vertrek aan bij Witgoor Sport

Opschudding bij het anders zo rustige Witgoor Sport, dat uitkomt in de derde amateur-afdeling. Wes De Ceuster, die sinds eind april opnieuw aan de slag was als T1 bij geel-groen, legt zijn functie om privéredenen naast zich neer. Het nieuws sloeg bij Witgoor in als een bom. In afwachting van de komst van een nieuwe hoofdcoach neemt T2 Tom Joris tijdelijk het roer over.

Lees verder

Fred Vanderbiest, T2 van Malinwa: "Vrancken en Defour hebben veel raakpunten: twee trainers met een hoog pitbullgehalte"

Racing Genk - KV Mechelen, vrijdagavond de opener van de vijftiende speeldag, is ook het duel tussen Malinwa-coach Steven Defour (34) en zijn leermeester Wouter Vrancken (43). Fred Vanderbiest (45), de voorbije jaren T2 van Vrancken bij KV én dit seizoen ook de assistent van Defour in Mechelen, is als geen ander geplaatst om een vergelijking te maken tussen beide coaches. "Ik zei zowel tegen Wouter als Steven: laat het voetbal ook eens los. Want in deze ratrace heb je niet door dat je je familie soms verwaarloost."

Lees verder

Mechelse vrouwen debuteren in Euroleague: "We zien wel waar we uitkomen"

Grote dag voor de vrouwen van Kangoeroes: de Mechelse club debuteert vanavond - om 20.30u in de Willebroekse sporthal De Schalk - in de Euroleague. Dat is de strafste Europese clubcompetitie voor vrouwen. Kangoeroes neemt het straks op de eerste speeldag op tegen het Hongaarse Sopron. "Een vaste waarde op het internationale toneel", zegt de 26-jarige forward Heleen Nauwelaers, die na vijf jaar in het buitenland terugkeerde naar de heimat.

Lees verder