Doorgaan naar hoofdcontent

Mik (41) verhuisde naar de Dominicaanse Republiek om er een strandbar te runnen: “Hoewel ik meer uren klop, heb ik ...

HLN
Mik (41) verhuisde naar de Dominicaanse Republiek om er een strandbar te runnen: "Hoewel ik meer uren klop, heb ik het gevoel steeds op vakantie te zijn"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Veel mensen verklaarden Mik (41) dan ook voor gek toen hij het idee kreeg om een strandbar te openen in Puerto Plata. Dankzij de steun van zijn moeder waagde hij het er toch op.
Lees verder

"Ervaring leert dat 1 op de 25 kinderen een hoog IQ heeft": hoe herken je hoogbegaafdheid bij jezelf of bij je kind?
2,3 procent van de Vlamingen is hoogbegaafd, blijkt uit recente cijfers. Ze hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Maar hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Biedt een IQ-test uitsluitsel, en hoeveel kost dat dan? Wij vroegen raad aan expert Tessa Kieboom.
Lees verder

"Je laatste eetmoment is best zo'n 3 uur voor je gaat slapen": slaapexpert duidt welke voeding je nachtrust (niet) verbetert
Krijg je 's ochtends amper je ogen open en ben je doorheen de dag olympisch kampioen geeuwen? Slaapexpert Johan Verbraecken duidt of een tas warme melk of een slaapmutsje voor het slapengaan écht helpt of niet en zet op een rijtje welke andere voeding de nachtrust (niet) bevordert. "Fruit is 's avonds zeker geen aanrader: de suiker erin maakt je opnieuw alerter."
Lees verder

Wat eet je beter niet voor een goede nachtrust? "Cola Light bevat 33% meer cafeïne dan gewone cola en houdt je langer wakker"
Krijg je 's ochtends amper je ogen open en ben je doorheen de dag olympisch kampioen geeuwen? Slaapexpert Johan Verbraecken duidt of een tas warme melk of een slaapmutsje voor het slapengaan écht helpt of niet en zet op een rijtje welke andere voeding de nachtrust (niet) bevordert. "Fruit is 's avonds zeker geen aanrader: de suiker erin maakt je opnieuw alerter."
Lees verder

Vijf uithalers verwachten 1,2 ton cocaïne in container... en vinden een neplading
Vijf verdachten zitten in de cel op verdenking van de invoer van cocaïne. De mannen werden dinsdagavond gearresteerd toen ze een container doorzochten in een loods op de Oudebaan in Wilrijk, in de hoop drugs te vinden... Maar de Nederlandse douane bleek hen te slim af.
Lees verder

Matthew Perry doet binnenkort zélf zijn boekje open over 'Friends' en zijn verslavingen met een tour: "Met de meest persoonlijke details"
Matthew Perry (53), wereldberoemd door zijn rol als Chandler in 'Friends', doet binnenkort zijn boekje open. Letterlijk. De acteur lanceert zijn memoires waarin hij openhartig zijn ervaring met verslavingen deelt en backstage anekdotes van de populaire sitcom vertelt. Als promotie tourt Perry straks ook langs verschillende steden.
Lees verder

The NXT step. Onze Club-watcher ziet hoe blauw-zwart met komst Caluwé zijn werking weer verstevigt en verjongt als pijler voor de komende jaren
Club Brugge heeft zijn structuur en fundamenten verstevigd en verjongd de voorbije maanden. Niet enkel op het veld, ook ernaast. Nu is er dus de komst van Tom Caluwé (44) als Sports Manager. Opnieuw een jonge wolf, die perfect past in het plaatje dat de landskampioen voor ogen heeft, stelt onze Club-watcher. "Nu is het enkel nog wachten op dat nieuwe stadion. Pas dan zal het totaalplaatje helemaal kloppen."
Lees verder

LIVE (vrij, 20u45). Miyoshi scheurt kruisband en is maanden out, wel goed nieuws voor Antwerps trio
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Bosuil • Antwerp verloor vorig weekend een eerste keer dit seizoen
Lees verder

William Boeva openhartig over inclusie: "Ik was de eerste van de klas en moest toch verplicht een IQ-test afleggen"
Woensdagavond vertelde William Boeva (32) in 'De tafel van vier' openhartig over zijn confrontatie met achterstelling in het onderwijs. "Mijn ouders hebben echt heel hard moeten vechten om me naar het gewoon onderwijs te kunnen laten gaan", zegt Boeva.
Lees verder

Wereldberoemde TikTok-zussen Charli en Dixie D'Amelio haatten elkaar: "Spraken wekenlang niet"
Zussen Charli (18) en Dixie D'Amelio (21), de best verdienende TikTok-sterren ter wereld, waren het miljoenensucces van hun samenwerkingen bijna misgelopen. De twee hadden jarenlang de pest aan elkaar, onthullen ze nu.
Lees verder

One Direction verslaat Oasis en is de best verkopende band die uit elkaar is: elk lid verdient nog zo'n 730.000 euro
De titel van 'best verkopende band die uit elkaar is', verschuift van Oasis naar One Direction. Hoewel beide groepen al lang geen nieuwe muziek meer uitbrengen, blijven ze fortuinen binnenrijven. Harry Styles en co cashten elks zo'n 730.000 miljoen euro met onder andere hun monsterhit 'What makes you beautiful' uit 2011.
Lees verder

Jared Leto gaat Karl Lagerfeld vertolken in nieuwe biopic
Jared Leto vertolkt de rol van Karl Lagerfeld in een film over het leven van de excentrieke mode-ontwerper. In gesprek met het Britse modemagazine 'Women's Wear Daily' vertelt Leto dat hij druk bezig is met research naar het leven van Lagerfeld.
Lees verder

CD&V wil timing loonindexering voor beroepsgroepen gelijkschakelen
CD&V is ervoor gewonnen om de timing van de loonindexering voor verschillende beroepsgroepen gelijk te schakelen in tijden van hyperinflatie. Dat zei Kamerfractieleider Servais Verherstraeten donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer.
Lees verder

Van topschutter Coulibaly tot de Totti-show: AA Gent staat voor 150ste Europese wedstrijd in clubgeschiedenis
Mijlpaal voor AA Gent. De Buffalo's spelen tegen Djurgårdens IF hun 150ste Europese wedstrijd uit de clubgeschiedenis. Dat vraagt om vijf opvallende cijfers/weetjes.
Lees verder

"Interne machtsstrijd losgebarsten": Poetin laat propagandist oppakken die banden heeft met Wagner
Er zijn beelden opgedoken van een Russische propagandist die op brute wijze wordt gearresteerd omdat hij zich heeft uitgesproken tegen hoge Russische functionarissen. Opmerkelijk is dat Aleksej Slobodenjoek banden heeft met Wagner, de paramilitaire groep die het vuile werk opknapt voor Poetin. Met de arrestatie lijkt het onderlinge wantrouwen steeds grotere proporties aan te nemen.
Lees verder

Goedele Liekens knipt stuk haar af voor vrouwen in Iran: "Het gaat om vrijheid en zelfbeschikking"
Open VLD-politica Goedele Liekens heeft vandaag een stuk van haar haren afgeknipt, als steunbetuiging voor vrouwen in Iran. Daar wordt momenteel volop geprotesteerd tegen het verplichte dragen van hoofddoeken.
Lees verder

60 miljoen euro aan onterechte coronasteun is terugbetaald aan Vlaamse overheid
De Vlaamse overheid heeft bij bedrijven 124 miljoen euro aan onterecht toegekende coronasteun teruggevorderd. Daarvan is intussen ook 60 miljoen euro effectief terugbetaald. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) donderdag in het Vlaams Parlement heeft gegeven in antwoord op vragen van Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde.
Lees verder

STREAMINGTIP. Sterrenensemble in tekenfilmreeks
U kent Kid Cudi van zijn wereldhit 'Day 'n' Nite' uit 2009, maar stiekem is de tweevoudige Grammy-winnaar een ontzettende fan van comics, stripverhalen heet dat bij ons. Voor de rapper, die eerder al acteerde in onder meer 'Brooklyn Nine-Nine', 'Westworld' en 'One Three Hill', ging een droom in vervulling toen Netflix zijn animatiereeks voor volwassenen 'Entergalactic' wilde maken.
Lees verder

Vrouwen in opvallende outfits slaan twee tienermeisjes in elkaar op New Yorkse metro
Een groep vrouwen, gekleed in neongroene bodysuits, heeft twee jonge vrouwen geslagen en bestolen. Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in het New Yorkse metrostation van Times Square. De reden? Een groepslid liep tegen één van de meisjes aan. De meisjes beslissen om van wagon te verplaatsen, maar dat pikt de groep vrouwen niet. Daarom verplaatsen ze zich ook en slaan ze de meisjes hard in elkaar. Een heel traumatische gebeurtenis voor de tieners. De bende vrouwen is voorlopig nog niet gevat.
Lees verder

Niet langer gratis met trein naar vaccinatiecentrum
Wie op weg is naar of terugkeert van de boosterprik tegen het coronavirus, kan niet meer gratis met de trein rijden. Het gratis vaccinatieticket wordt niet meer aangeboden, zo bevestigt de NMBS na een bericht van Ombudsrail, de ombudsdienst voor de treinreizigers.
Lees verder