Doorgaan naar hoofdcontent

Meer dan 100 doden en 300 gewonden bij dubbele zelfmoordaanslag in Somalië

Meer dan 100 doden en 300 gewonden bij dubbele zelfmoordaanslag in Somalië

Bij de dubbele zelfmoordaanslag bij het ministerie van Onderwijs in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn nu al meer dan 100 doden gevallen en 300 mensen gewond geraakt. Dat meldt president Hassan Sheikh Mohamud nadat hij ter plaatse is gegaan.

Lees verder

Nancy Pelosi 'getraumatiseerd' door gewelddadige aanval op haar echtgenoot

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft gereageerd op de aanval op haar echtgenoot in hun huis in Californië. Ze zegt dat ze 'getraumatiseerd' is.

Lees verder

Christian Benteke: 'Natuurlijk verdien ik een selectie voor de Rode Duivels'

De Rode Duivels en het nakende WK, de moeilijke periode van zijn vriend Eden Hazard en zijn Amerikaans avontuur bij DC United na tien jaar Premier League: Christian Benteke (31) gaat vanop zijn vakantieadres in Dubai geen enkel thema uit de weg. 'Ik bel nooit met Roberto Martinez, dus ik weet niet wat hij van mijn transfer vindt.'

Lees verder

Werd gsm van Liz Truss gehackt door Russische spionnen? Oppositie vraagt onderzoek

Leden van de Brits oppositie vragen om een onderzoek naar de gsm van voormalig premier Liz Truss. Volgens de tabloid Mail On Sunday werd die gehackt door Russen toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was onder premier Boris Johnson.

Lees verder

Nasa haalt iconisch gebouw neer

Opvallende beelden uit Alabama in de Verenigde Staten. Ruimtevaartorganisatie Nasa heeft er een van haar beroemdste gebouwen gesloopt. Meer dan zes decennia lang fungeerde het Marshall Space Flight Center als het ontwikkelingscentrum voor raketten en ruimtetelescopen. De raket die Neil Armstrong naar de maan bracht en de Hubble telescoop zagen er het levenslich. Met een welgemikte implosie maakte Nasa het gebouw met de grond gelijk.

Lees verder

'Wereldwijde hongerspelen' na Russische terugtrekking uit graanakkoord

De drones die zaterdag in de vroege uren boven de Russische vloot bij Sebastopol hingen, hebben veel meer impact dan de vernielingen die ze aanbrachten aan de schepen. 'Rusland chanteert met wereldwijde hongersnood', nu Moskou de graandeal torpedeert.

Lees verder

Zuhal Demir over lek mestactieplan: 'Georganiseerde aanval om onderhandelingen te saboteren'

Het nieuwe mestactieplan ligt nog niet eens op de regeringstafel en er hangt al een kwalijk geurtje aan. Zowat alle betrokken partijen zijn 'verbijsterd'. Maar over de reden van die verbijstering is geen consensus.

Lees verder

Anderlecht heeft eerste zege onder Veldman beet, maar geklungel maakte het nog spannend tegen Eupen

Paars-wit heeft gedaan wat het moest door Eupen te kloppen. Toch herviel Anderlecht in oude gewoontes: de verdedigende stilstaande fases blijven een heikel punt, en mits wat meer efficiëntie kon Anderlecht voor rust al 4-0 voor staan. Het werd uiteindelijk 4-2.

Lees verder

Fem van Empel pakt nieuwe zege: 'Moeilijkste wedstrijd van het seizoen'

Vier op vier in de wereldbeker. Fem van Empel was na Waterloo, Fayetteville en Tabor nu ook in Maasmechelen de beste. In totaal heeft de 20-jarige Nederlandse uit het kamp van manager Jurgen Mettepenningen al zes streepje achter haar naam staan, want ook in de Polderscross van Kruibeke en de Be-MINE cross van Beringen was ze de sterkste. Enkel in de Berencross van Meulebeke moest Van Empel met Lucinda Brand iemand voor laten.

Lees verder

Laurens Sweeck doorbreekt Wereldbeker-hegemonie van Iserbyt en pakt eerste seizoenszege in Maasmechelen

Laurens Sweeck heeft in de nieuwe Wereldbekerveldrit in Maasmechelen zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. Halverwege de rit ging hij solo, even nadat Iserbyt tegen de grond was gegaan. Gisteren was Sweeck nog gefrustreerd door het niet-kopwerk van Iserbyt, maar vandaag heeft hij dus zijn revanche genomen. Achter Sweeck werd Van der Haar tweede; Iserbyt sleepte nog een derde plaats uit de brand, maar blijft wel leider in de Wereldbeker.

Lees verder

Brandbommen gegooid naar vluchtelingencentrum in Dover

Een man heeft benzinebommen gegooid naar lokalen van de Britse immigratiedienst in Dover. De aanval tegen het migratiecentrum kwam een dag nadat bijna duizend vluchtelingen in Groot-Brittannië aankwamen.

Lees verder

Feestvierders in Seoel niet doodgedrukt door paniek, maar gebrek aan crowdcontrol

Itaewon, een door K-pop bekende uitgangsbuurt, werd het slachtoffer van zijn eigen succes. Bij een halloweenfestival kwamen minstens 151 mensen om het leven.

Lees verder

Minstens 60 doden, nog veel vermisten na instorten hangbrug in India

Bij de instorting van een brug in India zijn minstens zestig doden gevallen. Honderden mensen belandden in het water. De voetgangersbrug over de rivier Macchu was pas opnieuw open na herstellingswerken.

Lees verder

Union hijst zich weer naast Club Brugge na moeizame zege tegen stug Seraing

Union heeft zondagmiddag een zuinige zege geboekt: tegen Seraing speelde de vice-kampioen erg matig, maar dankzij een blunderende Seraing-doelman en een lichte penalty mag het toch drie punten bijschrijven. Vanzeir en Teuma zorgden voor de Brusselse goals, Elisor milderde namens de thuisploeg.

Lees verder

Een journalist blijft beter weg uit de politiek

Met de dood van Hugo Camps eindigt een generatie van journalisten die ooit hoopte een politieke medespeler te kunnen zijn.

Lees verder

Cobra die uit Zweedse zoo ontsnapte geeft zichzelf na 7 dagen aan

Een week na zijn spectaculaire ontsnapping is een giftige koningscobra op eigen houtje teruggekeerd naar zijn verblijf. Al die tijd wist de slang het personeel te verschalken. Hij blijft nu wel nog even onder huisarrest.

Lees verder

AA Gent kan alweer niet winnen en blijft in Leuven steken op gelijkspel

Overleven was voor een gehavend AA Gent de boodschap. OH Leuven monopoliseerde voor rust dan wel de bal maar het was toch Gent dat via Cuypers op voorsprong klom. De thuisploeg konkte zich terug in de match na rust en maakte dankzij een elfmeter van Gonzalez gelijk. Gent kreunde maar hield stand, al schiet het niet veel op met een punt. Nummer vier Union telt nu al acht punten meer.

Lees verder

Rusland zet opnieuw wereldwijd hongerwapen in

Moskou grijpt een Oekraïense aanval met drijvende drones in Sebastopol aan om het hele akkoord te schorsen over de export van Oekraïens graan via de Zwarte Zee.

Lees verder

Politie hindert kiezers op weg naar de Braziliaanse stembus

Jair Bolsonaro of 'Lula' Da Silva? De beslissende dag in de Braziliaanse presidentsverkiezingen werd ontsierd door ongeregeldheden.

Lees verder

Lula da Silva verslaat Bolsonaro en wint Braziliaanse verkiezingen

Met alle stemmen geteld heeft Luiz Inácio Lula da Silva (77) zondag met een hele kleine marge de huidige president Jair Bolsonaro (67) verslagen bij de Braziliaanse presidentsverkiezingen.

Lees verder

Verstappen wint in Mexico en zet met veertiende seizoenszege Formule 1-record

Max Verstappen was zondag onstuitbaar in de Grote Prijs van Mexico-Stad en boekte in zijn Red Bull zijn veertiende GP-zege van het seizoen.

Lees verder

Antwerp ziet leider Genk verder uitlopen na dure nederlaag in Charleroi

Antwerp heeft z'n tanden stuk gebeten op een stug Charleroi. De Zebra's hadden na het ontslag van Edward Still geen nieuwe coach nodig om met 1-0 te winnen van de Great Old. Antwerp heeft zo vier van z'n laatste zes wedstrijden verloren en ziet competitieleider Genk uitlopen tot zeven punten.

Lees verder

Podcast | Als de werkelijkheid niet meer klopt: wat is een psychose en hoe herstel je?

Een psychose - wie het meemaakt, geraakt het contact met de werkelijkheid gedeeltelijk of volledig kwijt. Meer mensen dan je denkt, maken het mee en toch bestaan er nog zo veel misvattingen rond. Hoe is het om een psychose mee te maken? Én hoe herstel je ervan?

Lees verder

Dag start bewolkt, later geleidelijk meer zon

De dag begint maandag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met hier en daar nevel of mist en kans op wat lokale regen in het centrum van het land. In de namiddag wordt het overal droog met geleidelijk meer zon vanaf het zuiden.

Lees verder

Thunberg noemt klimaattop in Egypte een mogelijkheid 'voor greenwashing, leugens en bedrog'

Klimaatactiviste Greta Thunberg gaat niet naar de COP 27 in Egypte. Ze zegt dat het er voor activisten moeilijk zal worden om hun stem te laten horen.

Lees verder