Doorgaan naar hoofdcontent

Maatje meer en tikkeltje onzeker: Disney geeft hoofdrol voor het eerst aan een erg herkenbaar meisje

HLN
Maatje meer en tikkeltje onzeker: Disney geeft hoofdrol voor het eerst aan een erg herkenbaar meisje
Wat hebben Assepoester, Sneeuwwitje, Jasmine, Belle en Ariel gemeen? De vijf Disney-prinsessen zijn stuk voor stuk graatmager. Maar er is verandering op til: voor de allereerste keer ooit brengt het mediabedrijf een animatiefilm uit met een plussize personage in de hoofdrol.
Lees verder

"Meisjes kunnen rond de pubertijd soms plots een dikker been krijgen": wat is oedeem en hoe kan je het behandelen?
Je hoort mensen wel eens klagen over hun 'oedeem', een opstapeling van vocht in de weefsels. Maar wat is dat nu juist? Hoe loop je die aandoening op? Wat zijn de symptomen? En vooral: hoe geraak je er vanaf? Vaatchirurg Jos Vandekerkhof geeft advies: "Oedeem kan wel wat wegebben of erger worden, maar het vocht trekt nooit volledig weg."
Lees verder

Wanneer stijgen de rentevoeten op spaarrekeningen? En bij welke (kleine) banken kan je daarvoor nu al terecht?
Wanneer mogen we de eerste renteverhoging op de spaarrekening verwachten bij de grote banken? Enkele kleinere financiële instellingen hebben de bocht al genomen. Maar vooral: donderdag verhoogt de Europese Centrale Bank nogmaals haar rentevoet voor het geld dat de commerciële banken bij haar parkeren. En dan wordt het voor die laatste instellingen ook interessanter om meer spaargeld bij particulieren aan te trekken. Hogere tarieven kunnen daarbij helpen. Spaargids.be geeft toelichting.
Lees verder

Verborgen financiering van 84,4 miljoen euro: partijen nog veel rijker dan gedacht
Politieke partijen krijgen 75 miljoen euro per jaar. Maar er is meer: met de lonen van de parlementaire medewerkers tikt de werkelijke subsidiëring aan tot 160 miljoen euro. Dat schrijft 'Knack'.
Lees verder

Zo klinkt de nieuwe Regi-hit: winnaars Arno en Melanie brengen 'Als ik mezelf verlies' live in het Sportpaleis
Het was een verrassing van formaat afgelopen zaterdag in het Sportpaleis. De grote ontknoping van de 'Regi Academy' vond plaats. De Limburgse dj riep niet één, maar twee stemmen uit als winnaars: Arno Louwette (22) en Melanie Amollo (18). Zij mochten als kers op de taart meteen de nieuwe single 'Als ik mezelf verlies' live brengen voor een nokvolle zaal.
Lees verder

Eet maximaal twee keer per week vlees om klimaat te redden, zegt nieuw rapport: "Elke fractie van een graad telt om mens en planeet te beschermen"
In de ontwikkelde wereld zou iedereen maximaal twee keer per week vlees mogen eten om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. Dat is een van de conclusies uit het klimaatrapport dat vandaag is gepubliceerd.
Lees verder

KIJK LIVE. Open training bij Anderlecht, waarna coach ad interim Veldman ook eerste keer spreekt - Debast out voor morgen
Robin Veldman staat voor zijn eerste belangrijke opdracht als coach ad interim van Anderlecht. Morgen speelt paars-wit een cruciaal Conference League-duel tegen FCSB (18u45) en vandaag op training worden de deuren alvast een kwartiertje opengezet. Nadien spreekt de Nederlander ook de pers nog toe. Bij HLN.be zit u opnieuw op de eerste rij voor alle ontwikkelingen, op en rond Neerpede!
Lees verder

Werner (51) was portier in de Zillion: "Frank Verstraeten zette alle sprinklers aan en verzoop zijn publiek. Iedereen ging uit zijn dak"
Vijf jaar lang was Werner Versijp (51) een van dé portiers van de Zillion. Zowat het hele, korte leven van de meest legendarische discotheek van ons land bewaakte hij de VIP. Ook in film herneemt hij die rol. "Die Koen Wauters heb ik er ooit weggejaagd. Goed gedaan, zei Frank Verstraeten dan."
Lees verder

Danira Boukhriss Terkessidis heeft ooit gekust met de echtgenote van Kobe Ilsen: "Het was sterker dan mezelf"
Opvallende bekentenis in 'De allerslimste mens'. Kobe Ilsen, die al sinds 2020 samen is met Sara Vermassen, vertelt in de quiz dat zijn huidige echtgenote ooit eens gekust heeft met zijn 'Over eten'-collega Danira Boukhriss Terkessidis.
Lees verder

Duitse regering akkoord met omstreden Chinese investering in haven Hamburg
De Duitse regering heeft een compromis bereikt in het geschil over een Chinese investering in een containerterminal in de haven van Hamburg. Dat melden bronnen dicht bij de overheid in Berlijn. Het Chinese staatsbedrijf Cosco deed vorig jaar een bod om een belang van 35 procent in de terminal te nemen.
Lees verder

Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek 'Groentekost': "Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst"
De 'Dagelijkse Kost' van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met 'Groentekost', een volledig vegetarisch kookboek. "Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. "Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet." HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek.
Lees verder

7 op de 10 vrouwen vinden ouder worden confronterend: waarom vrouwen sneller als oud worden bestempeld dan mannen
Het etiket 'oud'? Het komt sneller op vrouwen dan op mannen terecht. Tien tot zelfs vijftien jaar vroeger dan het andere geslacht worden dames als oud gecategoriseerd. Bijgevolg: 7 op de 10 vrouwen boven de 40 vinden ouder worden confronterend. 51 procent herkent zichzelf niet in de voorstelling van leeftijdsgenoten op televisie en reclame. Waarom beschouwen we vrouwen sneller als oud?
Lees verder

Terugkeer naar het Waterloo van Merckx, klimtijdrit en eens geen La Planche des Belles Filles: alles over het Tourparcours dat morgen wordt voorgesteld
Morgen wordt in Parijs het parcours van de Tour 2023 voorgesteld. Het aantal tijdritkilometers is nog onbekend. Maar met alle Franse bergketens op het menu, lijkt het een koers voor de klimmers te worden. Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard zullen content zijn. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen.
Lees verder

CELEB 24/7. Rebel Wilson is nog steeds bevriend met haar 'Pitch Perfect'-collega's, zo vierde Ryan Reynolds zijn verjaardag
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Showrunner openhartig over tweede seizoen 'House of the Dragon': "We nemen de kritiek over donkere scènes zeker mee"
Ondanks het grote succes van het eerste seizoen van de HBO-serie 'House of the Dragon', gaan de producenten voor het nieuwe seizoen toch iets anders te werk gaan. In een interview met 'Hollywood Reporter' vertelt showrunner Ryan Condal over welke lessen uit het eerste seizoen zullen toegepast worden op het tweede.
Lees verder

"Of ik al bekomen ben van de shock? Tuurlijk": opgewekte Mark van Bommel leidt Antwerpse training na mislukte poging tot carjacking
Mark van Bommel, de trainer van voetbalclub Antwerp, is wellicht aan een carjacking ontsnapt. De 45-jarige Nederlander werd in de parkeergarage van zijn Antwerpse appartement opgewacht door een onbekende man. Volgens Van Bommel had die een pistool in zijn hand. De Nederlander meldde zich vandaag weer aan op training bij Antwerp. Op de vraag of hij al bekomen was, antwoordde hij snel: "Natuurlijk." Dat is te zien op onderstaande videobeelden.
Lees verder

Duitsland bereikt akkoord over legalisering cannabis
De Duitse regering heeft woensdag een akkoord bereikt over de legalisering van cannabis, zo meldt het Duitse persagentschap DPA. Voortaan worden cannabis en de werkzame stof THC in ons buurland niet meer als verdovende middelen beschouwd.
Lees verder

Nederland heeft bewijs dat er illegale Chinese politiebureaus in hun land actief zijn
De Chinese regering wordt ervan beschuldigd minstens twee niet-aangegeven politiebureaus in Nederland te hebben. Nederlandse media hebben bewijzen gevonden dat de "overzeese dienstestations" worden gebruikt om Chinese dissidenten in Europa het zwijgen op te leggen.
Lees verder

Siska Schoeters (40) gebruikt zonder gêne botox: cosmetisch chirurg vertelt wat goede leeftijd is om te starten
Tv-presentatrice Siska Schoeters laat botox injecteren, voor een frissere blik. Niet gek, vindt ze dat: "iederéén doet het." Correct: cosmetische ingrepen als botox en fillers zitten in ons land in de lift. Maar start niet onbezonnen met een spuitje hier en daar, waarschuwt cosmetisch chirurg Jan Vermeylen. Te vroeg beginnen of te vaak naar fillers grijpen heeft (letterlijk) lelijke gevolgen. En ook de psychologisch tol is soms niet min. "Eén type mensen moeten we beschermen tegen zichzelf."
Lees verder

LIVE. Open training zit erop, straks spreekt Veldman pers nog toe - Debast out voor morgen
Robin Veldman staat voor zijn eerste belangrijke opdracht als coach ad interim van Anderlecht. Morgen speelt paars-wit een cruciaal Conference League-duel tegen FCSB (18u45) en vandaag op training werden de deuren alvast opengezet. Nadien spreekt de Nederlander ook de pers nog toe. Bij HLN.be zit u opnieuw op de eerste rij voor alle ontwikkelingen, op en rond Neerpede!
Lees verder