Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. GENK-MECHELEN. Limburgers verdedigen met 10 krappe voorsprong

HLN
LIVE. GENK-MECHELEN. Limburgers verdedigen met 10 krappe voorsprong
• Jupiler Pro League • Speeldag 15 • Aftrap: 20u45 • Cegeka Arena
Lees verder

Tienkoppig Genk smeert Defour eerste nederlaag aan
Wouter Vrancken heeft met Racing Genk ook zijn ex-club KV Mechelen verslagen: 3-1. De koploper moest door de onterechte uitsluiting van El Khannouss knokken voor de drie punten, maar redde het dankzij goals van Munoz, Arteaga en Paintsil.
Lees verder

Wát een invalbeurt: Openda kroont zich met loepzuivere hattrick tot matchwinnaar bij Lens
Loïs Openda heeft zijn RC Lens de volle buit bezorgd op de dertiende speeldag van de Ligue 1. De 22-jarige aanvaller viel tegen Toulouse tien minuten na de rust in en zorgde met een zuivere hattrick (60., 87., 90.+3) in zijn eentje voor de 3-0-overwinning. Zo komt er voor de ex-Bruggeling een einde aan een reeks van zes wedstrijden zonder doelpunt.
Lees verder

LIVE (18u15). Pakt KV Kortrijk in eigen huis broodnodige punten tegen Cercle?
• 15de speeldag • Aftrap: 18u15 • Guldensporenstadion • KV Kortrijk bengelt onderin met 11 punten
Lees verder

LIVE (20u45). Verschijnt Romelu Lukaku aan de aftrap tegen Sampdoria?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Breidt Lukaku een vervolg aan zijn goal tegen Plzen in de Champions League?
Lees verder

LIVE (13u30). Wat kunnen de Leicester-Belgen tegen het Man City van Kevin De Bruyne?
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Hoeveel Belgen verschijnen er aan de aftrap?
Lees verder

LIVE (16u). Trekt Standard de goede lijn door op bezoek bij rode lantaarn Zulte Waregem?
• 15de speeldag • Aftrap: 16u • Regenboogstadion • Standard pakte 21 op 27, Zulte Waregem staat laatst
Lees verder

LIVE (18u15). Westerlo krijgt STVV over de vloer
• 15de speeldag • Aftrap: 18u15 • Het Kuipje • Westerlo staat knap zevende, STVV volgt op vijf punten
Lees verder

Wanne Synnave weg bij radio MNM en musical Kamp Delta na meldingen over "grensoverschrijdend gedrag"
Wanne Synnave vertrekt bij radiozender 'MNM' en de regie van musical Kamp Delta. Dat meldde de 26-jarige deejay even na middernacht op zijn Instagrampagina. Het besluit komt na verschillende meldingen van ongepast gedrag, aldus Synnave zelf.
Lees verder

Wanne Synnave weg bij radio MNM en musical Kamp Delta na meldingen over "ongepast gedrag"
Wanne Synnave vertrekt bij radiozender 'MNM' en de regie van musical 'Kamp Delta'. Dat meldde de 26-jarige deejay even na middernacht op zijn Instagrampagina. Het besluit komt na verschillende meldingen van ongepast gedrag, aldus Synnave zelf.
Lees verder

Ruim 150 mensenrechtenactivisten vermoord op 9 maanden tijd in Colombia: vooral inheemsen doelwit
In de eerste maanden van het jaar zijn in Colombia minstens 157 verdedigers van de mensenrechten om het leven gebracht. Dat meldt het kantoor van bemiddelaar Carlos Camargo, die toezicht houdt op de eerbiediging van de mensenrechten in het land. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er "slechts" 109.
Lees verder

"Waar is Nancy?": inbreker valt echtgenoot (82) van Pelosi met hamer aan en slaat hem een schedelbreuk
Een inbreker is de woning van Nancy Pelosi (82) binnengedrongen en heeft haar man Paul (82) met een hamer aangevallen. De voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden was echter niet thuis. Het slachtoffer werd met een schedelbreuk naar een ziekenhuis gebracht en "zal naar verwachting volledig herstellen". Pelosi's woordvoerder Drew Hammill heeft bevestigd dader David Depape (42) eigenlijk op zoek was naar de Democratische politica.
Lees verder

EU bevroor al zeventien miljard euro Russisch vermogen, aldus Eurocommissaris Reynders
De Europese Unie heeft 17 miljard euro aan Russisch vermogen bevroren in het kader van het sanctiepakket tegen Rusland. Dat heeft Europees commissaris voor Justitie Didier Reynders gezegd aan de kranten van de Duitse Funke-mediagroep. "Tot nu toe zijn de tegoeden van 90 mensen bevroren, meer dan 17 miljard euro in 7 lidstaten, waaronder 2,2 miljard in Duitsland", aldus de Belg.
Lees verder

General Motors stopt tijdelijk met adverteren op Twitter, ook Trump blijft weg na overname door Musk
De Amerikaanse autobouwer General Motors stopt tijdelijk met adverteren op Twitter nadat het sociale medium is overgenomen door Elon Musk.
Lees verder

General Motors stopt tijdelijk met adverteren op Twitter na overname door Musk
De Amerikaanse autobouwer General Motors stopt tijdelijk met adverteren op Twitter nadat het sociale medium is overgenomen door Elon Musk.
Lees verder

Demir werkt aan strengere regels voor boeren: teeltvrije zones langs water, maximale bemestingnorm 15% omlaag
Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil tegen het einde van het jaar een zevende mestactieplan (MAP7) klaar hebben omdat de waterkwaliteit in Vlaanderen ondermaats is. Een eerste voorstel, waarover de regering de komende weken onderhandelt en dat De Tijd kon inkijken, omvat erg strenge regels voor bemesting in de landbouw.
Lees verder

Vandaag worden hartsvriendinnen Wibe en Jessy begraven: "Nog één keer ga ik naar Rome", zegt moeder. "Om de dader in de ogen te kijken"
In Kortrijk wordt vandaag afscheid genomen van Wibe (25) en Jessy (24), de twee vriendinnen die tijdens een vakantie in Rome samen om het leven kwamen na een ongeval met vluchtmisdrijf. "Een moeder hoort haar kind niet af te geven", zegt Evelyne Derumeaux (50), mama van Jessy, in volle rouw. Haar dochter wil ze eren. "Ze was nog zoveel méér: mijn beste vriendin, mijn grootste steun."
Lees verder

Christian Benteke, vergeten spits van de Duivels, over eerste maanden in MLS én het WK: "Heb niet het gevoel dat de keuzes gemaakt worden op basis van prestaties"
Christian Benteke (31), de ietwat vergeten spits van de Rode Duivels. Aan de slag in 'the USA', hopend op het WK in Qatar. "Misschien is de bondscoach geen fan van spelers met mijn profiel. Het zou niets aan mijn status veranderd hebben, mocht ik bij Crystal Palace gebleven zijn."
Lees verder

Verraden door gele onderbroek van Björn Borg: wie is professor Filip D.(63), die studente verkrachtte in Barcelona?
Tot op vandaag blijft KU Leuven-professor Filip D. (63) ontkennen dat hij een studente, die even oud is als één van zijn vijf kinderen, heeft verkracht. Het was hun moeder - óók professor en een internationale autoriteit - die aan de politie toegaf dat haar man wel degelijk een strakke gele onderbroek van Björn Borg had, precies zoals het slachtoffer tot in detail beschreef.
Lees verder

COLUMN. Met nepbloed om de mond schreeuwen kinderen van 'trick or treat', wat moet een Vlaming daarmee?
Vanavond zal er op de bel worden geduwd aan menige Vlaamse deur. Onze columniste staat erbij en kijkt ernaar, als moeder van een negenjarige die zich dit keer heeft opgeofferd om de Halloween-tocht in goede banen te leiden. Voor je het weet lopen die jonge Dracula's onder een auto, weet u wel. En eigenlijk is het wel plezierig: langs Vlaamse wegen de reacties op klauwende handjes te zien, alsook de gulle giften.
Lees verder