Doorgaan naar hoofdcontent

Kristallen Fiets-winnares Kopecky kroont zich tot wereldkampioen op de afvalling: “Dit voelt ontzettend goed”

HLN
Kristallen Fiets-winnares Kopecky kroont zich tot wereldkampioen op de afvalling: "Dit voelt ontzettend goed"
Loeihard gaat het met de carrière van Lotte Kopecky (26). Daags na haar derde triomf op rij in de Kristallen Fiets, kroonde ze zichzelf - in de afvalling - voor de derde keer in haar profcarrière tot wereldkampioene op de baan. Parijs 2024 lacht haar nú al toe. "Een olympische medaille wordt het grote doel."
Lees verder

LIVE. Anderlecht ziet ook na rust af in Londen: N'Diaye voorkomt derde goal van West Ham
• Conference League • Aftrap: 21 uur • London Stadium • West Ham-Anderlecht
Lees verder

LIVE. Anderlecht ondergaat de wet van de sterkste in Londen: paars-wit halfweg met 2-0 in het krijt tegen West Ham
• Conference League • Aftrap: 21 uur • London Stadium • West Ham-Anderlecht
Lees verder

Aangeklaagde kardinaal wilde dat politie zaak omtrent verduistering losgeld voor ontvoerde non verzweeg
Kardinaal Angelo Becciu, die centraal staat in een corruptieproces tegen het Vaticaan, vroeg de Vaticaanpolitie in 2020 om geen bewijzen openbaar te maken dat een vrouw die voor hem werkte geld had verduisterd voor persoonlijk gebruik. Dat geld was bedoeld als losgeld voor een ontvoerde non, vertelde een politieagent donderdag in de rechtbank.
Lees verder

Prins Gabriël benoemd tot gids van zijn peloton: zowat hele familie aanwezig op openingsceremonie militaire school
Zowat de voltallige koninklijke familie - met uitzondering van koningin Paola en prinses Elisabeth - tekende vanavond present op de Esplanade van het Jubelpark in Brussel. Ze woonden er de openingsceremonie van het academiejaar van de Koninklijke Militaire School bij. Daarbij waren alle ogen gericht op prins Gabriël, die er aan zijn opleiding begint.
Lees verder

Trefzekere Batshuayi opnieuw belangrijk voor Fenerbahçe, dat zeker is van plek in volgende ronde Europa League
Terwijl Romelu Lukaku iets meer dan een maand voor de start van het WK in Qatar nog steeds niet aan spelen toe is, is Michy Batshuayi van goudwaarde voor Fenerbahçe. Vanavond in de Europa League scoorde de Rode Duivel voor de derde wedstrijd op rij een belangrijk doelpunt.
Lees verder

Parkland-schutter krijgt levenslang voor 17 moorden op Amerikaanse school: "Waarvoor hebben we dan de doodstraf?"
Een twaalfkoppige jury in de Amerikaanse staat Florida heeft donderdag een levenslange celstraf aanbevolen voor Nikolas Cruz, de dader van de schietpartij in 2018 in een school in Parkland. Hierbij kwamen zeventien mensen om het leven, zeventien anderen raakten gewond. Cruz ontsnapt door die beslissing aan de doodstraf.
Lees verder

Cuba Gooding Jr. ontloopt celstraf in aanrandingszaak
Cuba Gooding Jr. (54) krijgt geen celstraf in de aanrandingszaak in New York. De acteur, die in april schuld bekende, heeft volgens Amerikaanse media aan voorwaarden van een pleidooiovereenkomst voldaan en hoeft daarom niet de cel in.
Lees verder

Trump moet voor onderzoekscommissie verschijnen over bestorming Capitool
De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de aanval op het Capitool van 6 januari onderzoekt, heeft donderdag unaniem gestemd om een dagvaarding uit te vaardigen voor voormalig president Donald Trump. De commissie wil hem ondervragen over zijn rol bij de gebeurtenissen die leidden tot de gewelddadige aanval op het Congres.
Lees verder

Onderzoekscommissie Huis dagvaardt Trump om bestorming Capitool
De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de aanval op het Capitool van 6 januari onderzoekt, heeft donderdag unaniem gestemd om een dagvaarding uit te vaardigen voor voormalig president Donald Trump. De commissie wil hem ondervragen over zijn rol bij de gebeurtenissen die leidden tot de gewelddadige aanval op het Congres.
Lees verder

Landal en Roompot willen parken afstoten om fusie te kunnen afronden
De uitbaters van vakantieparken Landal GreenParks en Roompot zijn bereid 34 Nederlandse parken in hun aanbod af te stoten om zo goedkeuring te krijgen van de mededingingsautoriteiten voor hun fusieplan. Dat heeft een woordvoerder van Roompot gezegd.
Lees verder

Olga Leyers toont zich blij met kersverse 'schoonbroer' Rik Verheye in 'De allerslimste mens': "Ik was erbij toen het begon"
Het was even wennen bij aanvang van de 24ste aflevering van 'De allerslimste mens ter wereld'. Geen Bart Cannaerts meer, klaar om alweer de tegenstand op te peuzelen. In de plaats drie jonge, bekende dames. Met Danira Boukhriss nu al als de ervaren rot, Olga Leyers als de genadeloze - zij het met veel geluk en toeval - killer van Bart en charmante nieuwkomer en StuBru-stem Michèle Cuvelier. Het leek haast een nieuwe start. Met een uur later alweer een onwaarschijnlijk slot en de compleet onverwachte exit van Cuvelier.
Lees verder

Trump-fan gooit blik naar comédienne, maar haar geniale reactie gaat viraal
Ze staat al elf jaar op de planken, maar nog nooit stond Ariel Elias voor een vijandiger publiek dan afgelopen zaterdag. In Uncle Vinnie's Comedy Club in Point Pleasant Beach (New Jersey) kreeg ze het aan de stok met enkele hecklers, mensen die haar lastigvielen.
Lees verder

Lang onmondig Anderlecht ondergaat de wet van de sterkste en verliest bij West Ham, paars-wit zakt naar derde plek
Het leeftijdsverschil was groot, het verschil in kwaliteit tussen Anderlecht en West Ham ook. Een uiterst jong paars-wit was kansloos tegen de Londense club. Over twee weken komt Boekarest naar Brussel, dan is het van moeten wil Anderlecht blijven dromen van Europees voetbal na de winter.
Lees verder

ONS RAPPORT. Maar liefst drie gebuisden bij Anderlecht, waarvan eentje "bij vlagen over het veld slofte"
Anderlecht heeft niet kunnen stunten op het veld van West Ham. Paars-wit kwam duidelijk te kort en verloor met 2-1. Dat leverde de spelers van RSCA uiteraard ook geen mooi rapport op - maar liefst drie spelers keren met een buis huiswaarts. Ontdek hieronder alle punten.
Lees verder

OVERZICHT. Trefzekere Batshuayi opnieuw belangrijk voor Fenerbahçe - AS Monaco en Clement zwaar onderuit
Terwijl Romelu Lukaku iets meer dan een maand voor de start van het WK in Qatar nog steeds niet aan spelen toe is, is Michy Batshuayi van goudwaarde voor Fenerbahçe. Vanavond in de Europa League scoorde de Rode Duivel voor de derde wedstrijd op rij een belangrijk doelpunt. Ook Arthur Theate (Rennes) en Johan Bakayoko (PSV) mochten juichen, voor Philippe Clement (AS Monaco) werd het een avond om snel te vergeten.
Lees verder

Hooggerechtshof geeft Trump nul op rekest voor verzoek inzake strijd om top secret-documenten
In de strijd om de geheime documenten die in beslag genomen werden bij een huiszoeking in Donald Trumps landgoed Mar-a-Lago, heeft de voormalige Amerikaanse president een juridische nederlaag geleden. Het Amerikaanse Hooggerechtshof verwees donderdag een dringend verzoek van de ex-president naar de prullenmand. Zijn advocaten vroegen het Hooggerechtshof vorige week om een zogenaamde 'special master' toegang te geven tot de geheime documenten.
Lees verder

Anderlecht-fans misdragen zich in slotfase: vuurpijl wordt in thuisvak gegooid, stoeltjes vliegen in het rond
Anderlecht verloor vanavond met 2-1 bij West Ham. In de slotfase ging het ook nog eens mis tussen de supporters van beide clubs. Op videobeelden is te zien hoe paars-witte fans een vuurpijl gooien in een thuisvak, terwijl anderzijds stoeltjes in het London Stadium los werden gerukt en in het rond gegooid. Geen fraaie beelden. Anderlecht veroordeelt het gedrag van zijn fans.
Lees verder

Ongeregeldheden in slotfase in Londen: Anderlecht-fans gooien vuurpijl in thuisvak, stoeltjes vliegen in het rond
Anderlecht verloor vanavond met 2-1 bij West Ham. In de slotfase ging het ook nog eens mis tussen de supporters van beide clubs. Op videobeelden is te zien hoe paars-witte fans een vuurpijl gooien in een thuisvak, terwijl anderzijds stoeltjes in het London Stadium los werden gerukt en in het rond gegooid. Geen fraaie beelden. Supporters van West Ham dreigen via Twitter ook om vanavond nog te knokken met de Anderlecht-fans.
Lees verder

Opstand in gevangenis van Vorst na overleg met nieuwe directeur
Gisterenavond is in de gevangenis van Vorst een opstand onder de gedetineerden uitgebroken. Het moeilijk verlopen overleg met Jurgen Van Poucke, de nieuwe directeur van de nieuwe gevangenis van Haren, waar de gevangenen van Vorst op termijn naar getransfereerd worden, zou de aanleiding voor de opstand zijn geweest. Dat meldt Het Nieuwsblad.
Lees verder