Doorgaan naar hoofdcontent

KOERS KORT. Corné van Kessel breekt sleutelbeen bij val op training - García Cortina laat Movistar weer juichen in ...

HLN
KOERS KORT. Corné van Kessel breekt sleutelbeen bij val op training - García Cortina laat Movistar weer juichen in Italië
Iván García Cortina heeft in de Gran Piemonte zijn derde profzege geboekt. De 26-jarige Spanjaard van Movistar was in de Italiaanse herfstklassieker de snelste van een gedecimeerd peloton. Matej Mohoric en Alexis Vuillermoz mochten als respectievelijk tweede en derde mee het podium op. Voor García Cortina is het de eerste overwinning sinds een ritzege in Parijs-Nice in 2020, meer dan twee jaar geleden.
Lees verder

Meer kans op een postnatale depressie? Volgens nieuw onderzoek biedt een simpele bloedtest het antwoord
Hoewel de kraamweken vaak als een roze wolk worden voorgesteld, is de realiteit bij velen toch anders. Tien tot twintig procent van de kersverse mama's krijgt zelfs te maken met een postnatale depressie. Een nieuwe studie ontdekte nu dat je op basis van een simpele bloedtest kan bepalen of jij er als mama aanleg voor hebt. En dat is positief, want op die manier kunnen al te erge symptomen worden voorkomen.
Lees verder

Depeche Mode kondigt nieuwe tournee aan in 2023 én houdt halt in het Sportpaleis
De Britse band Depeche Mode gaat in 2023 opnieuw op tournee en ons Belgenlandje staat ook op de planning. Op 20 mei komen ze met de 'Memento Mori Tour' het Sportpaleis in Antwerpen onveilig maken.
Lees verder

Tuiniers van Nederlands bloemenpark Keukenhof planten 7 miljoen bloembollen
Tuiniers van een van de Nederlandse topattracties, bloemenpark Keukenhof, zijn donderdag begonnen met het planten van de eerste tulpen- en narcissenbollen die deel zullen uitmaken van de kleurrijke lente.
Lees verder

Sinds 2016 geen nieuwe verkeersboete voor minister-president Jan Jambon
Noch Jan Jambon (N-VA) noch zijn chauffeur heeft sinds 2016 een nieuwe snelheidsboete in de bus gekregen. De minister-president heeft ook het gebruik van een blauw zwaailicht met sirene - dat zijn dienstauto als prioritair voertuig aanmerkt - steeds geweigerd.
Lees verder

Britten onder de indruk van (stijl)koningin Mathilde: "Zonde dat Kate dit niet meer doet"
De Britse pers was onder de indruk van koningin Mathilde (49), die deze week op bezoek is in Duitsland. Ze droeg daar een opmerkelijke haarband, die in de smaak viel. "Zo'n zonde dat prinses Kate zulke dingen niet meer draagt", klinkt het in de 'Daily Mail'. "Mathilde doet het toch ook?"
Lees verder

'FIFA 23' vernieuwt weinig: is iconische voetbalserie klaar voor pensioen?
Een nieuw voetbalseizoen, een nieuwe 'FIFA'-game. Het is traditie, en tradities schuwen vernieuwing. Dat geldt ook inhoudelijk voor de bekende voetbalreeks. 'FIFA 23' is in veel opzichten best een prima voetbalspel, maar dat komt vooral doordat 'FIFA 22' dat ook al was.
Lees verder

China haalt slag thuis in VN-Mensenrechtenraad: resolutie over Oeigoerse regio weggestemd
Een poging om een debat over de situatie van de Oeigoeren op de agenda van de VN-Mensenrechtenraad te zetten, is donderdag op niets uitgedraaid. Er stemden negentien lidstaten tegen en slechts zeventien lidstaten voor het voorstel. Er waren ook elf onthoudingen. Vooral de westerse landen hadden aangedrongen op een debat over de kwestie.
Lees verder

Oekraïens leger: al 400 vierkante kilometer in regio rond Cherson heroverd in één week tijd
In minder dan een week tijd heeft Oekraïne al meer dan 400 vierkante kilometer gebied dat door Rusland bezet was in de regio Cherson heroverd. Dat stelt het Oekraïense leger althans.
Lees verder

Eerste Volvo die elektriciteit aan huis kan leveren kan je volgende maand bestellen. Van welke auto's kan je ook een thuisbatterij op wielen maken?
Vanaf 9 november kan je de gloednieuwe EX90 bestellen, de eerste Volvo die over de nodige hardware beschikt om niet enkel elektriciteit te laden, maar ook te leveren. Hoewel die terugleverfunctie in ons land veelal nog niet benut kan worden, is het op termijn een interessante functie voor wie nu een elektrische wagen wil kopen. Welke automodellen kunnen dienst doen als zo'n krachtige thuisbatterij op wielen en welke kan je nu al kopen? We vroegen het na bij de invoerders van de grote automerken.
Lees verder

Britse netbeheerder waarschuwt voor stroomonderbrekingen in de winter
De Britse netbeheerder National Grid Electricity System Operator (ESO) heeft donderdag gewaarschuwd voor stroomonderbrekingen in de winter. De Britten worden opgeroepen om energie te besparen. In een "onwaarschijnlijk scenario" zouden huishoudens en bedrijven te maken kunnen krijgen met geplande stroomonderbrekingen van drie uur om de stabiliteit van het netwerk te waarborgen. Belangrijke infrastructuur zoals ziekenhuizen zou zijn vrijgesteld.
Lees verder

Van spelen komt kwelen: huwelijksaanzoek tijdens baseballwedstrijd gaat helemaal mis
Zijn team ging dan wel glansrijk met de overwinning aan de haal, deze Toronto Blue Jays-baseballfan werd de loser van de dag. Tijdens de wedstrijd tegen de Boston Red Sox afgelopen zondag besloot hij een opvallend grapje uit te halen met zijn vriendin. En of dat verkeerd uitdraaide. Zij reageerde met een mep los in zijn gezicht.
Lees verder

De dagboeken van Alan Rickman, aka professor Sneep: "Matthias Schoenaerts nam zijn mama mee naar z'n auditie"
Voor heel wat mensen is de naam Alan Rickman onlosmakelijk verbonden met Severus Snape in de 'Harry Potter'-films. Een rol waar de acteur echter niet onverdeeld gelukkig mee was, blijkt uit z'n dagboeken, die nu gebundeld zijn. Waar Rickman wél gelukkig mee was, was 'onze' Matthias Schoenaerts, met wie hij samenwerkte voor z'n laatste project. Hij vertelt over zijn ervaringen met hem op de set, maar ook over de ziekte die hem langzaam aan verteerde. "Na de operatie herinner ik me niets meer dan de roes van de pijnkillers."
Lees verder

BV 24/7. Ellen Callebout post liefdevol eerbetoon aan overleden hond Marcel en Camille heeft leuk nieuws
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BV 24/7. Ellen Callebout deelt eerbetoon aan overleden hond Marcel en Sarah Puttemans toont haar outfit
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Ook dit jaar lanceert Google geen Pixel-smartphones in ons land, maar: "Belgen, jullie hoeven niet zo lang meer te wachten"
Techreus Google heeft donderdagavond haar nieuwste telefoons voorgesteld. Hoewel de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro na jaren afwezigheid officieel in Nederland te koop zullen zijn, ontbreekt een Belgische lancering voor de twaalfde keer op rij. Al is er licht aan het einde van de lange tunnel. "Ik kan zeggen aan Belgen dat jullie niet zo lang meer hoeven te wachten", zei een Google-topman namelijk aan 'Algemeen Dagblad'. En bovendien lijkt er een mogelijkheid te zijn om als Belg tóch een Pixel in huis te halen.
Lees verder

KOERS KORT. Philipsen snelt naar winst in Paris-Bourges - García Cortina laat Movistar weer juichen in Italië
Drie dagen na zijn tweede plek in de Sparkassen Münsterland Giro heeft Jasper Philipsen (24) in Frankrijk wél weer raak geschoten. Waar onze landgenoot van Alpecin-Deceuninck in Duitsland nog op de Nederlander Olav Kooij botste, was hij in de semiklassieker Paris-Bourges duidelijk de snelste van het pak. Met een vinnige sprint verwees hij thuisrijders Bryan Coquard en Arnaud Démare naar de dichtste ereplaatsen. Voor Philipsen was het na eerder onder meer twee Tourritten al de negende zege van het seizoen.
Lees verder

N-VA-Kamerlid Darya Safai zet schaar in eigen haar uit solidariteit met Iraanse vrouwen
N-VA-Kamerlid Darya Safai heeft donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Kamer haar haar geknipt uit solidariteit met Iraanse vrouwen. Safai is zelf van Iraanse afkomst. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) deed hetzelfde. Open Vld-Kamerlid Goedele Liekens knipte eerder op de dag al een lok af op sociale media en deed dat in het parlement nog eens over.
Lees verder

Britse krant The Times spreekt enkel nog van 'Queen Camilla', niet van de 'Queen Consort': "Meer controverse dan nodig"
Er is in het VK enige twist ontstaan over de titels van King Charles' echtgenote. Een journalist van The Times onthult dat schrijvers voor de krant de expliciete opdracht hebben gekregen om vanaf nu de term 'Queen Camilla' te gebruiken, in plaats van 'Queen Consort'. "Dat is gewoon correct."
Lees verder

Parket vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi
Maandag zal het Vlaams Parlement beslissen over de parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi. Dat weet de onderzoekscel van VTM NIEUWS en HLN. De Commissie voor de Vervolgingen zal er maandag moeten beslissen of El Kaouakibi voor de Raadkamer mag komen of niet. Gisteren stuurde het Antwerpse Parket-Generaal een brief naar parlementsvoorzitter Liesbeth Homans met de vraag de onschendbaarheid op te heffen.
Lees verder