Doorgaan naar hoofdcontent

Klimaatactivisten blokkeren site TotalEnergies in Feluy

Klimaatactivisten blokkeren site TotalEnergies in Feluy

Om 7 uur zaterdagochtend is de burgerbeweging Code Rood begonnen aan haar actiedag met als doel de TotalEnergies-site in Feluy te blokkeren. Met de actie eist de coalitie het einde van fossiele brandstoffen.

Lees verder

Fernand Huts pleit voor energiecheques

Ondernemer Fernand Huts pleit in een opvallende advertentie in De Standaard voor een energiecheque die bedrijven aan hun werknemers kunnen geven. Volgens hem kost dat de overheid niet eens zo veel geld.

Lees verder

Knuffelbeer verraadt dealer bij politiecontrole in Berchem

De Antwerpse politie heeft bij controle van een verdacht voertuig een grote knuffelbeer aangetroffen die vermoedelijk gebruikt werd om zaken in te verbergen. Bij verdere controle werd een grote hoeveelheid drugs in de wagen aangetroffen.

Lees verder

Ophef in Spanje na video van studenten: 'We gaan jullie allemaal neuken'

In Spanje komt er veel kritiek op een video van tientallen mannelijke studenten in Madrid. In de video is te zien hoe ze obscene en vrouwonvriendelijke dingen roepen naar studentes in de tegenoverliggende studentenresidentie. 

Lees verder

Begroting: Van Peteghem duwt op rem bij afromen overwinsten

CD&V-vicepremier Vincent Van Peteghem wil veel minder ver gaan in het afromen van de overwinsten in de energiesector dan het voorstel dat Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) had neergelegd.

Lees verder

Afghanen betogen in Brussel tegen terreur in eigen land

Tientallen Afghanen hebben zaterdag omstreeks 10 uur het Schumanplein in Brussel gevuld om er te betogen tegen terreuraanslagen in hun land van herkomst. De manifestanten vrezen dat de taliban het gemunt hebben op de Hazara-minderheid in hun land.

Lees verder

Rusland moet alweer mokerslag incasseren na aanslag op Krimbrug

Negen maanden lang bleef de brug die de Krim met het Russische vasteland verbond, onaangeroerd. Rusland was er rotsvast van overtuigd dat de Krimbrug, die strategisch van groot belang is voor de Russische troepen, buiten het bereik lag van de Oekraïense strijdkrachten.

Lees verder

Schrijven alsof het diploma er opnieuw van afhangt

'En pennen neer!' Verspreid over 60 bibliotheken bogen de deelnemers van het dictee De Schrijfwijzen zich vrijdagavond over woorden als cappuccino en balorig. En over de vraag of ze vooraf gestresst of toch eerder gestrest waren.

Lees verder

Negen doden bij ontploffing in Iers benzinestation

Bij een explosie in een tankstation in het Ierse graafschap Donegal, in het noordwesten van het land, zijn negen doden gevallen.

Lees verder

Duitse spoorwegen werden gesaboteerd

Het spoornet in het noorden van Duitsland ondervond vanmorgen veel problemen. Die werden veroorzaakt door sabotage.

Lees verder

Wat eten we dit weekend? Filopasteitjes met seizoensgroenten

Dit recept kregen we van Britt Helbig toen we onze lezers in de eerste coronaherfst vroegen naar het comfortfood waar ze het meest van opleefden. 'Ik heb me laten inspireren door de oosterse brik- of pastillagerechten en er een vegetarische, seizoensgebonden variant van gemaakt', schreef ze bij haar inzending. 'Vanbuiten krokant, binnenin een warme, aardse smaak met een onweerstaanbaar smeuïg ei. Combineer dit met een frisse sla met een goede scheut azijn en olijfolie.'

Lees verder

Sluikstort met 55 ton afval opgeruimd aan Brusselse ring in Wemmel

Het Vlaams Gewest heeft op twee dagen tijd 55 ton afval opgeruimd op een perceel aan de Romeinsesteenweg in Wemmel, achter de Colruyt in Wemmel. Dat schreef Radio 2 en wordt ook door de politie bevestigd. Vanwaar al het afval komt, is een raadsel.

Lees verder

Tadej Pogacar volgt zichzelf op in Lombardije

Voor de tweede keer op rij zette Tadej Pogacar (23) de Ronde van Lombardije naar zijn hand. Door een ijzersterk team rekende hij in de straten van Bergamo af met Mas, de enige die nog in zijn buurt kon blijven. Landa kroop nog mee op het podium.

Lees verder

Man dood aangetroffen in woning in Merksem: parket vordert onderzoeksrechter voor moord

In de De Vlaschaardstraat in Merksem is zaterdagochtend een 52-jarige man dood aangetroffen in zijn woning. Het Antwerps parket bevestigt dat het gaat om een verdacht overlijden en heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.

Lees verder

De vernieling van de brug over de Krim is alweer een klap voor president Poetin

Tot nu toe heeft nog niemand openlijk kritiek op Poetin geuit voor de desastreuze invasie in Oekraïne. Hoe lang blijft hij nog buiten schot?

Lees verder

Racing Genk neemt in slot met penaltygoal afstand van efficiënt KV Kortrijk

Racing Genk heeft zich zaterdag op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League nog wat steviger op de tweede plaats in de tussenstand genesteld. De troepen van coach Wouter Vrancken namen in het slot met een penaltydoelpunt afstand van een efficiënt KV Kortrijk: 2-1.

Lees verder

Noord-Korea vuurt ballistische raket af

Noord-Korea heeft zaterdag een niet verder gespecificeerde ballistische raket in de richting van de Japanse Zee afgevuurd, zo heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op gezag van het leger gemeld.

Lees verder

'Een aaneenschakeling van kleine foutjes heeft tot het Heizeldrama geleid'

Terwijl twee tv-reeksen terugblikken op het Heizeldrama kostte een stadionramp in Indonesië het leven aan 125 mensen. Johan Mahieu, de enige rijkswachter die veroordeeld werd in het Heizelproces, blikt 37 jaar later terug.

Lees verder

Tienkoppig Seraing geeft in extra tijd de overwinning uit handen tegen Oostende

Elk een puntje: daar schieten zowel Seraing als KV Oostende weinig mee op. Pas in de blessuretijd kon een matig KVO, met héél veel moeite tegen een tienkoppige thuisploeg, nog een gelijkspel (1-1) uit de brand slepen. Bij Seraing sloegen ze zich voor het hoofd, want het had de hele wedstrijd al kansen bij de vleet gemist.

Lees verder

Yellow Tigers onderuit tegen Brazilië op WK volleybal, kwartfinales zijn nog mogelijk

Al voor zijn duel met Brazilië wist België dat een zege zondagmiddag tegen China nodig was voor een plek in de kwartfinale, de stiekeme ambitie waarmee de Yellow Tigers naar dit WK waren afgereisd. De 3-1 nederlaag tegen Brazilië betekent dat België zondag tegen het nummer 3 van de wereld met 3-0 of 3-1 moet winnen.

Lees verder

Filippo Ganna verpulvert werelduurrecord: Italiaan van Ineos Grenadier eindigt na uur op 56,792 kilometer

De Italiaan Filippo Ganna (26) heeft in het Zwitserse Grenchen het werelduurrecord gebracht naar 56,792. De tweevoudig wereldkampioen tijdrijden deed ruim beter dan zijn voorganger en ploegmaat/-leider Dan Bigham die zijn record na amper twee maanden alweer kwijt is. Ganna deed ook beter dan het niet langer erkende record van Chris Boardman die met een zogenaamde aërodynamische fiets in 1996 op 56,375 kilometer eindigde.

Lees verder

Het is niet omdat 'Extreme makeover Vlaanderen' goed doet dat het ook goed is

'Ons huis is schoon van ver, maar ver van schoon', vertelde Sarah uit Putte in 'Extreme makeover Vlaanderen'. James Cooke to the rescue!

Lees verder

Huisartsen zijn overbodige coronabriefjes beu: 'Het is zinloze administratieve overlast'

De huisartsen zijn de oneindige stroom aan doktersbriefjes voor corona beu. 'Het is zinloze administratieve overlast', zegt Roel Van Giel van Domus Medica. We zouden perfect zonder kunnen, zeggen de huisartsen, maar dan moet uw baas er wel op vertrouwen dat u geen profiteur bent.

Lees verder

Westerlo zet Club Brugge weer met beide voeten op de grond

Elf speeldagen ver en de eerste thuisnederlaag van Club Brugge is een feit.Niet toevallig na een Europese topavond. Het ontbrak Club dan wel niet aan goede wil maar het tikkeltje scherpte ontbrak en een slim Westerlo buitte dat mooi uit. Voor het eerst na 31 verliesmatchen op rij tegen Club kan het nu winnen. Westerlo en Jonas De Roeck doen dus beter dan Diego Simeone en Atletico. Club blijft voorlopig derde en ziet na de derde nederlaag Antwerp en Genk verder uitlopen.

Lees verder

Noor Gustav Iden wint Ironman in Hawaï en is de nieuwe wereldkampioen

De Noor Gustav Iden heeft zaterdag de Ironman in Hawaï gewonnen. De 26-jarige Scandinavische triatleet won in een recordtijd van 7:40:24 na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km hardlopen.

Lees verder

Kernkabinet afgelopen, begrotingsgesprekken gaan zondag voort

Het kernkabinet van de federale regering heeft zaterdag de hele dag vergaderd over de opmaak van de begroting voor 2023 en 2024. Zondag zetten de topministers vanaf 10 uur de werkzaamheden voort met energie, competitiviteit en de begrotingstabel op het menu.

Lees verder

We gaan een zonnige zondag tegemoet

Zondag wordt het zonnig met 's ochtends eventueel wat nevel of een paar lokale mistbanken. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 of plaatselijk 18 graden in Laag- en Midden- België.

Lees verder

Duikers moeten schade aan Krimbrug opmeten, Oekraïne zegt dat Rusland zelf ontploffing veroorzaakte

Een dag na de brand op de Krimbrug rijden er weer auto's over een deel van de brug. Duikers zullen in kaart brengen hoe groot de schade aan de spoor- en autobrug, die de verbinding vormt tussen de Krim en Rusland, precies is.

Lees verder

Van Hiroshima tot Tsar Bomba: hoe krachtig zijn kernwapens precies?

De Russen moeten al sinds het begin van de oorlog in Oekraïne ferme nederlagen slikken. Maar verliezen, dat staat niet in het woordenboek van Poetin. Hij wil koste wat het kost winnen – en als dat niet lukt met conventionele wapens, dan zou hij weleens kernwapens durven te gebruiken. Maar wat zijn kernwapens nu juist en welke soorten zijn er? 

Lees verder

Slapend driejarig meisje overleefde als enige bloedbad in Thais kinderdagverblijf

Een driejarig meisje overleefde als enige het bloedbad dat een 34-jarige ex-politieman eerder deze week aanrichtte in een Thais kinderdagverblijf. De man doodde 36 mensen, onder wie 24 kinderen.

Lees verder