Doorgaan naar hoofdcontent

Klein explosief gaat af naast geparkeerde auto in Antwerpen

Klein explosief gaat af naast geparkeerde auto in Antwerpen

Er is zaterdagnacht een ontploffing gehoord in de Lange Elzenstraat in Antwerpen. Volgens de Antwerpse politie is niet duidelijk wat de oorzaak is en is de schade minimaal.

Lees verder

N-VA-schepen Els Van Doesburg pleit voor nieuw huwelijk met CD&V: 'We kunnen niet naast elkaar blijven bestaan'

Verrassende uitspraak van N-VA-politica Els Van Doesburg in De Zondag: 'CD&V en N-VA moeten samen een nieuw verhaal schrijven als een brede volkspartij.'

Lees verder

Max Verstappen domineert fel ingekorte GP in Japan, maar moet titelfeest opnieuw uitstellen

Max Verstappen heeft voor het eerst in zijn carrière de Grote Prijs van Japan gewonnen, maar hij kan zich nog geen wereldkampioen noemen.

Lees verder

Blokkade TotalEnergies houdt al 24 uur stand, bedrijf ondervindt geen hinder

Activisten van de burgerbeweging Code Rood blokkeren ook zondagochtend nog de sites van TotalEnergies in Feluy (provincie Henegouwen) en Wandre (provincie Luik). De activiteiten van de groep worden echter niet verstoord omdat de actie was aangekondigd.

Lees verder

Iraanse staatszender even gehackt door protestactie

De Iraanse openbare omroep zou zaterdag even gehackt zijn geweest. Het belangrijkste avondnieuws werd enkele seconden onderbroken voor een duidelijke boodschap aan het adres van leider Ali Khamenei.  

Lees verder

Minstens twaalf doden bij raketaanvallen op woonwijk Zaporizja

Bij nieuwe beschietingen op de stad Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, zijn zeker twaalf mensen omgekomen en 49 anderen gewond geraakt, onder wie zes kinderen. Dat zegt de gouverneur van de regio Zaporizja, Oleksandr Staroech, aan Reuters. Een bron binnen het stadsbestuur zegt dat er al zeventien doden geteld zijn. 

Lees verder

Franse filosoof Bruno Latour (75) overleden

De Franse filosoof en socioloog Bruno Latour is in de nacht van zaterdag op zondag op 75-jarige leeftijd overleden in Parijs. Hij wordt beschouwd als een van de grootste hedendaagse Franse denkers.

Lees verder

Helikopterpiloot ontsnapt op nippertje aan crash in Italiaanse Alpen

In de Italiaanse provincie Zuid-Tirol is een helikopterpiloot met het nodige geluk aan een zware crash ontsnapt. Tijdens een oefening blies een stevige wind het toestel naar rechts, waarna de piloot probeerde tegen te sturen. Dat had bijna fatale gevolgen: het toestel bleek even oncontroleerbaar en dreigde tegen de rotsen te crashen. 

Lees verder

Rode Duivels kennen tegenstanders op weg naar EK 2024

Het WK moet nog starten, maar in Frankfurt werd zondagmiddag al geloot voor de kwalificaties voor het EK 2024 dat gespeeld wordt in Duitsland. Onze Rode Duivels belanden in groep F met Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland.

Lees verder

Yellow Tigers grijpen naast een plek in de kwartfinales na verlies tegen China

Einde WK voor de Yellow Tigers: de nationale vrouwenvolleybalploeg grijpt naast een plek in de kwartfinales na 3-0 verlies tegen China.

Lees verder

Bouchez: 'Stop met hardwerkende spaarder te bestraffen en corrigeer misbruik van sociaal tarief'

'Mensen met meerdere huizen zijn niet rijk, maar heel gewone, hardwerkende middenklassers.' Dat is de reden waarom MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vasthoudt aan het fiscaal voordeel voor de tweede woning. Tegelijkertijd pleit hij op VTM voor een plafond op het 'opstapelen' van sociale premies.

Lees verder

Matthias Casse grijpt net naast wereldtitel na beklijvende finale tegen Georgische aartsrivaal

Op het wereldkampioenschap judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent is Matthias Casse (IJF 2) er zondag niet in geslaagd om zijn wereldtitel in de klasse tot 81 kg te verlengen. De 25-jarige Antwerpenaar werd in een beklijvende finale diep in de golden score met ippon gevloerd door zijn aartsrivaal: de Georgische nummer één van de wereld Tato Grigalashvili.

Lees verder

Anderlecht bezweert crisis (even): invaller Mario Stroeykens loodst paars-wit voorbij KV Mechelen

Wie had gedacht dat het van Mario Stroeykens moest komen? Met twee doelpunten trapte de achttienjarige invaller Anderlecht voorbij KV Mechelen. Het werd uiteindelijk 1-3. In het klassement rukt paars-wit op naar de zevende plaats, het vel van coach Felice Mazzu is voorlopig gered.

Lees verder

Harvey Weinstein opnieuw voor rechter na elf nieuwe klachten over seksueel misbruik

De reeds verguisde Hollywoodproducer Harvey Weinstein moet maandag nogmaals voor de rechter verschijnen voor een reeks aanklachten van seksueel misbruik. 'Het gaat om gerechtigheid voor de slachtoffers.'

Lees verder

Gianni Vermeersch kroont zich tot allereerste wereldkampioen gravel

Gianni Vermeersch heeft de eerste editie van het WK gravel bij de mannen op zijn naam geschreven. Vermeersch koos vroeg voor de aanval en kreeg met Daniel Oss de ideale partner met zich mee. Op zes kilometer van de finish liet onze landgenoot Oss achter om solo te finishen. Mathieu van der Poel mocht als derde mee op het podium. Greg Van Avermaet werd vierde.

Lees verder

Twee jonge West-Vlaamse vrouwen overleden bij auto-ongeval in Rome

Twee jonge vrouwen uit West-Vlaanderen zijn afgelopen nacht in het buitenland om het leven gekomen. Ze raakten betrokken bij een auto-ongeval, zo bevestigt de Menense burgemeester Eddy Lust.

Lees verder

Tweespalt tussen leden Pink Floyd torpedeert verkoop muziekrechten

De geplande verkoop van de muziekrechten van Pink Floyd zit muurvast. Dat weet de Financial Times (FT). De reden? Onder meer een bitse ruzie tussen de (oud-)bandleden van de rockband.

Lees verder

Exitpolls tonen winst voor zittend president in Oostenrijkse verkiezingen

In Oostenrijk lijkt zondag volgens exitpolls Alexander Van der Bellen op weg om zichzelf op te volgen als president. Hij stevent af op een absolute meerderheid van meer dan vijftig procent bij de presidentsverkiezingen.

Lees verder

Arnaud Démare volgt zichzelf op in Parijs-Tours

De Fransman Arnaud Démare heeft voor het tweede jaar op rij Parijs-Tours gewonnen. In de sprint van een uitgedund peloton klopte hij Edward Theuns. Philippe Gilbert zwaaide af als renner met een 27ste plaats.

Lees verder

'Straf racisme in voetbal door eindelijk punten af te trekken'

De voetbalwedstrijd tussen RWDM en Beerschot zaterdagavond werd ontsierd door racistische gezangen vanuit het bezoekersvak. Ook in het jeugdvoetbal blijkt racisme (van supporters) opnieuw toenemend probleem. 'Het is hoog tijd om, finaal, punten af te trekken van de clubs in kwestie', pleit professor sportpsychologie Filip Boen (KU Leuven).

Lees verder

Meedogenloze Syrië-veteraan moet Poetins plan redden

Sergej Soerovikin is een generaal met ervaring in Syrië, Tsjetsjenië en Afghanistan. De man die berucht is om zijn kort lontje moet het wankele offensief in Oekraïne nieuw leven inblazen.

Lees verder

Buffalo's tanken vertrouwen na drie nederlagen op rij

Flitsend was het nog niet maar geen Buffalo die daar achteraf om maalde. De zege in de Oostkantons kwam dan ook niets te vroeg voor AA Gent. Coach Vanhaezebrouck was zeker ook opgetogen met het clean sheet. Drie punten in de tas en vertrouwen getankt met het oog op de pittige week die de Buffalo's voor de kiezen krijgen, op bezoek bij het Zweedse Djurgarden en de thuiswedstrijd tegen Malinwa.

Lees verder

Bart Abeel stopt als voorzitter Antwerp Pride

Na vijftien edities zet Bart Abeel een stapje opzij als voorzitter van de Antwerp Pride.

Lees verder

De Europese weken scheiden de echte van de valse leiders

Nu de voetbalkalender is dichtgeslibd, moeten leidersfiguren opstaan. Maar niet iedereen die zich een leider waant, is dat ook.

Lees verder

Standard bibbert, maar houdt stand tegen tienkoppig Charleroi

Standard heeft de Waalse derby tegen Charleroi gewonnen. De Rouches hadden aan een owngoal van Tchatchoua genoeg om de drie punten mee naar Luik te nemen. De partij eindigde met tien tegen negen na drie rode kaarten na de pauze.

Lees verder

De filosoof die ons 'Aardbewoners' wilde leren worden

De Franse filosoof en socioloog Bruno Latour pleitte voor een radicaal nieuwe relatie tussen mens en planeet, voorbij begrippen als 'lokaal' en 'globaal'. Hij geldt als dé denker van het antropoceen.

Lees verder

Cercle gaat met 2-1 voor de bijl dankzij ijzersterke Adingra

Union blijft het ook in de competitie uitstekend doen: zondagavond klopte het Cercle in eigen huis met 2-1 na doelpunten van Vanzeir en Adingra. Gboho milderde een kwartier voor tijd nog wel, maar verder dan dat kwam de Vereniging niet. Union duikt zo opnieuw de top vier binnen.

Lees verder

Raketlanceringen Noord-Korea waren 'tactische nucleaire' simulaties, bevestigd Pyongyang

De raketlanceringen die Noord-Korea de afgelopen weken heeft uitgevoerd waren 'tactische nucleaire' simulaties en stonden onder toezicht van leider Kim Jong-un.

Lees verder

Podcast | Coronagolf acht: zijn we straks weer toe aan mondmaskers?

Een nieuw seizoen, een nieuwe coronagolf. We geraken er intussen stilaan aan gewend. Want als er één iets zeker is, dan is het dat die er komt. En er komen ook weer heel wat nieuwe varianten op ons af.

Lees verder

Anderlecht mag op zoek naar een nieuwe leider

Nu de voetbalkalender is dichtgeslibd, moeten leidersfiguren opstaan. Maar niet iedereen die zich een leider waant, is dat ook.

Lees verder

Instagram en Twitter leggen accounts van Kanye West beperkingen op na antisemitische posts

De sociaalnetwerksites Instagram en Twitter hebben beperkingen opgelegd aan het account van de Amerikaanse rapper Kanye West. Dat gebeurde nadat West boodschappen online had geplaatst die als antisemitisch worden beschouwd.

Lees verder

Meer bewolking en mogelijk lichte regen in de namiddag

Maandagmorgen is het nog vrij zonnig met hoge bewolking, maar vanaf het westen neemt de bewolking snel toe. Na de middag worden er lichte regen of enkele buitjes verwacht, maar op sommige plaatsen blijft het ook gewoon droog.

Lees verder

Politie zoekt verkrachter 14-jarige in Deinze

De politie heeft een ­opsporingsbericht verspreid met beelden van een fietser die ervan verdacht wordt een minderjarig meisje verkracht te hebben op 17 december 2021 in Deinze.

Lees verder