Doorgaan naar hoofdcontent

Kernkabinet vergadert zondagmorgen verder over federale begroting

HLN
Kernkabinet vergadert zondagmorgen verder over federale begroting
Het kernkabinet van de federale regering heeft zaterdag de hele dag vergaderd over de opmaak van de begroting voor 2023 en 2024. Zondag zetten de topministers vanaf 10.00 uur de werkzaamheden voort met energie, competitiviteit en de begrotingstabel op het menu.
Lees verder

Noord-Korea vuurt weer raketten af, Zuid-Korea en Japan woedend
Noord-Korea heeft opnieuw twee raketten afgevuurd, die beide in zee terechtkwamen. Buurland Zuid-Korea en Japan hebben laaiend gereageerd. Volgens de Zuid-Koreanen waren het raketten voor de korte afstand.
Lees verder

66 dode kinderen: Gambia start onderzoek naar giftige hoestsiropen uit India
De politie in het West-Afrikaanse Gambia is zaterdag een onderzoek gestart naar de dood van 66 kinderen van wie de meesten stierven na plotseling nierfalen. Het sterke vermoeden bestaat dat de jongens en meisjes zijn gestorven nadat ze hoestdranken met paracetamol uit India hadden ingenomen.
Lees verder

"Boris Johnson wil een na wangedrag ontslagen minister laten ridderen door koning Charles"
De voormalige Britse minister-president Boris Johnson zal Conor Burns, die vrijdag door de huidige premier Liz Truss werd ontslagen als minister van Handel na een klacht over "ernstig wangedrag", voordragen om geridderd te worden. Dat meldt dagblad 'The Times'.
Lees verder

Luide knal schrikt Lange Elzenstraat in Antwerpen op
De bewoners van de Lange Elzenstraat in Antwerpen zijn vannacht opgeschrikt door een luide knal. Het gaat vermoedelijk om vuurwerk. De politie onderzoekt de oorzaak.
Lees verder

Luide knal schrikt Lange Elzenstraat op
De bewoners van de Lange Elzenstraat zijn vannacht opgeschrikt door een luide knal. Het gaat vermoedelijk om vuurwerk. De politie onderzoekt de oorzaak.
Lees verder

Gustav Iden is de nieuwe triatlonkoning in Hawaii, Noor verpulvert wedstrijdrecord met elf minuten
Gustav Iden is de nieuwe wereldkampioen Ironman. De Noor won in Hawaii in een recordtijd (7u40:24) voor de Fransman Sam Laidlow en de uittredende wereldkampioen Kristian Blummenfelt. Kenneth Vandendriessche finishte als enige Belg op een 37ste plaats. Pieter Heemeryck gaf op.
Lees verder

Duikers gaan schade aan Krimbrug onderzoeken
Russische duikers gaan vandaag de schade onderzoeken die is aangericht aan de Krimbrug. De verbinding tussen het door Moskou geannexeerde Oekraïense schiereiland de Krim en het Russische vasteland raakte zaterdag beschadigd nadat er vermoedelijk een bom in een vrachtwagen afging.
Lees verder

WEERBERICHT. Aangename herfstdag met zon
Zondag wordt het zonnig met 's ochtends eventueel wat nevel of een paar lokale mistbanken. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 tot 18 graden in Laag- en Midden- België.
Lees verder

Karen Damen: "Ondanks Vinted-bedrog, shop ik nog tweedehands"
Tot 360 euro. Goedkoop zijn ze niet, de truien van Karen Damen en haar zus Kirsten. Zeker niet om als je ze ook aanbiedt tussen de tweedehandsspullen in de winkel van Andy Peelman. Karen is het gezicht van het merk, maar buiten wat ideeën is ze niet betrokken bij het ontwerpen ervan. Dat laat ze volledig over aan Kirsten. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Mathieu Terryn: "Het kan me eigenlijk weinig schelen of er nu veel of weinig mensen naar 'The Voice' kijken
Het nieuwe seizoen van 'The Voice Van Vlaanderen' is echt op gang nu en een van de nieuwkomers daar is Mathieu Terryn. Het is zijn eerste echte televisiewerk en daarom spraken Showbits-reporters Senne en Desna met hem over hoe deze carrièreswitch hem bevalt. En ze voelen hem aan de tand over de toch wel matige kijkcijfers bij de zenders dit najaar. Ontdek Mathieu zijn reactie in deze nieuwe Showbits.
Lees verder

"Ik dacht: mijn laatste uur heeft geslagen": Michael Boogerd belandde na zijn wielerleven in een hel
Binnenkort stapt Michael Boogerd (50) de boksring in bij de showavond van Rico Verhoeven in Ahoy. Dus is de oud-wielrenner nu intensief aan het trainen. Die structuur heeft hij nodig, nadat hij jarenlang werd gekweld door paniekaanvallen. "Ik durfde er niet over te praten.''
Lees verder

Douane int steeds meer achterstallige boetes van wanbetalers, dankzij slimme camera's
Steeds meer wanbetalers lopen tegen de lamp bij de douane. Dankzij het gebruik van slimme camera's konden vorig jaar 3.686 achterstallige boetes geïnd worden, goed voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. Ook dit jaar noteren ze bij de FOD Financiën hoge cijfers, schrijft 'De Zondag'. "Het gaat uitsluitend om gevallen waarbij er een manifeste onwil is om te betalen."
Lees verder

Griekenland getroffen door aardbeving met kracht van 5,0
Griekenland is afgelopen nacht getroffen door een onderzeese aardbeving met een kracht van 5,0. Er zijn niet meteen berichten over schade of gewonden.
Lees verder

Emmy* (3) overleefde als enige het kinderdagverblijf-drama in Thailand: "Ze dacht dat haar vriendjes sliepen"
De 3-jarige Emmy* (niet haar echte naam) lag vredig te slapen naast haar beste vriendinnetje, toen donderdag de 34-jarige oud-agent Pany Kamrab binnenstormde met een mes en een pistool. De man doodde de leraren en alle kindjes in de crèche. Behalve Emmy. Zij overleefde het drama op wonderbaarlijke wijze. "Ze dacht dat haar vriendjes nog sliepen."
Lees verder

LIVE F1. Max Verstappen slaat aanval Charles Leclerc af bij start, race ligt stil door regen
Doet Max Verstappen het vandaag in Japan? Als hij op het circuit van Suzuka minimaal acht punten meer pakt dan Charles Leclerc en zes punten meer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez, dan volgt de Nederlander zichzelf op als wereldkampioen in de Formule 1. Goed begonnen is half gewonnen, want Verstappen start vanop de pole. Volg de wedstrijd hieronder LIVE!
Lees verder

Raketaanvallen op flatgebouwen in Zaporizja: dodentol loopt op tot 17
Na nachtelijke raketaanvallen op woningcomplexen in de stad Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, zijn zeker 17 doden gevallen. Dat is vernomen uit officiële Oekraïense bron. Volgens het Oekraïense leger kan de dodentol nog sterk oplopen.
Lees verder

Activisten lijmen zich vast aan schilderij Picasso in Melbourne
Twee betogers van klimaatactiegroep Extinction Rebellion hebben zich zondag een tijd vastgelijmd aan een schilderij van Picasso in museum Victoria in het Australische Melbourne. Na ongeveer anderhalf uur werden ze losgemaakt en aangehouden, meldt de Australische omroep ABC.
Lees verder

Econoom Ivan Van de Cloot waarschuwt nu de overheid ook in de energiecrisis fors moet bijpassen: "Socialisme voor bedrijven: is dat het model dat we willen?"
De horeca, de landbouwers, de bedrijven, de gezinnen: de collectieve smeekbede bij vadertje staat van tijdens de coronacrisis herhaalt zich ook in de energiecrisis. "De overheid zal 't wel oplossen: da's de cultuur geworden in ons land", zucht econoom Ivan Van de Cloot (denktank Itinera). "Van die verslaving moeten we dringend afkicken, want dat geld hebben we niet meer."
Lees verder

Onze chef voetbal stelt dat de rationale analyse bij Anderlecht ten spijt, "het op het einde van de rit altijd om punten draait"
Mocht CEO Peter Verbeke zeker weten dat ontslag nemen dé oplossing is, hij doet het direct. "Maar wat zou dat Anderlecht helpen?", vraagt onze chef voetbal zich af. Een interne rationele analyse dan maar, maar hoe onderbouwd die ook mag zijn, op het einde van de rit draait het om de punten. De rest is niet meer dan context, duiding en achtergrond.
Lees verder