Doorgaan naar hoofdcontent

Kangoeroes Mechelen en Namur Capitale winnen toppers in Top Division Women

Kangoeroes Mechelen en Namur Capitale winnen toppers in Top Division Women

In de Top Division Women wonnen Kangoeroes Mechelen en Namur Capitale de toppers van de eerste speeldag tegen respectievelijk Phantoms Boom en Kortrijk Spurs. Castors Braine pakte met een monsterscore uit en won met 25-86 van Lummen.

Lees verder

Kippenvel: indrukwekkend orkest bezorgt Tom Dumoulin pakkend afscheid in Nederlandse show

Tom Dumoulin is intussen al een paar maanden wielrenner af, maar dat belette onze noorderburen niet om hun Giro-held alsnog in de bloemetjes te zetten. Dat gebeurde zaterdagavond in Matthijs Gaat Door, de opvolger van het welbekende De Wereld Draait Door. Daarin zorgde gastheer Matthijs van Nieuwkerk voor een pakkend eerbetoon voor Tom Dumoulin.

Lees verder

Tenniskoppel Gael Monfils en Svitolina verwelkomt eerste kindje: "De mooiste nacht eindigde met het mooiste geschenk"

Heuglijk nieuws in tennisland. Gael Monfils en Elina Svitolina zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag mama en papa geworden. Svitolina beviel van een dochtertje, genaamd Skaï. Voor 's werelds bekendste tenniskoppel is het hun eerste kindje.

Lees verder

BEKIJK. Club NXT verslaat SK Lommel na deze controversiële strafschop in slotfase

Een spektakelstuk tussen SK Lommel en Club NXT heeft zaterdagavond op de negende speeldag van de Challenger Pro League 3-4-winst in het voordeel van de Bruggelingen opgeleverd. Bij Lommel waren ze verbolgen over de late strafschop die Club NXT kreeg.

Lees verder

30-jarige Ethiopische is snelste debutante ooit op marathon: lmaz Ayana verbetert parcoursrecord in Amsterdam

De Ethiopische Almaz Ayana heeft zondag de marathon van Amsterdam gewonnen. Dat deed ze in een tijd van 2u17:21, een parcoursrecord. Ze was ruim een halve minuut sneller dan de Keniaanse Angela Tanui, die vorig jaar het wedstrijdrecord aanscherpte tot 2u17:57.

Lees verder

LIVE. Antwerp wil de scalp van Standard, Van Bommel kiest met Frey en Janssen voor twee spitsen

Concurrent Racing Genk liet zaterdagavond op bezoek bij OH Leuven geen steek vallen. Vandaag is Antwerp aan zet: de Great Old neemt het in een sfeervol Sclessin op tegen Standard, dat na een sterke reeks is opgeklommen in het klassement. Volg alle actie LIVE vanaf 13u30.

Lees verder

Koen Naert wint halve marathon van Brugge voor thuispubliek, maar blijft ruim boven persoonlijk record

Koen Naert heeft zondag de halve marathon van Brugge gewonnen. De voormalige Europese marathonkampioene haalde het in een bescheiden 1u06:33.

Lees verder

Revaliderende Primoz Roglic kruipt toch al even op de fiets: "De eerste keer dat ik met 250 lachende mensen rond mij reed"

Dat Primoz Roglic beschikt over een uitstekend stel benen, is al langer geweten. Maar daarnaast heeft de Sloveen ook een ontzettend goed hart. Dat bewees de drievoudige Vuelta-winnaar deze week, door met 250 wielerliefhebbers een "Gouden Ronde" voor het goede doel te maken in de Sloveense stad Maribor.

Lees verder

Nicky Degrendele out in de keirin: ook in de herkansingen loopt het fout

Nicky Degrendele is op het WK baanwielrennen uitgeschakeld in de keirin. Ze kreeg nog een herkansing na de eerste ronde, maar ook daar ging het mis.

Lees verder

COMMENTAAR. "Lierse K moet met urgentie de juiste balans in het elftal krijgen"

Van de bijna 500 kilometer lange busrit heen en terug geen kale reis maken was zaterdag de hoofdopdracht voor Lierse bij zijn bezoek aan Virton. Lang geen bescheiden ambitie, want in die uithoek van ons land stapelden de Pallieters in het verleden eerder de ontgoochelingen op dan het er successen boekte. En dus was met de droge 0-0 in de Gaumestreek de opdracht volbracht voor geel-zwart. Niet meer, niet minder.

Lees verder

Anderlecht pakt in topper tegen Club Brugge uit met een verrassing in de basis: 17-jarige Lucas Stassin start

Anderlecht pakt vanavond uit met een verrassing in de basis. De jong spits Lucas Stassin (17) staat normaal gezien in de basis. Hij maakte donderdag zijn debuut in de Conference League tegen West Ham en maakte ook al indruk bij de RSCA Futures in 1B.

Lees verder

Net niet! Lotte Kopecky eindigt haar (succesvol) WK met vierde plaats in puntenkoers: "En nu heb ik een gin-tonic verdiend"

Lotte Kopecky (26) heeft haar WK baanwielrennen afgesloten met vierde plaats in de puntenkoers. Eerder won ze al twee keer goud: donderdag in de afvalling en zaterdag in de ploegkoers met Shari Bossuyt. "Jammer, maar ik sluit mijn seizoen af met twee regenboogtruien: dat is meer dan verhoopt."

Lees verder

Het is weer van dat: Antwerp-supporters gooien vuurpijl op veld, wedstrijd even stilgelegd onder Luiks boegeroep

Alsof de dramatische start van Antwerp nog niet genoeg was, lieten ook de supporters van de Great Old zich in negatieve zin opmerken in de wedstrijd tegen Standard. Op het einde van de eerste helft werd er een vuurpijl vanuit het Antwerpse vak op het veld gegooid.

Lees verder

David Goffin op zoek naar meer regelmaat: "Ik hoop na griepaanval voldoende gerecupereerd te zijn voor European Open"

David Goffin (31, ATP 58) viert deze week op de European Open in Antwerpen zijn comeback. Vorige week moest hij zich ziek terugtrekken uit het toernooi in het Italiaanse Firense. "Geen corona, de tests waren negatief. Wel een stevige griep. Ja die bestaat nog," zei Goffin, die waarschijnlijk dinsdagavond voor het eerst in Antwerpen in actie komt, tegen talent en landgenoot Gilles Arnaud Bailly (ATP 1.185).

Lees verder

COMMENTAAR. "Een onherkenbaar Antwerp nam op het slechtst denkbare moment een snipperdag"

3-0 na nauwelijks 9 minuten. Was dat even slikken voor al wie Antwerp liefheeft. Van Bommel had er voor de aftrap nog hartstikke veel zin in. "Ik vind het mooi om op Sclessin te spelen", zei ie vooraf. "Dat had ik als speler en vind ik nu ook als trainer." Van Bommel kreeg een adrenalineboost door een kolkend Sclessin, zijn manschappen daarentegen kwamen verlamd naar buiten.

Lees verder

ONS OORDEEL. Dat heet dan een collectieve offday: liefst tien gebuisde spelers bij een onherkenbaar Antwerp

Een onherkenbaar Antwerp ging met 3-0 onderuit tegen Standard. Na tien minuten stond de eindscore al op het scorebord, maar ook daarna kon de Great Old nooit een vuist maken. Heel wat spelers zakten door het ijs, dit zijn onze beoordelingen.

Lees verder

Jonge voetballer uit Waals-Brabant overlijdt op het veld

Een jonge speler van voetbalclub Royal Excelsior Stéphanois, een club uit Court-Saint-Étienne in Waals-Brabant, is zaterdag overleden op het veld. Dat maakte zijn club zondag bekend. De jongeman stierf als gevolg van een hartstilstand tijdens een match.

Lees verder

Nederlandse profvoetballer barst in tranen uit tijdens interview na hersenbloeding vader: "Zijn lichaam is er nog, maar zijn hersenen doen het niet meer"

Go Ahead Eagles speelde zaterdagavond in de Eredivisie 1-1 gelijk tegen Heerenveen en heeft daarmee een reeks van vijf duels zonder nederlaag. Ondanks die prima resultaten meldde aanvoerder Bas Kuipers zich toch als een vat vol emoties bij het interview. De vader van Kuipers kreeg afgelopen woensdag namelijk tot twee keer toe een hersenbloeding.

Lees verder

Vierde WK-medaille! Van den Bossche en De Vylder pakken brons in de ploegkoers

Fabio Van den Bossche (22) en Lindsay De Vylver (27) werden op het WK baanwielrennen derde in de ploegkoers. Van den Bossche won vrijdag als brons in puntenkoers.

Lees verder

LIVE. Kan KV Mechelen iets rapen in de Ghelamco Arena? Volg het hier

Na amper een zege in zes wedstrijden heeft KV Mechelen dringend nood aan een driepunter. De ploeg van Danny Buijs gaat zondagmiddag op bezoek bij AA Gent, dat donderdag nog een fikse dreun kreeg in Zweden en door voorzitter Ivan De Witte met de neus op de feiten werd gedrukt. Volg alle actie hier LIVE.

Lees verder

REACTIES. Toby Alderweireld: "We wisten dat dit kon gebeuren met onze jonge groep"

Door de 3-0-stand na negen minuten was de topper tussen Standard en Antwerp gespeeld nog voor ze goed en wel begonnen was. Antwerp probeerde, maar was nooit bij machte iets te doen aan de achterstand.

Lees verder

Kirsten Flipkens verovert in Roemenië haar zesde dubbeltitel

Kirsten Flipkens heeft zondag het dubbelspel gewonnen op het WTA-toernooi in Cluj-Napoca (251.750 dollar). Aan de zijde van de Duitse Laura Siegemund, met wie ze het eerste reekshoofd vormde, versloeg de Kempense in de finale op het hardcourt in Roemenië de Russinnen Kamilla Rakhimova en Yana Sizikova. Het werd 6-3 en 7-5 na een uur en 33 minuten.  

Lees verder

Basketbalkeizer Willy Steveniers supportert voor poulain Vrenz Bleijenbergh in Oostende

Opgemerkte gast tijdens de wedstrijd Oostende-Okapi Aalst was Sinjoor Willy Steveniers. De "Keizer" van het Belgische basketbal gaf het voorbije jaar een tijdje individuele trainingen aan het Antwerps toptalent Vrenz Bleijenbergh van Oostende. Het is uiterst zelden dat Willy Steveniers, één van de beste Belgische spelers ooit, nog een Belgische wedstrijd bijwoont.

Lees verder

Doelman van Chelsea drijft tegenstanders van Aston Villa tot wanhoop met waanzinnige driedubbele redding

Chelsea trok zondagmiddag naar Birmingham voor een competitieduel tegen het Aston Villa van Leander Dendoncker. Mason Mount zette The Blues al vroeg op voorsprong, maar daarna mocht Chelsea zijn Spaanse goalie Kepa Arrizabalaga bedanken. Met een driedubbele save hield hij de 0-1 op het bord.

Lees verder

Net geen vijfde WK-medaille voor de Belgen: Jules Hesters vierde in de afvalling

Op het WK baanwielrennen werd Jules Hesters vierde in de afvalling. Dit was het laatste nummer op het WK, dat België afsluit met vier medailles

Lees verder

Huis van profwielrenner en bruid volledig ingepakt met dozen en fietskaders: "Een mooie grap"

Op zaterdag 15 oktober stapten Jordi Warlop (26), wielrenner bij de Franse profploeg B&B Hotels-KTM, en Jolien Leenaert (27) in het huwelijksbootje. Toen het koppel thuiskwam van het huwelijksfeest keken ze raar op. Hun hele huis in Roeselare was ingepakt met kartonnen dozen waarin fietsen verpakt worden. "Ik vond het al verdacht dat mijn beste vrienden te laat waren voor de receptie en daar geen uitleg voor hadden", vertelt Jordi.

Lees verder

Radja Nainggolan uur voor match tegen Standard opgemerkt met e-sigaret, coach Van Bommel: "Dat heb ik niet gezien"

Radja Nainggolan gaat met zijn acties weer over de tongen. Zondag zou hij als bankzitter een uur voor de match op Sclessin al 'vapend' gezien zijn.

Lees verder

LIVE. Club Brugge kan zich geen puntenverlies veroorloven in kraker tegen Anderlecht

Nadat de kwalificatie voor de laatste zestien in de Champions League in Madrid werd veiliggesteld, werd de focus bij Club Brugge al gauw verlegd naar de beladen topper op tegen Anderlecht. Club Brugge wil tegen de aartsrivaal nieuw puntenverlies in eigen land vermijden. Volg de topper hier LIVE vanaf 18u30.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Standard troefde Antwerp af, óók op tactisch vlak"

Antwerp gaf zondag op Sclessin niet thuis tegen Standard. Na negen minuten was de wedstrijd gespeeld, maar ook daarna kon de Great Old geen vuist maken. "Van Bommel kennende verwacht ik dat over deze nederlaag een hartig woordje zal gesproken worden", aldus onze huisanalist Patrick Goots.

Lees verder

ONS OORDEEL. Doelman Coucke kan afstraffing niet vermijden, drie buizen bij KV Mechelen

KV Mechelen kon niets rapen op bezoek bij AA Gent. Na de rode kaart van Birger Verstraete was de wedstrijd gespeeld. Dit zijn onze spelersbeoordelingen. Malinwa moet dringend herbronnen na alweer de zevende nederlaag van het seizoen.

Lees verder

Real Madrid beslist aangename Clasico tegen Barcelona in zijn voordeel en komt alleen aan de leiding in Spanje

Real Madrid heeft de Clasico tegen aartsrivaal FC Barcelona naar zijn hand gezet. Benzema en Valverde lieten de Madrilenen tweemaal juichen voor rust. Op het einde maakte Barcelona het via Torres nog spannend, maar een omgezette penalty van Rodrygo in de extra tijd deed de boeken toe: 3-1. Real klimt naar de leidersplaats in La Liga en neemt met drie punten afstand van de Catalanen.

Lees verder

"Positieve Belgische vibe op de piste doet nu al dromen van olympische medailles"

Het is duidelijk: de Belgische baanselectie blijft koersen op een de positieve vibe sinds de aanstelling van de nieuwe bondscoaches Tim Carswell en Kenny De Ketele. De keuze voor het duo is een schot in de roos. Na de vijf Europese medailles komen daar nu vier WK-medailles bij. Waarvan twee keer goud.

Lees verder

Carl Hoefkens spreekt zich uit over niet-selectie van Noa Lang: "Moeilijk met zijn status"

Noa Lang komt dezer dagen weinig aan spelen toe bij Club Brugge. De Nederlander was in het Champions League-duel tegen Atlético nog een bankzitter, voor de partij tegen Anderlecht was er dan weer geen plaats voor de Nederlander in de selectie.

Lees verder

En toen werden de doelpalen korter gezaagd: duel in Engelse tweede klasse loopt vertraging op omdat doelen te groot zijn

Wanneer je dacht alles gezien te hebben. In The Championship, de Engelse tweede klasse, is het duel tussen Hull City en Birmingham City met enige vertraging van start gegaan. Reden? De doelen waren maar liefst 5 (!) centimeter te groot, waardoor men de doelpalen met een zaag moest inkorten. Ook de doellijntechnologie moest opnieuw afgesteld worden.

Lees verder

Hein Vanhaezebrouck slaat terug na harde woorden van zijn voorzitter: "Of we nog verder kunnen zo? Ik moet daar niet over beslissen"

Hein Vanhaezebrouck laat de harde woorden van voorzitter Ivan De Witte na de 4-2 tegen Djurgården niet zomaar over zich heen gaan. En dus beet hij, na een 3-0-overwinning tegen KV Mechelen, terug. Neen, de wind is nog niet gaan liggen in Gent, integendeel.

Lees verder

REACTIES. Danny Buijs: "Het was wachten tot het laatste fluitsignaal"

Danny Buijs vond de nederlaag in Gent pijnlijk en teleurstellend. "Ik vond dat we in de eerste helft nog prima in de wedstrijd zaten. We starten met goede bedoelingen aan de tweede helft met een achterstand. En dan krijgen we een rode kaart en dan is de wedstrijd voorbij. Het was wachten tot het laatste fluitsignaal", zei een moedeloze Buijs.

Lees verder

Mohamed Salah ontpopt zich tot grote held van Liverpool met enige goal in intense topper tegen Man City

Liverpool heeft de topper tegen Man City gewonnen. The Reds moesten tot het slotkwartier wachten om via Mo Salah op voorsprong te komen. Liverpool, waar trainer Klopp enkele minuten voor tijd nog rood kreeg, leeft zo weer op na een paar moeilijke weken in eigen land. Man City ziet door deze nederlaag Arsenal verder uitlopen.

Lees verder

Zdenek Stybar wint meteen C-cross in Slowakije

Zdenek Stybar is het crossen nog niet verleerd. Zaterdag nog in zijn eerste veldrit in anderhalf jaar tijd werd hij tweede, maar zondagmiddag in datzelfde Dohnany was hij al aan het feest.

Lees verder

Hilaire Van der Schueren begint bij Intermarché – Wanty Gobert straks aan zijn vijftigste én allerlaatste seizoen als ploegleider

Hilaire Van der Schueren begint straks aan de voorbereiding van zijn allerlaatste seizoen als ploegleider. De rondborstige Oost-Vlaming wordt op 22 januari 75 jaar.

Lees verder

Fem van Empel wint in Fayetteville tweede Wereldbekercross en verstevigt leiderspositie

Fem van Empel (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag de tweede manche van de Wereldbeker veldrijden op haar naam gebracht. De 20-jarige Nederlandse was in het Amerikaanse Fayetteville na een sprint met drie sneller dan haar landgenotes Lucinda Brand en Annemarie Worst. Denise Betsema reed als vierde over de eindmeet, voor Inge van der Heijden.

Lees verder

Dieumerci Mbokani meteen matchwinnaar bij SK Beveren

Wat een debuut. Dieumerci Mbokani (36) kroonde zich vrijdagavond meteen tot matchwinnaar met het winnende doelpunt tegen Deinze. De Congolese spits was zo meteen van goudwaarde voor Beveren. "Het was een droom om bij mijn debuut te scoren", vertelt de Congolese goaltjesdief.

Lees verder

Ruben Bemelmans en Alexander Blockx meteen uitgeschakeld op European Open, geen Belgen meer in kwalificaties

Ruben Bemelmans is zondag uitgeschakeld in de eerste ronde van de kwalificaties voor de European Open in Antwerpen (ATP 250/hard).

Lees verder

LIVE. Daar is de gelijkmaker plots, Beerschot in de problemen (1-1)

Beerschot neemt het zondagavond in eigen huis op tegen Dender. Andreas Wieland dropt voor het eerst dit seizoen Frederik Frans in de basis, bijna dag op dag een jaar nadat de verdediger zijn zware blessure opliep. Volg hier LIVE alle actie.

Lees verder

ONS OORDEEL. Matige teamprestatie van Beerschot, één verdediger gebuisd

Na het openingsdoelpunt van Ryan Sanusi leek het moeilijkste gedaan voor Beerschot. De Mannekes lieten zich echter nog verrassen door Marzo en verliezen zo twee onnodige en vooral kostbare punten. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

Wereldbeker-leider Eli Iserbyt kruipt door klein gaatje in Fayetteville en houdt sterke Laurens Sweeck af in spannende sprint

Eli Iserbyt heeft de Wereldbekercross in Fayetteville op zijn naam geschreven. Hij klopte zijn voormalig ploeggenoot Laurens Sweeck in een prangende sprint. Michael Vanthourenhout vervolledigde het podium. Iserbyt wint na Waterloo nu dus ook in Fayetteville en verstevigt zijn leiderspositie in het Wereldbekerklassement.

Lees verder

REACTIES. Mignolet en Nielsen glimmen van trots, Wesley Hoedt zet puntjes op de i voor Anderlecht: "Dit niveau moet het absolute minimum zijn"

Ondanks de nederlaag liet Anderlecht tegen Brugge een sterke indruk. Vooral de intensiteit lag hoger dan ooit tevoren dit seizoen. "Ik vind het jammer dat het nu zo opvalt. De sleutel is dat we die intensiteit elke wedstrijd moeten brengen', zei Wesley Hoedt na afloop.

Lees verder

COMMENTAAR. "Met 0 op 9 kan je als KV-supporter toch moeilijk op beide oren slapen?"

Het zijn barre tijden voor de KV-supporters. Na de 3-0-nederlaag tegen AA Gent is de eerste 0 op 9 van het seizoen een feit en lijkt hun ploeg in vrije val. Die val mag niet meer te lang duren.

Lees verder

COMMENTAAR. "Een tussentijdse balans? Dan geven we Beerschot een nipte voldoende"

Een gelijkspel tegen hekkensluiter Dender. Daar had op het Kiel niemand rekening mee gehouden. Toen Ryan Sanusi vijf minuten na de pauze de 1-0 tegen de touwen had geknald, leek het moeilijkste achter de rug: scoren en op voorsprong komen.

Lees verder

REACTIES. Goal Sanusi volstaat niet voor Beerschot: "Onze tegenstanders kiezen opmerkelijk vaak eieren voor hun geld"

Minuut 50. Ryan Sanusi had Beerschot net op voorsprong gezet en leek met zijn ploeg op weg naar een logische zege tegen rode lantaarn Dender, maar die kwam alsnog terug: 1-1. Zo groot de vreugde was bij zijn goal, zo groot was de ontnuchtering achteraf.

Lees verder

Het grote Flandriendebat (deel 2): "Wint Vingegaard de Tour zonder Wout? Allicht niet"

Aan tafel in restaurant Lijsterbes blijven Greg Van Avermaet (37), Dirk De Wolf (61) en José De Cauwer (73) de basisregels van de koers in acht nemen: voldoende eten en drinken, om helder en lucide naar de finish te gaan. In deel twee van het grote Flandriendebat opnieuw klare wijn en scherpe meningen, vandaag over de Tour van Wout van Aert en het najaar van Arnaud De Lie.

Lees verder

Mark van Bommel na non-match tegen Standard: "Ik zag dit niet aankomen, maar paniek is er niet"

Een topper die… negen minuten duurde. Dan was het 3-0 en zat Standard - Antwerp erop. Hoe kon dit gebeuren, Mark van Bommel? "Alleen een goal kon ons terug in de match brengen."

Lees verder

De perfecte week voor blauw-zwart, met dank aan Limburgse Muur: "Het is alsof Simon tegenwoordig zeven handen heeft"

Kwalificatie 1/8ste finales Champions League: check. Winst op Anderlecht: check. Carl Hoefkens (44) beleefde de beste en meest intense week uit zijn nog prille trainerscarrière. "Ik ben vijf jaar ouder geworden", zei de Club-coach, die net als in Madrid een kaars mocht branden voor Mignolet.

Lees verder

Antwerpse Lotte Kopecky, koningin van de piste: "Een onverzadigbare honger naar succes"

Op de weg moest ze heel nipt de duimen leggen voor Annemiek van Vleuten als renster van het jaar, maar op de piste kroonde Lotte Kopecky (26) zich zonder concurrentie tot koningin. Na twee Europese titels nu ook twee wereldtitels, en dat na een heel lang seizoen. "Ik heb nu wel een gin-tonic verdiend."

Lees verder

Xavier Malisse haalt racket van onder het stof voor European Open: "Ze zullen mij niet blijven vragen"

De X-Man is – tijdelijk – terug uit tennispensioen. Op de European Open Antwerpen slaat Xavier Malisse (42) nog eens een balletje. De man die zowel Nadal, Federer als Djokovic klopte en kan/kon toveren met een racket.

Lees verder