Doorgaan naar hoofdcontent

IN BEELD EN VIDEO. De mooiste outfits gespot op de blauwe loper van de Kristallen Fiets

HLN
IN BEELD EN VIDEO. De mooiste outfits gespot op de blauwe loper van de Kristallen Fiets
Soms zomert het in oktober. Toch op de Kristallen Fiets, waar het zachte weer voor blote schouders, open schoenen, plagerige splitten en tropische prints zorgde. De heren gingen dan weer voor sportieve chic, met ruitjes als opgemerkte trend. Weg met de koersbroek, zo modebewust kan een wielerfeest zijn.
Lees verder

Onze chef voetbal schrijft een brief aan Club Brugge na de historische kwalificatie: "Een diepe buiging"
Club Brugge schreef vanavond in Madrid geschiedenis door zich te plaatsen voor de 1/8ste finales van de Champions League. En dat na vier wedstrijden. Ongeslagen en zonder tegengoal. Straf. Bijzonder straf. Onze chef voetbal brengt met een brief aan blauw-zwart gepast hulde.
Lees verder

Wereldprimeur: universiteit Namen ontwikkelt online woordenboek Frans-Gebarentaal
De Universiteit van Namen heeft een woordenboek Frans-Belgische Gebarentaal ontwikkeld, dat gebruikers kunnen raadplegen in beide talen via gezichtsherkenningssoftware. Het woordenboek, dat de universiteit woensdag voorstelde, telt 4.600 tekens, woorden en uitdrukkingen, en is gratis.
Lees verder

Grootse Van Aert feliciteert Kristallen Remco in open en eerlijke video: "Ik heb geprobeerd het je moeilijk te maken, maar je hebt het dubbel en dik verdiend"
Remco Evenepoel is de winnaar van de Kristallen Fiets 2022. Wout van Aert, laureaat van de voorbije twee edities, feliciteerde zijn opvolger via een videoboodschap. "Ik heb geprobeerd het hem een beetje moeilijk te maken, maar toen moest hij ook nog eens die regenboogtrui pakken..."
Lees verder

EXCLUSIEF. Achter de schermen bij het huwelijk van Remco Evenepoel en Oumi: "Vanaf nu moet je mama al haar taken overnemen"
Eén van de absolute hoogtepunten van de Kristallen Fiets-avond: een exclusieve videoreportage van de huwelijksdag van Remco en Oumi, meesterwerkje van VTM-cameraman Thierry Kielemoes.
Lees verder

Algemene Vergadering VN veroordeelt Russische annexatie van Oekraïense gebieden
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft donderdag met een grote meerderheid de "illegale annexaties" van Oekraïense gebieden door Rusland veroordeeld. Moskou had eerder zijn veto gesteld tegen een gelijkaardige tekst die werd voorgelegd aan de Veiligheidsraad.
Lees verder

OVERZICHT. Absolute thriller in Barcelona, Liverpool houdt schietoefeningen in Rangers en een nieuwe nederlaag voor Ajax
Club Brugge boekte een historische kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League. Ook onder meer Liverpool, Barcelona, Bayern München en Tottenham kwamen vanavond in actie. Hieronder zetten wij alle uitslagen op een rij.
Lees verder

HOOGTEPUNTEN. Absolute thriller in Barcelona, Liverpool houdt schietoefeningen in Rangers en een nieuwe nederlaag voor Ajax
Club Brugge boekte een historische kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League. Ook onder meer Liverpool, Barcelona, Bayern München en Tottenham kwamen vanavond in actie. Hieronder zetten wij alle uitslagen en hoogtepunten op een rij.
Lees verder

Remco Evenepoel wint tweede Kristallen Fiets met monsterscore: "Kroon op fantastisch seizoen"
Magna cum laude. Met een monsterscore en een ruime marge op Wout van Aert is de Kristallen Fiets voor de tweede keer in zijn carrière van Remco Evenepoel (22). "Het Belgische wielrennen baadt in weelde. Dat maakt deze triomf nóg prestigieuzer."
Lees verder

Remco Evenepoel wint tweede Kristallen Fiets met monsterscore: "Eresaluut aan 2022"
Magna cum laude. Met een monsterscore en een ruime marge op Wout van Aert is de Kristallen Fiets voor de tweede keer in zijn carrière van Remco Evenepoel (22). "Het Belgische wielrennen baadt in weelde. Dat maakt deze triomf nóg prestigieuzer."
Lees verder

EU-Rekenkamer velt opnieuw afkeurend oordeel over Europese uitgaven
De Europese Rekenkamer heeft voor het derde jaar op rij een afkeurend oordeel geveld over de uitgaven van de Europese Unie. De auditeurs hebben opnieuw te veel fouten in de betalingen aangetroffen en dan vooral op domeinen waar de lidstaten mee verantwoordelijk zijn voor het goede beheer van het geld, zo blijkt donderdag uit het jaarverslag.
Lees verder

Google laat socialemediaplatform van Trump dan toch toe op appwinkel
Het socialemediaplatform van Donald Trump, Truth Social, kan sinds woensdag gedownload worden in de Google Play Store. De internetgigant had Truth Social deze zomer geweerd omdat op het netwerk gewelddadige bedreigingen en andere content zouden staan, die niet stroken met de normen van Google en onvoldoende gemodereerd werden.
Lees verder

Truth Social-app van Trump nu ook in Google Play Store
De Truth Social-app van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump is sinds woensdag beschikbaar in de Play Store van Google. Eerder hield moederbedrijf Alphabet dit tegen, onder meer omdat gewelddadige bedreigingen die op het sociale medium geuit werden in strijd waren met de regels van Google. Truth Social is wel al sinds februari beschikbaar in de App Store voor Apple-gebruikers.
Lees verder

WWF: Populaties wilde dieren in halve eeuw tijd zowat 70 procent geslonken
Populatiegroottes van wilde dieren zijn wederom gedaald, signaleert het Wereld Natuur Fonds (WWF) in de nieuwste editie van het Living Planet Report van vandaag. Tussen 1970 en 2018 namen populaties van zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen gemiddeld met 69 procent af. De natuurorganisatie stelt dat de dieren te maken hebben met een "dubbele noodsituatie": klimaatverandering en biodiversiteitsverlies.
Lees verder

Noord-Korea zegt kruisraketten te hebben gelanceerd die tactische kernwapens kunnen dragen
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou gisteren aanwezig zijn geweest bij de lancering van twee raketten, melden Noord-Koreaanse staatsmedia vandaag. De twee kruisraketten zouden meer dan 2.000 kilometer hebben afgelegd en tactische kernwapens kunnen dragen. Het is niet duidelijk of Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten deze hebben opgemerkt. Normaliter maken die landen melding van Noord-Koreaanse raketlanceringen.
Lees verder

Ook Verenigd Koninkrijk levert luchtafweerraketten aan Oekraïne
Na toezeggingen van onder meer Frankrijk en Nederland, heeft ook het Verenigd Koninkrijk beloofd om luchtafweerraketten aan Oekraïne te leveren. Het Britse ministerie van Defensie heeft in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt dat het belaagde land in de komende weken AMRAAM-raketten krijgt. "De raketten zullen de kritieke infrastructuur van Oekraïne helpen beschermen", luidt het in een persbericht.
Lees verder

Biden: VN-stemming is "duidelijk signaal" voor Rusland
De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een "duidelijk signaal" aan Moskou heeft afgegeven met de stemming die de Russische annexatiepoging veroordeelt. "De inzet van dit conflict is voor iedereen duidelijk - en de wereld heeft als reactie daarop een duidelijke boodschap: Rusland kan een soevereine staat niet van de kaart vegen", aldus Biden.
Lees verder

Accijnshervorming vastgeklikt op prijzen van 2021
De invoering van de accijnzen die wordt gekoppeld aan het btw-tarief van 6 procent op elektriciteit en gas zal gebeuren op basis van de prijzen van 2021. Dat heeft premier Alexander De Croo in de nacht van woensdag op donderdag verklaard tijdens het debat over zijn State of the Union.
Lees verder

Industriële productie in België met 10 procent gedaald
De Belgische industrie heeft in augustus een zware klap gekregen, blijkt uit cijfers van Eurostat. De productie is met liefst 10,3 procent gedaald tegenover augustus vorig jaar. Dat is opmerkelijk, want in de meeste Europese landen steeg de industriële productie. Het is al de vijfde maand op rij dat de industriële productie bij ons daalt in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.
Lees verder

Microsoft ontwijkt in meerdere landen belastingen
De Amerikaanse computergigant Microsoft gebruikt een ingewikkelde structuur om voor miljarden dollars belastingen te ontwijken in landen waar het lucratieve overheidscontracten heeft. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie.
Lees verder