Doorgaan naar hoofdcontent

“Iljo verklaarde mij zot toen ik bij hem kwam”: Evenepoel toont regenboogtrui en bolt met Keisse over finish, Chr...

HLN
"Iljo verklaarde mij zot toen ik bij hem kwam": Evenepoel toont regenboogtrui en bolt met Keisse over finish, Christophe Laporte wint in Binche
Niet Remco Evenepoel, wel Christophe Laporte heeft Binche-Chimay-Binche gewonnen. De Franse vicewereldkampioen rekende in een sterke finale af met Rasmus Tiller. Philippe Gilbert reed in zijn afscheidskoers op Belgische bodem naar een dichte ereplaats (6de). Remco Evenepoel liet het in de slotkilometers lopen en reed met de afscheidnemende Iljo Keisse over de streep. "Iljo verklaarde me zot dat ik bij hem kwam, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen dat hij alleen zou finishen."
Lees verder

"Als misbruikers hun klauwen in je zetten, is er geen uitweg": Mel B, die tien jaar lang mishandeld werd, geeft speech over huiselijk geweld
'Scary Spice' Mel B (47) verscheen zondag in een rood powerkostuum op het jaarlijkse congres van de conservatieve Tory-partij in Birmingham. Daar hield Mel een hartverwarmende toespraak over huiselijk geweld, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Dat deed ze om de regering op te roepen om het rechtssysteem te veranderen en meer steun te verlenen aan slachtoffers van huiselijk geweld.
Lees verder

"Eden in die dancing? Dat zie ik liever niet nog eens": bondscoach Martínez reageert op uitstap Hazard en overschouwt de linies zeven weken voor WK
"Eden in die dancing? Dat zie ik liever niet nog eens gebeuren." Zeven weken voor de start van het WK overschouwt Roberto Martínez zijn drie linies. "Zonder blessure had Lavia zijn kans al gekregen", zegt hij aan de RTBF.
Lees verder

"Elon Musk wil dan toch Twitter kopen aan afgesproken prijs van 44 miljard euro"
Multimiljardair Elon Musk wil dan toch Twitter kopen voor 54,20 dollar per aandeel, zoals maanden geleden afgesproken was. Dat melden verschillende bronnen aan persagentschap Bloomberg. Twitter en Musk zouden in oktober naar de rechtbank trekken omdat de Tesla- en SpaceX-oprichter zich in juli terugtrok uit de deal van omgerekend 44 miljard euro die in april werd getekend.
Lees verder

Somers: "Unia laat mensen in de steek"
Vlaams minister van Samenleven Bart Somers heeft in het Vlaams Parlement fors uitgehaald naar Unia. Het interfederale gelijkekansencentrum geeft op zijn website aan dat het in afwachting van de Vlaamse exit uit Unia geen dossiers meer behandelt op het vlak van Nederlandstalig onderwijs en huisvesting in Vlaanderen. De Open VLD-minister vindt dat "verbijsterend". "Unia laat de mensen in de steek", klinkt het.
Lees verder

Pokerwereld op stelten: nieuwkomer Jade Lew troeft topper meer dan 270.000 euro af, maar wordt beschuldigd van valsspelen
Een serie slechte kaarten zet de pokerwereld in rep en roer. Nadat de Amerikaanse Robbi Jade Lew daarmee all-in ging en 269.000 dollar (273.500 euro) rijker werd, wordt ze door tegenspeler Garrett Adelstein beschuldigd van valsspelen, met een potje publiekelijk moddergooien tot gevolg. Had ze puur geluk of zit er meer achter?
Lees verder

ONZE OPINIE. Na virale vechtpartij tussen tienermeisjes: "Bestraf ook filmers van geweld"
In Beveren is een scholiere naar spoed afgevoerd na een vechtpartij tussen tienermeisjes die werd gefilmd door een groot aantal andere jongeren. "De politie zou ook achter de filmers en supporters moeten aangaan", schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. "Ze zijn evengoed daders."
Lees verder

NAVO-topman veroordeelt "gevaarlijke en destabiliserende raketaanvallen" Noord-Korea
De NAVO heeft de raketlanceringen die Noord-Korea de voorbije dagen heeft uitgevoerd veroordeeld en roept Pyongyang op tot diplomatie. "Ik veroordeel met klem de gevaarlijke en destabiliserende raketproeven van Noord-Korea", zei de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, op Twitter.
Lees verder

NAVO veroordeelt "gevaarlijke en destabiliserende raketaanvallen" Noord-Korea
De NAVO heeft de raketlanceringen die Noord-Korea de voorbije dagen heeft uitgevoerd veroordeeld en roept Pyongyang op tot diplomatie. "Ik veroordeel met klem de gevaarlijke en destabiliserende raketproeven van Noord-Korea", zei de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, op Twitter. Ook de Amerikaanse president Joe Biden veroordeelt de raketlancering.
Lees verder

ASSISEN. Twee keer levenslang en 22 jaar gevorderd in zaak rond campingmoord: "Ongeziene gruwel, maar daarna volgde gewoon de orde van de dag"
Hoewel hij niet diegene was die het slachtoffer de keel oversneed met een broodmes, kreeg Julien Butera toch de zwaarste vordering te horen van het Openbaar Ministerie op het proces rond de campingmoord: levenslange opsluiting en 10 jaar terbeschikkingstelling. "Hij is een levensgevaarlijke zot", stelde de procureur-generaal. Voor Alain Deltrude vroeg hij eveneens levenslang, voor Romuald Verburgh 22 jaar. Vorderingen waar de verdediging het absoluut niet mee eens was.
Lees verder

Vrienden van overleden rapper Coolio denken zijn doodsoorzaak te kennen
Vrienden van overleden 'Gangsta's Paradise'-rapper Coolio denken dat "ernstige astma" wel eens de oorzaak kan geweest zijn voor de rappers overlijden. Coolio zou naar verluidt al jarenlang geworsteld hebben met de longaandoening en menig artsen zouden hiervan op de hoogte zijn geweest.
Lees verder

Poetin drijft nucleaire dreiging op: "Het Westen is aan het koorddansen, we móeten dit ernstig nemen"
Russisch president Poetin lijkt zijn dreiging met kernwapens een versnelling hoger te schakelen door een nucleaire trein richting Oekraïne te sturen en een test met de nucleaire duikboot Belgorod voor te bereiden. "Het Witte Huis en de CIA nemen de dreiging ernstig. We moeten voorzichtig zijn met wapenleveringen aan Oekraïne, want we zijn aan het koorddansen", meent professor internationale politiek en kernwapenexpert Tom Sauer (UAntwerpen).
Lees verder

Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebeke: gerecht valt binnen en start onderzoek
In het rusthuis Rozenberg in Oostrozebeke is afgelopen week alweer een verdachte hypo vastgesteld bij een bewoner. Dat weet de onderzoekscel van 'VTM Nieuws' en Het Laatste Nieuws. Het gaat om een 74-jarige man die in maart vorig jaar al eens een moordpoging overleefde. Ook deze keer overleefde hij het. Het gerecht viel al binnen in het rusthuis en nam het medisch dossier in beslag. Volgens de eerste analyses zou de man niet ingespoten zijn met insuline, maar is daarmee wel zeker dat de man niet is vergiftigd?
Lees verder

"Zeven agenten van politiezone Demerdal gebruiken en verkopen drugs"
Het parket van Leuven voert een onderzoek naar zeven agenten van de politiezone Demerdal (Diest en Scherpenheuvel-Zichem). De agenten zouden drugs, waaronder cocaïne gebruiken en verkopen. Dat is VTM NIEUWS te weten gekomen. Het Leuvense parket bevestigt dat er een onderzoek loopt. Voorlopig is nog geen van de betrokken agenten geschorst.
Lees verder

Agenten betrokken bij drugshandel? Parket opent onderzoek naar onregelmatigheden binnen politiekorps Demerdal-DSZ
Het parket van Leuven voert een onderzoek naar zeven agenten van de politiezone Demerdal (Diest en Scherpenheuvel-Zichem). De agenten zouden drugs, waaronder cocaïne gebruiken en verkopen. Dat is vtm nieuws te weten gekomen. Het Leuvense parket bevestigt dat er een onderzoek loopt. Voorlopig is nog geen van de betrokken agenten geschorst.
Lees verder

Dr. Pol, de beroemdste dierenarts ter wereld: "Ik kan niet meer normaal over straat"
Menig Belg zou allang met pensioen zijn gegaan, maar de Nederlandse Dr. Pol, die in de Verenigde Staten woont, moet er nog niet aan denken. Onlangs vierde hij z'n tachtigste verjaardag én ging het elfde seizoen van zijn succesvolle tv-serie, te bekijken op National Geographic, van start. Maar hoe gaat het intussen nog met Dr. Pol? Hoe houdt hij dat zware beroep vol? En hoe gaat hij om met de beroemdheid? "Een varkensboer vertelde me dat hij alle zieke biggetjes doodschoot. Tot hij naar mijn programma keek."
Lees verder

LIVE CLUB-ATLÉTICO. Odoi, Sylla en Buchanan in basiself Club - Club NXT kan verlies niet meer vermijden
• Derde speeldag groepsfase • Aftrap: dinsdag, 21u • Jan Breydelstadion • Club moet het zonder sterkhouder Skov Olsen (voedselvergiftiging) doen
Lees verder

Te veel wanbetalers: energieleverancier Bolt voert klantenstop in in Brussel en Wallonië
Brusselaars en Walen die een nieuwe energieleverancier zoeken, moeten vanaf vandaag niet langer bij het Belgische energieplatform Bolt aankloppen. Voorlopig neemt het bedrijf geen nieuwe klanten uit die regio's aan. Dat meldt 'Bruzz'.
Lees verder

LIVE (do, 18u45). Anderlecht huldigt Evenepoel en Europa Cup II-winnaars uit 1976 voor aftrap tegen West Ham
• Conference League • Aftrap: 18u45 • Lotto Park • West Ham heeft 6 op 6, Anderlecht 4 op 6
Lees verder

LIVE CLUB-ATLÉTICO. Blauw-zwart met Sylla en Buchanan, Odoi test in de opwarming - Carrasco en Witsel starten bij Madrilenen
• Derde speeldag groepsfase • Jan Breydelstadion (21u) • Club met twijfelachtige Odoi en Sylla, ook Buchanan speelt • Atlético met Witsel én Carrasco
Lees verder