Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe zou het zijn met Frank Vercauteren in Moskou? “Ik ken de ambities van Paul Gheysens en hij heeft er de middelen...

Hoe zou het zijn met Frank Vercauteren in Moskou? "Ik ken de ambities van Paul Gheysens en hij heeft er de middelen voor"

Hoe zou het nog zijn met Frank Vercauteren (66)? Bij zijn laatste trainersopdracht werd hij derde met Antwerp, maar een jaar eerder kende de coach een pijnlijk ontslag op Anderlecht. Nu leeft de Brusselaar vooral in Moskou met zijn Russische vrouw en zesjarig dochtertje. Iets wat in de huidige omstandigheden niet zo vanzelfsprekend is. Toch vaart Vercauteren zoals altijd zijn eigen koers. "Ik zie geen uitdagingen meer in België."

Lees verder

Recordhouder Aleksandar Vukotic verstopt zich niet langer met SK Beveren: "We zijn de favoriet"

Aleksandar Vukotic (27) is de nieuwe recordhouder bij SK Beveren. De Servische verdediger speelde de meeste minuten in het shirt van geel-blauw. "Mijn leukste herinnering? De derby's tegen Lokeren", grijnst de boomlange verdediger.

Lees verder

Wannes Janssens (Broechem) gaat voor vierde hattrick op rij: "Verdedigers krijgen bak bier als Sherjill Mac-Donald niet scoort"

In tweede provinciale A draait Broechem vooralsnog vlot mee in de subtop. Vooral de laatste weken draaien ze op volle toeren: zo scoorde Broechem liefst achttien keer in zijn laatste drie wedstrijden.

Lees verder

Licht aan het einde van de tunnel voor Romelu Lukaku: mogelijk comeback in Champions League woensdag

Romelu Lukaku wordt woensdag in de thuiswedstrijd van Inter in de Champions League tegen Viktoria Plzen opnieuw op het veld verwacht. Dat zei coach Simone Inzaghi vrijdagavond op zijn persbabbel. Voor het competitieduel van zaterdag bij Fiorentina haalde hij de selectie nog niet.

Lees verder

Loting WK vrouwenvoetbal 2023: Nederland treft titelverdediger Verenigde Staten

Zaterdag werd in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Auckland geloot voor de groepsfase van het WK vrouwenvoetbal van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De Verenigde Staten, de uittredende kampioen, werd in groep E ingedeeld met Nederland en Vietnam. Het vierde land in de groep is pas begin volgend jaar bekend na de intercontinentale play-offs. De Red Flames konden zich niet voor het WK plaatsen na verlies in de barrages tegen Portugal.

Lees verder

Anderlecht-fans eisen met petitie ontslag Felice Mazzu én verandering in bestuurskamer: "Kuis deze mesthoop alstublieft uit!"

Heel wat fans van Anderlecht hebben er genoeg van. Na zeven nederlagen uit dertien competitiewedstrijden willen de paars-witte supporters verandering zien, in de sportieve staf én in de bestuurskamer. Na de wedstrijd tegen Zulte Waregem (3-2 verlies) is er een petitie opgestart met daarin een duidelijke boodschap naar het bestuur. "Genoeg is genoeg! Geef ons Anderlecht terug!".

Lees verder

INEOS-renner Geraint Thomas trapt tijdens vakantie balletje bij Franse eersteklasser OGC Nice en dolt: "Nu wachten op dat contract"

Vakantie voor de profwielrenners en dus kunnen ze eens wat anders doen dan fietsen. Geraint Thomas deelde zaterdagochtend een foto van zichzelf in actie op het voetbalveld bij OGC Nice, een Franse eersteklasser. De 36-jarige Welshman ontmoette er ook zijn landgenoot en ex-Arsenal-speler Aaron Ramsey.

Lees verder

LIVE. Westerlo op zoek naar winst in Kortrijk na 1 op 6

Na de indrukwekkende twaalf op twaalf volgde een gelijkspel en een zware 6-1-nederlaag voor KVC Westerlo. Vandaag trekt Westel naar KV Kortrijk, dat momenteel op een degradatieplaats vertoeft. Met een zege kunnen de Kemphanen elf punten uitlopen op KVK. Volg het via onze LIVE vanaf 16u!

Lees verder

LIVE. Behoudt Beerschot de aansluiting met de top op bezoek bij Jong Genk?

Om de aansluiting met de top van het klassement te behouden kan Beerschot zich geen misstap veroorloven op bezoek bij Jong Genk, dat op een gedeelde laatste plaats staat. Bovendien hebben de Mannekes wat recht te zetten na de thuismatch tegen Dender. Volg het hier LIVE vanaf 16u!

Lees verder

De nederlaag te veel: Charleroi ontslaat coach Edward Still

Edward Still is niet langer de trainer van Charleroi. De 4-1-nederlaag van vrijdag tegen Cercle Brugge was de druppel voor het bestuur van de Carolo's. T2 Frank Defays neemt over als interimcoach.

Lees verder

Nog hoop voor het WK: Jérémy Doku staat dicht bij terugkeer na zoveelste blessure

Stade Rennes gaat zondag op de twaalfde speeldag van de Ligue 1 op bezoek bij Angers. Rennes-coach Bruno Genesio kan daarbij nog geen beroep doen op Jérémy Doku. Die hervat normaal gezien maandag de collectieve trainingen. Een wederoptreden donderdag, in de Europa League-wedstrijd bij Fenerbahçe, behoort tot de mogelijkheden.

Lees verder

Bashir Abdi loopt in rustperiode voor het goede doel: "Loopschoenen drie weken niet aan gehad"

Bashir Abdi was een opvallende deelnemer op de Brussels Ekiden, een aflossingsmarathon, zaterdag. De bronzenmedaillewinnaar van zowel de Spelen in Tokio als het WK atletiek in Eugene liep voor 'Tous à bord', een organisatie voor jongeren met een beperking, en duwde onderweg een rolstoel voort.

Lees verder

Domper voor Lucinda Brand: Nederlandse breekt middenhandsbeentje na val tijdens verkenning in Tabor

Lucinda Brand zal zichzelf morgen niet opvolgen in de WB-manche in het Tsjechische Tabor. De Nederlandse kwam tijdens de verkenning pijnlijk ten val en brak daarbij haar middenhandsbeentje. Dat maakte haar team Baloise Trek Lions zopas bekend. Het is nog onduidelijk hoelang Brand buiten strijd zal zijn.

Lees verder

Wielrenner Steff Cras geeft jawoord aan zijn Elien

In het Herentalse kasteel Le Paige is zaterdagmiddag Steff Cras in het huwelijksbootje gestapt. De 26-jarige profwielrenner die komend seizoen team Lotto-Soudal verruilt voor TotalEnergies gaf er zijn jawoord aan zijn verloofde Elien Sterckx.

Lees verder

LIVE. Steven Defour en KV Mechelen willen na Standard ook Eupen kloppen

"Als we tegen Eupen niet winnen, vallen de drie punten tegen Standard in het niets", klonk het bij KV Mechelen na het debuut van Steven Defour als hoofdtrainer. Een duidelijk opdracht dus voor de Kakkers tegen de Panda's. Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 18u15!

Lees verder

Afscheid van een icoon: emotionele Frank Ribéry barst in tranen uit bij afscheid van het Italiaans publiek

Frank Ribéry is officieel voetballer af. Het Franse voetbalicoon kondigde gisteren aan de voetbalwereld vaarwel te zeggen na aanhoudende kniepijn. Vandaag nam de 39-jarige flankaanvaller afscheid van het publiek tijdens de wedstrijd tussen Salernitana, zijn huidige club, en Spezia. Ribéry barstte in tranen uit.

Lees verder

ONS OORDEEL. Baeten en Verlinden zorgen voor het gevaar, sterk debuut van Konstantopoulos

Beerschot boekte in Genk een verdiende 1-2-overwinning, dankzij opnieuw twee goals van topschutter Baeten. Zowel verdedigend als aanvallend waren de bezoekers uit Antwerpen duidelijk de betere vandaag. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Beerschot.

Lees verder

ONS OORDEEL. Doelpuntenmaker Madsen en doelman Bolat zijn de uitblinkers bij Westerlo

Westerlo kende heel wat moeite met een tienkoppig KV Kortrijk, maar ging toch met de drie punten aan de haal. Madsen schoot de Kemphanen op voorsprong, maar er was een goeie Bolat nodig om die bonus ook vast te houden. Invaller Nene bezegelde uiteindelijke het lot van de Kerels. Lees hier onze spelersbeoordelingen van KVC Westerlo.

Lees verder

De Bruyne, Haaland en Trossard aan het kanon bij zege van Manchester City tegen Brighton

Erling Haaland blijft maar scoren. De Noorse spits verscheen aan de aftrap tegen Brighton en zorgde met twee doelpunten voor de 2-0-ruststand. Vooral bij het eerste doelpunt toonde de Noor zijn capaciteiten door de doelman op snelheid te omspelen en vervolgens zijn naaste belager opzij te zetten. Na de pauze bracht Leandro Trossard nog even spanning in de wedstrijd, maar na een doelpunt van Kevin De Bruyne was de zege binnen voor Manchester City.

Lees verder

Coach krijgt hartaanval na match in Antwerpen, kinesist redt zijn leven door spelersbus stil te leggen

Futsalclub Eisden-Dorp leed vrijdagavond een 5-4-nederlaag in Antwerpen. Tijdens de terugweg werd coach Guy Beckers plots onwel. Kinesist Brecht Vissers, die ook op de spelersbus zat, greep tijdig in en redde zo het leven van zijn trainer.

Lees verder

OHL-verdediger Pletinckx op draagberrie afgevoerd na zware botsing met eigen doelman

De wedstrijd tussen OH Leuven en Sint-Truiden is voor Ewoud Pletinckx vroeger geëindigd dan gehoopt. Na goed twintig minuten kreeg de verdediger de heup van doelman Cojocaru pal in het gelaat. Pletinckx verloor even het bewustzijn en moest op een draagberrie naar de kant gehaald worden.

Lees verder

REACTIES. Matchwinnaar Baeten en coach Wieland tevreden: "We hebben ervoor geknokt"

Matchwinnaar Thibo Baeten glunderde na de 1-2 zege bij Jong Genk. "Dit is een belangrijke driepunter. We hebben gedaan wat we moesten doen tegen een sterke tegenstander." Ook Coach Andreas Wieland was grotendeels tevreden: "We wilden Jong Genk snel onder druk zetten."

Lees verder

REACTIES. De Roeck: "Veel moeilijkere match dan de uitslag doet vermoeden"

Bij Westerlo kunnen ze terug lachen. Na het gelijkspel tegen Seraing en de pandoering in Genk ging het in Kortrijk aan de haal met de drie punten. Al besefte ook trainer Jonas De Roeck dat zijn team niet hun beste prestatie op de mat heeft gelegd. "Het was zeker niet onze mooiste wedstrijd", moest ook De Roeck toegeven.

Lees verder

ONS OORDEEL. Dubbel gevoel bij beslissende Ngoy, collectief sterk Malinwa

KV Mechelen heeft moeten knokken voor de tweede zege op rij. Da Cruz maakte de openingsgoal van N'Dri ongedaan en daarna viel KV met z'n tienen na een rode kaart voor Bates. Het was bij vlagen overleven geblazen voor de thuisploeg, die toch de drie punten thuis hield na een elfmeter van Ngoy. Lees hier onze beoordelingen voor de spelers van Malinwa.

Lees verder

Divock Origi scoort en laat scoren bij basisdebuut voor AC Milan, twee goals voor concurrent van De Ketelaere

Divock Origi heeft bij zijn basisdebuut meteen laten zien waarom AC Milan hem deze zomer naar Italië haalde. Onze landgenoot had met een assist en een knap doelpunt een groot aandeel in de 3-1-zege van de Italiaanse kampioen. Charles De Ketelaere kon zich als invaller niet laten opmerken.

Lees verder

REACTIES. Da Cruz blij met eerste goal voor KV: "Zeker weten dat het deugd heeft gedaan"

Het eerste doelpunt van Alessio Da Cruz voor KV Mechelen is een feit. De gelijkmaker in de eerste helft was ook meteen een belangrijke. "Zeker weten dat het deugd heeft gedaan. Het heeft een tijdje geduurd, maar gelukkig was het vandaag zover", sprak de middenvelder achteraf. Lees hieronder de reacties van Da Cruz, Julueb Ngoy, Steven Defour en Jordi Vanlerberghe.

Lees verder

Belgische darters overtuigen niet in Barnsley: vroege exits voor Dimitri Van den Bergh (ronde 1) en Kim Huybrechts (ronde 2)

De Belgische darters hebben zaterdag in het Engelse Barnsley opnieuw niet kunnen schitteren op het Players Championship 27. Net als vrijdag in het 26e toernooi geraakte geen enkele landgenoot voorbij de tweede ronde.

Lees verder

Nafi Thiam ziet Nederlandse Femke Bol Europees Atlete van het Jaar winnen

Femke Bol is zaterdag in het Estse Tallinn uitgeroepen tot Europees Atlete van het Jaar bij de Golden Track Awards. De Nederlandse kreeg de voorkeur op onze landgenote Nafissatou Thiam en de Oekraïense Yaroslava Mahuchikh.

Lees verder

Félix Auger-Aliassime klopt Goffin-Killer Gasquet en ontmoet Sebastian Korda in finale European Open in Antwerpen

Sebastian Korda (ATP 36) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de European Open (hard/648.130 euro). De Amerikaan versloeg zaterdag in de halve finales op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 132) in drie sets: 6-7 (4/7), 6-3 en 7-6 (7/4). De partij duurde 2 uur en 47 minuten. Félix Auger-Aliassime wordt in die finale de tegenstander. De Fransman klopte zijn landgenoot Richard Gasquet na twee tiebreaks.

Lees verder

Tienkoppig Union pakt onverhoopt punt tegen Club Brugge na geweldige comeback

Van de hemel naar de hel, van 0-2 tegen tien man naar een nieuw zuur puntenverlies. Club Brugge gooide zaterdagavond 75 minuten in de meerderheid helemaal weg. Het dacht na al snel de schaapjes op het droge te hebben, maar een dapper Union vocht nog helemaal terug. Met een late gelijkmaker van Nieuwkoop als beloning.

Lees verder

COMMENTAAR. "De verrijzenis van Apostolos 'Tolis' Konstantopoulos"

Zowel bij Jong Genk als Beerschot stonden twee jonge centrale verdedigers dit seizoen voor het eerst in de basis. Bij Jong Genk speelde de pas 17-jarige Faissal Al Mazyani ondanks zijn rode kaart een zeer degelijke wedstrijd. De jonge Antwerpenaar was zonder meer een lichtpunt bij de thuisploeg. Bij de bezoekers was het opvallend dat Apostolos 'Tolis' Konstantopoulos überhaupt het wedstrijdblad had gehaald. Dat was hem dit seizoen nog maar twee keer eerder overkomen. Spelen deed de 20-jarige Griek tot dusver alleen maar in de tweede amateurafdeling. Vorig weekend maakte hij nog de negentig minuten vol in het 1-1-gelijkspel van de beloften van Beerschot tegen KSK Londerzeel.

Lees verder

Nieuwkomer Mehdi Tarfi roemt de Lierse eendracht: "We lachen samen en zijn samen ontgoocheld"

Vier op zes en twee clean sheets op rij. De zure nederlaag van enkele weken geleden bij SK Beveren lijkt helemaal doorgespoeld bij Lierse. Tenminste toch als de Pallieters zondagavond geen vers blauwtje oplopen op het eigen Lisp tegen het onvoorspelbare Lommel. "We weten dat we voor belangrijke weken staan om onze ambitie waar te maken", beseft Mehdi Tarfi.

Lees verder