Doorgaan naar hoofdcontent

“Hij is helemaal niet door het ijs gezakt”: voor Museeuw is er geen twijfel mogelijk wie Kristallen Fiets wint

HLN
"Hij is helemaal niet door het ijs gezakt": voor Museeuw is er geen twijfel mogelijk wie Kristallen Fiets wint
Ook Johan Museeuw is natuurlijk te gast op de Kristallen Fiets en voor hem lijdt het niet het minstje beetje twijfel wie straks met de oppergaai aan de haal gaat. "Is er twijfel wie gaat winnen?", kaatst hij de bal aanvankelijk nog terug naar onze man ter plaatse Jonas Decleer. "Remco, uiteraard, met alle respect voor Wout van Aert", aldus Museeuw, die met een kwinkslag ook nog een keertje terugkwam op het Instagramfilmpje dat hij een poosje terug maakte over zijn topfavoriet.
Lees verder

LIVE ATLETICO-CLUB. Domme rode kaart voor Sowah: houdt blauw-zwart stand in slotfase?
• Vierde speeldag groep B Champions League • Club telt 9 punten, 6 meer dan Atlético, Porto en Leverkusen • Beresterke Mignolet houdt Club recht, doelpunt Saúl afgekeurd • Buchanan krijgt na optreden VAR geen strafschop, wel gele kaart
Lees verder

Rolls Royce van Freddie Mercury onder de hamer voor Oekraïne
De Rolls Royce waarin Queen-frontman Freddie Mercury jarenlang rondreed in Londen wordt op 5 november geveild. De opbrengst gaat naar de Superhumans of Ukraine-stichting, die fondsen inzamelt voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in de West-Oekraïense stad Lviv. Dat meldt RM Sotheby's, een veilinghuis gespecialiseerd in auto's.
Lees verder

ONGEZIEN! Onklopbare Mignolet loodst Club Brugge naar achtste finales Champions League na heksenketel in Madrid
Onwaarschijnlijk. Vier speeldagen ver en Club Brugge is nu al zeker van de achtste finale in de Champions League. In Atlético Madrid bleef het 0-0. De vierde clean sheet op rij voor Mignolet - de doelman schitterde opnieuw. Blauw-zwart, dat zich een penalty door de VAR ontzegd zag, nu helemaal in de zevende hemel. Proficiat, Club!
Lees verder

ONS RAPPORT. "Griezmann kreeg er witgrijze haren van": een quasi ongeziene 10 op 10 voor absolute Club-uitblinker
Historische avond voor Club Brugge in de Champions League, en daar hoort ook een historisch punt bij. Want één Club-speler, voor wie de superlatieven stilaan zijn opgebruikt, krijgt een perfecte 10 op 10. En dat is eigenlijk ongezien. Voorts een nuttige, slimme match van een man van wie we dat kunnen verwachten en een verdediger die dingen deed die voorbehouden zijn voor de artiesten. Ontdek hieronder ons rapport van Atlético-Club.
Lees verder

CELEB 24/7. Bella Hadid had een fijne verjaardag en Billie Eilish toont haar outfit
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

REACTIES. Mannaert: "Mignolet is wereldkeeper" - Mignolet: "Ongelofelijk. Nooit gedacht dat we het vanavond al zouden flikken"
Wat. Een. Prestatie. Vierde Champions League-match, vierde clean sheet voor Mignolet. Na weer enkele cruciale reddingen, niet in het minst op de ultieme poging van Morata. "Ongelofelijk", riep de keeper. "Dit is nog niet binnendrongen... ik gooide bij die laatste poging mijn lijf en leden ervoor en kon zo met het hoofd redden. Dit typeert deze groep. Het is ook dankzij ons prima verdedigend werk dat ik die reddingen kon verrichten. Nee, ik kan het nog steeds niet geloven. Nooit gedacht dat we de kwalificatie vanavond al over de streep konden trekken. Natuurlijk is het voor mij extra plezant dat dit na vele reddingen van mezelf was en dat ik zo belangrijk kon zijn. Vier clean sheets, ongezien. Maar een pluim voor heel Club."
Lees verder

REACTIES. Uitblinker Mignolet: "Dit is ongelofelijk. Nooit gedacht dat we het vanavond al zouden flikken"
Wat. Een. Prestatie. Vierde Champions League-match, vierde clean sheet voor Mignolet. Na weer enkele cruciale reddingen, niet in het minst op de ultieme poging van Morata. "Ongelofelijk", riep de keeper. "Dit is nog niet binnendrongen... ik gooide bij die laatste poging mijn lijf en leden ervoor en kon zo met het hoofd redden. Dit typeerde deze groep. Het is ook dankzij ons prima verdedigend werk dat ik die reddingen kon verrichten. Nee, ik kan het nog steeds niet geloven. Nooit gedacht dat we de kwalificatie vanavond al over de streep konden trekken. Natuurlijk is het voor mij extra plezant dat dit na vele reddingen van mezelf was en dat ik zo belangrijk kon zijn. Vier clean sheets, ongezien. Maar een pluim voor heel Club."
Lees verder

EU-lidstaten akkoord om sancties te treffen tegen Iraans regime
Er komen Europese sancties tegen de verantwoordelijken van het Iraanse regime die betrokken zijn bij de dodelijke repressie van de nu al vier weken durende protesten in het land. Daarover is donderdag een akkoord gesloten op het niveau van de 27 EU-ambassadeurs. De ministers van Buitenlandse Zaken zullen maandag in Luxemburg de sancties tegen het Iraanse regime bevestigen.
Lees verder

The Haunted Youth genomineerd voor Music Moves Europe Awards 2023
De Belgische band The Haunted Youth is een van de vijftien genomineerden voor de Music Moves Europe Awards 2023. De nominaties werden woensdagavond bekendgemaakt. De Music Moves Europe Awards is een prijs van de Europese Unie om de internationale carrières van opkomende Europese artiesten een duwtje in de rug te geven.
Lees verder

Toiletpapier wordt dunner en duurder als gevolg van oorlog Oekraïne
De impact van de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen agressor Rusland brengen de beschikbaarheid van toiletpapier mogelijk in het gedrang. Dat is te wijten aan hogere kosten en problemen in de toeleveringsketens. Daardoor worden wc-rollen dunner en duurder.
Lees verder

LIVE KRISTALLEN FIETS. Ex-winnaars stemmen massaal op Evenepoel, maar ook Van Aert nog niet uitgeteld - Kijk nu naar de uitreiking op VTM!
Vanavond is het weer zover. Dan wordt voor de 31ste keer de Kristallen Fiets uitgereikt aan de beste Belgische wielrenner van het afgelopen jaar. En voor de zevende keer wordt ook de beste Belgische wielrenster in de bloemetjes gezet. Volg alles op de voet in onderstaande liveblog! Ook op VTM zit je vanaf 21u45 gebeiteld.
Lees verder

"Mix van fascinatie en walging": Regisseur Mathieu Mortelmans verklaart succes van Netflixserie 'Dahmer'
De nieuwe Netflixreeks 'Dahmer' is razend populair. In de eerste week werd de serie al een recordbrekende 196,2 miljoen uur bekeken, en nog steeds zijn kijkers verslingerd aan het verhaal. Te gast bij 'De tafel van vier' verklaart regisseur Mathieu Mortelmans het succes van de reeks.
Lees verder

Complotdenker Alex Jones moet schadevergoeding van bijna 1 miljard dollar betalen aan nabestaanden schietpartij Sandy Hook
Complotdenker Alex Jones moet een schadevergoeding van 965 miljoen dollar (995 miljoen euro) betalen aan de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij in Sandy Hook. Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse staat Connecticut beslist. Jones beweerde valselijk dat de slachtoffers acteurs waren die alles in scène hadden gezet.
Lees verder

Lotte Kopecky wordt verrast door vriend en maakt hattrick compleet met derde Kristallen Fiets op rij, een record bij de vrouwen
Lotte Kopecky, wie anders? De Kristallen Fiets voor vrouwen komt voor het derde jaar op rij thuis bij de 'leading lady' van het Belgische vrouwenwielrennen. Haar coach en vriend Kieran De Fauw kwam Kopecky in Saint-Quentin-en-Yvelines - waar ze deelneemt aan het WK baanwielrennen - verrassen met de trofee. (lacht) "Hij kan blijkbaar goed liegen. Deze prijs is een mooie erkenning."
Lees verder

Kon Bart Cannaerts het absolute record in 'De allerslimste mens' evenaren? "Ik ben helemaal voldaan"
Hij wilde het heel graag, maar het gezamenlijke front Olga Leyers-Danira Bouhkriss én de makers van 'De allerslimste mens' staken er een stokje voor. Bart Cannaerts strandt op 17 deelnames en mist zo de evenaring van het onklopbaar gewaande record van Ella Leyers. In de allesbeslissende filmpjesronde kreeg Bart alweer een streamingreeks voorgeschoteld. In de finale struikelde hij over de Ierse schrijfster Sally Rooney. Wie zegt u? Sally Rooney dus.
Lees verder

Sven Vanthourenhout bekroont regenboogjaar met titel van Coach van het Jaar: "Mooier dan eigen WK-medailles in de cross"
Sven Vanthourenhout is op het Gala van de Kristallen Fiets verkozen tot Coach van het Jaar. De bondscoach leverde met Remco Evenepoel de wereldkampioen af op het WK in Wollongong. En uiteraard verdiende dat de grootste onderscheiding.
Lees verder

"Nathan, deze is voor jou": emotionele Tiesj Benoot wint Kristallen Zweetdruppel en draagt trofee op aan ploegmaat Van Hooydonck
Tiesj Benoot (28) heeft op de uitreiking van de Kristallen Fiets de Kristallen Zweetdruppel gewonnen. De renner van Jumbo-Visma speelde een belangrijke rol in het succesvolle voorjaar van Wout van Aert. Ook in de Tour was hij van cruciaal belang voor de gele brigade. Benoot haalde het in de stemming op HLN.be met 36 procent voor ploegmaat Nathan Van Hooydonck en Pieter Serry. Benoot draagde de trofee op aan Van Hooydonck: "Hij heeft een moeilijk jaar achter de rug."
Lees verder

HLN-lezers verkiezen Tiesj Benoot tot winnaar van de Kristallen Zweetdruppel
Tiesj Benoot (28) heeft op de uitreiking van de Kristallen Fiets de Kristallen Zweetdruppel gewonnen. De renner van Jumbo-Visma speelde een belangrijke rol in het succesvolle voorjaar van Wout van Aert. Ook in de Tour was hij van cruciaal belang voor de gele brigade. Benoot haalde het in de stemming op HLN.be met 36 procent voor ploegmaat Nathan Van Hooydonck en Pieter Serry.
Lees verder

Het inspirerende verhaal van Ewoud Vromant, de succesvolle paralympiër die zijn rechterbeen verloor: "Als er een probleem is, zoek dan een oplossing"
Paralympiër Ewoud Vromant heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Een tumor, chemotherapie en een amputatie. Maar niets kreeg hem klein. De 38-jarige Oost-Vlaming vertelt zijn inspirerende verhaal.
Lees verder