Doorgaan naar hoofdcontent

“Het stuk bos was niet erg duur, maar de meerwaarde ervan is enorm”: het huis van Iris en Antonio is na nog geen ...

HLN
"Het stuk bos was niet erg duur, maar de meerwaarde ervan is enorm": het huis van Iris en Antonio is na nog geen 5 jaar al een pak meer waard
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Maarten Delbroek van Immo Vestio een recente villa in landelijke stijl. "Het is een statige woning in een moderne landelijke stijl die opgetrokken is met kwalitatieve materialen. Zo'n huis biedt vandaag meer zekerheid dan een nieuwbouw."
Lees verder

Acht jaar cel voor 'pizzakoerier' die met hakmes op drugkompaan inwerkte: "Hij wist op het nippertje te ontsnappen via de dakgoot"
Vier mannen zijn tot zware celstraffen veroordeeld voor een poging doodslag in Vinderhoute. De feiten situeren zich in het drugsmilieu. Na onvrede over de verdeling van de opbrengst van een wietplantage beslisten twee kompanen om het derde lid van hun bende een lesje te leren. Ze huurden twee mannen in en beraamden een sluw plan. Eén van hen zou zich vermommen als pizzakoerier, in de hoop dat het slachtoffer nietsvermoedend de deur zou openen en ze eenvoudig zijn woning konden binnendringen. Maar dat plan draaide anders uit.
Lees verder

LIVE. Pogacar zit al klaar met Museeuw: "Duel met Evenepoel komt er snel aan" - Volg hier vanaf 11u30 de voorstelling van het parcours van de Tour 2023
Vandaag wordt in Parijs het parcours van de Tour 2023 voorgesteld. Het aantal tijdritkilometers is nog onbekend. Maar met alle Franse bergketens op het menu, lijkt het een koers voor de klimmers te worden. Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard zullen content zijn. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen. Volg de voorstelling van het Tourparcours vanaf 11u30 live op deze pagina.
Lees verder

'Remote control killers': geheime groep Russische programmeurs stuurt raketten af op speeltuinen en flatgebouwen in Oekraïne
Onderzoekscollectief Bellingcat heeft de identiteit achterhaald van tientallen leden van een geheime groep Russische programmeurs die raketten afvuren op Oekraïne. Het gaat om jonge IT'ers en zelfs game-ontwikkelaars. Zij zijn de 'remote control killers' die van op een afstand vaak toeslaan op elektriciteitscentrales. Maar ook op burgerdoelwitten zoals speeltuinen en flatgebouwen of winkelcentra, wat een oorlogsmisdaad is.
Lees verder

Acteur uit 'Ozark', 'Agents of S.H.I.E.L.D.' en '24' schittert nu ook in game 'Call of Duty'
Jawel, je kent deze acteur uit videogame 'Call of Duty: Modern Warfare II'. Om je Glenn Morshower te helpen thuisbrengen: hij is bekend uit tv-reeksen als 'Ozark', 'Agents of S.H.I.E.L.D.' en '24', waarin hij steevast autoriteitsfiguren vertolkte. Net als in de nieuwe editie van de jaarlijks terugkerende reeks militaire shooters, waarin hij als generaal Shepherd de spelerpersonages op schimmige missies stuurt.
Lees verder

Belgische wetenschappers sporen illegale dierenhandel online op met Artificiële Intelligentie
Belgische wetenschappers van het Brusselse Artificiële Intelligentie-instituut FARI (VUB-ULB) ontwikkelden een AI-protocol dat kan uitvogelen of een online advertentie over de verkoop van (huis)dieren gelinkt is met illegale dierenhandel.
Lees verder

Onrust over webshop Made.com, bestellen plots niet meer mogelijk
De webshop voor meubilair en andere interieurzaken Made.com neemt voorlopig geen nieuwe bestellingen aan. Het voortbestaan van het Britse bedrijf is onzeker geworden nu potentiële kopers van de webwinkel zijn afgehaakt. Made.com, dat ook in ons land actief is, kampt al tijden met tegenvallende verkopen en hoge vervoerskosten.
Lees verder

Na uitstel: nieuwe publicatiedatum voor memoires van prins Harry is bekend
De nieuwe publicatiedatum van de langverwachte memoires van prins Harry (38) is eindelijk bekend. Volgens insiders uit de uitgeversbranche zou de hertog van Sussex zijn boek op 10 januari op de markt brengen. Dat meldt 'Daily Mail'.
Lees verder

Belg verdient gemiddeld 19.671 euro netto per jaar
Het gemiddeld inkomen van de Belg is in 2020 gestegen naar 19.671 euro. Dat meldt het Belgisch bureau voor statistiek Statbel. Het gemiddeld inkomen van de Vlaming is wel beduidend hoger.
Lees verder

Piet Huysentruyt keert nog één keer terug met zijn legendarische 'SOS Piet': "Ik heb lang gelobbyd bij VTM om het opnieuw op tv te krijgen"
Piet Huysentruyt kan zich geen mooiere zestigste verjaardag wensen: dit najaar keert het populaire 'SOS Piet' na tien jaar terug. Maar eerst pakt hij uit met een biografie én een nieuw kookboek. "Aan pensioen denk ik nog niet, maar veel zal afhangen van of 'SOS Piet' opnieuw een succes wordt of niet", vertelt de tv-kok aan 'Story'.
Lees verder

Miserie vermijden na een ongeval met een buitenlandse wagen? Deze verzekering regelt alles in jouw plaats
Schade na een ongeval met een buitenlandse bestuurder: het kan iedereen overkomen, ook in België. Het regelen van de verzekeringspapieren is dan meestal een heel gedoe. Precies daarom is er de aanvullende rechtsbijstandsverzekering. Independer.be geeft uitleg.
Lees verder

Autoschade door een buitenlandse bestuurder? Deze verzekering schiet te hulp
Schade na een ongeval met een buitenlandse bestuurder: het kan iedereen overkomen, ook in België. Het regelen van de verzekeringspapieren is dan meestal een heel gedoe. Precies daarom is er de aanvullende rechtsbijstandsverzekering. Independer.be geeft uitleg.
Lees verder

Van Nike tot New Balance: Horse Kicks pakt uit met sneakers voor paarden
Sneakers zijn niet meer weg te denken uit modeland. Sommigen verkiezen New Balance als hun favoriete merk, anderen hebben een zwak voor Adidas. Wie dacht dat sneakers enkel voor mensen hip zijn, heeft het verkeerd. Er bestaan nu ook sneakers voor paarden, de zogenaamde 'Horse Kicks'.
Lees verder

Neuspeuteren en je snotjes opeten zou maar eens gezond kunnen zijn, suggereert onderzoekster: "Sommige dieren doen het ook"
In je neus peuteren en de vangst vervolgens opeten: iedereen heeft het als kind – of misschien ook stiekem als volwassene – wel eens gedaan. Onderzoekers vragen zich nu af vanwaar die onappetijtelijke gewoonte komt en geloven dat er mogelijk gezondheidsvoordelen aan verbonden zijn. Zo zijn er ook verschillende dieren die regelmatig naar neuskeutels zoeken.
Lees verder

LIVE GP F1 Mexico. Hamilton, die nog niet won dit jaar, hoopt langer bij Mercedes te kunnen blijven: "Dit is mijn familie"
Komend weekend wordt op de Autódromo Hermanos Rodríguez de GP Formule 1 van Mexico afgewerkt. Pakt Max Verstappen, die zoals geweten al wereldkampioen is, er een nieuwe zege? Of is het deze keer de beurt aan iemand anders? De GP van Mexico volgt u hier op de voet!
Lees verder

Angstige BV's, confronterende analyses en het einde van roodharigen: Frances en Lieven over 'Ons DNA'
VTM brengt op donderdag populaire wetenschap. Met 'Ons DNA' gaan Frances Lefebure en Lieven Scheire op ontdekkingstocht naar de mysteries van de menselijke genetica. Het wordt een mix van fascinerende weetjes en boeiende experimenten. Daarvoor hebben ze ook zelf hun DNA laten testen. Wat ze daaruit geleerd hebben, vertellen ze aan Senne in een nieuwe Showbits.
Lees verder

'Switch'-presentatrice Fien Germijns is op zoek naar jongeren (voor speciale editie)
Tijd voor een switch bij het populaire quizprogramma 'Switch'. Komend voorjaar komt er namelijk een speciale editie aan, die volledig in het teken zal staan van jongeren uit het derde middelbaar. Liefhebbers kunnen zich vanaf nu inschrijven.
Lees verder

Beelden tonen hoe meisje (10) ontsnapt van mogelijke ontvoerder in VS: "Het is een ziek persoon"
In Florida, Verenigde Staten, is een 10-jarig meisje tweemaal kunnen ontsnappen van een vermoedelijke ontvoerder. Op bewakingsbeelden is te zien hoe het meisje wegvlucht terwijl de man haar achtervolgt. De verdachte zou haar een dag eerder met snoep en geld geprobeerd hebben te lokken.
Lees verder

Evenveel intersekse Belgen als Belgen met rood haar. Emmanuelle (55): "Na mijn operatie dagenlang gehuild"
Emmanuelle Verhagen (55) werd geboren als intersekse: een lot dat elke dag vijf baby's treft in ons land. "Op mijn dertiende kreeg ik de boodschap: je bent fout. Omdat de medische wereld dat wat ik tussen mijn benen had niet in het hokje 'man' of 'vrouw' kon plaatsen." De activist getuigt tijdens deze 'Intersex Awareness Week' openlijk over diens lijdensweg op de operatietafel als kind en schetst haarfijn wat er anders moet. "Die ingrepen zijn gewoon seksuele mutilatie."
Lees verder

Ruim 8 op de 10 Belgen vrezen klimaatramp als consumptie niet verlaagd wordt
Maar liefst 83 procent van de Belgen vreest dat er op een wereldwijde ramp afgestevend wordt als de consumptie van energie en goederen de komende jaren niet drastisch wordt verlaagd. Dat moet blijken uit de nieuwe klimaatenquête van de Europese Investeringsbank (EIB).
Lees verder