Doorgaan naar hoofdcontent

Heeft gepensioneerde slager uit Heppen zijn ex-schoonzoon vermoord na een ruzie? “Tim had een gouden hart en kon ge...

HLN
Heeft gepensioneerde slager uit Heppen zijn ex-schoonzoon vermoord na een ruzie? "Tim had een gouden hart en kon geen onrecht verdragen"
Wat bezielde Tim Wils (40) uit Olmen om aan te kloppen bij oud-dorpsslager B.B. (64) in Ham, terwijl hij al langer dan een jaar niet meer samen was met zijn dochter? Waren het oude materialen die hij nog moest komen ophalen? Of was hij de dader zelf uit zijn tent komen lokken? Feit is dat hij nooit meer thuis zou komen. "Tim was soms een barmhartige Samaritaan en bedoelde het allemaal goed", zegt zijn vriendin.
Lees verder

Australische Natalie kruipt uit vliegtuig nadat personeel haar niet helpt bij uitstappen
Natalie Curtis werd donderdag vernederd door het vliegtuigpersoneel van Jetstar. Natalie, die in een rolstoel zit, vroeg de speciale rolstoel die door het gangpad van het vliegtuig past om uit te stappen, maar kreeg het niet. "Ik moest bijbetalen, maar dat heb ik werkelijk nog nooit moeten doen", zegt ze.
Lees verder

Mensensmokkelaars komen transmigranten oppikken met motorboot vanop de Noordzee, maar worden geklist door politie
In een snelle motorboot probeerden twee mensensmokkelaars zaterdagnacht vanop de Noordzee transmigranten op te pikken op het strand van De Panne. De federale politie kon hun plannetje echter dwarsbomen en voorkwamen zo dat onder meer een kind van 5 jaar in levensgevaarlijke omstandigheden werd gesmokkeld. De twee Albanese smokkelaars van 34 en 44 jaar oud werden gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter.
Lees verder

"Moment om nieuwe impuls te geven": KV Oostende zet Vanderhaeghe op straat, Thalhammer staat klaar om over te nemen
Déjà vu in Noord-West-Vlaanderen. Elf maanden nadat Yves Vanderhaeghe bij Cercle Brugge plaats moest ruimen voor Dominic Thalhammer, lijkt hem nu bij KV Oostende hetzelfde lot beschoren. Vanderhaeghe kreeg zonet de bons, de Oostenrijker is nadrukkelijk in beeld om de fakkel over te nemen aan zee.
Lees verder

Nederlandse universiteiten openen meldpunt voor bedreigde wetenschappers
Wetenschappers die in Nederland te maken krijgen met bedreiging, intimidatie of haatreacties kunnen vanaf 7 november terecht bij WetenschapVeilig. De wetenschappers kunnen daar dan de juiste hulp krijgen, schrijft de organisatie 'Universiteiten van Nederland'.
Lees verder

Donald Trump klopt aan bij Hooggerechtshof om te voorkomen dat zijn belastingaangifte wordt ingekeken
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is naar het Hooggerechtshof getrokken om te voorkomen dat een parlementscommissie zijn belastingaangifte zou inkijken, zo heeft het NBC News maandag gemeld.
Lees verder

Kanye West over ophef: "Ik heb het gevoel dat God me vernedert"
Kanye 'Ye' West heeft het gevoel dat God hem "vernedert", en daar is hij Hem dankbaar voor. Dat zei de Amerikaanse artiest in een video die wordt gedeeld door WmgLab Records op YouTube. "De rijkste zwarte man kan alleen vernederd worden door hem geen miljardair meer te maken voor de ogen van iedereen, en dat vanwege één opmerking."
Lees verder

"Nog geen streep door de rekening voor het WK, wel een tegenslag": bondsdokter Sas en Inter-coach Inzaghi over nieuwe blessure Romelu Lukaku
Romelu Lukaku staat opnieuw aan de kant. De spits blesseerde zich gisteren op training bij Inter en is out met een nieuwe dijblessure. Lukaku ontbreekt deze week sowieso tegen Bayern München en Juventus. Bondsdokter Sas spreekt van een tegenslag: "Maar nog geen streep door de rekening."
Lees verder

Groep van 1.000 wetenschappers: "Opwarming onder 1,5 graad houden onhaalbaar"
Volgens zo'n duizend wetenschappers uit verschillende disciplines is het inmiddels onmogelijk om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graad te houden. Ze hebben een verklaring ondertekend van actiegroep Scientist Rebellion waarin staat dat er "geen plausibel pad" is dat leidt naar het belangrijkste internationale klimaatdoel.
Lees verder

Schiphol verlengt compensatieregeling voor gemiste vluchten
Reizigers die na 12 augustus hun vlucht hebben gemist als gevolg van de drukte op Schiphol kunnen nu ook compensatie krijgen. De luchthaven van Amsterdam heeft de regeling die daarvoor eerder was opgetuigd verlengd tot en met eind oktober.
Lees verder

"De Bruyne kan ze niet op z'n eigen hoofd schilderen": onze chef voetbal zegt Onze Vader voor Lukaku, die wéér out is
Slecht nieuws voor de Rode Duivels en Romelu Lukaku, want die viel wéér uit. Wéér zijn het de hamstrings die tegenpruttelen. Uitgerekend hij, één van Onze Drie Onvervangbaren. "Is er een wonderdokter in de zaal?", zo vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. In afwachting daarvan doet hij alvast een Onze Vader...
Lees verder

Op Kilimanjaro woedt nog steeds brand
Op de Kilimanjaro woedt nog steeds brand, zo heeft de Britse openbare omroep BBC maandag gemeld.
Lees verder

Gevangene overleden na verblijf in isoleercel: "Hij zei dat hij zich niet goed voelde, maar ze weigerden hem te helpen"
De 30-jarige Yassine S. uit Hoboken is zondag overleden in de gevangenis van Leuven. Zijn familie klaagt de gevangenisdirectie aan omdat zij weigerde Yassine naar het ziekenhuis over te brengen. Het parket van Leuven is een onderzoek gestart.
Lees verder

Plaatsen waar zware ongevallen gebeuren met fietsers of voetgangers worden sneller veiliger gemaakt
Het aantal ongevallen waarbij fietsers zwaargewond geraken of overleden, steeg de voorbije vier jaar. Tijdens de eerste zes maanden van 2022 waren er 545 ongevallen. In 2019 waren dat er in dezelfde periode nog 391. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil nu sneller gaan ingrijpen. Door de pv's meteen op te vragen bij de politie wil ze kleine dingen aan de weg veranderen. "Wanneer er een dodelijk ongeval is gebeurd, willen we aan de hand van het pv meteen met een team ter plaatse gaan om te kijken hoe we snel kunnen bijsturen aan de infrastructuur", zegt de minister aan VTM Nieuws.
Lees verder

'K2 zoekt K3'-finaliste Amy niet gevraagd als vervangster voor Hanne: "Ik weet niet hoe het komt"
Op doktersadvies moet de zwangere Hanne Verbruggen (28) verplicht rust nemen. Daardoor zal ze verstek geven voor de rest van K3's lopende tournee in Nederland. Studio 100 heeft er vervolgens voor gekozen om Hanne tijdelijk te vervangen door 'K2 zoekt K3'-kandidate Diede, die vierde eindigde in de wedstrijd. Maar Amy Courtens, die tweede werd, werd helemaal niets gevraagd: "Ik gun het Diede van harte, al had ik het natuurlijk ook wel graag gedaan."
Lees verder

Britse minister van Binnenlandse Zaken komt opnieuw onder druk te staan
De Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman is opnieuw onder druk komen te staan vanwege het overtreden van de veiligheidsvoorschriften en het omgaan met het grote aantal bootmigranten in het Kanaal. De Conservatieve politica, die amper twee weken geleden nog ontslag nam vanwege het openbaar maken van geheime documenten aan onbevoegden, gaf maandag toe in zes gevallen e-mails van haar professioneel naar haar privéadres te hebben doorgestuurd.
Lees verder

"Officiële cijfers volgen woensdag, maar nu al wijst álles op fenomenaal aantal": 'Zillion' zorgt voor ongeziene volkstoestroom in bioscoop
Aanschuiven op de parking, idem aan de kassa en wringen tot in de zaal. 'Zillion' is de natte filmdroom van Vlaamse bioscopen, maar dan in 't echt. "Uitbaters vallen mij zelfs in de armen, dit overtreft mijn stoutste dromen", vertelt regisseur Robin Pront (36) ons in een eerste reactie op de hype. Zijn vorige film 'D'Ardennen' was met 160.000 bezoekers in 2015 ook een succes. "Maar 'Zillion' is overduidelijk een graad erger."
Lees verder

Vijf instap-rollenspellen voor de geïnteresseerde leek (en één waar je als 'n00b' beter van afblijft)
Je kunt de meest verstokte gamer zijn, maar toch nog nooit een role playing game hebben aangeraakt. Het is namelijk een nogal hermetisch genre, dat voorkennis vereist over concepten en mechanieken als XP-scores, leveling en looting. Maar een overstap naar rpg's is niettemin, ook als je gewoon van actiegames of shooters houdt, makkelijker dan het lijkt. Hier zijn je vijf beste instappers.
Lees verder

BEKIJK. Supporters mogen 'gratis' naar WK Qatar, maar daar zit mogelijk nog een staartje aan
Enkele van de meest trouwe supporters hebben het aanbod gekregen om gratis naar het Wereldkampioen voetbal in Qatar te gaan. De vlucht, het hotel en de wedstrijdtickets worden betaald, en dit door de Qatarese organisatie. Maar niets is helemaal gratis natuurlijk. Nederlandse supporters hebben al een contract moeten tekenen. Daarin staat onder meer dat ze op hun sociale mediakanalen reclame moeten maken voor het WK. Afwachten wat deze contracten zullen inhouden voor onze Belgische supporters.
Lees verder

"Het wordt speciaal": De Bruyne kijkt uit naar WK met zijn kroost in tribunes (en hij komt ook terug op uitspraken Guardiola)
Kevin De Bruyne heeft bij 'The Independent' gepraat over het WK, maar ook over de minder lovende woorden die hij onlangs te horen kreeg van Man City-coach Pep Guardiola. Het hoeft niet te verbazen, maar de auteur van de schitterende winner tegen Leicester bleef er opnieuw stoïcijns kalm bij - hem maak je niet zomaar gek.
Lees verder