Doorgaan naar hoofdcontent

Groentewraps op basis van bieten of paprika: écht gezonder dan volkorenwraps of marketingtruc? Diëtist maakt de ver...

HLN
Groentewraps op basis van bieten of paprika: écht gezonder dan volkorenwraps of marketingtruc? Diëtist maakt de vergelijking
Tortilla's of wraps zijn populair en steeds meer merken verwerken er extra groenten in. Op basis van rode biet, paprika of zelfs spinazie: de supermarkten liggen er vol mee. Maar zijn deze automatisch een gezondere keuze dan de volkoren of gewoon witte varianten? "Laat je bij sommige wraps niet misleiden door de ingrediëntenlijst", waarschuwt Diëtist Michaël Sels (UZA). Hij neemt ze onder de loep en vergelijkt de wraps in voedingswaarden.
Lees verder

Passagiers van TUI-vlucht naar Cancún urenlang gestrand op luchthaven wegens technisch probleem: "Er was zelfs een kleine opstand"
Reizigers die gisteren van Cuba naar Mexico moesten vliegen met de vliegtuigmaatschappij TUI hebben meer dan vijf uur op de luchthaven moeten wachten omdat het vliegtuig in panne stond. De lange wachttijd en het gebrek aan informatie zorgden voor grote ontevredenheid onder de reizigers, vertelt Vlaming Koenraad Cappon.
Lees verder

Ammoniaklek bij pluimveeslachterij Nollens in Kruisem: zeven arbeiders naar het ziekenhuis, bedrijf wordt helemaal geventileerd
Bij pluimveeslachterij Nollens op het industrietrrein 5 in Kruisem werden maandagochtend werknemers onwel door een ammoniaklek. Zeven van hen werden naar het ziekenhuis van Waregem gebracht, dertig anderen werden ter plaatse onderzocht.
Lees verder

Ammoniaklek bij pluimveeslachterij Nollens in Kruisem: zeven arbeiders naar het ziekenhuis
Bij pluimveeslachterij Nollens in Kruisem is er maandagochtend een ammoniaklek. Zeven arbeiders werden naar het ziekenhuis gevoerd. Andere werknemers worden momenteel onderworpen aan een onderzoek.
Lees verder

Moet Vanderhaeghe opnieuw wijken voor Thalhammer? Oostenrijker is topkandidaat bij KV Oostende
Déjà vu in Noord-West-Vlaanderen. Elf maanden nadat Yves Vanderhaeghe bij Cercle Brugge plaats moest ruimen voor Dominic Thalhammer, lijkt hem nu bij KV Oostende hetzelfde lot beschoren. De Oostenrijker is nadrukkelijk in beeld om de fakkel over te nemen aan zee.
Lees verder

"Een Marokkaanse traditie die we wilden koesteren": Remco Evenepoel en echtgenote Oumaima vierden Hennadag in traditionele outfit
Zo hadden we Remco Evenepoel nog niet gezien. Echtgenote Oumaima Rayane deelde via Instagram enkele foto's van Hennadag, een feest dat het koppel enkele dagen voor hun huwelijk met de familie vierde. Hennadag is een traditie in de Islamitische cultuur waarbij de bruid centraal staat en moet ervoor zorgen dat kwade geesten buiten het huwelijk blijven. "Een Marokkaanse traditie die we wilden koesteren", aldus Rayane.
Lees verder

Sylvester Stallone over verzoening met echtgenote: "Het voelt alsof ik opnieuw ben ontwaakt"
Sylvester Stallone (76) en zijn vrouw Jennifer Flavin (54) hebben, een maand nadat de scheidingspapieren waren ingediend, de plooien kunnen gladstrijken. De Amerikaanse acteur sprak openhartig met 'The Sunday Times' over deze moeilijke periode. "De liefde voor mijn familie heeft voorrang op mijn werk en dat was een harde les om te leren", gaf hij toe.
Lees verder

Bewakingsbeelden tonen moment waarop hangbrug in India met honderden mensen in rivier stort
In India zijn ondertussen al zeker 136 doden geteld nadat zondag een hangbrug boven een rivier in de staat Gujarat instortte. Op bewakingsbeelden is het moment te zien waarop de hangbrug het van het ene moment op het andere volledig begeeft. Ondertussen zijn nog steeds tientallen mensen op zoek naar hun vermiste familieleden en vrienden. De precieze omstandigheden van het incident worden nog onderzocht. Mogelijk bezweek de constructie onder het gewicht van de vele mensen.
Lees verder

PORTRET. Lula, de "meest geliefde leider ter wereld" die Brazilië weer zal besturen
Lula is terug - op de meest nipte manier, dat wel. Links icoon Luiz Inácio Lula da Silva (77) wint met 50,84 procent van de stemmen, tegen 49,16 procent voor huidig extreemrechts president Jair Bolsonaro. In 2018 mocht Lula niet deelnemen aan de verkiezingen, omdat hij voor corruptie de gevangenis in moest - een complot van Bolsonaro zo bleek later. Op zijn zevende had hij nog nooit een brood gezien en Obama noemde hem 's werelds populairste leider. Wie is Lula da Silva?
Lees verder

Primeur voor de Antwerpse Zoo: vier Cubaanse rotsleguanen geboren en dat is uitstekend nieuws voor deze kwetsbare soort
Goed nieuws voor de Antwerpse Zoo: daar is men er voor het eerst in geslaagd om te kweken met Cubaanse rotsleguanen, een kwetsbare soort. Je kan de vier nieuwkomers zien in de kraamkamer van het Reptielengebouw.
Lees verder

3 Vlaamse 'ecowarriors' vechten voor klimaat op hún manier. "Nooit meer vliegen, ik werd daar ongelukkig van"
Een beroemd schilderij besmeuren met soep of je hoofd eraan vastkleven: 'ecowarriors' claimen het nieuws met hun activisme. Ook in ons land dragen enkele Belgen die titel met trots, maar geen schrik: hun methodes zijn een pak gematigder. Laura (28), Greet (42) en Mark (52) kiezen elk voor een bewuster, groener leven, maar niet tegen elke prijs. Hun manier klinkt dóénbaar. "We moeten al zoveel in het leven. Het moet menselijk blijven."
Lees verder

3 Vlaamse 'ecowarriors' die vechten voor het klimaat op 'zachte' manier. "Wij genieten soms ook van een stuk vlees"
Een beroemd schilderij besmeuren met soep of je hoofd eraan vastkleven: 'ecowarriors' claimen het nieuws met hun activisme. Ook in ons land dragen enkele Belgen die titel met trots, maar geen schrik: hun methodes zijn een pak gematigder. Laura (28), Greet (42) en Mark (52) kiezen elk voor een bewuster, groener leven, maar niet tegen elke prijs. Hun manier klinkt dóénbaar. "We moeten al zoveel in het leven. Het moet menselijk blijven."
Lees verder

KIJK. Klimaatactivisten bekladden gebouwen in het centrum van Londen
Demonstranten van 'Just Stop Oil' voerden opnieuw een opvallende klimaatactie uit. Enkele gebouwen, waaronder het hoofdkwartier van de geheime inlichtingendienst (MI5), werden maandag rond 8.30 uur met brandblussers vol oranje verf bespoten. De politie zei dat agenten snel reageerden op alle incidenten en dat een aantal mensen is gearresteerd.
Lees verder

Valverde gooit bloemetje richting Evenepoel: "Pogacar is exceptioneel, maar Remco is met voorsprong de beste ter wereld"
Terwijl het ene fenomeen z'n afscheidstournee afwerkte, kwam het andere tot volledige ontbolstering. Alejandro Valverde (42) mocht vooral tijdens de Vuelta vanop de eerste rij meemaken hoe Remco Evenepoel (22) de laatste stap naar de absolute wereldtop zette. "Remco doet dingen die iedereen met verstomming slaan", is de Spanjaard vol lof.
Lees verder

Jelle Cleymans over de gevaren van single zijn: "Je gaat steeds minder rekening houden met anderen"
Van presenteren op Joe en optreden met Cleymans & Van Geel tot de musicals 'Vergeet Barbara' en 'Red Star Line': Jelle Cleymans (37) grijpt gretig alle kansen. Alleen de ware liefde kwam nog niet op zijn pad. "Jammer dat ik mijn zus geen tante kan maken", klinkt het in Story. Een openhartig gesprek over zijn nieuwe soloalbum, single zijn en zijn hechte vriendschap met Jonas Van Geel. "Hij komt uit een moeilijke periode."
Lees verder

Bamboe, synthetisch of dons: welk dekbed is perfect voor jou? En hoe zorg je voor zo'n lang mogelijke levensduur?
Slaap jij al jaren onder hetzelfde dekbed? Nochtans kan te lang vasthouden aan dat ene dekbed een negatieve invloed hebben op je slaapkwaliteit. Geen nood: met deze 6 richtlijnen van HLN Shop check je snel en simpel hoe het met jouw dekbed gesteld is.
Lees verder

Zo lang gaat je dekbed gemiddeld mee: 6 signalen dat jouw exemplaar aan vervanging toe is
Slaap jij al jaren onder hetzelfde dekbed? Nochtans kan te lang vasthouden aan dat ene dekbed een negatieve invloed hebben op je slaapkwaliteit. Geen nood: met deze 6 richtlijnen van HLN Shop check je snel en simpel hoe het met jouw dekbed gesteld is.
Lees verder

"De muur van mensen bleef maar komen": dit zijn de dodelijke slachtoffers van het drama in Seoel
Tienduizenden mensen trokken zaterdagavond naar de uitgaanswijk Itaewon in de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel om Halloween te vieren. Daar liep het helemaal fout, zoals te zien is in onderstaande video. Er brak paniek uit in de veel te drukke, kleine straten, waardoor mensen elkaar vertrappelden. Maar liefst 154 mensen kwamen om het leven, 149 anderen raakten gewond. De slachtoffers van het drama krijgen stilaan een gezicht. Meer dan honderd dodelijke slachtoffers waren twintigers.
Lees verder

LIVE. Bus van Club vertrokken richting Leverkusen - Skov Olsen trainde vanochtend mee, Mata niet
Morgen speelt Club Brugge in Leverkusen z'n laatste groepsmatch van deze Champions League-campagne. En hoewel blauw-zwart al zeker is van de volgende ronde, staat er wel degelijk nog wat op het spel: de groepswinst. Op deze pagina kan u de aanloop naar de match op de voet volgen.
Lees verder

Beelden tonen hoe Chinese arbeiders vluchten voor strenge coronamaatregelen in grootste iPhone-fabriek ter wereld: "Het was totale chaos"
Veel werknemers zijn dit weekend gevlucht uit de Foxconn-fabriek in de Chinese stad Zhenghou - dat is de grootste iPhone-fabriek ter wereld. China blijft halsstarrig vasthouden aan een zeer streng zero-Covid-beleid en blijkbaar leidde een recente corona-uitbraak in de fabriek van Foxconn al snel tot extreem slechte leefomstandigheden voor de vele werknemers die er werken en wonen. Beelden op sociale media tonen hoe personeelsleden dit weekend te voet weglopen, gepakt en gezakt. "Een ware exodus", klinkt het bij getuigen.
Lees verder