Doorgaan naar hoofdcontent

Griet Hoet en Anneleen Monsieur steken op de kilometer wereldtitel op zak: “Nooit verwacht dat dit zou lukken”

Griet Hoet en Anneleen Monsieur steken op de kilometer wereldtitel op zak: "Nooit verwacht dat dit zou lukken"

Griet Hoet heeft zich zaterdag op de piste in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines (Parijs) met stuurvrouw Anneleen Monsieur tot wereldkampioene op de kilometer gekroond. De Gentse tandem finishte in 1:07.410 en liet daarmee Australië (1:07.903) en Groot-Brittannië (1:07.991) achter zich.

Lees verder

Daan Soete deelt naar aanloop van WB Tabor prikje uit aan organisator Tomas van den Spiegel: "Denk eens na over compensaties"

Zondagnamiddag wordt in het Tsjechische Tabor de derde manche van de Wereldbeker veldrijden afgewerkt. Na een uitstap over de oceaan is het al de tweede buitenlandse reis op rij voor het veldritpeloton. Enerzijds interessant, anderzijds voor veel renners een trip met een flink kostenplaatje.

Lees verder

COMMENTAAR. "Westerlo mag zonder te blozen een ticket voor Play-off 2 ambiëren"

Voetjes op de grond. Westerlo staat na 14 speeldagen (voorlopig) op een knappe zesde plaats, maar Jonas De Roeck was er zaterdagavond als de kippen bij om te benadrukken dat de focus nog steeds op het behoud ligt. Enigszins begrijpelijk. Dinsdag kreeg Westerlo er op bezoek bij Racing Genk nog zes om de oren en ook de zege op het veld van KV Kortrijk was moeizaam. Dat is geen moment om euforisch te zijn.

Lees verder

Kangoeroes Mechelen dolt met Telenet Giants Antwerp

De regionale clash tussen Kangoeroes Mechelen en Telenet Giants Antwerp bracht een schitterende collectieve zege voor de Maneblussers. De Mechelaars waren energiek en outstanding in aanval en scherp in defense, de Sinjoren speelden vooral zonder passie en waren in verdediging nergens. Voor Kangoeroes Mechelen de tweede zege uit vier wedstrijden in de BetFirst BNXT League, voor de Giants een 1 op 3. Wen Mukubu (18 punten, 11 rebounds, 6 assists), Mattias Palinckx (18 punten, 10 rebounds), Brian Fobbs (24 punten) en Jonas Foerts 24 punten (6 op 10 driepunters) waren de uitblinkers bij Kangoeroes.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Defour is de ideale man om KV Mechelen weer op de rails te krijgen"

"Het ziet er na de zes op zes weer allemaal wat rooskleuriger uit voor KV Mechelen", ziet onze huisanalist Patrick Goots. "De winst afgelopen woensdag was al opvallend, tegen Standard dat enkele dagen voordien Antwerp nog vernederde. Ook tegen Eupen voetbalde KV Mechelen met het mes tussen de tanden."

Lees verder

Verstappen is overleden Red Bull-baas Mateschitz dankbaar: 'Moment dat ik nooit zal vergeten'

De kwalificatie in Austin, om over de hele soap rond het budgetplafond nog maar te zwijgen, was even totaal niet belangrijk meer. Max Verstappen sprak mooie woorden over de overleden Dietrich Mateschitz, de man die uiteindelijk het lef had om de Nederlander op 17-jarige leeftijd te laten debuteren in de Formule 1.

Lees verder

Peter Croonen: "We willen nog minstens drie tot vier jaar doorgaan met Wouter Vrancken"

"We willen nog minstens drie tot vier jaar doorgaan met Wouter Vrancken als coach. En ervoor zorgen dat hij daarna zijn volgende stap niet naar een andere Belgische club, maar naar een buitenlandse topclub kan zetten", zegt Genk-voorzitter Peter Croonen, die in de aanloop naar de topper op de Bosuil in gesprek ging met de Belgische media.

Lees verder

COMMENTAAR. "Het KV Mechelen van Steven Defour zet je niet zomaar opzij"

Op een week tijd is het leven weer rooskleurig in Mechelen. Onder impuls van het geel-rode thuispubliek sleepte KV Mechelen de levensbelangrijke drie punten tegen Eupen in de wacht. De eerste 6 op 6 van het seizoen kon op geen beter moment vallen. De impact van Steven Defour?

Lees verder

Karel Geraerts is fier na fenomenale comeback Union tegen Club Brugge: "Het verbaast mij niet dat mijn spelers hiertoe in staat zijn"

"Jullie hebben met jullie hart gespeeld", zei Union-coach Karel Geraerts (40) tegen zijn spelers na het 2-2 gelijkspel tegen Club. En daar valt niets tegen in te brengen: de veerkracht van de Brusselaars was opnieuw indrukwekkend. 0-2 achter na een kwartier én met een mannetje minder verder moeten: de wedstrijd leek over en uit. Maar voetbal zou voetbal niet zijn als een comeback niet meer mogelijk was. En Union zou Union niet zijn als het er toch niet in zou blijven geloven.

Lees verder

Ex-Racing Mechelen vedette Bill Varner was bodyguard van The Kardashians, Snoop Dogg en Kanye (Ye) West

Groot applaus en staande ovatie zaterdagavond in de Mechelse Winketkaai. Eerst voor iconen van Racing Maes Mechelen als onder meer Bill Varner, Ronny Bayer Eric Struelens, Rik Samaey en Jacques Stas en dan voor Kangoeroes Mechelen dat in de regionale clash en in het kader van de vierde speeldag van de BetFirst BNXT League met een demonstratie tegen Telenet Giants Antwerp uitpakte. De meeste aandacht ging naar Bill Varner. De 62-jarige ex-forward was één van de beste Amerikanen die ooit in België speelde.

Lees verder

Op talent zit geen sleet: Kim Clijsters wint opnieuw in Luxemburg en ontmoet in finale Martina Hingis

De Belgische tennislegende Kim Clijsters is al een tijdje - opnieuw - op tennispensioen, maar de Limburgse kan het niet laten om af en toe nog eens een wedstrijd te spelen. Deze week neemt ze deel aan de Luxembourgd Ladies Tennis Masters, een toernooi met allemaal ex-topspeelsters. In de halve finale versloeg ze Agnieszka Radwanska met 6-4 6-7 en 10-7.

Lees verder

Weer een ontslag: Eupen zet coach Bernd Storck op straat

Eupen heeft zondag bekendgemaakt de samenwerking met coach Bernd Storck te hebben stopgezet. De 59-jarige Duitser betaalt de tol voor de tegenvallende resultaten van de Panda's. Zaterdag verloor Eupen nog met 2-1 bij KV Mechelen, de tiende nederlaag van het seizoen. Eupen staat in het klassement van de Jupiler Pro League veertiende met amper twaalf punten.

Lees verder

Milan-coach Pioli steeds scherper voor Charles De Ketelaere: "Hij moet meer doen, punt"

Vrijdagavond won AC Milan overtuigend met 4-1 van Monza. Een van de sterkhouders was Divock Origi die voor het eerst in de basis stond. Die andere jonge Duivel, Charles De Ketelaere, kon opnieuw heel wat minder overtuigen. Dat zag ook zijn coach Stefano Pioli: "Hij moet de concurrentie van Diaz accepteren."

Lees verder

LIVE. Antwerp of Genk: wie pakt de eerste plaats in topper op de Bosuil?

De Bosuil is zondagnamiddag het toneel voor dé topper van de speeldag: Antwerp versus Genk. Beide ploegen zijn historisch sterk aan het seizoen gestart en staan op amper een puntje van elkaar bovenaan het klassement. Wie verovert straks de leiderspositie? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 13u30!

Lees verder

Bijklussen als dierenoppas om olympische droom waar te maken: "Altijd die stress over geld"

In 2019 pakte Tineke den Dulk Europees goud met de Nederlandse aflossingsploeg, sinds twee jaar verdedigt de shorttrackster de kleuren van ons land. Maar het budget van de Belgische schaatsbond is op en dus moet Den Dulk volgende week zelf meer dan 1.000 euro ophoesten om haar schaatsdroom in leven te houden op de Wereldbeker in Montreal. Daarom kluste ze onder meer bij als dierenoppas. "Altijd die stress: hoe lang ga ik dit nog kunnen betalen?"

Lees verder

Geviseerden Da Cruz en Ngoy loodsen Malinwa naar 6 op 6: "Onder Danny liep het gewoon minder lekker"

Alessio Da Cruz en Julien Ngoy allebei op het scorebord, symbolischer kon het niet zaterdagavond Achter de Kazerne. Het dit seizoen meermaals geviseerde aanvalsduo van KV Mechelen loodste hun team tegen Eupen naar een belangrijke driepunter. Net als heel KVM lijken ze herboren onder T1 Steven Defour, al zal de toekomst moeten uitwijzen hoe cruciaal de rol van de Hombekenaar écht zal zijn.

Lees verder

IN BEELD. Straffe sfeeractie op de Bosuil voor de topper van Antwerp tegen Genk

De sfeer zat er meteen stevig in op de Bosuil. Voor de start van de topper tegen Genk pakten de Antwerpse supporters in de nieuwe tribune 4 uit met een indrukwekkende sfeeractie. Rode en witte vlaggen gingen massaal omhoog en er werd ook een reuzetifo ontrold. Bekijk hier de beelden!

Lees verder

3 op 3! Ook Wereldbeker Tabor is een prooi voor Fem van Empel

Fem Van Empel heeft in Tabor de derde manche van de Wereldbeker veldrijden naar haar hand gezet. Na een zeer snelle en gesloten wedstrijd. Worst, Van Empel en Pieterse waren de drie sterkste rensters in koers, maar na een slimme race knalde Van Empel weg in de slotronde. De Nederlandse pakt zo drie op drie in de Wereldbeker en verstevigt haar leidersplaats.

Lees verder

Jelle Van Damme: "Het Anderlecht-publiek zal nog véél geduld nodig hebben"

Hij won zijn enige twee Belgische landstitels als speler van Anderlecht, maar verloor zijn hart nadien aan Standard. Jelle Van Damme (39) blikt vooruit op de 'Clasico'. Acht stellingen, acht ongezouten meningen.

Lees verder

ONS OORDEEL. Yusuf blonk uit, maar Antwerp miste vooral efficiëntie

Het begon nog met een indrukwekkende sfeeractie, maar eindigde met een diepe teleurstelling. Genk diende Antwerp zijn eerste competitienederlaag van het seizoen toe op de Bosuil (1-3) en blijft zo met vier punten voorsprong aan de leiding. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old.

Lees verder

COMMENTAAR. "Antwerp verdiende meer, maar stuitte alwéér op kwelduivel Onuachu"

Senatus Populusque Antverpíenís, de senaat en het volk van Antwerpen. Met een knappe Antwerpse variant van Senatus Populusque Romanus zette het Antwerplegioen de Bosuil voor de aftrap in vuur en vlam.

Lees verder

Club Brugge-supporter in het ziekenhuis met tien gebroken ribben, maar "versie van de feiten is anders dan op sociale media"

Het parket van Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart naar feiten van agressie die zich de voorbije nacht hebben afgespeeld op een snelwegparking in Groot-Bijgaarden, in de provincie Vlaams-Brabant. Supporters van voetbalploeg Club Brugge zouden daarbij twee mannen agressief benaderd hebben, waarop één van hen, in een poging om te ontsnappen, twee van de aanvallers zou aangereden hebben.

Lees verder

Topschutter bezorgt Beerschot volle buit in Genk: "Thibo Baeten kent geen druk"

Beerschot heeft zaterdagavond een verdiende 1-2-zege geboekt op bezoek bij Jong Genk. Topschutter Thibo Baeten scoorde andermaal twee keer. De 20-jarige aanvaller was dit seizoen al bij elf goals in evenveel wedstrijden betrokken.

Lees verder

Eli Iserbyt wint nu ook in Tabor en blijft met derde opeenvolgende zege autoritair leider in Wereldbeker

Na Fem van Empel bij de vrouwen heeft nu ook Eli Iserbyt een perfecte drie op drie gescoord in de Wereldbeker. In het Tsjechische Tabor was de Bavikhovenaar niet te stoppen. Hij liet de concurrentie drie rondes voor het einde ter plaatse en won voor Lars van der Haar en teamgenoot Michael Vanthourenhout.

Lees verder

Wat een knal! Aanvoerder Youri Tielemans scoort heerlijke goal voor Leicester City in belangrijk kelderduel

Er is dit seizoen nog niet veel gelachen bij Leicester City, maar zondag bleek een mooie dag voor iedereen die The Foxes een warm hart toedraagt. Op het veld van Wolverhampton Wanderers maakte Youri Tielemans al na acht minuten een fantastisch doelpunt. Een belangrijke bovendien: Leicester stoomde nadien gewoon door, won met 0-4 en klimt zo in één ruk uit de degradatiezone.

Lees verder

REACTIES. Alderweireld: "Grote delen van de match waren we echt de betere ploeg"

"We verdienen meer dan dit resultaat", reageerde Toby Alderweireld na de verloren topper tegen Racing Genk. Het plannetje vooraf was om Genk als team op te vangen en de aanvoer naar Onuachu af te snijden. Bij de 0-1 werd de Nigeriaanse reus - met Alderweireld in zijn nek - als pivot gebruikt. De twee andere Genkse goals kopte Onuachu zelf binnen.

Lees verder

Cafévoetbalmatch in Merksem ontaardt in vechtpartij: verdediger naar ziekenhuis met gebroken neus

Een voetbalmatch tussen twee caféploegen in Merksem is zaterdag ontaard in een hevige vechtpartij op het veld. Zes spelers raakten gewond, een 28-jarige verdediger werd zelfs overgebracht naar het ziekenhuis met een gebroken neus. De vier vechtersbazen worden met onmiddellijk ingang uit hun ploeg gezet.

Lees verder

European Open lokt 28.000 fans naar Lotto Arena: "Steeds meer spelers ontdekken de charmes van Antwerpen"

Een evenement dat steeds meer volk lokt, een organisatie die steeds beter draait en een stad die steeds meer charmeert: Kristoff Puelinckx (eigenaar) en Dick Norman (toernooidirecteur) kenden een succesvolle editie van hun European Open.

Lees verder

Tienkoppig RWDM verslaat leider SK Beveren en komt mee aan de leiding

Een tienkoppig RWD Molenbeek heeft zondag tijdens de tiende speelronde van de Challenger Pro League leider SK Beveren verslagen met 3-1, waardoor het mee aan de leiding komt.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Antwerp mag niet afhankelijk worden van zijn diepste man - Janssen of Frey"

"Een week na de vernedering in Luik verloor Antwerp opnieuw een topper. Toch moeten we dit verlies niet dramatiseren. Ik zag tegen Genk veel goeie dingen", aldus onze huisanalist Patrick Goots.

Lees verder

Felice Mazzu bedankt ex-trainers Anderlecht voor belangrijke clash tegen Standard: "Ik denk er niet aan dat dit mijn laatste wedstrijd kan zijn"

Voor Anderlecht-trainer Felice Mazzu is het zondagavond erop of eronder tegen Standard. Bij een nieuwe nederlaag zou het zomaar eens einde verhaal kunnen zijn voor hem bij paars-wit, maar de trainer leek in een interview bij Eleven Sports voor de wedstrijd geen last te hebben van zenuwen. "Ik denk nu alleen aan een goede match afwerken en winnen", vertelde hij.

Lees verder

Félix Auger-Aliassime steekt titel op European Open in Antwerpen op zak na zege tegen Sebastian Korda

Félix Auger-Aliassime (ATP 10) is de eindwinnaar van de zevende editie van de European Open (hard/648.130 euro). Het Canadese tweede reekshoofd versloeg op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 36) in twee sets: 6-3 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 23 minuten.

Lees verder

Eli Iserbyt opgelucht na zege in 'zwarte beest' Tabor: "Ik ben blij dat ik het eens getemd heb"

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) was na Waterloo en Fayetteville zondag in Tabor opnieuw oppermachtig. In de voorlaatste ronde liet de West-Vlaming, zaterdag 25 jaar geworden, zijn naaste concurrenten in de steek en soleerde hij naar zijn vierde zege van het seizoen. Naast de drie wereldbekercrossen won Iserbyt ook al de Be-MINE cross van Beringen.

Lees verder

Thibau Nys wint in Tabor eerste wereldbekercross voor beloften: "Bevestiging na sterke prestaties in Amerika"

Thibau Nys (Baloise-Trek) heeft zondag de eerste wereldbekercross voor beloften in het Tsjechische Tabor op zijn naam gebracht. De 19-jarige Vlaams-Brabander haalde het na een sprint met twee voor Jente Michels. Emiel Verstrynge legde beslag op de laatste podiumplaats. Joran Wyseure werd vierde, voor de Nederlander Pim Ronhaar.

Lees verder

Nieuw dieptepunt voor Anderlecht: match tegen Standard voortijdig afgefloten nadat veld tweemaal bekogeld wordt met vuurpijlen

De clasico tussen Standard en Anderlecht is bij een 3-1 tussenstand afgefloten na iets meer dan een uur spelen. De RSCA-fans misdroegen zich herhaaldelijk door vuurwerk, stoeltjes en lampen op het veld te gooien, een forfaitzege voor de Rouches is in de maak. Vermoedelijk zijn ook de dagen van Anderlecht-trainer Felice Mazzu geteld.

Lees verder

Ook Lierse - Lommel even stilgelegd, maar dan door hevig onweer

De topper tussen Standard en Anderlecht kende door het wangedrag van de paars-witte fans een vroegtijdig einde. Ook bij Lierse-Lommel werden de spelers in de eerste helft al naar binnen gestuurd, maar dan om te schuilen voor het onweer.

Lees verder

Schril contrast met malaise bij Anderlecht: Standard-speler Aron Dønnum vraagt vriendin ten huwelijk in feestend Sclessin

Waar de malaise bij Anderlecht onmetelijk lijkt, konden ze bij Standard met hun vreugde geen blijf na de voortijdig afgefloten wedstrijd. Voor Standard-speler Aron Dønnum werd het zelfs helemaal een onvergetelijke avond: de Noor vroeg, omringd door zijn teamgenoten en in een bomvol stadion, zijn vriendin ten huwelijk. Het antwoord? Ja!

Lees verder

Reactie Pro League laat niet lang op zich wachten: Anderlecht krijgt 50.000 euro boete voor wangedrag fans op Standard

De gestaakte match tegen Standard krijgt voor Anderlecht nog een staartje. Lorin Parys, de CEO van de Pro League, liet kort na het voortijdig affluiten van de wedstrijd al weten dat Anderlecht 50.000 euro boete krijgt voor het wangedrag van zijn supporters. Het bondsparket zal ook optreden.

Lees verder

Oktoberfesten op het Lisp: Lierse gaat in vijf dolle minuten van 0-1 naar 3-1 en is de nieuwe leider

Helemaal alleen op nummer één! Oktoberfesten vooraf, een delirium na afloop op het Lisp. Een treffer die stevig geurde naar buitenspel bracht Lierse zowaar op achterstand tegen Lommel, maar in vijf dolle minuten stelden de Pallieters nog voor rust orde op zaken: 3-1. En neemt het opnieuw het commando over in de Challenger Pro League.

Lees verder

ONS OORDEEL. Lierse zet in vijf dolle minuten scheve situatie recht, Schouterden betrokken bij drie doelpunten

De doorgeregende avond op het Lisp begon met een achterstand, maar Lierse zette de scheve situatie nog helemaal recht en won uiteindelijk met 3-1 tegen Lommel. Zo komen de Pallieters alleen aan de leiding in de Challenger Pro League. Bekijk hier onze spelersbeoordelingen van Lierse.

Lees verder

Max Verstappen wint GP Verenigde Staten na magnifiek duel met Lewis Hamilton en eert overleden teameigenaar, Red Bull wint WK constructeurs

Max Verstappen heeft in de Verenigde Staten zijn dertiende overwinning van het Formule 1-seizoen geboekt. Een felbevochten zege, want na een trage pitstop moest de wereldkampioen zich in het slot nog voorbij een sterke Lewis Hamilton knokken. Verstappen evenaart met zijn overwinning het record van meeste zeges in een seizoen en Red Bull pakte ook hun eerste constructeurstitel in negen jaar: een passende manier om overleden teameigenaar Dietrich Mateschitz te eren.

Lees verder

REACTIES. Daan Vekemans viert eerste basisplaats met doelpunt voor Lierse: "Hier heb ik lang op gewacht"

Coach Tom Van Imschoot koos naast Leonardo Rocha ook voor Daan Vekemans als speerpunt voorin. De 22-jarige aanvaller bedankte met zijn eerste competitietreffer in loondienst van de Pallieters. "Hier heb ik zo lang op gewacht", glunderde de spits.

Lees verder