Doorgaan naar hoofdcontent

Gilbert (85) krijgt 46 jaar oude post uit Amerika van zijn intussen overleden lievelingstante: “Alsof ze mij vanuit...

HLN
Gilbert (85) krijgt 46 jaar oude post uit Amerika van zijn intussen overleden lievelingstante: "Alsof ze mij vanuit de dood nog iets laat weten"
Grote verrassing in de postbus van Gilbert Dehaerne (85) uit Ieper. Daar vielen drie postkaarten uit Amerika in de bus die maar liefst 46 jaar onder weg zijn geweest. De afzender? Gilberts lievelingstante Hélène die naar daar was geëmigreerd en intussen al negen jaar overleden is.
Lees verder

Evenepoel rijdt passeert met regenboog-cabrio aan het Lotto Park op weg naar Grote Markt in Brussel
Remco Evenepoel wordt vandaag in Dilbeek en Brussel gevierd als wereldkampioen wielrennen en winnaar van de Vuelta. Evenepoel trekt in een gepersonaliseerde BMW-cabrio van Quick.Step-Alpha Vinyl-sponsor Lemmens-Le Couter naar de Grote Markt. Vanochtend kwam hij aan het Cultureel Centrum in Dilbeek al toe met de zwarte wagen. Op de carrosserie twee regenboogstrepen en verwijzingen naar zijn wereldkampioenentrui en rode leiderstrui in de Vuelta.
Lees verder

Evenepoel rijdt in regenboog-cabrio met enkele persoonlijke details naar de Grote Markt in Brussel
Remco Evenepoel wordt vandaag in Dilbeek en Brussel gevierd als wereldkampioen wielrennen en winnaar van de Vuelta. Evenepoel trekt in een gepersonaliseerde BMW-cabrio van Quick.Step-Alpha Vinyl-sponsor Lemmens-Le Couter naar de Grote Markt. Vanochtend kwam hij aan het Cultureel Centrum in Dilbeek al toe met de zwarte wagen. Op de carrosserie twee regenboogstrepen en verwijzingen naar zijn wereldkampioenentrui en rode leiderstrui in de VUelta.
Lees verder

LIVE. Anderlecht twee keer dicht bij openingsgoal: Vertonghen en Ashimeru zien pogingen gered!
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 13u30 • Speeldag 10
Lees verder

NASA plant Artemis-maanraket ten laatste 27 november te lanceren
NASA wil zijn Space Launch System-raket voor de maanmissie Artemis tussen 12 november en 27 november lanceren. Aanvankelijk zou de lancering 27 september plaatsvinden, maar deze ging niet door vanwege de tropische storm Ian. Rond die datum ging de storm richting Florida, waar het Kennedy Space Center ligt.
Lees verder

Cadeautjestijd voor Evenepoel: wereldkampioen neemt fiets en een rode tijdrithelm met regenboogstrepen in ontvangst
Remco Evenepoel mag straks op de Grote Markt van Brussel zijn supporters toespreken, maar eerst wordt hij ingehuldigd als ereburger van Dilbeek. Evenepoel kreeg al heel wat cadeaus. Zo mocht hij onder meer een shirt van Anderlecht met de handtekeningen van alle spelers in ontvangst nemen. De wereldkampioen kreeg eveneens een rode tijdrithelm met regenboogstrepen cadeau. Ook een nieuwe fiets mocht niet ontbreken.
Lees verder

Paus vraagt Poetin om "de spiraal van geweld" in Oekraïne te stoppen
Paus Franciscus heeft de Russische president Vladimir Poetin zondag gevraagd "de spiraal van geweld" in Oekraïne te stoppen. Hij zei ook de annexaties te betreuren. Ze gaan in tegen het internationaal recht, aldus de paus.
Lees verder

Russisch Grondwettelijk Hof keurt annexatie goed
Het Grondwettelijk Hof in Rusland heeft geoordeeld dat de Russische wetgeving niet is geschonden bij de annexatie van vier Oekraïense regio's. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS.
Lees verder

Vlaams huurdersplatform: ingreep op huurindex "komt maar deels tegemoet aan ongerustheid"
De onmiddellijke bevriezing van de huurprijzen van huurwoningen die onvoldoende energiezuinig zijn, stemt het Vlaams Huurdersplatform maar deels tevreden. "We merken een ongeziene ongerustheid bij huurders, zowel over de huurindexeringsbrief als over de oplopende energiekosten", zegt Joy Verstichele, woordvoerder van het Vlaams Huurdersplatform, zondag.
Lees verder

Derde keer, goede keer voor Sylvester Stallone en Jennifer Flavin? Actieheld houdt er een rommelig liefdesleven op na
Dat Sylvester Stallone (76) en zijn vrouw Jennifer Flavin (54) na vijfentwintig jaar huwelijk gingen scheiden, kwam voor velen als een schok. Dat ze amper een maand later de scheiding alweer introkken, zorgt voor nog meer verwarring. Zeker is wel dat Sly's liefdesleven allesbehalve onberispelijk te noemen is. Sterker nog, Jennifer gaf hem jaren geleden al een tweede kans. "We brengen vijf van de zeven nachten samen door, dus ik weet niet waar hij de tijd zou vinden om vreemd te gaan."
Lees verder

Waar eet schrijver Herman Brusselmans? "De stoverij met bier volgens een geheim recept wil je hier zeker geproefd hebben"
"Als ik op restaurant ga, ben ik een heuse kameleon", vertelt Herman Brusselmans (64). "De ene keer eet ik vis, dan weer vlees en vervolgens eens vegetarisch." Een brede keuze aan eetadresjes voor de schrijver dus. Maar waar schuift hij dan het liefst zijn voeten onder tafel? Hij deelt zijn 7 favoriete restaurants.
Lees verder

Dakloze man (36) opgepakt op verdenking van moord op Nederlander (45): "Vreselijk is het, maar hoe vaak hebben we wel niet gezegd dat het verkeerd zou aflopen?"
Het overlijden van een 45-jarige man in Maaseik slaat bij zijn buren in de Rode Kruisstraat in als een bom. Een dakloze man gaf zichzelf gisteren aan bij de lokale politie. "Zou het de man zijn die enkele weken geleden nog bij de buurman overnachtte?", vragen de buren zich af. "We hoorden hen 's nachts ruziemaken tot in ons bed. Zeker niet de eerste keer, maar zo'n einde verdiende onze buurman niet."
Lees verder

Amy en Ronan vielen als een blok voor elkaar: "Maar online kwam hij vrij arrogant over"
De vader van Ronan was hun matchmaker, al bracht hun liefde voor metalmuziek Ronan (28) en Amy (25) echt bij elkaar. "En dat hij een vikingachtig type is. Helemaal mijn ding." Intussen kreeg het koppel op minder dan twee jaar tijd twee dochters, wat hen als stel al stevig op de proef stelde. "Een echte ruzie hebben we zelden. Tot enkele weken geleden."
Lees verder

Dreigt Alexis Saelemaekers het WK te missen? Rode Duivel is zes tot acht weken out
AC Milan leek na een schitterende vrije trap van Bajrami gisterenavond zuur puntenverlies te lijden tegen Empoli. Maar Ballo-Touré en Leão konden de scheve situatie nog rechtzetten. Alexis Saelemaekers viel uit met een knieblessure. Vandaag kwam aan het licht dat hij zes tot acht weken out is met een verstuikte knie en zo moet hij hoogstwaarschijnlijk WK in Qatar aan zich laten voorbijgaan - al had hij de definitieve selectie wellicht niet gehaald.
Lees verder

IN BEELD. Andy Peelman viert verjaardag met opening van eigen kledingzaak
Dubbel feest voor Andy Peelman. Niet alleen blaast de presentator vandaag 39 kaarsjes uit, maar hij opende ook zijn kledingzaak Lorelie & Feline in Aalst. Samen met zijn vrouw Tine baat hij deze winkel uit die richt op tweedehands luxekledij voor vrouwen. Op de feestelijke opening kwamen enkele bekende modeliefhebbers een kijkje nemen én sommigen onder hen konden het niet laten om zelfs al iets leuks te kopen voor in hun kleerkast.
Lees verder

LIVE. City versus United: wie wint derby in Etihad Stadium?
• Premier League • Aftrap: 15 uur • Blijft Man City ongeslagen? • Etihad Stadium
Lees verder

IN BEELD. Kürt Rogiers verbaast jong en oud als mysterieuze klerenmaker in 'Nachtwacht'-show
Na twee succesvolle theatershows toert de populaire Studio 100-reeks 'Nachtwacht' opnieuw door Vlaanderen met een gloednieuwe voorstelling: 'Het Donkere Spiegelbeeld'. Naast de vertrouwde gezichten speelt ook Kürt Rogiers deze keer mee. Hij kruipt in de huid van de klerenmaker Zorax. Op de première in Asse waren alvast enkele BV's met hun kindjes van de partij.
Lees verder

Geplaatste Yellow Tigers winnen ook laatste groepsduel tegen Kameroen op het WK volleybal
De Yellow Tigers hebben in hun laatste groepswedstrijd op het WK volleybal voor vrouwen een 3-0 overwinning geboekt tegen Kameroen. De setstanden in het Nederlandse Arnhem waren 25-8, 25-19 en 25-14. De Belgische vrouwen waren vooraf al zeker van hun plaats in de tweede ronde.
Lees verder

LIVE. Anderlecht rust met brilscore tegen Charleroi: Vertonghen, Ashimeru en Silva zagen pogingen gered
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 13u30 • Speeldag 10
Lees verder

Ook uit Nord Stream 1 lekt geen gas meer
Uit de onderzeese gaspijpleiding Nord Stream 1 lekt geen gas meer. De eigenaar van de leiding, Nord Stream AG, heeft het Deense Energieagentschap gemeld dat de druk stabiel is, schrijft de instantie op Twitter. Dat betekent dat al het gas uit de leiding is.
Lees verder