Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Wandelpad Molderbroek in Gompel omgeleid voor ijverige bever

Wandelpad Molderbroek in Gompel omgeleid voor ijverige bever

Het wandelpad door Molderbroek in Gompel wordt momenteel omgeleid. Een bever bouwt er een dam waardoor een groot deel van het gebied en het wandelpad onder water staan. Via de tijdelijke omleiding, aangegeven bij de toegang tot het gebied (kant kanaal), vermijd je het ondergelopen stuk. We zoeken nog naar een definitieve alternatieve wandelroute. Bevers, hun burchten én dammen zijn wettelijk beschermd. Wij heten onze nieuwe gast dan ook van harte welkom en hopen dat hij zich snel thuis voelt. Een bewijs dat dit prachtige natuurgebied in MooiMol ook bij anderen in de smaakt valt.

Lees verder

13.000 euro voor gezondheidszorg Oekraïne dankzij 'Samen voor Oekraïne'

Op woensdag 26 oktober om 15 uur ontving Ihor Vitenko, een Oekraïense arts, 13.000 euro voor de gezondheidszorg in Oekraïne. Deze opbrengst kwam van het initiatief 'Samen voor Oekraïne', dat in augustus georganiseerd werd en waarin alles volledig in het teken stond van steun aan Oekraïense slachtoffers. Met dit mooie bedrag zorgt dokter Vitenko voor aankopen van medisch en hygiënisch materiaal en bewaarbare voeding voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Lees verder

Scouts Centrum en Chiro Gompel ontvangen subsidie voor verbeteren jeugdlokalen

Scouts Sint-Pieter (Centrum) en Chiro Ambiorix en Chiro Paragon (Gompel) krijgen een subsidie van het gemeentebestuur voor infrastructuurwerken aan hun lokalen. De verenigingen dienden een aanvraag in op basis van het reglement 'jeugdinfrastructuur'. Voor Scouts Sint-Pieter gaat het om een bedrag van 2.015 euro. Chiro Ambiorix en chiro Paragon ontvangen 15.000 euro.

Lees verder

Openbaar onderzoek naar uitbreidingsplannen De Witte Mol

Vanaf donderdag 3 november tot en met vrijdag 2 december 2022 loopt een openbaar onderzoek naar uitbreidingsplannen van De Witte Mol. Naast de bestaande gebouwen in Sluis wil De Witte Mol een kinderdagverblijf bouwen met in totaal ruimte voor uiteindelijk 36 opvangplaatsen, waarvan er in een eerste fase 16 al zijn toegezegd door het Vlaams Agentschap Opgroeien. Het kinderdagverblijf richt zich zowel op baby's en peuters met een normale ontwikkeling als jonge kindjes met een ontwikkelingsachterstand of een (vermoedelijke) beperking. De Witte Mol streeft zo naar een inclusieve aanpak waar kindjes met en zonder beperking de juiste zorgen krijgen én van elkaar kunnen leren.

Lees verder