Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Veilige toegang tot het Zilvermeer én eerste Hoppinpunt in onze gemeente

Veilige toegang tot het Zilvermeer én eerste Hoppinpunt in onze gemeente

Provincie Antwerpen en het gemeentebestuur werken samen aan plannen om de toegang tot Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer verkeersveiliger en herkenbaarder te maken. De plannen omvatten een volledige heraanleg van de Zilvermeerlaan over een afstand van ongeveer 120 meter. Hierdoor creëren we een groot verkeersplateau met een brede oversteek voor voetgangers en fietsers, bushaltes met verhoogde perrons én een Hoppinpunt. De asverschuivingen verlagen de snelheid van het doorgaand verkeer. De aanvraag voor een omgevingsvergunning werd recent ingediend. Binnenkort volgt verdere informatie over het openbaar onderzoek.

Lees verder

Spooroverweg Schoolstraat afgesloten van 14 tot en met 31 oktober

Op verzoek van Infrabel wordt de spooroverweg in de Schoolstraat/Vinkenstraat afgesloten vanaf vrijdag 14 oktober (22 uur) tot en met maandag 31 oktober (6 uur). Het afsluiten van de spooroverweg is noodzakelijk voor het uitvoeren van structurele herstellingswerken. Onze verkeerdienst voorziet een bewegwijzerde omleiding via Ezaart, Oude Molenstraat, Martelarenstraat, Hofstede en Vinkenstraat. Het containerpark blijft via deze omleiding steeds bereikbaar.

Lees verder

Welke leuke adresjes vind je in ons handelscentrum?

Welke leuke adresjes vind je in ons handelscentrum? Ontdek het via deze gloednieuwe website www.dezesvandekempen.be. Samen met Hoogstraten, Herentals, Geel, Heist-op-den-Berg en Turnhout vormt Mol de Zes van de Kempen. Deze zes steden en gemeenten beschikken elk nog over een sterk handelscentrum met tal van leuke cafeetjes, authentieke winkels en toffe restaurants. Onze handelaars en horeca-uitbaters bepaalden zelf welke ambassadeurs we in deze campagne zouden uitspelen. Eén voor één gingen ze maar al te vraag op de foto. De Zes van de Kempen is een project met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling EFRO, de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid.

Lees verder

Virtual reality spel maakt jongeren bewust van 'gezien worden in het verkeer'

Het gemeentebestuur wil jongeren bewust maken van de gevaren van slechte zichtbaarheid in het verkeer. Om jongeren te sensibiliseren, werkte de dienst jeugd en sport samen met het verkeerseducatief centrum het project zichtbaarheid uit. Aan de hand van verschillende activiteiten ervaren jongeren zelf het belang van 'gezien worden in het verkeer'. Een van de activiteiten maakt gebruik van virtual reality brillen. Dit najaar nemen in totaal 700 leerlingen uit alle Molse secundaire scholen deel aan deze preventiecampagne.

Lees verder