Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Bijna 1.500 jongeren genoten van gratis ontbijt tijdens Dag van de Jeugdbeweging

Bijna 1.500 jongeren genoten van gratis ontbijt tijdens Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 21 oktober zakte een 1000-tal kinderen en jongeren af naar De Zwaan voor de Dag van de Jeugdbeweging. Uitgedost in hun jeugdbewegingsuniform werden ze er getrakteerd op een gratis ontbijt. Daarnaast telden we nog 475 ontbijtpakketjes die verdeeld werden aan de jeugdlokalen van Rauw, Ezaart, Millegem en Sluis. Van een succes gesproken! Met dit initiatief willen we de vele jongeren bedanken voor hun enthousiaste en vrijwillige inzet binnen het jeugdwerk. Nieuw dit jaar waren de vele brooddozen en drinkbekers die ze zelf moesten meebrengen om zo de afvalberg tijdens het ontbijt te verminderen. Dankjewel ook aan de vele handelaars die al dit lekkers sponsorden en de vele helpende handen die dit ontbijt mogelijk maakten.

Lees verder

Win 3 maanden gratis zwemmen in zwembad Vita Den Uyt!

Hoeveel ballonnen zitten er in de inkomdeur van zwembad Vita Den Uyt? Nog tot en met zondag 6 november kan je een gokje wagen aan de balie van het zwembadencomplex. Heb je het juist? Dan mag jij drie maanden lang helemaal gratis komen zwemmen!

Lees verder

Doorgangsverbod Gasstraat op vrijdag 28 oktober voor opstellen bouwkraan

Op vrijdag 28 oktober geldt in de Gasstraat, gedeelte tussen Vennestraat en Martelarenstraat, een doorgangsverbod. De maatregel is nodig omdat een aannemer tussen 11 en 17 uur ter hoogte van Gasstraat 52 een bouwkraan opstelt. Fietsers kunnen wel passeren, maar moeten ter hoogte van de werfzone afstappen. Buiten de werfzone geldt een doorgangsverbod uitgezonderd plaatselijk verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de Jakob Smitslaan. De aannemer brengt de bewoners vooraf op de hoogte.

Lees verder

Openbaar onderzoek: heraanleg Zilvermeerlaan ter hoogte van ingang Zilvermeer

Van donderdag 27 oktober tot 25 november 2022 loopt een openbaar onderzoek naar de heraanleg van de Zilvermeerlaan ter hoogte van de dagrecreatie van het Zilvermeer. De plannen hiervoor werden op 12 oktober al voorgesteld. De plannen omvatten een volledige heraanleg van de Zilvermeerlaan over een afstand van ongeveer 120 meter. Hierdoor creëren we een groot verkeersplateau met een brede oversteek voor voetgangers en fietsers, bushaltes met verhoogde perrons én een Hoppinpunt. De asverschuivingen verlagen de snelheid van het doorgaand verkeer. Het project moet de toegang van het Zilvermeer verkeersveiliger en herkenbaarder te maken.

Lees verder