Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Lierde: Sociaal Verwarmingsfonds helpt gezinnen met extra steun om sterke stijging energieprijzen te compen...

Gemeente Lierde
Sociaal Verwarmingsfonds helpt gezinnen met extra steun om sterke stijging energieprijzen te compenseren

De vzw Sociaal Verwarmingsfonds komt voor een deel tussen in de betaling van de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden. Om recht te hebben op deze toelage dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Stijgende energieprijzen zorgen bij veel huishoudens voor problemen

Dat de energieprijzen hard gestegen zijn moeten we je wellicht niet meer vertellen. Kosten voor wonen, transport en boodschappen worden duurder waardoor het steeds lastiger wordt om elke maand rond te komen. Misschien is dit voor jou ook het geval.

Lees verder

Code rood voor brandgevaar in de natuur

Het is extreem droog en acuut brandgevaarlijk in de natuur. Natuur en Bos schaalt voor haar natuur- en bosgebieden daarom op naar code rood in heel Vlaanderen vanaf morgen, 11 augustus, om 9u. Vuur maken en roken is verboden.

De voorspelde hoge temperaturen, de lage relatieve luchtvochtigheid en aanhoudende droogte veroorzaken een toenemende stijging van het brandgevaar in de natuur. Natuur en Bos schaalt voor haar gebieden gelegen in Vlaanderen daarom op naar risicocode rood.

Code rood: wat betekent dat?

Lees verder

Warme dagen, zorg dragen

Vanaf woensdag krijgen we terug zeer warme temperaturen.

Verzorg jezelf en anderen goed!

Meer info: Voorbereiden op warme dagen

Lees verder

Vlag van Mayors for Peace gehesen

Jaarlijks worden op 6 en 9 augustus de atoomaanvallen op de steden Hiroshima en Nagasaki herdacht. De Mayors for Peace vlag werd vandaag dan ook gehesen aan het gemeentehuis.

Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook Lierde lid van is. Deze organisatie werd in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki en heeft tot doel om in solidariteit met steden van over heel de wereld te pleiten voor nucleaire ontwapening.

Lees verder